Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Joj, vse me boli, ampak splačalo se je!
Zelo sem se bal dežja, kot se je izkazalo, povsem neupravičeno, saj sem PB izboljšal za debelo uro. Preobuval se nisem, ker sem imel občutek, da so nogavice in obutev suhi. Na cilj pritekel brez enega žulja, bravo Asics.

Je pa na cilju čisto malo manjkalo, da nebi "skup zlezel", tako, da sem se že spogledoval z zdravniškim šotorom. To se mi je zgodilo prvič in o tem sem do zdaj samo bral. O tem so pisali tudi na web strani organizatorja:

Nenadna zaustavitev po dolgotrajnem teku povzroči takojšnjo preusmeritev velikih količin krvi v predele, ki so bili do tedaj aktivni (noge). Kot posledica tega lahko nastopi nenadni padec krvnega tlaka, omotica, slabost, bruhanje in kolaps. Zaradi tega morate hoditi vsaj še 20 minut po prihodu na cilj, saj na ta način postopno preusmerite krvni obtok v predele, v katerih ga je med tekom primanjkovalo. Takoj ob prihodu na cilj se izognite pretiranemu pitju tekočine, dokler se niste razhodili.

No, po pol ure hoje gor-dol levo-desno, tuširanju, dveh porcijah pasulja in po enem ta malem, se je v glavi kar zbistrilo. Hodil bom pa še kakšen dan, kot da bi imel hlače polne dr.

Vse komplimente organizatorju, da so zaradi poplavljene ceste uspeli v tako kratkem času spremeniti traso proge. A so sploh kaj spali?

lp
:laola

Zopet tu, "nepoznani" bi rekel, da sem za vsakim vogalom.

Večina vas ve, da letos nisem tekel, se nisem boril z deževjem, ki je dobri dve uri iz Celja pošteno zalival. Priznam, da mi mi je navijaška funkcija celo zelo koristila,tako sem imel priliko uživati v spodbujanju, opazovanju vašega "trpljenja". Takoj bi ga zamenjal!.

Čestitam Vsem, ki ste se odločno podali na pot od Celja do Logarske doline ali kakšni krajši varianti. Čestitam za vse uspehe, stopničke, nagrade!

Vaš prihod v s soncem objeto Logarsko dolino, ko je z vaših obrazov že žarela slava, to je utrinek, ki mi ostaja v spominu. Zares veličasten je bil Vaš "defile" ! :clap: :clap: :clap:

Ne morem, da se preko tega medija ponovno zahvalim vsem tekaškim znancem in zlasti Robnikoma za izvrstno soboto. Nataša, Avi hvala vama, da sta me sprejela v svojo družbo in tekaški "poskok" zadnja 2 km do cilja. Občutek je bil "ZOPET IN!".

Moja noga, moj tek, bolečina? Vse v redu, srce je hotelo teči... in gre...gre... Zdravko bi rekel , vse v glavi,... dodajam... res, res, le da je na koncu pozdravni stisk, prijatelji in Laško ! :beer:

LP :laola

DARE
Dan ...

No pa par besed še od mene.
Najprej ČESTITKE vsem .... za zmage takšne in drugačne.
Preživela sem krasen dan v družbi TF-jevcev .... extra time pa z Lenči in Macico ... hvala vama za VSE!!

Pretekla sem svojo zadano progo, ki pa moram priznat, da me sploh ni očarala... nekako še vedno ne najdem tistih pravih občutkov. Kljub temu, da je bila to zame (33km) največja kilometrina je nisem nič kaj posebno vesela ... kaj pa vem verjetno je bilo preveč vsega drugega .... vse tisto vlivanje, blato, notranji nemir (ki se je pošteno poznal na poti) ... valjanje po blatu (ja, tudi zletet sem uspela) ...

Skratka bilo je lepo in zanimivo, a daleč od tistega mojega "orgazmičnega" občutka.
... že pišem v koledar .... Logarska ima do mene še dolg ... ali pa jaz do nje :D
... kakorkoli vzameš :D

Lp
Tudi zame 1.maraton,celih 42 KM v enem kosu,skoraj ne morem verjeti,pa čudovit dan,tako da mi bo Logarska ostala v najlepšem spominu in morda vzpodbuda za Celje-Logarska drugo leto.Zahvalil bi se dvema,ki sta mi pomagala držati tempo 3:30 skoraj 35 KM,potem pa kriza,in kriza in sem malo popustil in nazadnje čas 3:32:37,kar je za moj prvi maraton čudovito,a brez pomoči sigurno nebi šlo.Čudovit dan in v Ljubljani poizkusim ponovno 42 KM.In še zahvala maserki,opravila je čudežno delo in klub vrsti pred šotorom opravila delo profesionalno brez hitenja.HVALA!!!!!ALONSO
Čestitke prav vsem, posebno vsem tistim, ki ste bili na zmagovalnih stopničkah, da sploh ne govorimo o polžkih, ops ultra polžkih :laola

IRA očitno bova morala na Gardi malo bolj pazit, padava kot za stavo na vsaki tekmi :lol:

Sicer pa je tudi Logerska moj dolg za drugo leto, bomo malo boljše vreme zrihtali in pipice prej zaprli :--
Nazadnje spremenil Vreme, dne 06 Sep 2009, 16:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Bravo vsem, ki ste se včeraj podali iz Celja proti Logarski, kljub težkim pogojem v začetku. Posebne čestitke pa še vsem, ki ste se v Logarski lahko povzpeli na stopničke :laola

Bravo tudi Lenči za 49km. :clap: in Nataši za super nastop :clap:

lp, Šanji
Lep pozdrav vsem tekačem in tekačicam!
Tudi jaz sem se prvič udeležil celotnega teka iz Celja do Logarske. Lani sem tekel od Mozija naprej in v čisto nasprotnih vremenskih pogojih.
Na štartu je rahlo deževalo in temperature so bile dosti nižje od tistih v katerih sem se pripravljal za tekmo. Trasa je bila razgibana in zelo zahtevna (vsaj za mene), pogoja dež in vlaga pa mi nista preveč pisana na kožo.
Prvi del je bil podoben teku čez ovire, ker smo večji del od Celja do Mozirja skakali čez luže in blato ter iskali predvsem dele steze ki so prehodni.
Deževati je nehalo nekje od 25-30 km, takrat pa sem že imel noge precej mokre, o majici in hlačah pa da ne govorim.
Prvi del do 50 km sem pretekel precej hitro( 42 km v cca 3urah), kar se je kasneje izkazalo za napačno taktiko. Od 50 do 60 km sem začel čutiti bolečine v stegenskih mišicah,ki so iz kilometra v kilometer postajale hujše in neznosnejše. Moji spremljevalci so mi nekajkrat noge zmasirali vendar ni kaj dosti pomagalo.
Na tistem delu, kjer je trasa na novo prestavljena z glavne ceste na stransko cesto, med Ljubnim in Lučami, sem mogel prestaviti v nižje prestave. Tisiti mali vzpon mi je kar dal misliti :D Kriza se je začela od Luč proti koncu. Nekajkrat sem se moral sprehoditi zaradi hudih krčev v mišicah. Imel sem občutek kot da mi obrača mišice v stegnih.
Proti koncu me je prehitelo nekaj tekačev, med njimi tudi g. Vencelj s katerim sva tekla en del trase iz Celja do Mozirja, in mu čestitam za odličen tek :clap:
Zadnjih petsto metrov pa je šlo brez bolečin. Ko sem zagledal cilj in se spomnil na :drink sem pospešil. V cilju pa kot vsako leto veselo in nepozabno vzušje. Počutil sem se odlično in poln energije. To je tista energija, ki ti jo dajo ljudje v cilju.
Čas ob prihodu v cilj 6:35.
Zahvalil bi se vsem ki so me podpirali, članom moje spremljevalne ekipe: Leonu- na kolesu (ki se je nekajkrat izgubil in naredil kakšnih 10 km več :lol: ) ter Mateji, Damjanu in Tini ki so me spremljali z avtom. Precejšnja zahvala in čestitke gredo tudi DEXIJU, ki me je motiviral in svetoval za tekmo in s svojimi izkušnjami in znanjem pomagal pri treningih.

Še enkrat čestitke vsem! :laola
Ma menda je že čas, da se oglasim tudi jaz.
Lenči kriva za tekaški podvig, ki sploh ni bil v planu, pretekla sem svojo ultra maratonsko razdaljo, o kateri nisem upala niti sanjati, 48,65 je tako kukr bi polž lezel na Eiffla.
Ma je blo fino....
Z iro sva rekli, d av dežju ne greva tečt in sva prav zato spokali v avtio vso tekaško opremo :--
Pol naju je nadrla Nataša, ker 15 min pred štartom še nisva bili zrihtani, ma sej sva rekli, da ne greva u dež.....
Ja, a bi mogoče metali kovanec (marjetic žal v temi nisva našli), cifra pomeni - ne greva tečt. Prvi met - cifra, okej, mečemo še 2-krat, obakrat - mož. Pa hitro v superge in na štartu sva pravočasno. Lenči se je odvalil kamen od srca in od nog :--(

Pol pa v blatni dol, po lužah, sprva še previdno mimo njih, pol pa, ma ja, nove superge je treba krstiti z blatom, kajne Ira. :mrgreen:

Lenči je predla ko mačka, ker ni tekla sama, medve z Iro sva malo gunđali, pa si preveč nisva upali, sva samo krivdo zvalili na druge, na Lenči, na dež, pa na Natašo,...

No ja, saj nismo samo čvekali, se fotkali, pa padali v blato, se brisali.... malo smo celo tudi tekli. Postojanke so mi ponudile vso prepotrebno presno hrano, jabolka so mi že ven gledala, ko sem končno prišla do - čokolade, klinc, če ni presna, je pa pasala.

Pol je pa šlo kot za stavo, da prav res nisem mogla več tako počasi tečt. Lenči se je ustrašila zame, da bom previsoko letela, in je šla zraven. Sva jo pičili proti, ma ne, čez zastavljeno razdaljo 33 km. Ira je hočeš nočeš morala prevzeti spremstvo :laola , mučo hvala, brez tega bi ne šlo. Moj jessi jo je pridno ubogal, čeprav je bila brez vozniške, brez prometne, brez mobilca in brez denarja :roll: , Ira mislim.

Lenči sem malo pobegnila, pol pa na postojankah čakala, pa spet naprej, malo v koruzo :oops: , ja, ja, sama not in sama tudi ven :wink: , pa klepet z vsakim, k je mel 5 sekund časa, z vsemi kužki smo se oblajali, z mačkami obmjavkali, ni da ni.

Eni fuzbalerji niso hoteli svoje snežno bele in modre opreme zamenjati za mojo snežno belo umazano, ma sej mi ne bi bila prou. Un frajer od trenerja me je pa zaradi tega predloga skoraj prbil u asfalt....

Ja, pa na štartne številke smo dajali štemple, eni so hotli pol še mobilne številke met..., naše mobilne. Kdo ve kaj bi z njimi počeli? :--

In uni policaji, k jim je blo ful dolgčas - so bli čisto srečni, k sva jih z Lenči malo pobarali o lepih stvareh. En rešilc se je skori zaletu, k sm mu na cesti malo kiklco dvignila, da se je več nogic vidlo :clap:

In je prišla kontrolna točka na 45 km, k sva z Lenči rekli, da se ne greva več in se spokava u auto. Ni hudič, k ti uni na kontroli rečejo, da naj ga na tupiva, če je pa čez 3 km kontrolna točka z masažo. Pa sva se žrtvovali in sva oddrajsali še 3 km, pečke, za regeneracijo, dudali vsaka svoj regeneracijski napitek :drink in se od adrenalina samo režali. Masaža je bla super :oops:

Čisto čisto počasi nama je prihajalo, da nama je uspel veliki met.

V Logarski pa - dodaten adrenalin, ko vidiš vse te zmagoslavne obraze
:laola :laola
saj nimam besed, s katerimi bi opisala to vzdušje.
Kako so se morali počutiti vsi tisti na stopničkah, ne znam si tega zamisliti, ČESTITAM VAM VSEM, tistim, ki ste tekli in posebej "stopničkarjem".

Logarska - se vidimo naslednje leto, dolgo sem se pustila prositi in prepričevati, Mirko, hvala, drugo leto gremo skupaj.
Zdravko-sori, ker sem te prekrstil v Mirota. Ampak, da si poštar pa nisem pozabu. :oops:
Čestitke vsem ultrašem in vsem, ki so izpolnili svoja pričakovanja.
Nataši pa hvala za čebljanje in družbo, račun za vodo pa še dobiš.
Pa sem ga. Celega.

Po kratki noči (ura je zvonila ob 02:45) so me po poti do Celja načenjala razna vprašanja in dvomi. Po vremenu. Ko me je v prestolnici začel prat dež, sem skoraj že obrnil prti domu. Naslednja varianta je bila šibniti mimo Celja in se pojaviti na Kozjanskem na zgodnjem zajtrku. Vseeno sem se znašel na štartnem prizorišču, dež je neusmiljeno padal. Dodeljevalci štartnih št. pri SV me niso našli na seznamu. Morda pa mi nebo treba tečt. Ja, ja saj mamo rezerve. Op, pade v vodo. Dobesedno. Nato najdejo mojo prijavnico, nekdo me je v seznam prekrstil v KOSEC. Vse bomo uredili, vi samo na štart-pravijo. Alora ni dileme. Vse uredimo, napravi rukzak z rezervno premeo, študiam, kaj bi še dal, ah dost bo. Skorca in njegovih šerp ne najdem, čeprav preiščem vse parkinge in tržnico.NI kaj, štart ni prestavljen, rukzak na hrbet in gremo. Na prvi okrepčevalnici zategnem pasove do kraja, da mi ne opleta in nato ga skoraj ne čutim. Skoraj. Tek mi kar lepo uspeva, držim tempo, ne spuščam se v lov za nikomer, čeptav me mika priklop k kakšni skupini. Eni me prehitevajo, nato so spet za mano in tako naprej. Kar držim se s tempom pod 6:00, prvih 10 km celo v 47:00. Prehitro ali pa prekratki km. Drugih 10 v 1 urici. na 40 km sem v 3:41. V Mozirju si vzamem čas, se preobujem (Salomonke so se odlično držale, malo so bile razočaranem na asfaltnih delih) in preoblečem in dalje. Uspe mi oddati opremo (Fiat Stilo karavan, LJ, prednja desna luč mu ne dela-poklica deformacija), ki sem mu na cilju nisem uspel zahvalit, vse je oddal prijazni spikerki. Hvala. Šele zdaj ugotovim, kakšn otežo sem imel na hrbtu. Ob poldanskem zvonenju , po dobrih 6 urah teka pritečem v Luče. Ta del naprej poznam, vem da mi čakajo še dve ure.
Počasi, km po km, po oznakah se približujem cilju. Že dolgo me ni nihče prehitel, zadni ZdravkoC nekje po Mozirju. Nekaj sem ji prehitel, trušč, ki so ga povzročile Maca in njene z navijanjem me je skoraj vrgel v vodo. Je pa šlo. Po odcepu gre vse lažje, le krčev se je bati po hribu navzdol. CILJ 8:00:25.
Cilj, preteči progo s čimmanj hoje mi je uspel. BREZ HOJE. Tudi vse tiste vzpetine in hribčke sem pretekel. Brez enega žulja, brez krčev po poti. Marsikdo bo rekel, ja kaj s tem časom pa res ne more dobit ne žulja ne krčev.
Masaža, tuš, hrava in pivo. Paše.
Turbo MatjažV je dosegel lepo zmago, natasa tretja z super izboljšanim časom, tudi Vencelj zadovoljen s tretjim mesto-to je samo nekaj najboljših.

Nekaj slikc, avtobus, kavica v Celju in proti domu. Ne preveč utrujen(po marsikakšni 21 sem bil bolj) vesel in zadovoljen, da sem sam sebi dokazal, da zmorem, če to hočem, želim in za to trdo delam.
Današnji treking po okoliških hribih je zelo blagodejno deloval na vse dele telesa. Spominki iz letošnje Logarske bodo dobili posebno mesto v moji zbirki. Čestitke vsem tekmovalcem in organizatorjem, vsem ki so kakorkoli sodelovali pri izvedbi.
No,pa sem spravil pod streho že tretjo zapored 75 kilometrsko preizkušnjo Celje - Log.
dolina.Vremenski pogoji so bili ob samem štartu slabi ( dež,hladno ),kasneje pa so bili
idealni za tek.Proga prvih 20 km blatna,veliko luž,zato je bilo dosti skakanja cik -cak.
Kaj kmalu sem ugotovil,da ne bom izboljšal lanskega rezultata ( 6:55:49 ),zato sem v
nekem zmernem tempu prišel v cilj ( 7:14:16 ).Z rezultatom sem zadovoljen,saj sem se
ob prihodu v cilj počutil enkratno ( brez žuljev,krčev,bolečin ).Tako sem lahko danes
brez večjih problemov opravil še z 21 kilometrsko preizkušnjo ( 18.Ptujski mali maraton ).

:lauf:
tudi jaz sem včeraj šestič za povrstjo končal :clap: kraljevo disciplino na 75km,kar uspešno glede na včerajšnje vremenske razmere
se mi pa zdi da so vsako leto okrepčevalnice bolj revno založene in tudi do prve okrepčevalnice je bila pot zelo dolga nekje 10km,tako če nisi imel na začetku sam zraven nekaj za popit si bil pošteno žejn :drink
v samem cilju je ponudba z hrano zelo slaba,zmeraj nek vojaški pasulj ali golaž,kar za utrujenega,izkurjenega tekača ravno ni prava hrana,tudi ko sem hotel pojest v koči testenine jih žal nisem mogel naročit zaradi vnaprej rezervirane koče :?:
vsi vemo da je hrana za športnike OH,in vojska verjetno nebi imela večjih stroškov,če bi skuhali in naredili kakšne testenine,tudi časovno je z testeninami majn dela kot z golažem in pasuljem :idea: ....
neglede na razmere kakšne so se drugo leto zagotovo vidimo na 75km
čestitke vsem udeležencem :clap:
:laola lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA