Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

JohnK
Ne morem, da se ne bi še enkrat "vmešal" v debato. Samohvala organizatorjev mi dviga pulz. Obveščate, da je bilo dovolj kontrolnih točk, zakaj pa je bila potrebna mini iskalna akcija, če ... Tudi tako dobro so delovale vse te vaše "kontrolne" točke, da naše članice niso opazili ne na progi, niti v cilju (saj ste takoj po pritožbi odgovorili, DA NI ŠTARTALA)
Tudi velika zahvala Timingu, ki je pomešal marsikateri čas, napovedal tekmovalko, Jolando Kofol, da prihaja v cilj s časom 4:06:11 in je v rezultate ni uvrstil (izgubil?), se mi zdi smešna.
Tako je videlo fotografsko oko naše navijačice prihod Jolande Kofol v cilj.
Slika
Če drugega ne, bi se en prizadeven organizator za storjeno napako, vsaj opravičil.
Pa še o okrepčevalnicah. Pravite 9, ena je bila prav zanimiva - brez tekočine, verjetno je vesten planinec iz svojega nahrbtnika ponudil kar je imel. Spremenjena razporeditev, bravo, v zadnjih petih kilometrih 4, ostale pa ... (vsake 3 do 5 km ste zapisali v vabilu) Mogoče bi pa le bilo prav, da se ne hvalite, ker se je vse srečno izteklo zgolj po naključju in si zamislite, kako v bodoče.
Na račun lepe narave, proge, minulega dela SAM-ovcev se vam res ni šopiriti.
Pozdrav JOhn
Uporabniški avatar
 vencelj
Včeraj je verjetno marsikdo ostal doma zaradi slabe vremenske napovedi (no, pa saj v resnici sploh ni bila tako slaba), pa mu je lahko žal, ker vreme smo imeli idealno. Na progi ravno pravšnje temperature za tek, potem v cilju pa sonček in prav prijetno toplo.
Veliko :TF) znancev, čas do razglasitve je tako kar hitro minil.
S svojim tekom sem zelo zadovoljen, skoraj ves čas sem tekel v kaki skupini, od Plešivca naprej kar nekaj km v duetu z zmagovalko med ženskami Jano, v zadnjem delu pa solo do cilja: 3 ure 15 min 51 s je zadostovalo za 11. mesto, 2. v najbolj množični kategoriji C (42 tekmovalcev).
Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem na obeh razdaljah...predvsem dobitnikom kolajn :clap: :clap: !
Hvala za fotke!
Hvala, Janez, za prevoz!

LP, vencelj
 matej-jethro
Bilo je lepo! Lepo zaradi trase, teku prijaznega vremena in vsekakor družbe, zaradi katere so gorski teki precej drugačni kot ravninski! Tko je, probal sem oboje. Izgleda, da vse kar je bolj pokonci....hm......zbližuje :wink:
Parkiral in uredil prijavo ter oddal ruzak. Vse je štimalo tko kot Floydi čez dober fršterkar :roll: Ko sem doma pregledal vsebino vrečke, sem se pa dejansko počutil...tko no, pa dajte ga no srat, mislm!!! 25eur smo dali. Ni malo! Če ste prireditelji to leto le preizkušali svoje or ganizatorske sposobnosti, bi jih vsekakor lahko za manj denarja! Povsem nesmiselno je dajati majice, ki nimajo pomena, so neuglednega videza in katere kvalitete že? SAM je širil svojo popularnost tudi preko majic, ki jih videvam še na prenekateri tekmi :idea: Strinjam se tudi, da na okrepčevalnicah ni bilo zloženo nič toliko pretresljivega, da bi odtehtalo to štartnino. Pohvalim pa lahko možakarje, ki so nas stregli ter zeeelo prijazno osebje pri makaronih!
Spoštovani KAMovci! Lepo prosim, dajte drugo leto bolj z občutkom in bolj odgovorno.

Darja, Andrej, Bojan, Marjan, Avi, Zdravko, Miro, Žarko, Bogo, Marija, Markuši, Cveto, Vencelj, Leon.....Hvala za kvalitetno družbo!

Se vidmo k se zagledamo :wink:
Uporabniški avatar
 paprikar
... po dolgem spancu sem se prebudil z bolečinami v ramenskih mišicah, kar je samo še en dokaz, da sem se naslanjal na kolena na obeh vzponih:)

Ker sm letos veliko več migal, sem mislil, da bom s progo opravil bolje kot lani, pa sem se uštel. Očitno bo v ravninske proge treba dodajat še vzpone. Tudi "pomanjkanje" blata me ni naredilo hitrejšega. Če odštejem 1km krajšo progo, sem prišel na cilj v istem času kot lani. Pogrešal sem okrepčevalnico na vrhu Dolgih njivic, pa še to verjetno bolj zaradi pavze, ker sm na tistem delu že kapituliral:) naslednje leto obvezno tečem s palicami. Malo razočaranje je bilo edino zaradi majice, saj sem pričakoval tekaško majico KAM-a, katero bi z veseljem oblekel na kakšnem drugem teku. Pa naslednje leto, kajne fantje? :)

No, srečal sem nekaj TF-jevcem in vidim da si bom res moral umislit eno tako TF majčko z napisom nicka. Zadnjih nekaj kilometrov sem celo tekel "skupaj" z ROSI64 in rainsom. A sta od zadnje postaje prehitela tistih 10 tekmovalcev.. he he ? :D

Skratka, super tek, vreme kot nalašč za uživanje, se vidimo zopet prihodnje leto.

lp, Nenad
 cevo
JohnK napisal/-a:Vabili ste me z naslednjimi besedami:
Okrepčevalnice: vsake 3 do 5km-Završnik, Kal, Kofce, Šija, Pungrat, nad Tegoško planino, Sp. Dolga njiva, Zg. Dolga njiva, Pečovnik, Virnikova planina, Jezersko. Na okrepčevalnicah bo na voljo voda, isotonični napitki, energijski geli, sadje, prigrizki…
Sam sem preživel vsa pomanjkanja napovedanih okrepčevalnic, manjkajoče pa smo pogrešali vsi, še najbolj tisti, ki so se malo bolj matrali, da so s progo opravili. Povrhu vsega je za tiste malo manj hitre, še na obstoječih, zmanjkovalo in zmanjkalo vsega, prav vsega, razen suhih rozin (ma gredo brez tekočine zelo težko po grlu).
Tista zadnja (Jezersko) pa ni premogla niti koščka sadja ali obljubljenega prigrizka. Zgolj malo zelo razredčenega izotoničnega napitka in vode!!! Halo in za to so nas obrali za celih 25 evrov. Dobro so nas nategnili, če nas bodo še kdaj ...

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj: Na ciljnem prostoru na Jezerskem ob 15.00.

Razglasitev se je začela s celourno zamudo in še ta brez predhodne objave rezultatov in tako brez možnosti pritožb. Ob obvestilu organizatorju, da je naredil napako pri razglasitvi rezultatov v ženski kategoriji, pa je voditelj – zame organizator, vehementno odločil, da bo po končani raglasitvi in podelitvi medalj ugotavljal, kaj je na tem. Potem so medalje odšle, ... baje bomo v sredo, ko bomo lahko poklicali, nič prej, dobili odgovor ... Če bi reagiral, kakor vsak normalen organizator, ob prejetem obvestilu, te pripombe ne bi bile potrebne. In bi bile tiste popisane plastične ploščice, brez konkretnih podatkov pravično razdeljene...

Verjetno se nas kar večina današnjih udeležencev udeležuje tudi drugih prireditev, kjer za svoj denarni prispevek prejmemo tudi spominsko darilo, pa še kaj od sponzorjev. Tudi tokrat je bilo tako. Dobili smo ceneno bombažno majico nerazumljivih velikosti, vzorec Ice powerja in Odo.
Ta hitri na maloštevilnih okrepčevalnicah še nekaj gelov, koščkov banan, čokolade in napitkov, v cilju pa res obilico dobrih testenin – hvala.
Spoštovani organizatorji – VAŠ TRUD SMO KREPKO PREPLAČALI, pričakujem obvestilo v katere dobrodelne namene ste nakazali sredstva, za katere ste nas (potrošnike) ogoljufali.
Hvala in nasvidenje prihodnje leto, JOhn

JOhn - zelo dobro napisano!
pod tvoj prispevek bi se podpisali prav vsi udeleženci - razen organizatorjev :D :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 Rollback
Projekt KAM je bil letos začet dokaj pozno, zato smo se trudili, da vsaj pomembne stvari izvedemo korektno. Žal se je izkazalo, da je bila storjeno tudi nekaj napak in da bi marsikaj lahko bilo bolje. Iskreno opravičilo vsem, ki ste bili včeraj kakorkoli prikrajšani. Trudili se bomo, da se vam v prihodnje oddolžimo.

Nekaj zapletov s timingom urejamo in rešujemo. Opravičilo ge. Jolandi Kofol, ker je izpadla iz rezultatov. Upam, da bomo napako uspešno rešili.

Okrepčevalnice smo želeli razporediti čimbolj enakomerno, glede na potrebe tekačev. Poročila z vsake posebej bomo še dobili in jih analizirali. Tu so nam priskočili na pomoč Tržičani in Jezerjani, za kar jim hvala, še posebna zahvala pa gre Graparskim kerlcem in Gorskim rožcam, ki so nam z veseljem pomagali in zgledno pripravili zadnjo okrepčevalnico na progi.

ŠD Rekreativec.si
Uporabniški avatar
 Loni
cevo napisal/-a:
pod tvoj prispevek bi se podpisali prav vsi udeleženci - razen organizatorjev :D :clap: :clap:

Mene izpusti, ker:
:arrow: jim je za čestitati, da so se odločili zadevo peljati "naprej"
:arrow: nepravično se mi zdi jih primerjati s SAMom, ker KAM ni enako SAM
:arrow: vsaka zadeva ima svoje pro in contra, o samohvali bi se dalo diskutirati, ni pa treba zdaj vsega in vseh metati v isti koš
:arrow: aja, imam tudi sama kako kritiko, ampak zaradi tega KAM ni v mojih očeh ničesar izgubil
:arrow: o postojankah in ostalem dogajanju na ta dolgem KAMu sicer nimam pojma, ampak govorim na splošno, pa tudi nisem slišala nikogar, ki bi imel resno kritiko tam gor na licu mesta. Za probleme s timingom vem, ker sem stala zraven, ampak... prvič je prvič in vedno boljše bo.
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Na daljših gorskih tekih, kot je bil KAM me vedno znova navdušuje proga in prelepa okolica.
Tudi tokrat je bilo tako. Proga je bila res super, za vsak okus se kaj najde, družba že standardno odlična, v cilju pa dobra pogostitev, ki se je končala s torto. Še pridem!
Ne zaradi cunje ali organizatorja, zaradi dobre družbe, ter veselja do gorskega teka.
Žeja na progi? Ja kr hudo žejn sem bil. Ampak sem bil bolj že tudi.Tudi to je del preizkušnje, tudi to lahko sprejmemo kot izziv.

Organizator se je potrudil in nam ponudil tek, na nas pa je, da mu ga pomagamo izboljšati, in spraviti organizacijo na vrhunsko raven.Verjamem, da bo prisluhnil pripombam.

Tekaška družba hvala vam za prijetne urice in nasvidenje naslednje leto.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Bi raje napisal malo poročilce, pa moram najprej komentirat ...
Jaz se ne podpisujem pod nikogaršnje tekste, ker znam sam kaj napisat.
Na progi mi ni ničesar manjkalo.
Bral sem razpis za tale tek kot že veliko razpisov na drugih tekmah in sem kljub temu
imel s seboj gele, enervit tabletke in bidon za vodo (1,6 dl) ... pa še kaj.
SAM je svoja zgodba in od njega smo se poslovili.
KAM je reševal našo praznino ob izgubi tako ljube prireditve in zato so bile primerjave
za pričakovat.
Zapleti so bili in tekma je uspela. Jaz nosim lep spomin na KAM.

Ker sem objektiven pa še to
- v vrečko lahko nabašejo karkoli, to ni stvar tekme
- štartnina bi mogoče lahko bila nižja, a organizator je to objavil v razpisu.
Danes že vsaka vaška tekma stane 10 - 15 EUR.

Je pa res, da nas veliko s ponosom nosi tekaško majico SAM.

Kolikor sem razumel organizatorja, bo tudi KAM naslednje leto presenetil?

Držim pesti, da jim bo uspelo :D
Uporabniški avatar
 Smajo
Še enkrat se oglašam; glede na moj prvi del sem pod P. S. dodal napako timinga. Se jim opravičujem, krivec je tale tekač ki stopi na kabel za merjenje časa!
:!: :?: :|
Slika
Uporabniški avatar
 štefan64
Letos bil prvič, zato ne morem primerjati s SAM-om. Čez okrepčevalnice nimam pripomb, zame jih je bilo dovolj in sem tudi dobil vse, kar sem rabil. Je pa res, da sem skromen že po naravi :) .
Tokrat odpovedal v svoji paradni disciplini, spustih. (no ja, bolj "paradna" kot paradna, v smislu da ponavadi proti boljšim še najmanj zgubim navzdol.). Je bilo pa vseeno bolje, kot v Logarski - tokrat mi je "zaštekalo" samo desno koleno. Do Fotrovega teka nič več tekmovanj, pa se bo "pocajtalo" tudi to.
Drugače pa lepa trasa in krasna družba med in po teku. Kam2009 si bom zapomnil še po nečem. Prvič je bila hči hitrejša :clap: . Hvala vsem, ki ste imeli kakorkoli "prste vmes" pri organizaciji. Drugo leto se vidimo. :laola

lp, Štefan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA