Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 5r002
Najprej čestitke vsem tekačicam in tekačem za svoje nastope!! :clap: Pa seveda organizatorjem in pa prostovoljcem, ki so nam pripravili super prireditev! :clap:

Radenci 2010, moj 1. maraton v Radencih (skupaj 3.).

Čeprav je bil napovedan dež se glede vremena nisem sekiral (tudi ponavadi se ne). :D Med vožnjo v Radence sem zjutraj malo pred Radencem srečal 2 kolesarja (s svojimi spremljevalnimi ekipami), ki sta nastopala na DOS-u... fajn motivacija tudi zame že pred samim štartom!

Na prizorišču veliko znanih TF obrazev, kar nekaj sovaščanov... Ogled padalcev, ogrevanje, pozen (in malo zaspan) prihod na štart... Slika
Štart iz ozadja, nato pa počasno prebijanje naprej... vse do cilja. :D

Sicer pa... vreme odlično za tek (če spregledamo veter), odlični (so)tekmovalci, navijači, organizacija... 8)

Tudi z rezultatom sem povsem zadovoljen! Verjetno je bil to moj zadnji klasični maraton (do jeseni)... :)

Še enkrat... čestitke vsem!! :clap: :TF)
 spela*
Zmagali smo: dežja ni bilo! :D
Jaz sem delno zadovoljna: zadovoljna zato, ker mi je uspelo teči bolje kot lani, samo delno pa zato, ker mi ni uspelo teči pod 55 minut.
Ob tem čestitam mušnici in Mateji, obe sta me prehiteli, drugič bom jaz vaju. :wink:
Pa seveda čestitke vsem medaljistom! (Čeprav smo to v bistvu vsi ... :lol: )
In vsem ki ste tekli najdaljšo razdaljo, sploh tisti, ki ste jo prvič.

Tokrat sem v Radencih tekla tretjič (vsakič le 10 km), ampak zanimivo, da sem tokrat prvič zares opazila, da proga ni povsem ravninska, ampak so na njej tudi rahli klanci. :shock: In pa tisti gozdiček, ki mi je ponavadi tako všeč, ker je v njem senca, bi danes lahko ukinila, ker sence nisem potrebovala, makadam pa je počasnejši od asfalta. Ampak seveda si proge ne moremo prikrajati po svoje, kam bi pa prišli, če bi vsakemu vse takšne in drugačne želje izpolnili. :nono: :shock: :D

Tomaž 77, ta tvoj paparaci je pa vedno boljši. :clap:
Uporabniški avatar
 Tomaž 77
5r002 napisal/-a:Ogled padalcev, ogrevanje, pozen (in malo zaspan) prihod na štart...

Očitno si se v slabih 3 urah zelo dobro zbudil........bravo! :clap:
 dejanhb
No, pa je za mano še ena (druga v Radencih) 21-ka. Radenci so minili bolje kot bi lahko pričakoval, z novim PB. Pričakoval sem dež in močan veter, bil je pa samo veter (občasno močan).
Prvi nastop je bil leta 2008 z poraznim rezultatom 1:52, danes pa je bila čisto nova in drugačna zgodba z rezulatom 1:29. Seveda, cilj današnjega teka mi je bil rezultat pod 1:30 in dosegel sem ga predvsem z umirjenimi prvimi kilometri. Med prvim in drugim kilometrom sem srečal zajčka s tempom 3:10 (42,2km) in mu pridno sledil vse do 12. km, ko pa je zajček popustil s tempom (to mu je bila tudi naloga) sem moral nadaljevati s svojo hitrostjo in v ritmu s katerim sem se počutil enkratno. Že takrat se mi je zdelo da bo padel rekord. Ampak na 18 km, na okrepčevalnici sem za trenutek vpočasnil, iz kozarca vzel požirek vode in v trenutku so se začeli problemi z utrujenostjo. Počutil sem se kot da sem vmes pretekel še 5 km, sem pa samo vodo spil in nadaljeval v enakem tempu. Zato sem s zadnjimi tremi kilometri, utrujenostjo in sekundami imel pravo vojno ampak odločen da ne popustim. Končni bruto rezultat 1:29:44. 

Čestitam vsem odeležencem z dobrimi osebnimi rezultati in upam da se spet kmal vidimo.
Uporabniški avatar
 5r002
Tomaž 77 napisal/-a:
5r002 napisal/-a:Ogled padalcev, ogrevanje, pozen (in malo zaspan) prihod na štart...

Očitno si se v slabih 3 urah zelo dobro zbudil........bravo! :clap:

Hvala!! Ja, ponavadi rabim ene 10km da se zbudim... :D
Čestitke za popravljen osebni rekord Radencev! :clap: Hvala tudi paparacem za super fotke!! 8) :juhuhu:
Uporabniški avatar
 mušnica
Sem jaz pred Radenci molila, da se vremenske napovedi ne bi uresničile ampak, ker letos nisem preveč pridna :-- , je oni zgoraj samo delno izpolnil moje želje.
Načrt pred tem vremenom je bil odteči eno ležerno desetko in potem lepo navijati s pivcem na istem vogalu kot lani. Zastava TF je bila v potovalki, glasilke pa tako še veliko bolj treniram kot tek in me ne zmanjka tako hitro :wink: .
Pa je bilo mrzlo, namesto "kanatjere" kot bi rekli pri nas doma, je bilo treba navleči nase vetrovko, seveda v stilu - novi štunfi so zažgali, hvala Loni za rojstnodnevno darilo. So bili tudi dodatna motivacija nekaj kilometrov pred ciljem, ko je pred mano tekla deklica v roza opravi - graparska trma se pač ne da in je deviza bila "zelene cepke morajo prehiteti roza :twisted: :twisted: . In je potem namesto ležernega švicanja v soparnih Radencih padel nov pb, pa saj to ni težko, če tečeš šele kratek čas.
No nazaj k nesrečnem navijanju - Rosi in ostali maratonci, še enkrat sorry, je tako zeblo, da smo namesto navijat odšli švicat v savno. Drugič bomo bolj trdoživi :roll:
Špelca, priložnosti, da me prehitiš pa verjetno ne boš imela tako kmalu, ker imam zdaj načrt vzeti malo pavze od tekem, če ne se bom prekurila :? .

PS: Tomaž77, zahvali se svoji deklici v mojem imenu za tisto slikco s cilja :clap:
Pa Bojan, hvala ti ker si prevoz spet tak fajn zrihtal, mojim sosedom na busu pa opravičilo, ker spet nisem utihnila tri četrt poti - bi verjetno morala it na kako daljšo od deset, da bi mi vzelo sapo :oops:
In seveda, čestitke vsem za super dosežke :laola
Nazadnje spremenil mušnica, dne 15 Maj 2010, 22:36, skupaj popravljeno 1 krat.
 BoštjanP
Z današnjim tekom v Radencih sem popolnoma zadovoljen,manjša pripomba pa gre organizatorju,ki povabi neke petorazredne Kenijce in pa M.Vrajić,ki se je očitno ustrašila konkurence,pozabi pa na aktualno državno prvakinjo Danejo Grandovec in pa lansko zmagovalko Nežo Mravlje...
Uporabniški avatar
 bluegreen
spela* napisal/-a:
Carlito napisal/-a:Zanima me,če kdo ve točno razdaljo na 10km-i progi?Kolikor vem,je nekoliko daljša.
LP

Menda 10,35 km.

Meni je pokazalo celo 10,5 km. Malo me je zmedlo kot vrhunskega atleta svetovnega kova, ki sem bil psihofizično pripravljen na točno 10 km :mrgreen: da sem moral na kocu še malo dodat.

Ne samo res, če so napisali 5,5 km bi lahko tudi 10,5 ali 10,3 al kolko pač.

Drugače pa sem se mel fajn, samo malo me je zeblo po tekmi. V Radencih nič ne kurijo, zgleda da je recesija vsepovsod.
Uporabniški avatar
 tae
Končno sem se prebil čez vsa poročila, tudi moje bo dolgo, kot ponavadi.

Tomaž77, tudi jaz se zahvaljujem tvoji deklici za fotke.

Pred samim dogodkom: Na ta tek sem se prijavil že kar dolgo nazaj. Letos sem se prvič odločil za polmaraton (do sedaj sem tu vedno tekel 10-ke). Ker sem imel v Trstu slabši čas, kot v Sežani, ker sem računal, da bo vroče, kot ponavadi, ker ta mesec nisem delal nič dolgih tekov, dejansko nisem vedel kakšen cilj naj si dam. Imel sem različne pomisleke, od prodaje štartnine, do menjave štartnine. No, prejšnji teden na trojkah pa z zigzagom skleneva dogovor: prvih 10km jaz skušam iti na polno, nato ga počakam in sem njemu zajček za čas med 1:28 in 1:30.

Današnji dan: V Domžalah so me že skoraj vitezi pobrali namesto naših. :D V Radencih me je zeblo skoraj skoz. Moj konkretni cilj je bil tempo 3:45min./km na 10km (to je bil hkrati tudi test naslednje teorije: "v takšnem tempu, kot si sposoben preteči polovično razdaljo ciljne razdalje na treningu, v takšnem tempu naj bi pretekel celotno ciljno razdaljo na tekmi, jaz sem na treningu 5k odtekel v tempu 3:45). Sedaj imam malo mešane občutke, ker ne vem točno čemu verjeti. Le do 10.km sem tekel kar v skupinici z maratonso prvakinjo Danejo. Priznam, da so mi delali dobro zavetrje. Čim sem potegnil naprej, pa me je veter v solo izvedbi hitro ustavil in spet sem se znašel v skupinici. Sedaj bom skušal prilepiti eno razpredelnico:

km ………… Izmerjena … Skupna
oznaka … razdalja ……… razdalja ……… Čas ……………..... Skupni …………… Prikazan
ob ………… po moji ……… po moji ……… posamez- ………… čas po …………… tempo na
cesti ………… uri …………… uri …………….. nega km …………… km ……………... uri na km
1 …………… 1,01 …………… 1,01 …………… 3:52,04 …………… 3:52,04 …………… 3:49min./km
2 Oznake za 2 km nisem opazil, zato tu ni lap-a.
3 …………… 2,02 …………… 3,03 …………… 7:23,09 …………… 11:15,13 …………… 3:39min./km
4 …………… 1,02 …………… 4,05 …………… 3:45,83 …………… 15:00,96 …………… 3:41min./km
5 …………… 1,02 …………… 5,08 …………… 3:49,93 …………… 18:50,89 …………… 3:45min./km
6 …………… 1,03 …………… 6,11 …………… 3:52,48 …………… 22:43:37 …………… 3:45min./km
7 …………… 1,02 …………… 7,13 …………… 3:42,77 …………… 26:26,14 …………… 3:39min./km
8 …………… 1,01 …………… 8,13 …………… 3:56,03 …………… 30:22,17 …………… 3:54min./km
9 …………… 1,01 …………… 9,15 …………… 3:46,35 …………… 34:08,52 …………… 3:44min./km
10 …………. 1,02 …………. 10,17 …………. 3:59,28 ………….. 38:07,80 ………….. 3:54min./km

Končni ugotovitvi:
Če drži meritev po moji uri, da je bilo na 10km oznaki ob cesti, dejanska razdalja 10,17km, potem sem imel tempo ravno 3:45min./km, kot sem planiral.

Če pa je prava razdalja 10km dejansko tam, kjer je bila tabla 10km, potem sem imel izračunan tempo šele 3:49min./km, v tem primeru mi cilj ni uspel.

Nato sem počakal Žigata (zigzag-a), kot sva bila dogovorjena. Najin plan žal ni uspel. Več bo povedal sam.
Nazadnje spremenil tae, dne 16 Maj 2010, 00:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 mrzli
Lep pozdrav vsem
Še moj kratek komentar
Čestitke vsem za tek :laola
Moja tretja 21-ka v Radencih. Končno mi je šlo tudi vreme na roko. Razen vetra, skoraj idealno. Od lani čas izboljšal za dobrih 22 minut :D . L. 2008 - 2:09:14, 2009 - 1:58:13, 2010 - 1:35:51 neto. Za minuto zaostal za PB. Nič hudega. Vglavnem bilo je super !
Še enkrat čestitke vsem, imejte se lepo in uživajte v teku :laola .
Uporabniški avatar
 tae
Aja, Mitjas, to je trenutno vsekakor moj maksimalni domet na 10k. S takšnim tempom danes nikakor nebi zdržal do konca.

Še nekaj. Hvala vsem poznanim tekačem za skrb. Res je bilo veliko vprašanj na progi kaj mi je. Hvala bogu nisem poškodovan, niso me zagrabili krči, nisem omagal, odločitev za tak način teka je bila moja.
Zdravo!!!
Meni pa včeraj ni nič uspelo.
Kot kaže, je vse kar sem staknila, 2 krvava žulja in boleče koleno. :--( Upam, da ni nič resnega. :!: Tako slabega tekaškega dne že dolgo nisem imela. Težave sem imela že pri 7 km, potem pa je bila borba do konca 21ke. Medaljo sem pa vseeno dobila, sicer samo tisto za udeležbo, višjih ciljev glede tega tako ali tako nisem imela.
Če morda bere, pozdrav Vanji, ki je glasno navijala malo pred ciljem. :laola
Vsem čestitke za odtečene km in dosežene rezultate. Je pa bil v Radencih včeraj pravi tekaški praznik.
Z optimizmom zrem v prihodnost.
LP, Slavi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA