Ojla
Pa naj bom jaz prvi s celotnim porocilom. Naj zacnem na koncu s tremi uspehi. Zbudil sem se, kar je prvi. Nimam niti enega crnega nohta, kar je svojevrstna zanimivost in drugi uspeh. In kot tretje, tole pisem v dnevni sobi, ki ni v istem nadstropju kot spalnica, pa nimamo dvigala

Pa naj kdo rece ce nismo dobri

In zdaj na zacetek. Najprej smo postavili ciganski tabor, ki nam bo sluzil kot zatocisce v naslednjih 24. urah. V glavnem same znane face. Podobo ciganskega tabora je morda malce kazilo domovanje tekaca s spremljevalko, katerega sofisticirana tako bivalna kot preostala oprema je bila precej huda. In AVIjevo vprasanje "Ti a tegale poznamo?" je bilo kar na mestu

Kar na enkrat, je nekdo pripomnil, da je do starta samo se 2 minuti in da star ni tule kjer mi stojimo

Tako smo se pomaknili na pravo startno mesto in vse skupaj se je zacelo. In je trajalo in trajalo in trajalo

Moj cilj je bil 100 km, in potem pac mirno nadaljevati dokler bo slo. Med potjo smo racunalni koliko je potrebno preteci za 100 km in glede na to da si nismo bili povsem edini, ali 61 ali 63 krogov, sem se odlocil da naj bo 63, da bo "za zihr"

Vreme je bilo super in glede na to, da vecino treningov cez leto opravim v temi, mi je tudi noc minila brez tezav. Iz izkusenj s Formaratona sem vedel, da bo treba jesti vse cas po malem. Zaloge cukra v sotoru so bile obilne. KiteKat, Domacica, Cokoladno mleko, skratka sama Hi-Tech sportna prehrana.
Se v vecernih urah smo opazovali sotekaca "Ti, a tegale poznamo", kateremu je spremljevalka s kemijsko natancnostjo mesala in pripravljal aneke pripravke, ki so potem v vreckah cakali, da jih uporabi. Enkrat, ko sem tekel mimo, je bilo celo slisati, da je sedaj na vrsti R4 karkoli je ze to bilo. Skratka "Ti, a tegale poznamo?" potem celo noc ni bilo kaj dosti videti.
Ostali pa smo kar nabirali in nabirali kroge. Na nogah se je poznalo, da je za nami ze kar precej km. Zajc se je odlocil za pol ure pocitka in dobil sem nalogo, da ga ne pozabim zbudit, cez dva kroga

Sam sem se odlocil, da do zastavljenega cilja pocitka ne bo. Ker nisem bil preprican, da bom se sposoben vstati ce se enkrat ulezem

Pocitek je bil le aktivni, kar pomeni na vsakih nekaj krogov teka kak krog hoje.
NEkaj pred 7 uro zjutraj, je bil za mano 63. krog in padla je odlocitev, da grem poskusit odspat kake pol ure. Da vidim kako bo ko vstanem. In ravno ko sem se lepo sezul in slekel, se je v blizini nekdo odlocil, da je cas da kaj postori okoli hise in je zacel neusmiljeno gonit eno stemarco. Nedvomno Hilti, zadnji model.
Pa pojdimo nazaj na progo. Pocitek definitivno ni bil najboljsa ideja. Ne samo, da mi tek niti na misel ni prisel, se hodil sem komaj. In sem tako odkrevsljal par krogov. Cez cas sem se zacel nekaj mucit s tekom, pa spet malo s hojo. Misice so bile v bistvu dokaj v redu, le stopala so precej bolela. Predvsem zgornji del.
Med tem so obesili tudi vmesne rezultate, po 16. urah ce se ne motim, in v moji kategoriji je bil Inot 6 krogov pred mano in jaz kar nekaj krogov pred tretjim. Skratka razlike, ki se jih bo ob predpostavki, da nihce ne bo imel kakih vecjih tezav, ali nenormalnih prebliskov hitrosti, dalo kontrolirat do konca.
Enkrat v tem casu je Zajc ugotovil, da mu je zmanjkalo radenske, meni je krulilo po zelodcu in padla je odlocitev, da se ustavimo ob progi pri "Mirkotu" in nakupimo potrebne zaloge. Zajc se je odlocil, da se ne bo vstavljal v trgovini, ker ga zasledovalci preganjajo. Njegov takrat ze edini zasledovalec AVI, in tudi on s precejsnjim zaostankom, je sedel poleg mene v travi in se pripravljal, da gremo po nakupih

Kupil sem si salamo, ker sem imel cukra ze poln k... in si pripravil izdaten sendvic in pol litra cokoladnega mleka. Zelodcek mi je bil hvalezen

. Naslednjih nekaj krogov smo potem odspancirali, ker je bilo potrebno prebavi dati cas. Potem sem se se malo ulegel in ostalim narocil, naj me po dveh krogih zbudijo ce slucajno zaspim. Spal seveda nisem in sem se po ene 15 minutah dvignil in odspanciral se en krog
V tem casu je zelodec opravil svoje in noge so dobile nov zagon. 5 krogov sem odtekel na polno. Tekel sem celo v hrib, kar nisem pocel ze zadnjih 12 ur po mojem

bolecin je bilo veliko manj, kot ce sem prav pocasi krevsal naokoli. Je bilo pa dejstvo, da to prav dolgo ne bo trajalo, saj bodo energijske zaloge pac posle. No in po ene 5 ali 6 krogih smo bili spet na turizmu

Sem pa rahlo ziritiral Inota in je moral spet vstat in pot pod noge, da je obnovil in ohranil prednost

Zadnje stiri ure pa so bile v glavnem namenjene skupinskemu sprehajanju, opazovanju okolice, obcasnim "piknikom", jamranju kdaj bo ze tega konc in podobno. Skratka smo se meli fino

PS: Nad pokalom, ki sem ga dobil za 2. mesto v kategoriji pa je najbolj navdusen moj 7 letni sin, saj je tud spal zraven njega