Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Javlja se tudi zapečena gobica, ki ni pričakovala tako močnega sonca in se je po 10km iz zelene spremenila v rdečo mušnico. Od sedaj naprej je v torbi tudi krema faktor 30 ali več :x .
No, je pa vseeno sonček danes še pasal.
Že od začetka prijavljena na krajšo razdaljo 10km :lol: sem jo pretekla v standardni družbi, maca in laufer sta pač šla še en krog, jaz pa na pivo - Laufer je tako pred tekom dobil ukaz naj me klofne :nono: , če bi me slučajno mikalo iti še en krog. Pa se je potem izkazalo, da fizično nasilje ne bo potrebno, je bilo tako toplo, da sem samo zadnji kilometer malo pospešila do :beer: . Je bila pa mojculja kmalu za mano in sva skupaj nazdravili.
Ker je moj Garmin že od Radencev pokvarjen in sem jaz tako resna, da ga še nisem nesla popravit, so mi samo poročali, da je tistih 10km v resnici 11.
Pa saj je vseeno, kljub zatikanju pri organizaciji je bilo super, meni je proga ustrezala, sploh tam po travi, okolica je bila prelepa, vonj po ravno pokošeni travi bi pa človek v Ljubljano prenesel (tu bi mama rekla, ne skrbi Jana, čez kak teden bomo kosili, se boš lahko tam rekreirala).
Čevapi do katerih sem se prešvercala pri lauferju in mojculji (ves denar sem pustila pri cepkah,zelene pač ne pašejo na vse :oops: ) so pa tudi pasali - je bilo treba še na fitnes popoldne da se vse skuri.
TF družba pa tako ali tako prva liga :laola
lenči napisal/-a: Vrečka je bila tako težka in obilna, da sva jo potem komaj domov v kovčku pripeljala :clap: .

Vrečka je bila težka zaradi 10 stekleničk energetske pijače, :clap: a naj vas opozorim, da je rok trajanja samo do 23.06.2010. :-- Zato je bil sponzor tako radodaren. :wink:
ROSI64 napisal/-a:
lenči napisal/-a: Vrečka je bila tako težka in obilna, da sva jo potem komaj domov v kovčku pripeljala :clap: .

Vrečka je bila težka zaradi 10 stekleničk energetske pijače, :clap: a naj vas opozorim, da je rok trajanja samo do 23.06.2010. :-- Zato je bil sponzor tako radodaren. :wink:

Je mladina že pridno pričela skrbeti, da rok trajanja ne bo pretečen :lol:
Nisem pa videl Eve Irgl, pa Metke Albreht in Tine Lah.

Meni je bil tek res fajni. Edina kritika je na Start, ki je bil po moji oceni 1 h prepozen in ob 12.00 je bilo že res vroče.
Drugače pa res pohvala za odlično organizacijo. Jaz samo upam, da ne bo prišlo do (interne) kregarije in da bo ta tek postal tradicionalen.
Tist roj čebel je bil adijo. Se zadere en na kolesu spredi, pazte čebele, pa vsi glave dol pa čez nos dihat :)) Štart bi lahko bil prej. Sam kaj pa če bi bilo zelo slabo vreme? Zjutraj je hladno ob Savinji. Kar se tiče same organizacije, mi je bilo za prvič super, sploh ker sem domačin in sem poznal progo do potankosti.
aja, sam še to (drugač mi je blo res všečno) vsak drug že ma garmina, dejte prej zmert progo. Ko če se že neki zaganjaš ni ravno vseen al je 20km al 21 ali pa celo 22...
Pozdravljeni! Tale mali maraton v Mozirju si zasluži še par besed z moje strani, saj sem se imela resnično lepo, prav krasno so organizirali mali tekaški praznik. Prijavila sem se v pričakovanju razgibane proge v prečudoviti naravi in moja pričakovanja so se v celoti izpolnila. Na tekmah mi sicer bolj prija asfalt, ampak nič zato- proga je bila izpeljana precej raznoliko, bilo je nekaj manjših vzponov, na prvem delu proge sem čutila, da se hinavsko dviguje. Dan je bil zares vroč, zelo vroč. Po večdnevnem skisanem vremenu je bilo vroče sobotno jutro pravi šok za moje telo.
Že tako peklensko vroč dan sem sama sebi še dodatno ogrela z izbiro tekaške opreme :roll: izbrala sem svojo najljubšo majčko z odprtim hrbtom (juhuhu) in dolge kompresijske hlače- ventilator, namenjene so teku v toplejših razmerah, do 21°C- v soboto je bilo prav gotovo par stopinj več + hlače so pač= dolge hlače :mrgreen:
Že ko sem zapustila v meglo ovito Ljubljano mi je bilo žal, da se raje nisem odločila za tekaško krilce in kompresijske nogavičke :D toda nisem obupala in sem si rekla, da bom pač dala vse od sebe in pika. Tek sem začela zelo optimistično- zadala sem si tempo 4:30 in prve 3 km je kar letelo- prvi km 4:27 8) potem pa se je začelo :lol:
Ojojoj, ugotovila sem, da se mi ne bo izšlo. Ok, pa nič zato- takoj si zadam naslednji cilj- tekla bom pod 4:50- karkoli pod 4:50 bo zakon- je peklensko vroče in se bo treba prilagoditi razmeram. Ta načrt je bil dolgotrajneši, saj je zdržal do 14.km-a. Potem pa so se počasi začele prikradati neke neželene sekunde nad 5:00 in na trenutke tudi krepko več nad 5:00. Tista zelo, zelo, doooolga ravnina po 15.km-u je obudila nepozabljive spomine iz Radencev (izjema letos)- pred sabo vidiš cesto, rahlo ovinkasta, sonce pripeka z neverjetno močjo in vse, kar si želiš je- debela senca :drink
S sabo sem imela mini okrepčevalnico in to se je izkazalo zelo koristno, ker sem nadomeščala energijo in sem se ustrzno hidrirala. Poleg tega sem se na vsaki postaji bogato polila z vodo (ne preveč pametna odločitev glede na mojo najljubšo tekaško majčko- hrbet open :P razhladila sem se za par minut- bilo je kratko in sladko, zato pa še danes večkrat pomislim na jogurt, dobro ohlajen jogurt s katerim bi si namazala v soboto preveč izpostavljene dele telesa :D poleg sončka sem se naužila še miru, krasne narave, zvokov katere preredko slišijo moja ušesa in sem si spet napolnila baterije. Ne smem pozabiti na srčne in iskrene navijače- res hvala!!! Najbolj sem se razveselila skupine, ki je sedela v dvorišču neke hiše in so vsi skupaj glasno navijali, res so bili zakon. :laola
Proti koncu proge sem dohitela sotrpina in sva se skupaj borila do konca. Pogovarjala sva se bolj malo, zgolj par besed na temo pasje vročine, a kljub temu mi je že prisotnost nekoga ob meni ogromno pomenila. Še posebej ker sem slučajno opazila svoj pulz- kazalo je 188 :shock: in sem mislila, da narobe vidim, da je to nemogoče. Na koncu sem ugotovila, da sem tekla s povprečnim pulzom 184, kar je zelo visok pulz zame...a se je dobro izteklo. Moj Garmin je doživel svojevrsten rekord, saj je progo zelo natančno izmeril, tako natančen še nikoli ni bil- pokazal je 21,15m, zato :clap:
Z organizacijo teka sem bila zelo zadovoljna, meni osebno se zdi, da jim je uspelo zastaviti temelje tradicije novega tekaškega praznika v Mozirju- pridem še prav gotovo! Tudi mene je zmotila prijavica, saj sploh nisem vedela, ali je bila prijava sprejeta. Na vsa vprašanja sem prejela zelo hitre in prijazne odgovore s strani ogranizatorja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA