Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Kičasta poročila, pa kaj, ko ne moremo drugače, kot da pohvalimo enkratno organizacijo pod okriljem Erota in seveda Pije.
Srečo smo imeli tudi z vremenom. Kičasto.
Pa kar dosti starih fac in precej novih se je nabralo, to je pa glavno.
Imam par fotk iz tretjega in četrtega starta. Objavim, ko bom.
:TF)
Kičasta poročila, pa kaj, ko ne moremo drugače, kot da pohvalimo enkratno organizacijo pod okriljem Erota in seveda Pije.
Srečo smo imeli tudi z vremenom. Kičasto.
Pa kar dosti starih fac in precej novih se je nabralo, to je pa glavno.
Imam par fotk iz tretjega in četrtega starta. Objavim, ko bom.
:TF)
Bo še ta druga Mlakarca kratka, prvič nisem startala v 1. skupini in nisem bila zadnja v cilju druge skupine. Po zabušavanju čez poletje sem s sabo prav zadovoljna. Grba do Gorenjske sicer glih ne sega, ampak ne manjka dosti. Krasen trening hitrosti zame.
Bila prvič, bila drugič, bila tretjič in pridem spet...
Uporabniški avatar
 muc
Ojla...najprej čestitke vsem, ki ste včeraj uspešno pretekli 10-tko. :clap:
Sam sem bil na štartni listi za ob 12ih ampak mi je prosljavljanje(novorojenega nečaka) iz sobote na nedeljo pobrala preveč "moči" tako, da sem bil navzoč samo kot gledalec in navijač.
Ampak takoj ko sem stopil na stadion mi je blo pa ful hudo, ker sam nisem sodeloval na teku...je težje gledat kot pa tečt :wink:

Vse pohvale organizatorju (majčko sem pa vseeno dobil!? :D ) in upam, da naslednjič tudi sam pretečem TF 10-tko. :wink:
sploh ne vem kaj sem se bal. (da bom zadnji v četrti skupini in ne bom mogel niti blizu 41min teči, kot sem si zadal). tek je šel brez problema, zelo hitro. 25 krogov sploh ni bilo dolgčas, ko je skozi veliko tekačev okrog. super vreme, super počutje na stezi, še pika na i po koncu bi manjkala. ko sem prvih pet krogov v 3. skupini bil na čelu, sem se malo ustrašil, če je kaj narobe. meni se je zdelo, da tečem normalno kot ponavadi. kmalu so nekateri pospešili, jaz pa sem še vedno držal visok tempo do konca in kar je najpomembneje, brez krize. čas pa dober 40:55. nisem si pa mislil da bom imel danes malo boleče noge. vse pa ne gre tako na easy.
pa še moj kratek pogled na dogajanje.
Sem bil prvič in zagotovo pridem drugo leto.
Vzdušje super, vreme super, tek tudi super. Sem računal pod 42 minut, na koncu pa 40:46 in super rezultat in OR (sploh prvi tak tek).
Pohvale organizatorju za super izpeljavo. Žal sem moral po teku takoj domov (bolan otrok) tako, da mi ni uspelo pogledati 4 skupine in še kako reči...ampak saj bo še veliko prilik.

Jozgol fajn te je blo spoznat ... škoda, da nisi še malo pritisnil in bi oddtekla še kako sekundo hitreje.

:laola :laola
Olem. Ja super bi bilo. v družbi, bi sigurno še kaj iztisnila iz sebe. Vendar pa poslušam svoje telo in vsak pospešek hitro čutim povratno posledice. Iti preko meje bolečine in še vedno teči hitro. Hm, to je za nas rekreativce bolj težko izvesti. Raje lepo, kot z muko…je moj moto sedaj. Sem pa mogoče te vseeno malce pognal, ko sem ti začel spet dihati za vrat. :D Vsi so nekam na hitro opisali svoje vtise, pa sem tud jaz hitro zaključil. V bistvu se mi je v kratkem času porodilo še nekaj misli. Npr. kako je lepo teči ciljno ravnino vsak krog, ko te ljudje gledajo in bodrijo. Takrat malo pospešiš se narediš da ti ni nič :D potem pa drugo ravnino malce upočasniš (drobec, komaj opazen, a vendar je tako). Muzika tud pomaga za tempo. Na kakšen komad bi kar naredil kakšen plesen korak :D . Saj vsi hvalijo, pa se bom še jaz zahvalil organizatorju in prijetni družbi. Še kaj? Verjetno. Naj se raje drugi razpišejo. Zdaj pa delat :D
Pajo, z veseljem sem ti odstopila zadnje mesto :-- (bolečina na nartu je bila le prehuda...). Če ga ne bi, bi bil povprečni rezultat precej drugačen.... le kdo bi potem dobil nagrado Feelmaxice? :mrgreen: :--
Super je bilo, prav vsi so se potrudili, da nam je bilo skupaj lepo. Še pridemo - tudi zdržat tek do konca! :D
 ton
Lepo je bilo. Če iščemo 'mero' za odlično organizacijo glede na ceno, je to enostavno to. Seveda ni bilo treba zapirati cest, okrepčevalna postaja je bila razkošno vsakih 400 metrov - ampak sami veste, kako redke so tekme, na katerih večina nastopajočih počaka na razglasitev.
Sam sem zadevo odtekel glede na genialni rek, ki ga Razi pripisuje Zdravku: matr sem dober, že par krogov pred ciljem sem izpolnil zastavljeni cilj! Pa mi je vseeno toplo in prijazno pri srcu.
Po malo manj kot treh letih ukvarjanja z rekreativnim tekom imam sedaj uradno, črno na belem 10 K pretečenih pod (za mene) magično mejo 60 minut. 59:19.5 Ob tem gre kot prvo zahvala @vidkul, kateri je nevedoč za to fenomenalno opravil nalogo zajca. Ko je nekje v sedmem kilometru zavil na požirek ali dva in me s tem spustil pred sebe, se mi je zdelo, da me bo začelo pobirati, a ko me je zopet ujel in prehitel, narekoval tempo...poezija. Vid hvala! Zahvala gre tudi Paju za opravljen prevoz v Domžale in nazaj ter seveda fenomenalnim organizatorjem za brezhibno pripravljeno in izvedeno prireditev.

Kar se mojega ''slinjenja'' po tartanu tiče...odločil sem se, da si bom meril čas vsaka 2K (5 krogov) in se poskusil z čim bolj enakomernim tempom približati cilju, to je teku pod eno uro. Šlo pa je takole:
1-2K (11:24)
3-4K (11:56) 23:20
5-6K (12:07) 35:27
7-8K (12:01) 47:28
9-10K (11:50) 59:19.5
Povprečni tempo 5:55/K, povprečni utrip 164, maksimalni utrip 173, pokurjenih 998 Kcal.
Prvič se mi je tudi zgodilo, da je moj izmerjeni čas, na desetinko enak uradnemu času. Za ''kec na deset'' sem na žrebanju nagrad dobil krasno TF rutko, pojedel dobro pizzo in ja...tudi nočna je hitro minila. Hvala vsem, čudoviti ste!

LP
Matjaž
ton napisal/-a:Sam sem zadevo odtekel glede na genialni rek, ki ga Razi pripisuje Zdravku: matr sem dober, že par krogov pred ciljem sem izpolnil zastavljeni cilj! Pa mi je vseeno toplo in prijazno pri srcu.

Tole ton, me je v odmoru med maratonsko konferenco (ki mi vedno povzroča prebavne motnje). Ja, Šentvid je pač športna gimnazija, tole spet spravilo v smeh :lol: .
Si bom tudi jaz kdaj za v prihodnje sposodila ta rek :wink:

Clasixx, tole si super speljal!!! :lol:
Classix napisal/-a:Po malo manj kot treh letih ukvarjanja z rekreativnim tekom imam sedaj uradno, črno na belem 10 K pretečenih pod (za mene) magično mejo 60 minut. 59:19.5 Ob tem gre kot prvo zahvala @vidkul, kateri je nevedoč za to fenomenalno opravil nalogo zajca. Ko je nekje v sedmem kilometru zavil na požirek ali dva in me s tem spustil pred sebe, se mi je zdelo, da me bo začelo pobirati, a ko me je zopet ujel in prehitel, narekoval tempo...poezija. Vid hvala! Zahvala gre tudi Paju za opravljen prevoz v Domžale in nazaj ter seveda fenomenalnim organizatorjem za brezhibno pripravljeno in izvedeno prireditev.

LP
Matjaž

Živjo,

Še kdaj sem lahko zajček :)
Se ne zgodi pogosto, da sem jaz zajc :lol: :lol:

Včeraj je bilo super :laola

lp vid

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA