Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Ja, tole včeraj je bilo čisto noro :D :x
Najprej je bilo pod vprašajem na kaj se sploh prijavimo - razdalja, cilj, štart itd.
Naj bi na koncu z Maco šli na 27km, no in zagrabi macico rama in ostane doma :cry:
Je pa šel Laufer na trening z mano, ni bilo nič treba skrbeti glede logistike - sta z Matjažem vse uredila. Jana se lepo pripravi, celo spuca avto, ker naj bi šla z mojim pa je na koncu ostal na parkingu v Ljubljani in smo se šli rally s Savotovim po najkrajši poti z obilico ovinkov.
Jaz pa komaj vstala iz avta za na kofe, tak musklfiber od fitnesa še od četrtka - pametna baba gre delat počepe s čisto preveč kilami na ramah dva dni pred dolgim tekom :roll:
No, vse je bilo zrihtano, na štartu pisana kot še nikoli (da me kdo ne povozi k je bilo tok prometa :twisted: ). Smo imeli še čas zavpit dvakrat Nataši - like the new blond look by the way :wink: in Aviju. Ampak, zakaj smo Slovenci tako zafrustrirani in me čudno gledajo, ko se začnem dreti - tečaj navijanja marsikomu ne bi bil odveč :--
Tek pa, na začetku je šlo v redu, srečava MiciM - je ravno imela piknik, izgledala pa kot da je na sprehodu, ne pa na ultra tekmi :cast: :cast: . Po petnajstem kilometru (če ne še prej) pa trpljenje :cry: , noge nočejo naprej, Laufer citira tempo, jaz mam poln kufr številk, bi kričala "boli me, sam da je tega konc", tempo vedno bolj polžji, me zebe ampak ne gre hitreje, do cilja pripeljala samo Mlakarjeva trma :-- . V cilju vseeno pod tremi urami, s povprečnim tempom 6:10 :D :D
Škoda, da je potem vreme pokvarilo ostalo, sem slišala, da je bil pasulj zelo dober - prebava me je spet izdala in nisem hotela tvegati.
Je bila pa ta tekma dobra šola pred Berlinom, da vsega ne bom jemala prelahko ter šla lepo počasi in spočita.
Kapo dol vsem, ki ste jo odtekli :laola
Že kar nekaj let, sem odlašal s tem tekom, tako da sem letos po Logarski dolini tekel prvič, vsekakor pa ne zadnjič.

Ob odločitvi, da štartam v Ljubnem na 27 km razdalji mi je bilo takoj jasno, da se bo potrebno spopasti tudi z višinskimi metri. Prvo je sicer sledil majhen šok, a na koncu se je izkazalo,da le ni bilo tako hudo, no ja... :mrgreen:

Slika

S svojim tekom sem zelo zadovoljen, organizacija na nivoju, tudi okrepčilne postaje so dobro obložene, tako da na celotni progi nisem imel problemov, vse je potekalo v skladu z pričakovanji.

Ćestitke prav vsem ki ste premagali svojo začrtano razdaljo, predvsem pa vsem novopečenim ultramaratoncem res lepo vas je bilo videti na poti proti cilju, čerpav vas je na koncu zašilo vreme :oops:
mušnica napisal/-a:Najprej je bilo pod vprašajem na kaj se sploh prijavimo - razdalja, cilj, štart itd.

Pri meni glede tega ni bilo nobenih vprašajev :D Že mesec dni pred Logarsko sem vedela, na katero razdaljo se bom prijavila, srečo sem imela le, da nisem ostala sama. Več glav več ve, pa se mi ni bilo potrebno sami zgubljat, poleg tega je tista druga glava progo že poznala, pa je šlo vse veliko lažje :D
Moja odločitev je bila čisto prava. Začeli smo ob 6h, v temi, naredili en krogec po Celju, medtem se je zdanilo, potem pa smo se pognali v dir ob Savinji. Ta nas je spremljala praktično do Mozirja. Na progi sta se nama z Lenči zgodila dva manjša incidenta: prvič je stopila Lenči na eno lato in jo je nekam odneslo, potem sem pa še jaz zahakljala en kamen in me je konkretno odneslo na tla. K sreči ni bilo nič hujšega in po planu sva prišli do Mozirja. Proti koncu moje poti, tam nekje na 30 km je pogovor nekoliko zamrl, so pa vse 4 ure res hitro minile :D
Premiera je mimo, naslednje leto pa ponovim, s sabo vzamem še moža in morda celo nekoliko podaljšam :oops: (tja do 75 km :lol: )
Pasulj je bil super, jogurt za desert pa tudi ni zmešal prebave. MatjažV nama je uredil prevoz do najinega avtomobila, za kar se mu še enkrat zahvaljujem.
In Laufer, tudi čevapčiči so bili :D
nana napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:Nataša je dobro izboljšala svoj čas in je dokazala, da je carica. :clap:
Neverjetno hitra pa je bila Neža Mravlje. Neverjetno. Nepojmljivo. Noro. :clap:

Se popolnoma strinjam s tabo, a ne pozabi še ostalih :D
Čestitke tudi miciM in Lenči :clap:

Nana, čuj tršica, jaz nisem v tvojem razredu (hec) :lol:
napisal sem:
Čestitke vsem udeležencem.

in vsekakor je Lenči zmagovalka nad seboj. Ko smo se vračali iz doline proti kotlini, smo ravno iskali, kje bomo srečali Lenči in z vso energijo smo podprli njeno pot proti cilju.
MiciM je druga zgodba. Da je carica vem že od tedaj, ko sva skupaj tekla del maratona. V Logarski je nisem dohitel. Hladno je sedela v šotoru v cilju, ko je zunaj deževalo in pila vodo :lol:
O vseh iz TF bi lahko napisal par dobrih besed, pa je res, da ni življenje tako dolgo.
Namerno nisem omenjal niti Rafa, ki je po Radencih presegel razumni limit in že sanja nove sanje.
Pa spet bom koga izpustil ...
Na slikah, ki jih je naredil 50cent, sem videl še Škorca pa ...
Ej, super je bilo in TF je zakon.
ZdravkoC napisal/-a: Ko smo se vračali iz doline proti kotlini, smo ravno iskali, kje bomo srečali Lenči in z vso energijo smo podprli njeno pot proti cilju.
.

Joj, kako je bilo prijetno slišati spodbujanje....potem me je moj vprašal, kdo je pa bil tako glasen :clap:
No,pa smo...tudi Logarsko...75 km.

Tretjič letos sem opravil z razdaljo 75 ali več kilometrov.

Tokrat je bilo to "premagovanje" samega sebe v posebnih okoliščinah...na tešče...brez sekunde spanja...brez supporta...brez enega samega treninga (le vikend-teki).

Ker je del ultra-tekov tudi psihološka priprava...sem dodatno delal na temu in se pripravil na "najhujše".
Kot sem že napovedal v vabilu na ta tek...ignoriral sem vse...kar bi me lahko spravilo "iz tira" in mi priklicalo "črne misli" (samoten tek cca.65 km...ledeni dež zadnjih 10 km).

Brez težav sem oddelal to zadevo in nasmejan prišel v cilj...obenem pa popravil čas iz svoje prve "Logarske" za dobre 3 ure.
Zadovoljen...
Zdaj pa...sanacija mikro-poškodb...regeneracija ...in konec meseca opravim podobno zadevo http://www.woerthersee-trail.com/

Do torka po že vse pozabljeno...ostajata le ponos...in občutek zmage nad samim seboj.

Čestitam vsem... ki ste se premagovali na kateri od razdalj...posebej pa tistim... ki so to opravili na najdaljši.
Zelo impresivno so to naredili...Lenči....raf...in zmagovalec "Vitez" Uroš...kapo dol.
Čestitke vsem tekačem za podvige na katerikoli razdalji med Celjem in Logarsko dolino :!: Odlični ste!

Ana Liza:
:arrow: z 90 km na mesec ne moreš pričakovati, da jih boš v enem dnevu optimalno obdelal za tri več kot ducat manj :!: ...a to ni pravi problem, to se da premostiti...
:arrow: pravi problem je brezuspešno iskanje smisla...nobenega razumnega odgovora na vprašanje, zakaj bi...
Lahkoten tek :juhuhu: do Mozirja in naprej, naenkrat ideja, da bi v Ljubnem nehal :arrow: pa vendarle še tečem :lauf: , čeprav mi je 500 m naprej že žal :arrow: ampak nazaj pa ne grem, torej naprej še 10 km :arrow: ideja se je zasidrala, za danes bo dovolj, v Lučah se definitivno ustavim :mrgreen: ...58 km, 4 ure 40 min...in niti pomotoma ne dobim prebliska, zakaj bi jih naredil še 17 :!: :roll:
:arrow: hitra diagnoza Anice Živko :arrow: energijsko izčrpan :? :roll: Problemi z energijsko oskrbo v dneh pred, na dan teka in med tekom :?: :?:

LP
Uspelo mi je :) Končati 75, priti na cilj pred podelitvijo, brez žuljev, krčev in poškodb, danes skakljat naokrog v petkah :) Sem vazna, predvsem pa ponosna nase.

Celo pot me je skrblo, da sem prehitra. Brez luksusa (osebnega spremstva na kolesu, ki je v kljucnih trenutkih postregel kapucino in coca colo) ne bi slo.

Zadnje 3 km sem uzivala v dejstvu, ne da bi se zavedala dobrega casa, 300 m pred ciljem ugotovila, da izgubila stevilko, se obrnila in tekla nazaj, zagledala tekaca z eno v roki, ki je bila moja in skupaj z resiteljem pretekla v cilj. HVALA!!!

Moja hitrost se ne spreminja z razdaljo :) A to pomeni, da moram poskusit se dalj?

Zdravko cestitam, mi je zal, da se nisva srecala :)
nana napisal/-a:Premiera je mimo, naslednje leto pa ponovim, s sabo vzamem še moža in morda celo nekoliko podaljšam :oops: (tja do 75 km :lol: )

Če ne drugače, lahko pa oba teka skup sešteješ. Torej... Dajmo, nana, dajmo, Milenko! :laola
JUHUHU ŠE SEM TU :laola
Zame je bil to prvih 75km v enem kosu :D , zelo sem zadovoljna z tekom, rezultat me je prijetno presenetil saj je šel pod 8ur, čistega teka malo pod 7.5ur, vmes pa pikniki kot je napisala Mušnica. malo sem se bala da bom v nedeljo nepremičnina pa se to na srečo ni zgodilo in tudi danes je super.
Čestitke vsem, ki ste tekli, škoda je bila le v tem, da se je popoldan tako močno ulilo in smo se po malem vsi razbežali, oziroma stiskali vsak pod svojim težko priborjenim koščkom strehice,..

:laola :laola :laola

:wink:
Hoj,

tudi letos sem tekel na najkrajši razdalji, iz Luč v Logarsko Dolino in sem z dosežkom zadovoljen. Čestitke vsem, ki ste se nastopili na kateri od preizkušenj, še posebej pa tistim, ki ste štartali iz Celja.

MiciM in ostali ultraši: bravo in vsaka čast za odlične rezultate :clap:

Pogoji za tek so bili, vsaj zame, zelo dobri. Nisem navil do konca, ker me konec tedna čaka maraton :)

Še naprej pridno trenirajte in uživajte v teku.
Fotke: http://picasaweb.google.si/marathon85/Logarska2010#

Lp, Matjaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA