Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

marjan
Prav lep pozdrav še v mojem in Simoninem imenu vsem udeležencem tega prekrasnega maratona in seveda čestitke za premagane kilometre.

Jaz nisem dirkal (mogoče drugo leto na 35 km), Simona pa se je trudila na 50 km in zasedla 4 mesto v svoji in absolutni ženski konkurenci. :D

To progo je naredila že prej za trening, zdaj pa je rezultat izboljšala za 1 uro. Je zelo zadovoljna, vendar pa po eni strani žalostna nad odnosom tekmovalcev do narave. Ob poti je videla ogromno odvrženih vrečk gelov ... To pa res ni lepo od tekmovalcev. :( :( :(

Pozdrav torej Simi, Mojci, Tuaregu, Duletu, GregorB, BojanuU, Maratonu (kar malo mi je žal zate) Tiniju, BoštjanuG, Zagnani, Mirotu (nisem te uspel spoznati).
Uporabniški avatar
 simi
Vtisi po dve nočeh globokega in regeneracijskega spanca še niso nič zbledeli! Kako le!! Še vedno ne morem verjet, na štartu za SAM (odločitev zadnji hip) in prišla/pritekla do cilja. Užitek v naravi, globoko dihanje, umikanje kravjim ..., ... kadarkoli me je zažejalo se je že pokazala okrepčevalnica (mimogrede, sem zelo žejen človek!), prijazni ljudje. Večji del proge sem lovila Duleta, ki ni in ni hotel naprej :evil: in pa Martin (želva?) je z nama grizel hribčke. Celo pot mi je šlo kar v redu, na vsaki okrepčevalnici pridno pila, zadnja 2 km ravnine...raje bi se še enkrat spoprijela s Kofcami :shock:, dobra preizkušnja! Z doseženim časom sem zelo zadovoljna, še posebej, ker sem šla res 'pogledat' kako tak tek zgleda (GregorB:jaz pa baje prva prekmurka na samu!!).

Pozdrav vseh forumovcem, s palicami ali brez :lol:

Dule, hvala še enkrat !!

p.s.: Marjan, Simona, tudi meni je bilo kar hudo ob vseh odvrženih vrečkah gelov, ni jih bilo malo!
Uporabniški avatar
 S*
Čestitke vsem udeležencem SAM-a!
Sama sem bila že zelo blizu, da bi šla (celo prijavljena in nato odjavljena). Torej marathon
Evo če gre drugo leto polovico Tekaškega foruma na SAM katerokoli razdaljo častim zaboj piva kdor ga bo pač pil
te bom držala za besedo.

LP Suzana
Uporabniški avatar
 simi
S* napisal/-a:Čestitke vsem udeležencem SAM-a!
Sama sem bila že zelo blizu, da bi šla (celo prijavljena in nato odjavljena). Torej marathon
Evo če gre drugo leto polovico Tekaškega foruma na SAM katerokoli razdaljo častim zaboj piva kdor ga bo pač pil
te bom držala za besedo.

LP Suzana

Res smo pogrešali * in * v Tržiču!!
Uporabniški avatar
 gregorb
simi napisal/-a:Z doseženim časom sem zelo zadovoljna, še posebej, ker sem šla res 'pogledat' kako tak tek zgleda (GregorB:jaz pa baje prva prekmurka na samu!!).

Se moram poravit, (v veliko moje zadovoljstvo) :twisted: , BoštjanG namreč ni prvi Prekmurec udeleženec SAMa, ta čast pripada Simi, ki je bila v cilju kar dobro uro pred BoštjanomG. :lol: Bravo Simi , čestitam!

p.s.: Marjan, Simona, tudi meni je bilo kar hudo ob vseh odvrženih vrečkah gelov, ni jih bilo malo!

Ja res je bilo odvženih precej odpadkov (sam sem embalažo svojega gela in ostalih prigrizkov prinesel s seboj v cilj), vendar sem prepričan,da bo/je organizator poskrbel tudi za to in da bo ob tem, ko bo pobiral oznake proge pobral tudi večino nesnage, ki so jo za seboj pustili tekači.
Opazil pa sem tudi, da smo tekači pomendrali tudi par tisoč mravelj, ki so imela svoja mravljišča čisto ob progi. Uboge mravljice, pobil jih je stampedo gorskih tekačev! :roll: :?
Uporabniški avatar
 samo
Marathon je tako lepo opisal SAM, da kar nimam več kaj dodati. To je bil zame najlepši tek do sedaj. Vreme in pogoji najboljši možni, organizacija pa taka, da ne more biti boljša. Pa krave, pa sonce, modro nebo, ekstremno prijazni ljudje,... Skratka, bolje res ni možno. Tekel sem 35km in začel malo zaskrbljeno, saj mi ni uspelo si ogledati proge, pa še nove superge so imele komaj dobrih 50km za sabo. Ampak, šlo je lažje kot sem pričakoval. Superge moram pa še posebno pohvalit, nobenega žulja ali odrgnin. Skratka Asics 2090 so res odlične (prej sem 3 leta tekal v Puma Extolu).
Drugo leto res pridite, ker je res nepopisno fajn.
Uporabniški avatar
 BoštjanG
V dneh, ko sem razbobnal odločitev, da se udeležim 50km SAM preizkušnje, so se zvrstile naslednje pripombe znancev.
Prijatelj št.1(ki ga skrbi za zdravje soljudi, čeprav ni minister za zdravje:)):"Ej, to pa sploh ni zdravo! Si boš kolena uničil."
Prijatelj št.2(ki je bolj hedonistično razpoložena oseba):"Eh, kaj imaš od tega norega laufanja, pridi raje z nami na žur."
Prijateljica št.1(ki ima tipične ženske lastnosti):"Vauu Boštjan, to je sicer super, ampak od teka boš dobil suho kožo in gube na obrazu."
Mama(ki jo zanima področje zavarovalništva):"Kaj pa če se ti tam kaj zgodi?"
Še dobro, da se morem kdaj zateči na forum; tu je navsezadnje le nekaj ljudi, ki te razumejo. Za vse ostale pa odgovorno in zavestno rečem: če se kdo sprašuje v čem je smisel teka, naj enkrat preteče SAM 50km! V hipu bo dobil odgovore na vsa svoja vprašanja. Na svoji koži bo tedaj mogel okusiti vso povorko občutij, ki te spremljajo med in po teku.
Naj jih nekaj naštejem:
-zmaga nad samim seboj(Zgodi se, da zagledaš pred sabo strm, dolg in z visoko travo poraščen klanec. Ti pa že krepko utrujen, noge pa vse manj poslušne. Takrat imaš vsega dovolj in si želiš napraviti konec vsem mukam, ki te pestijo; želiš odnehati. A isti hip se v tebi prebudi nerazložljiv občutek; stisneš zobe, pozabiš na bolečino, s pogledom zarežeš v klanec ter se hitrega koraka zagrizeš vanj. Takrat si zmagal, takrat veš, da si iz pravega testa! To je najlepši občutek, to je tisto kar daje teku te vrste smisel.)
-prijaznost in bodrenje domačinov(Na eni od okrepčevalnih postaj kjer se sprva nisem nameraval ustaviti so zagnali pravi vik in krik in tako sem MORAL nekaj popiti ter pojesti. Ko sem jim zaupal, da sem iz Prekmurja pa kar ni hotelo biti konca klepetu. Tu sem najbrž pridelal tudi nekaj minut k mojemu končnemu rezultatu.:=) )
-osupljiva narava(Med tekom sem počohal majhnega kužka, nato še kozo ter poskušal isto napraviti še s kravo. A se me je ta ustrašila in zdrvela po klancu navzdol. Naokoli pa si lahko uzrl tudi skalnate vršace, ki so prebadali nebo. Ob vseh naporih pa sem kmalu pozabil na vse vršace in krave, dokler nisem na lepem, dejavu, stopil na: kravjek! Bilo jih je ogromno, povsod so prežali na nas tekače. Tako se je rodila nova športna disciplina: gorski tek čez ovire.)

Rad bi pohvalil še forumovce na in ob progi; smo kot velika družina! In vsi smo bili zmagovalci, resda v malo samosvojih kategorijah: Simi v kategoriji lepi+hitri, gregorb v kategoriji hitro govorim+počasi tečem(Ej, saj se hecam! Dober si bil! Pa še dobre štose si trosil naokoli.), Dule v kategoriji prijazni tekač stoletja, Yogo v kategoriji najštevilčnejša udeležba(s sabo je na cilj pripeljal vso družino in pa še nekaj odrgnin)... Pa še veliko drugih se nas je zbralo. Včasih je človek šel na tekaško prireditev, se pred startom ogrel, po startu in pred ciljem tekel in po cilju šel domov. Zdaj je teh časov K SREČI nepreklicno konec; po novem se tudi veliko klepeta s sotekači.
 Nataša
Vsem, ki ste pretekli SAM Slika

BRAVO!!!! najboljši ste!

še posebej Simi za srebrno, ona je itak carica!!!!

rezultati so odlični, drugo leto pa mogoče pridemo tudi kraljična, armafleks in grah. :oops:

Boštjan, super poročilo si napisal. s fantomsko čistilko se še kar smejiva :wink:
Uporabniški avatar
 lojzeP
Lejga BoštjanG !

A si ti ista oseba, ki je napisala, da iz mene ne izvleče nobene besede. A ti mene mal , al kr oreng ... , a. :?:
Če boš takole nadaljeval, boš še Fotra iz prozno-poetičnega prestola vrgel. Ne res - se še kar smejim - še zdaj ko pišem ( bolj počasi štekam te fore ). :?

Ste hude face, pa take razdalje - tudi jaz bom, ko bom velik - MORDA

Sicer sem bil lansko leto zelo zadovoljen s tekom na SAM-U ( le 10 km ) - morda celo moja najboljša dirka do tedaj. 8)

Res škoda, da se je dupliral s triatlonm, a je kar je

2x LP
Uporabniški avatar
 zagnana
Marjan, hvala za pozdrave.

Čestitke Simoni za dober tek. Prehitro smo zapustili prizorišče in nisem ji mogla osebno stisnit roke.
Simi tudi tebi čestitke. Škoda, da se nisva spoznali.
Seveda pa hura tudi za ves moški del foruma
:laola
Vsi smo zmagovalci a ne :D
Sem pa s svojim rezultatom tudi zelo zadovoljna, ker sem lanskega izboljšala za 15 minut. Če bo vsako leto tako bo pa res noro :wink:
Pridružujem se vsem čestitkam organizatorjem najbolj seveda Iztoku.
Povem še to, da sta zadnja dva kilometra pa najdaljša, kar jih je.

Pozdravčke tudi ostalim, ki se niste udeležili SAM-a.
Pa drugo leta a ne? :wink:

Jelka
Uporabniški avatar
 Tuareg
Čestitke vsem soudeleženim na katerikoli izmed treh preizkušenj, organizatorjem in osebju SAM-a pa pohvale in zahvale za vse, česar smo bili tekači(ce) deležni.

Res je, da nekateri nismo dosegli načrtovanih časovnih rezultatov, ampak
to niti ni pomembno. Pomembno je, da smo uživali v prekrasnem vremenu, v pravem športnem vzdušju in v odlični družbi. Skratka, nasvidenje na 5. SAM-u 2005.
Uporabniški avatar
 firbec
Po končani prireditvi v velikosti kot je SAM, je prijetno prebrati pohvale, s katerimi res ne skoparite.
Resnici na ljubo ni bilo vse, kot bi moralo, vendar če tekmovalci ne opazite (ali pa nočete), potem je OK. Za organizacijo je bilo potrebno veliko prostovoljcev, ki se jim tudi tukaj zahvaljujemo.
Če bo vse po sreči, boste tekmovalci kmalu prejeli tudi CD-je (slike, rezultati,..).
5. SAM 2005 bo, če dobimo še kakšnega močnega sponzorja, ki je pri tako velikih projektih neobhoden. Če je med bralci foruma kakšen kandidat, naj se javi!
LP
Uporabniški avatar
 firbec
Zanimivost: zmagovalec SAM 50 km, Damjan Žepič, je celotno progo (vključno z vsemi klanci proti Kofcam) PRETEKEL (nič ni zahodil)!?
Proga mu je res pisana na kožo.
Uporabniški avatar
 bojanu
firbec napisal/-a:Po končani prireditvi v velikosti kot je SAM, je prijetno prebrati pohvale, s katerimi res ne skoparite.
Resnici na ljubo ni bilo vse, kot bi moralo, vendar če tekmovalci ne opazite (ali pa nočete), potem je OK.

5. SAM 2005 bo, če dobimo še kakšnega močnega sponzorja, ki je pri tako velikih projektih neobhoden. Če je med bralci foruma kakšen kandidat, naj se javi!
LP

Svojčas smo ocenjevali prireditve z glasovanjem, pa je ta navada ugasnila. Z ženo sva šla na 10 km in bi vam glede na vse, kar ste vložili v organizacijo, dala najvišjo oceno. No ja, kakšen požirek vode na polovici proge ne bi škodil, a smo ob raznih napitkih na cilju ter pivu po sindikalni ceni to kmalu pozabili. Nekaj km oznak na začetku je manjkalo, ali pa sem mogoče kakšno spregledal. So bile pa večje korenine pobarvane z oranžno in luknje v cesti zasute :shock:
Trudite se za vzdušje in to vam odlično uspeva. Spletna podpora, trasa, višinogram, rezultati in slikce na spletu so samo za pohvalit. Da ne govorim o slikcah tekačev s Kofc, po primerni ceni seveda, ki se jih je dalo dobiti na cilju. Tudi timing prihodov tekmovalcev na daljših progah in podelitve nagrad ste dobro zadeli, da se je stalno nekaj zanimivega dogajalo. Mogoče sem malo pogrešal video posnetke s tekme z različnih točk, ki ste jih lani prikazovali in so naredili tekmo bolj zanimivo za spremljanje v cilju. A to je sploh dodatna ponudba...
Za daljši razdalji je gotovo težko zagotoviti zadostno število označb in prostovoljcev na vseh odcepih, še posebej če kdo hoče nagajati. Želim si, da bi vam tudi za drugo leto uspelo organizirati to zanimivo prireditev v takšni obliki. Letos sem bil že tretjič na 10 km in mi je kolegica, ki je pretekla 35 km dejala, da bi bil že čas, da podaljšam progo :roll: :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA