Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Tale pol maraton je bil pa en velik matr, tudi na prvem polmaratonu nisem zahodil. Vročina, žulji (bo treba nove superge nabavit)... No ja ena izkušnja več v življenju.

Drugače pa čestitke organizatorjem in vsem tekmovalcem.
Najprej čestitke vsem za pretečeno katerokoli razdaljo v Radencih! :clap:
Kot ste že napisali so bili pogoji včeraj res čisto poletni in je sonce dobro segrel asfalt in naše glave...zato res še enkrat bravo vsem ne glede na rezultat.
Sam sem se zjutraj glede na težave, ki se mi vlečejo od teka trojk naprej, odločil da grem sprobat nogo na 10 km, kar se je na koncu izkazalo za dobro odločitev.
Rezultat več kot odličen ampak vse to z pomočjo res super TF navijačev, ki so me kar ponesli v cilj! Hvala lepa vsem! :wink:
Noga je zdržala in sem zato potem še z večjim veseljem spodbujal in navijal za naše tekače na polmaratonu in maratonu...TF rules!!! :laola

Čestitke vsem za odlične rezultate, stopničke, pokale,...see ya Radenci 2012! :wink:
Sedaj pa vem, kaj pomenijo vroči Radenci. :D Lani vreme idealno za maraton, letos pa se je maraton na koncu spremenil v polovičko :wink: . Čestitke vsem tekačem :laola za pretečeno razdaljo... maratonkam in maratoncem pa kapo dol v taki vročini za še en krog :laola
Drugo leto pa ponovim vajo :wink:
A se meni samo zdi ali je res, da prav vsa poročila govorijo o tem, da je bilo vroče? :shock: 8)
Ja, Radenci so po lanskem "premoru" spet pokazali svoj pravi obraz.
Ne vem, kaj naj si mislim o tistih, ki v Radencih tečejo maraton. Po eni strani jih občudujem, po drugi strani se sprašujem, KAJ je tisto, kar jih v teh peklenskih razmerah spravi v drugi krog. Vse je v glavi? Zdaj pa berem, da so si nekateri Radence izbrali celo za svoj prvi maraton. :shock: Bravo, Wega in ostali! :clap:

Jaz sem šla le na 10 km. :D V Radence smo prišli dovolj zgodaj za vse nujne opravke - kava in WC (in ob tisti gneči pred WC-jem je človek res ZELO vesel, ko sreča koga, ki v hotelu celo biva, in lahko uporabi WC v njegovi sobi, hvala Sončka in Razy!). Na start sem šla skupaj s Sončko, ki se je čisto navdušila nad mojim predlogom, da bi se postavili bolj spredaj na start. Tako da sva startali res zelo hitro (okrog 4 min/km ali celo hitreje) - sploh ona. :shock: No, potem sva se ločili, ker sva šli vsaka na svojo razdaljo (med tekom sem se znova spomnila nanjo nekje na polovici, ko sem pomislila, da bi, če bi šla za njo, bila čez 500 metrov že v cilju ...).

Na obratu mi je vedno zanimivo opazovati znane obraze med najhitrejšimi. Presenečena vidim, da med prvimi tremi teče tudi naš muc, na koncu drugi. :clap: No, moj sprva hiter tempo se je potem upočasnil, vročina pa je postajala prav neznosna - in na postojankah sem se začela prav ustavljati in polivati z vodo (od 5. do 6. km sem, s postankom vred, potrebovala celih 6 min 15 sek :oops: ).
Na koncu sem sicer dosegla boljši rezultat kot lani, a sem tudi bolje pripravljena kot lani in sem nekako pričakovala malo več. Ampak Radenci so pač Radenci. A sem že omenila, da je bilo peklensko vroče? :)

Sem pa 100-odstotno izpolnila moj drugi plan. Ki je bil, da ob pričakovanem koncu sveta v cilju v miru spijem en radler, preden se zgodi, kar se mora. :D
No, radler žal ni bil mrzel, konec sveta mi je pa nekako tudi uspelo zamuditi - zdaj pa ne vem, ali ga sploh ni bilo ali pa bi morala, glede na to, da zamudim tako pomemben in celo napovedan dogodek, izbrati drug poklic. :roll: :lol:

Čestitke vsem za medalje, dobre čase, tudi manj dobre čase, za pretečene razdalje, posebej pa maratoncem.

P. S. Vročina je očitno zdelala tudi predsednika vlade. Čeprav sem njegovo izjavo v cilju slišala že takrat in zvečer še enkrat po TV, je še vedno ne razumem. :lol:
Še en dodatek:

Navsezadnje bi vseeno tudi z rezultatom morala biti zadovoljna. Od lani bolje skoraj za 2 minuti (natančneje: 1:52). Glede na vreme ... navsezadnje kar v redu, a ne? Če bo še naslednje leto za 2 minuti bolje ... 8)

Pa hvala dejanu.semrovu za prevoz!
spela* napisal/-a: Zdaj pa berem, da so si nekateri Radence izbrali celo za svoj prvi maraton. :shock: Bravo, Wega in ostali! :clap:

Špela* v bistvu sem po prvem krogu odstopil in odtekel samo polmaraton.
Pozdravljeni,
najprej še jaz čestitam vsem, ki so se udeležili in dosegli cilj na MTS.
To je moje prvo "sodelovanje" na tem forumu (kar se pisanja tiče in ne branja :D )in prvo udejstvovanje na maratonu in sem še zmeraj pod vtisi- pozitivnimi seveda.
Vročina je bila res taprava, tako da se je vmes kar dobro :drink
Preden sem začel tečt, sem si zastavil čas 21km pod 2h, oz kot je moj prijatelj rekel, da me ne prehiti nobeden, ki teče na 42km :D. In to mi je tudi na koncu uspelo prepričljivo- Namreč tekel sem 1:41:32, moti me pa podatek brutto, ki znaša 1:45:58. Na naslednjem maratonu bom pač vedel, da se je potrebno kr malo gužvat, da čimprej štartam. Problem je bil, da so se med tekače na 21km vrinili tudi tisti, ki so kasneje tekli na 10km in so se postavili takoj na štartno črto in s tem "blokirali" ostale tekače na 21km- ampak kot sem prej napisal je bila to šola za naslednjič.

Vzdušje krasno...nasploh fajn...drugo leto bom s5 tam :D
Še moje poročilo.

To je bil eden mojih najpočasnejših tekov na 21km, pa tudi eden prijetnejših. Vročina me niti ni motila, sem pa imel družbo od starta do cilja. Izkušnje iz prejšnjih let so mi govorile, da se pride v Radence lepo odteči in fajn imeti. Brez kakšnih velikih pričakovanj glede časa. Je pa to tekaška klasika, ki se je naj ne bi izpustilo.
Praktično sem se celo progo lepo pogovajal s sotrpini in sotrpinkami.
TanjaB, mal sem držal pesti, da se odločiš še za en krog, a ker imaš ta konec tedna kar lep tekaški zalogaj, vem da si se prav odločila.
Skratka bilo je prijetno, pa še medalju na cilju so nam bile izročene na veliko višjem nivoju kot lansko leto.
Nekaj polmaratonov ter priprav za maraton je bilo za mano, ko sem se odločil za nastop na maratonu v Radencih. Nisem si pa zamišljal, da bo tako peklensko vroče in težko. Navkljub krčem od 27 km dalje pa mi je le uspelo premagati prvo 42-tko! Občutek preteči maraton je fenomenalen!!!
Po prespani noči sem se zbudil in končno dojel kar se mi je zgodilo. Iz anonimnega tekača iz Zreč sem v manj kot treh urah prerastel v slavnega tekača, ki mu je uspelo presenetiti vse poznavalce teka in samega sebe. Najbolj sem vesel odziva znanih in neznanih ljudi, ki so mi z veseljem čestitali in se veselili skupaj z menoj. Predvsem me je pred tekmo bilo stah zaradi hude vročine.
Po ogledu seznama prijavljenih sem si po tihem želel uvrstitev med prvih pet.
Treniral sem od januarja in tekme pred maratonom so pokazale, da sem v dobri formi in, da bi lahko presegel svoj osebni rekord iz zadnjega ljubljanskega maratona in se spustiti pod 2:45.
Že na štartu sem bil čist moker in sem si mislil : "Če ti danes tega pretečeš svaka ti čast".
Prvih 5km sem še lovil čas 2:40, ko sem videl da nima smisla, sem se pridružil slovaškem maratoncu, Kopčik Tomaš, (3. mesto ) in sva začela najino zgodbo. Vmes sva se pridružila odličnem tekaču Janezu Ferliču, ki je nažalost odstopil nekje v drugem krogu. Naša skupina se je povečala in smo veselo tekli in se pogovarjali. Pridružili smo se Heleni Javornik, Daneji in enem izredno dobrem tekaču, ki je pri mojem uspehu imel levji delež, ALEŠU ŽONTARJU.
Legenda tekač, legenda človek.
Aleš, Tomaš in jaz smo tekli dobrih 30 kilometrov skupaj in kot smo se zmenili, se pridno menjevali na čelu naše male ekipe.
Nekje pri 30 km je Aleš zaradi previsokega utripa mal spustil in sva z Tomašem šla naprej.
Zdaj sva se menjevala vsak kilometer in vlekla proti cilju. Prej sem "počival" dva kilometra, zdaj sva morala pavze skrajšati na 1 km.
Pridno sva delala, pri 35 kilometru sem čakal na menjavo ampak je ni bilo. Obrnem se, povem slovaku naj gre naprej, on pa odvrne da ne more več in da bo upočasnil.
Po tem dogodku začne tempo upadati in prihajajo tudi krizni trenuti, ko sem začel razmišljati o tem da verjetno ne bom pritekel v cilj.
Pred mano ni bilo nikogar, za mano nekje daleč slovaški tekač.
"Teci". " Ne smeš se ustaviti ". "Še mal".
V glavi sem si predstavljal kot da tečem zadnje kilometre na treningu, na moji najljubši trasi in je zaleglo. Kriza je spustila in sem normalno nadaljeval.
Ko sem na 41 kilometru zagledal Kotnika mi ni nič več bilo jasno. Hodil je. Ko sem pritekel mimo njega me je spodbujal naj vztrajam.
Pred ciljem so me sodniki vprašali če sem pretekel enega ali dva kroga :lol:
Moj prijatelj in trener MARIO je pred ciljem veselo kazal da sem drugi, jaz pa sem si želel le cilj prečkati in pozabiti na vse hude kilometre.
In to je to. Danes sem spet kar en tekač iz Zreč :lol:
Posebe zahvale Mariju, moji spremljevalni ekipi in dvema sotekačema brez katerih mi nebi uspelo. :clap:
Hvala vsem ostalim za spodbudne besede :clap:
Čestitke vsem :clap: , sploh pa vsem stopničkarjem. Arif, hvala za lepo zgodbo. :cast:
Hvala vsem fotografom in tistim, ki ste ob progi skrbeli za dobro vzdušje :clap:
Bravo TINA :laola
Huda fotka ... :D
hvala Samo in Boris, da sta se šla z mano ŠpartaBando
uprizarjanje špartanskih bojevnikov res ni bilo lahko
Slika

Hvala tudi Marjanu, ki je priskočil v našo vojsko v zadnjih sekundah
Slika

Seveda pa iz srca hvala Alji :clap:
Slika

CILJ ....
Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA

Ta stran uporablja piškotke!

Spletni portal www.tekaskiforum.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja brezplačne spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi in forum ne bi deloval. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate s piškotki.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.
Se strinjam
Se ne strinjam
Preberi več
Free cookie consent by cookie-script.com