A se meni samo zdi ali je res, da prav vsa poročila govorijo o tem, da je bilo vroče?
Ja, Radenci so po lanskem "premoru" spet pokazali svoj pravi obraz.
Ne vem, kaj naj si mislim o tistih, ki v Radencih tečejo maraton. Po eni strani jih občudujem, po drugi strani se sprašujem, KAJ je tisto, kar jih v teh peklenskih razmerah spravi v drugi krog. Vse je v glavi? Zdaj pa berem, da so si nekateri Radence izbrali celo za svoj prvi maraton.

Bravo, Wega in ostali!
Jaz sem šla le na 10 km.

V Radence smo prišli dovolj zgodaj za vse nujne opravke - kava in WC (in ob tisti gneči pred WC-jem je človek res ZELO vesel, ko sreča koga, ki v hotelu celo biva, in lahko uporabi WC v njegovi sobi, hvala Sončka in Razy!). Na start sem šla skupaj s Sončko, ki se je čisto navdušila nad mojim predlogom, da bi se postavili bolj spredaj na start. Tako da sva startali res zelo hitro (okrog 4 min/km ali celo hitreje) - sploh ona.

No, potem sva se ločili, ker sva šli vsaka na svojo razdaljo (med tekom sem se znova spomnila nanjo nekje na polovici, ko sem pomislila, da bi, če bi šla za njo, bila čez 500 metrov že v cilju ...).
Na obratu mi je vedno zanimivo opazovati znane obraze med najhitrejšimi. Presenečena vidim, da med prvimi tremi teče tudi naš muc, na koncu drugi.

No, moj sprva hiter tempo se je potem upočasnil, vročina pa je postajala prav neznosna - in na postojankah sem se začela prav ustavljati in polivati z vodo (od 5. do 6. km sem, s postankom vred, potrebovala celih 6 min 15 sek

).
Na koncu sem sicer dosegla boljši rezultat kot lani, a sem tudi bolje pripravljena kot lani in sem nekako pričakovala malo več. Ampak Radenci so pač Radenci. A sem že omenila, da je bilo peklensko vroče?
Sem pa 100-odstotno izpolnila moj drugi plan. Ki je bil, da ob pričakovanem koncu sveta v cilju v miru spijem en radler, preden se zgodi, kar se mora.
No, radler žal ni bil mrzel, konec sveta mi je pa nekako tudi uspelo zamuditi - zdaj pa ne vem, ali ga sploh ni bilo ali pa bi morala, glede na to, da zamudim tako pomemben in celo napovedan dogodek, izbrati drug poklic.
Čestitke vsem za medalje, dobre čase, tudi manj dobre čase, za pretečene razdalje, posebej pa maratoncem.
P. S. Vročina je očitno zdelala tudi predsednika vlade. Čeprav sem njegovo izjavo v cilju slišala že takrat in zvečer še enkrat po TV, je še vedno ne razumem.