Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 raf
hmm...kje naj začnem.... bom na koncu, kjer sem spoznal, kaj so prijatelji v pravem pomenu besede in se jim lepo zahvaljujem za pravilno ukrepanje
Logarska v spremstvu je bilo nekaj novega za mene in obenem še dodaten izziv, ker sem ponavadi sam bil na progi in sem spremstvo dobil od svoje Erike in nisem veliko vedel o tem. Sem pričakoval, da bo bolj dolgočasno, ampak se je toliko dogajalo, da je tudi tistih pol ure čakanja na najina suporterja (Andrej, Igor) minilo hitro.
Itak sem hitro ugotovil, da sem se pravilno odločil, ker nastop danes bi pomenil na nek način predčasno smrt za to sezono in obenem zagotovljen nenastop v Berlinu. Sedaj imam še upanje in delam na temu, da grem tja tečti z nasmehom na ustih. Zanimivo je opazovati tekače iz te perspektive, ker na nek način razumeš vsakega posameznika, zakaj se je udeležil te Ultre. Dokazati sebi, da to zmoreš je vodilo, ki vodi do cilja.
Seveda je pa res, da je bila najina naloga z Jano, danes tudi brzdanje apetitov Igorja po hitrosti, ker model je še na nek način zelenec na tem področju Ultra in je danes iz lastnih napak v prvem delu ugotovil, da tisto, kar sem mu govoril pred tekmo drži, kot pribito. Andrej je bil bolj pameten.
Seveda je pa tudi narava del tega potovanja in se mi je zdelo, da skoraj ni razlike, ker sem imel kjub suportu veliko časa, da sem se nagledal vse lepote od Mozirja do Logarske in moram rečti, da me vedno znova očara s svojo lepoto in obenem skriva svojo zapeljivost.
Logistično je bila največja težava danes zjutraj ob 6 dobiti odprt bife v Celju in našla sva ga, kar ne Petrolu blizu podhoda pod štreko ob nakupovalni aveniji, kjer so imeli še afterparty zur od noči.....
Skratka za drugo leto se tisti, ki ste suport dobite tam in imate zagotovljeno zabavo tako in drugače. ker do Polzele je suport na nek način onemogočen in je časa skoraj 2 uri za kofi......
Sva pa z Jano v Iglu pobrala še tekmovalca, ki je moral odtopiti in je da bi prišel v cilj pravočasno vseeno moral tečti in mu na nek način skrajšala potovanje, ker na tej točki sva suport končala in sva šla samo še dirket v cilj počakati najina suporterja. seveda so tudi ostali dobili glasno navijanje in po potrebi suport, ker to si je vsak, ki je zmogel včeraj priti do cilja tudi zasluži.
Uporabniški avatar
 RoKo
Nataša še 1x čestitke za odličen tek. Raf hvala za pomoč in navijanje, svoje sem oddelal v slogu ... ne se šparat :D , seveda sem se šparal za večerno navijanje. :laola
Letošnja Logarska je bila moja največja lekcija.
Tortura je trajala 11ur od tega sem za zadnjih 40km rabil 8 ur!!!

Prelomnica se je zgodila pri Rečici, kjer sta me sopara in vročina v mislih pripeljala do vprašanja, ki je v ultra teku nima prostora in ki se ga nihče ne vpraša:
Koliko je še... ?!

Ko sem se zavedal tega vprašanja, se mi je začel sistem sesuvat.
Seveda sem miselnost v kratkem zamenjal z besedno zvezo: NEMA PREDAJE!, Izklopil Garmina, v ušesih navil Rammsteine in nadaljeval s polžjim tempom (okolica je bila prepričana da poslušam dunajski valček glede na tempo :lol: )

In sem vztrajal...

Danes sem miren...predvsem zato ker menim, da vsakdo mora to enkrat izkusit...in zato ker se iz tega največ človek lahko nauči...
Če kot bivši košarkaš lahko uporabim besede zelo priznanega trenerja (in glede na to da je košarka zdaj v ospredju):
Iz tekme se največ nauči tisti ki jo za eno piko izgubi in ne tisti ki jo za eno piko zmaga.

Pohvale vsem... Čestitke Nataši, njen žlahtnik mi je povedal da je bila prva, ko sem šel mimo Luč, kjer sem potem pri njegovem piknik placu hladil vode v strugi Savinje.

Imam pa eno kritiko, za nas tekače in jo moram deliti na tej strani:
SPREMLJEVALCI!

Zaradi spremljevalcev na kolesih sem na poti do Mozirja izgubljal živce...in bom brutalno iskren. Spremljevalci bi morali biti do Mozirja PREPOVEDANI.
Iskreno če greš teči iz Celja v Logarsko, se prvih 35km segrevaš in ne rabiš ničesar ključnega, kar ne bi zmogel nositi s seboj.
Seveda verjamem da spremljevalce potrebuje prvih 10 absolutno.
Ostali ?!

Mislim, da bi tukaj moralo obstajati pravilo, da imaš lahko spremljevalca od Mozirja naprej, vmes bi jih morali izključevati iz proge...
Sam sem pri tistem klančku, pred Letušem, kjer smo prečkali mali leseni mostiček še z nekaterimi čakal enega spremljevalca s kolesom in smo potem skupaj vsi zadružno z njim spuščali njegovo kolo..in ga potem porivali gor v klanec :shock: , namesto da bi se ukvarali z lastnim tekom. No na koncu sem v Mozirju videl da je spremljal nekoga, ki je tekel samo do Mozirja :roll: .
Živ,

včeraj sem oddelal svojo drugo Logarsko. Začel sem sproščeno in hitro saj je tek na prelepi poti ob Savinji čisti užitek. Vmes premišljujem, kaj bo moj naslednji veliki projek. Ves pod vplivom prijetnih misli sem bil en, dva, tri v Braslovčah. Kmalu pa je sonce pokazalo svojo moč in v Mozirju sem bil že pošteno pregret, pot do Ljubnega je bila ena sama agonija :oops: . Vsi plani, ki so se mi še pred kratkim motali po glavi, so izpuhteli :shock: . Ostalo je samo še, Komu je tega treba!? med vsem tem vročičnim blodenjem sem se zaklel :evil: , da pridem do konca, čeprav po štirih, potem pa konec, nikoli več, kaj se bom mučil, zakaj :?: V tej agoniji sem zagledal mladeniča, ki je na obcestni hidrant priklapljaj cev za vodo, ga vprašam "A teče?" in že sem se na polno tuširal :D Ohlajena glava, poln meh in svet je postal lepši :mrgreen: Ko sem prišel v Luče sem bi na konju, še 10km do Solčave, še 5km ovinkov in tabel Savinja in potem samo še dol :) Tik pred ciljem srečam Natašo in Natašo, ki sta uspešno prešibali 17-ko in skupaj poletimo skozi cilj. Super, adrenalin in vznesenost :clap:
Kalkuliramo kdaj bo iz Celja prišibala Katja in sklenem, da skočim pod osvežilni tuš. A glej ga zlomka :twisted:, Katja ga je na svoji prvi Logarski navila kot nora in prišla v cilj 8:19 :D Bravo :laola

Čestitke organizatorjem in prostovoljcem na postajah, za dobro opravljeno delo. Prav tako hvala vsem, ki so nas ob trasi spodbujali, nam delili vodo in vlivali moči, ko smo jih najbolj potrebovali.
PS
Predlagam, da se kolesarsko spremstvo omogoči šele od Polzele naprej, saj je pot ob Savinji na mnogih mestih neprimerna-nevarna za kolesarje. (včeraj kar nekaj potolčenih kolen :cry: )
Hoj, glede spremljevalcev.

Na svoji prvi Logarski me je Pia spremljala na kolesu od Mozirja dalje. Na naslednjih pa sem bil večinoma sam, le na enem ali dveh mestih me je počakala (bila je z avtom) in to je bilo to. Kar se mene tiče, je to čisto dovolj. Če nujno rabiš vodo, kako drugo pijačo ali par svežih nogavic in copat, je dovolj eno srečanje s 'spremljevalcem'.

Ja, tudi jaz sem že (v mislih) preklinjal kolesarje spremljevalce, ki pred teboj delajo gužvo in ne vidijo ničesar okoli sebe. Sploh se ne zavedajo, kako velika motnja tekačem so.

Ko sem razmišljal o 'problematiki spremljevalcev', sem se vedno vprašal: kaj pa tekme v tujini, ko nimaš spremljevalca in ga sploh ne pogrešaš? Pa kar gre vse do cilja.

Domača tekma in spremljevalec sta velik luksuz. Ne izkoriščajte ga! Za servis tekačem so okrepčevalnice ali pa lastni pas s plastenko. Gotovo se vas veliko ne bo strinjalo z menoj a tako je moje mnenje.
Seveda bi se dalo strinjati s tem.
Spomnim se pred leti nazaj, da so kolesarji tam ob Savinji res zgledali malo nerodno( pred Letušem ).

Ampak včeraj so bili vsi kolesarji s katerimi sem se prekrival na poti večinoma zelo uvidevni in so se umikali že, ko so te zaslišali ali začutili za seboj. Seveda pa se ni možno izogniti situacijam, ko se kolesar najde v situaciji ko ni dovolj izkušen ali ga je ujel kakšen jarek,korenina , jih ni mogel speljati...pa je nehote naredil gužvo...Tisti deli proge, ki so bolj "trail" značaja...tega pa je na Celje - Logarsko manj mar ne?

Morda bi se drugič pred tekom posebej povabilo kolesarje, ki bodo tam da se posvetuje v 30 minutah o celotnem načrtu proge in se izmenja vse potrebno. Mord tudi za simbolično startnino ali pa rahlo konkretnejše kot je recimo na Balatonu. Saj denar bi lahko šel za dobre skupnostne namene ne pa zato, da se koga oddira. Itak je po nekih starih zakonih zapisano, da človek mora darovati za svojo prosperiteto ne, da ga zato morajo voditi, da dobi zato kaj nazaj oz mu to ni prineslo promocije ali kakšnega cirkusa po medijih ampak tih neslišen prispevek in veselje, da se lahko pridruži.
Spremstvo je zaželjeno in seveda je pomembno, da se že pred štartom dogovorite kje se boste videli. Sam sem imel do sedaj vedno spremstvo z avtom in tudi letos, ko sem bil sam spremljevalec sem ugotovil, da je tistih 5 do 7 srečanj čisto dovolj za kvalitetno oskrbo. Seveda sem točke srečanja izbral tam, kje nisem oviral nobenega ostalega tekača ali katerega drugega udeleženca v prometu. Kot sem že omenil bi prvih 20 km prepovedal spremstvo, ker enostavno ni potrebe, oziroma se da tudi brez njega.
Seveda je tudi res, da nekateri biciklisti res mislijo, da so edini na cesti in sem pri gostilni Kosmač na cca 53 km videl, kako ima tekač spremstvo na biciklu, kar ob sebi, čeprav je v navodilih izrecno pisalo ,da kolesar ne sme biti na isti strani, kot tekač. Bi morali organizatorji, oziroma policija poskrbeti za take paciente, ker oba imenjena osebka sta zavzela skoraj ves vozni pas in bi bilo zanimivo videti, kam se bi umanknil, kolesar, ko bi avto prišel nasproti. Kolikor se spomnim so v prejšnih letih imeli organizatorji tudi policiste na motorju, ki so ravno take paciente opozarjali, da morajo na drugo stran ceste in so se vozili od Ljubnega naprej doli gori po cesti v razmaku petnajst minut. Letos tega nisme vidle, ker predvidevam ,da so malo varčevali.
lep pozdrav vsem,

jaz sem tudi bil na teku ....imam pa eno težavo. žal sem nekje na cilju v logarski založil moj GARMIN 410. ne vem kako mi je to uspelo, ker vedno pazim na njega, ampak zjutraj ko sem pospravljal stvari sem videl da ga ni več.

v kolikor bi bilo kdo slišal kaj o kakšnem najdenem garminu ali če bi lahko razširili info osebam ki so bili na teku, vam bom vsem hvaležen.jaz poskušam širit informacijo pa je malo večja možnost da se ga najde.

Moj kontakt za morebitna vprašanja in če bi kdo kaj vedel je:

sorgo.edi@gmail.com

vsem v naprej hvala za dobro voljo

Edi Sorgo
Tudi midva z možem sva imela takšna srečanja. Ko pelješ v nasprotno smer (Logarska-Celje) je res potrebno pazit, da koga ne povoziš, ker so tekači že precej utrujeni in kakšen zaluta malo bolj na cestišče. Ampak, da moraš ob tem pazit še na kolesarje, ki vozijo kakor se jim zazdi, je pa absurd. Midva sva srečala npr. enega, ki je vozil praktično po sredi ceste in se tekaču nisva imela kam umaknit :|
Drugič opravila z ultra razdaljo Celje-Logarska.
V petek zvečer po prejemu vrečke s štartno številko začnem monolog na temo o moji pripravljenosti za 73 km bolj ali manj ravnine in utrjene podlage. Bo že držalo, da sem letos opravila kar nekaj ultra razdalj, a teren je bil povsem drugačen. Ženska, pojdi raje spat, o tem boš razmišljala po sedemdesetih :D .
Na startu nekaj znanih obrazov, objemi, stiski rok in srečno pot :D .
Prvih 20 km je minilo, kot bi trenil. Vmes enkrat malo poravnam korenine ob Savinji, vsake toliko časa informativno prekontroliram svojo hitrost in gremo. Vprašanja prejšnjega dne ni več od nikoder :) . V Mozirju doza energije navijačev, ni vrag, da te ne ponese naprej.
Nekje na 35. km svoje vprašanje zastavi želodec - katera koruza bo najbolj primerna :wink:.
Tudi to smo rešili :wink:. Nekje na 50. km nekaj poti obdelava skupaj z Brigito, tisti čvek je imel prav blagodejni učinek. Brigita nato teče svoj tempo,sama malo kombiniram tek s hojo( ne smem pustiti na cedilu svojega imena :wink: ).
Prihod v cilj je vedno eno samo veselje, ki tudi tokrat ni izviselo.
Malo razhoda, stiski rok sotekačev in pogled na rezultate. Priteči stopničke(v kategoriji) v Logarski - še v petek zvečer daleč od misli, kaj šele od nog!
Čestitke vsem, ki ste opravili s katerokoli razdaljo in še na tem mestu čestitke Nataši :laola .
Še moje mišljenje glede spremljevalcev na kolesu: nisem občutljiva, a se mi zdi, da sem bila tu in tam sama bolj uvidevna do njih kot oni do nas-tekačev. Pa brez zamere.
Danes sem morala noge sprehoditi na Donačko, to so si po včerajšnji poti zaslužile!
Mogoče drugo leto spet, do takrat pa..... Lp
Za večino tekačev je zadnjih 17 km ultre med Celjem in Logarsko seveda mala malca. Zame pa je velikih kot je 75 km velikih za vse tiste, ki ste jih pretekli prvič…ali sedmič :lol: . Ne maram klancev, če se združijo s soncem in vročino, pa sem sploh takoj in na mestu mrtva. Ampak želja po tem, da bi enkrat tudi jaz bila del tega teka, je bila velika in je tlela, dolgo in vztrajno. In za letos lahko rečem, da so kar zvezde odločile, da je to to – zdaj ali nikoli.

V Lučah sva bili s sotekačico že navsezgodaj, ko je bilo prve znake, da se bo tod mimo teklo, treba šele poiskati. Ampak sonček je grel in na prijetnem vrtu sva srkali kavico ter čvekali. Tekači so se zbirali, energija se je pretakala, počasi se je začelo v zraku čutiti adrenalin. Prijava, montiranje štartnih številk, smeh ob velikosti majic (odlično bosta služili kot spalni srajci, sva se odločili) in že priteče mimo vodilni Nemec. Množica ploska, on pa samo: »Toilette, toilette!« in smukne v najbližji bife :oops: . Čez nekaj časa pa prva tekačica – vesela sem bila, ko sem videla, da je to Nataša, ravno kak dan prej sem tule na forumu prebirala njene vtise in želje od lani. Go for it, punca :laola ! Po 11. uri začnem resneje oprezati za prijatelji na daljših razdaljah, vsi so v dobri formi, lahko bi kateri prehitel naš štart. Ki pride kar naenkrat, pok, in že tečemo. Midve greva počasi. Prišli sva uživat, ne garat. Sonce se je na srečo ob 11:25 skrilo za oblake, ampak bojim se klancev. V moji domišljiji se postavljajo zelo pokonci in ni jim videti konca. Bala sem se jih tako zelo, teh, domišljijskih, da tistih zaresnih, po katerih sem tekla, sploh nisem opazila :lol: . Pridno se ustavljava ob vsakem vodnem viru in se nalivava ter počasi napredujeva. Smo že v Robanovem Kotu, klancev pa še ni. Do Solčave komaj kakšen vzpončič. Aha, ampak zdaj pa bo. »Od Solčave do vhoda v Logarsko dolino je še 4 km zavite in vzpenjajoče se ceste,« pravi opis trase na spletni strani. Na pamet ga znam, hehe. V svoji domišljiji sem si naslikala nekaj cesti na Vršič podobnega, ampak klanci so še naprej klančki, ovinki pa prijetno lene vijuge. In že je tu pogled, zaradi katerega sem pravzaprav prišla na tek – vstop v Logarsko, sonček, trava, lipa, vse je tu. Pa še voda in vse ostalo ter prijazni ljudje na zadnji okrepčevalnici, le kaj bi si lahko želela več :clap: ?! Noge so že malo težke, meča se oglašajo, nisem vajena teči navkreber, itak. Ampak navdušenje ne pojenja, tečemo malo po levi in malo po desni, iščoč senčko, kajti sonce je nadvladalo oblake in postalo je zares vroče. Še zadnji kilometer soparnih trav. Če ne bi bil zadnji, bi bil težak, tako pa se ne dava, zbereva moči in odšprintava v cilj (hvala Andrej, brez tebe ne bi!). Zmaga, zmogla sem brez matranja in z nasmehom, noro! Samo tega še zdaj ne vem, kje hudiča so tisti klanci :wink: !
Nazadnje spremenil Enkica, dne 08 Sep 2013, 23:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Ojla ultraši ;)
Moja letošnja Logarska je bila bolj navijaška in fotografska...ok, pa na koncu še mal tekaška na "lumpi" razdalji iz Luč do Logarske...lušten je blo! :wink:

Čestitke in bravo vsem...sami "norci" v pozitivnem smislu! :clap: :clap: :clap:
...in že se peljemo proti LJ...Nočni tek juhej :D

p.s.
Alenovski bravooooooooooooooooooooo!!! :laola

še par fotk:
https://plus.google.com/photos/10475355 ... 1168942481

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA