Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

sonce
hvala Primorcem za tako dobro organizacijo,ta pravo vreme,za navijače ,hrane in pijače ob progi več kot dovolj,sem se že bala ,da se bom zredila do cilja
danijel.hajdinjak napisal/-a:konec še nov pb 2:47:36 in drugo mesto absolutno.

Čestitam za osvojeno 2. mesto in zavidanja vreden čas. :laola
Čestitke tudi vsem ostalim, ki ste pretekli našo obalo. :clap:
 no.vo
Odlično je blo!

Rad bi slišal vse tiste negativne komentatorje, ki so že pol leta pred tekom pisali, da bo zanič, neorganizirano, brez veze,...

Fajn bi bilo od njih, da sedaj komentirajo in se po možnosti opravičijo :wink:

Drugo leto se spet vidmo.
 Jožko
Pozdravljeni!
Tudi Graparski Kerlci organizatorji GM4O smo veseli, da smo bili prisotni na 1. Istrskem maratonu, kjer smo upam stregli tekačem v Strunjanu vse, kar smo imeli. Na žalost sladic malček premalo vsega drugega pa več, kot dovolj. Vzdušje je bilo super in organizacija tudi. Pa še zmaga Aleša in Danjele je bila super in seveda tudi vseh ostalih nastopajočih :D
Tako sedaj pa je v naših glavah že 13. GM4O in priprave se približujejo višku. Samo še malo snega naj v hribih skopni pa smo na konju.
Hvala vsem za dobre in spodbudne besede ni jih bilo malo :)
BLU JE ŠALDU LEPU! :D
in finu tudi! :drink
GM-okrepčevalnica: Jožko+ekipa :drink :clap:
ZZ-topka fotke+navijanje+in stric Garmin: :clap:
Glede plana A:
trije iz ene fare-trejh vasi so do 30.tekli trojko,
pole pej plan B: edn 3.,en 4., en :D
Z eno besedo : čudovito! :laola
Ni mi žal da sem se odločila in prijavila na maratonsko razdaljo. :D
Organizatorji so se res potrudili in nam pripravili razgibano, slikovito, res enkratno traso na kateri so se vse bolečine in težave zdele pol manjše kot na kakšnem drugem maratonu. :wink:
Do Pirana je v družbi Samoja minilo 1,2,3. Hvala za klepet! Res je lažje tečt v družbi. :)
Tečemo proti Izoli in nazdravimo z legendo Dušanom Mravljetom :toast: (uf, kak je pa to pasalo). Samo dobi zagon in odlaufa naprej. No, družbe tudi naprej ni manjkalo.
Tam na 29km se začnejo bolečine v levi stegenski mišici in odtlej do cilja kombiniram tek z hojo. Še ciljni šprint po Koprski promenadi in že smo v cilju! :clap:
Glede na moje "priprave" moram biti zadovoljna, da sem sploh prišla v cilj. Še okvirno začrtan čas sem prehitela za dobrih 15 min.
Hvala vsem navijačem, ZZ topki za glasno navijanje, organizatorjem in seveda mojima dvema moškima, da sta me vsake toliko km nekje pričakala in navijala!

Zd., si imela modro majico? Sva se spraševala kam zi izginila na enkrat. :wink:

Drugo leto se zagotovo spet vidimo!
:laola
Uporabniški avatar
 Zd.
Tekačiča napisal/-a:
Zd., si imela modro majico? Sva se spraševala kam zi izginila na enkrat. :wink:

Ja, to sem bila jaz ;)

V istem tempu, kot smo začeli, sem po postanku v grmovju :oops: , nadaljevala do cca 32 km, ko so se začeli krči in sem morala vmes kar precej hoditi, da sem jih nekako obvladovala. V cilj sem prišla 10 min za tabo ;)

Vidim, da nas je dosti imelo probleme s krči. Ne vem, a so bili to krivi klanci? Jaz še nikoli do sedaj nisem imela teh problemov in sem v sklopu priprav na ta maraton (in sežanski polmaraton) kar precej tekla tudi v klanec...
Evo še moje kratko poročilo. Hribi so me ubili, kot še nič, tako da sem bil daleč za osebnim rekordom, ki sem si ga želel. Ampak odlična trasa, odlična organizacija in fajnska družba. Na žalost moj nahrbtnik ni imel piva noter, ker bi ga z veseljem raztalal na koncu :D

Če se vam pa da še naprej brat, pa tudi nekaj idej na mojem blogu http://petermesarec.si/2014/lekcije-istrskega-maratona-2014/
 storZ
Super trasa, verjetno res najlepši tek v Sloveniji, vsaj za moje pojme. Postaje zelo na gosto, pa tudi odlično založene, zmagovalna pa tista s pivom! Organizacija res odlična, navijanje pa razen Tartinija, Izolske plaže in cilja porazno. Se mi zdi, da bo treba organizirat še nekaj maratonov, preden bo prišel tek primorcem v kri :). Zadnje 4 km sem plačeval davek bolezni izpred dveh tednov in izpada dveh tednov pravih treningov. Na koncu sem bil s časom 3:55:20 več kot zadovoljen, še večje veselje pa mi je bilo, da sem kolega odlično pripravil na njegov prvi maraton. Danes sva že razmišljala o kakšnem "daljšem" teku :lol: Drugo leto se skoraj zagotovo vrnem, vendar verjetno na polovički (Radencem bo verjetno treba odstopiti prednost maratona :) ).

Za prvič pa vsekakor vse pohvale!

p.s. pograjal bi samo zdravniško službo, ker so baje čakali več kot 10 min ljudje ob nezavestnem tekaču na pomoč!
Super trasa, odlična organizacija. Ta maraton se lahko postavi ob bok največjemu tekaškemu prazniku pri nas - GM4O. Še vreme nam je bilo naklonjeno, vendar bi predlagal organizatorjem, naj v bodoče razmislijo o bolj zgodnjem startu. Okrepčevalnice vse po vrsti odlično založene, prostovolci/ke prijazni, navijačev kljub bolj 'podeželski' trasi kar nekaj.
Ker me čez 3 tedne čaka maraton v Trstu, sem si tega vzel bolj kot dolgi trening - začel sem v zmernem tempu in v klepetu s sotekači - no bolj, ko se je bližal cilj, bolj se je kolona maratoncev raztegovala. Na koncu sem prehitel kar nekaj tistih s polovičke in uspel privarčevati dovolj moči za hiter zaključek. Vsega skupaj sem pojedel kakšnih 6 banan - polovičk, košček čokolade in rezino pomaranče. Moj prvi maraton brez zaužitega gela in zgleda, da se ob zmernem tempu in varčevanju z močmi na začetku kar zmore. No, ne smem pozabiti še kak deci piva na 26.km in pripombe Dušana Mravljeta, ko smo vis (kakih 6 nas je teklo v skupini) zavili na pivo - 'no, končno so pritekli normalni tekači!' :lol: Naslednje leto skoraj zagotovo pridem spet - vendar mi ni čisto jasno, kako bodo zadeve izvedli v Izoli, kjer je bistveno manj prostora, kot v Kopru. No, prepustimo stvari organizatorjem, letos so se izkazali odlično!

Moj 26. maraton, drugi letos. Porabil cca 2700kcal, povprečni pulz 145, višincev po polarju je zneslo 285.

Hvala vsem navijačem za podporo in fotografom za prispevane posnetke.
Samo:-) napisal/-a: To je definitivno najlepši maraton, ki sem ga zlaufal.

Cilj je prišel kar prehitro, jaz bi še kar užival med simpatičnimi primorskimi tekačicami in tekači, ...

Čestitke samo:-)
Kaj si te imel za eno primorsko Evo?
Cajt pa je OK, lepo si treniral in lepo turistično nedeljo si si privoščil.
Tako je prav :clap: :clap: :clap:

Čestitke tudi vsem ostalim :laola
Nazadnje spremenil ZdravkoC, dne 14 Apr 2014, 21:47, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA