Pa začnimo še enkrat pisat poročilo

z vidika moje naloge - spremljevalca
Že lani proti koncu leta me je zajc vprašal, če bi ga hotel spremljat, seveda sem privolil in zajc se je prijavil in plačal. Rezerviral sem termin sobota - nedelja, tako kot je bilo že nekaj let. Teden dni pred tekmo grem pa na spletno stran pogledat, če je kaj novega in potem

, start tekme je v petek ob 19h

jaz pa v petek še delam do 16h, do prizorišča je pa 3,5h vožnje. Adrenalin začne nabijat po žilah

pokličem zajca, ki je bil še bolj presenečen kot jaz. Kaj sedaj

V službi zaprosim za dopust (problem, ker so nekateri že na dopustu), a mi gredo na rok in ga odobrijo.
Za odhod se dogovoriva ob 11h. Grem

do zajca, naloživa stvari in greva proti Avstriji. Že po nekaj km mi zajc začne zapirati zračne reže od klime, češ da mu piha. Zaradi tega začne na moji strani močno pihat, kar je bilo meni moteče. Nič, dvignem temperaturo v avtu. Posledično se začnem potiti, a si mislim bo že. A kmalu že po kakšnih 20km nama zaradi vročine crkne garmin v avtu (varovalo pregretja). To se je zgodilo že pred leti na UltraBalatonu. Potem rabi garmin nekaj dni, da začne spet delovati. Kaj sedaj; poti ne poznam, v garminu sem imel tudi izogibanje plačilnih cest (vinjeta) v Avstriji, zajc pa poti tudi ne pozna.

Kaj sedaj

V Tržiču se ustaviva na Petrolu da kupiva zemljevid Avstrije, zajc pa je rekel, da bo naložil še karto Avstrije na telefon. Meni pa šine v glavo; kaj če dam na Petrolu Garmin v zamrzovalno skrinjo

Prodajalka mi dovoli, jaz si pa medtem naročim kavo iz avtomata, počakam slabe pol ure, da je bil Garmin že ovit v led. Ga vzamem ven, počakam, da se odtaja, kondenz posuši, prižgeva in "dela" Ga postavim v avto in gas naprej proti Avstriji. Seveda sedaj z prižgano klimo

tudi meni ni bilo več vroče.
Nekaj minut po 15h prispeva v Irding, parkirava in odideva dvignit štartno številko. Potem začnem stvari pobirat iz avta in si pripravljat okrepčevalnico. zajc pa med tem poje še zadnji del trde hrane pred tekmo. Ravno pripravljen, ko naju zmoti moški glas in nama pove,

da tu ne smeva biti, privat parkirišče. Sledi pospravljanje v avto in na novo lokacijo. zajc medtem malo odleži v senci.
Uro pred tekmo se dogovoriva za taktiko, o kakšnih rekordih sploh nisva razmišljala zaradi vročine. Govor je bil le o preživetju vseh 24h. Glede prehrane med tekmo mi je zajc dal prvič proste roke. To kar mi boš dal, to bom zaužil. Hvala zajc za zaupanje.

Super, saj o prehrani kar nekaj vem, poznam kombinacije, kaj kdaj pit, kaj ne skupaj mešat,... da ne pride do trebušnih težav, padca energije, krčev, slabosti,.... Letos sva tudi prvič uporabila izdelke Topatleta. Hvala Samo

Izkazali so se super, saj ne vsebujejo konzervansov, umetnih barvil, umetnih sladkorjev, priporočam vsem. Spletna stran;
http://topatlet.si/Ob 19h se začne tekma. Po prvih krogih je bil zajc na 6 mestu, a je že po nekaj urah prišel to prvih treh. Po cca 8h urah pa je že prevzel vodstvo in ga držal do cilja. Tekmo sva imela čisto pod kontrolo. Prehranjevanje in pitje je potekalo brez problemov, brez padcev energije ali kakšnih drugih težav. Le vročina je zajcu v soboto delala velike težave,

saj ostalim tekmovalcem tudi.

Bilo je vroče kot v peklu. Po 12h so se začeli odstopi - predčasno končanje tekme. Ker je imel zajc kar nekaj km prednosti je začel proti koncu kombinirat s hojo, pol ure pred koncem pa tudi zaključil, saj ni bilo več možnosti, da ga kdo prehiti. zajc je bil na koncu precej utrujen, pa ne zaradi km, ampak zaradi vročine, ki je bila res huda. Dobil je alergijo po telesu, otekle so mu noge in roke. Veselje in zadovoljstvo je bilo toliko bolj slajše, saj se je za zmago res boril. Rekel je, da je bila to njegova najtežja tekma do sedaj.
Podelitev je bila takoj po zaključku tekme. To je res pravo vzdušje, pozitivna energija,.. Takoj po podelitve se je preoblekel in že sva bila na poti proti domu.

zajc je seveda takoj zaspal zaradi preutrujenosti, jaz sem se pa moral dvakrat ustavit med potjo za par minut, da sem se malo razmigal okrog avta, saj sem bil tudi sam že zelo utrujen in zaspan. V Ljubljano sva prispela v prvih minutah nedelje. zajca peljem domov, mu razložim njegove stvari in potem še jaz domov pod tuš in na spanje po 43 urah. Takoj me je pobralo.
Hvala Samotu iz firme Topatlet, hvala vsem za spodbujanje, navijanje, hvala vsem, ki ste bili v mislih z nami, sprejete SMSje,....
Še enkrat pa čestitke zajcu za prigarano zmago, res je pravi borec, ki ne popušča.
Hvala zajc za zaupanje, saj le tako sva lahko pravi team za prave tekme.

ponosen sem nate