Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

to ni bila podelitev najboljšim :!:
kot nepristranski opazovalec prireditve komentiram: sramota za organizatorja, da je popustil provokaciji nekaterih tekačev štafet in diskvalificiral prvo uvrščene in itak najhitrejše tekače in tekačice te letošnje prireditve. mislim, da bo tu opravičilo bolj malo zaleglo...ta prireditev me v bodoče ne vidi več, pa če bo edina v evropi.. :(
Pozdravljeni

Glede podelitve nagrad štafetam in ostalim sporočamo, da smo kot organizatorji zavezani spoštovanju pravil, ki smo jih predhodno objavili: tekači morajo slediti označenim potem, če zaidejo pa se vrniti na označeno progo.

Navodila so objavljena na spletni strani, vsi tekači so jih dobili v Tekaškem vodniku, podana so bila tudi tik pred štartem. Prav je, da veljajo enaki pogoji za vse. Skladno s tem smo tudi postopali.

UO UTVV
majcka napisal/-a:
aleššš napisal/-a:Kako je pa kaj bilo z pregledovanjem obvezne opreme, ki je bila predpisana: plastenka za vodo, vodni meh, folija.....

Ni blo.

Se pravi, če organizator spoštuje samo nekatera pravila,ki jih napiše (primer štafet) nekatera pa ne (obvezna oprema).... je meni z vsem spoštovanjem organizatorja kar neki.... , da ne rečem vaško tekmovanje. Pravila, ki jih napiše organizator morajo veljati za vse enako tako v primeru diskalificirane štafete tako za ostala pravila...., Organizator mora biti strikten :!:
prav lepo napisano, kako je s tem zavezanjem spoštovanja pravil za vse enako.. :

napisala na fb najhitrejša na tem trailu, ana čufer:

Ponavadi ne delam tega, ma se mi zdi, da tokrat lahko nardim izjemo. Namreč, v soboto smo kot štateta nastopili js, Jošt Lapajne in Furlan Sandi na Vipava traili. Kljub najboljšemu času smo bili diskvalificirani, kar smo izvedeli danes 5 min pred podelitvijo (pred tem smo bili na rezultatih še vedno vodilni). Kje je problem? Jošt je kot prvi prišel na prvi del poti in zgrešil pot ter naredil tako 2 km več kot ostali. Kasneje je izvedel, da so takoj za njim tam dali čez cesto trak. Sepravi je on kriv, ker je bil prehiter? Kakorkoli, kontrolne točke ni nobene zgrešil in z GPS uro ima točno posneto pot, da je naredil daljšo traso kot drugi. Na kontrolni točki so mu dovolili nadaljevati in niso govorili o diskvalifikaciji, saj si je progo podaljšal. Potem ga je po 4 urah zamenjal Sandi in po treh urah sem Sandija zamenjala jaz. Po dobrih 20 min teka so me na progi ustavili in mi niso pustili nadaljevati, saj naj bi bili kot ekipa diskvalificirani. Najprej sem mislila, da gre za neko bedno šalo, ma potem se je izkazalo, da ne. Kljub vsemu sem šla naprej. Že takoj v Podnanosu sem poslušala to:"Kej ona ve, da je diskvalificirana? Zkej niti teče naprej?" Ajde, ni bila lih dobra motivacija prou na začetki tekme, se sreča, d sm trmasta in sem kljub vsemu nadaljevala v istem ritmi. Če bi rekla, da sem celo pot uživala, bi se zlagala. Nisem hotela uničiti uvrstitve ekipi, saj sta Jošt in Sandi prigarala ogromno prednost, ki jo res nisem hotela zapraviti. Ko sem prišla v cilj kot prva, nisem mogla verjeti, saj zmage nisem niti približno pričakovala. Splačalo se je malo potrpet te tri urce. A takoj po mojem prihodu, so se organizatorji dogovorili, da nam dajo 60 min pribitka in nas ne diskvalificirajo. Tako bi pristali na drugem mestu. Ne me razumet narobe, me ne briga kateri smo, mi smo dali vse od sebe in smo odlično odlaufali, kar je že samo po sebi zmaga. Samo se mi ne zdi fer oz. niti približno logično, da če Jošt ni imel označene proge kot ostali in jo je podaljšal, da sledi diskvalifikacija. No, potem smo se "zmenili" za uro pribitka in potem so se odločili, da tudi pribitka ne bo in bili v rezultatih do danes zjutraj prvi. Veseli, da se je vse uredilo smo prišli na podelitev in tam ugotovili, da so si premislili. Vem, da je organizacija take tekme ogromen projekt in da potrebuješ ogromno ljudi, časa, časa, živcev, organiziranosti, truda, vendar v našem primeru ne vem kaj je sploh za razmišljat. Ne potrebujemo nobene nagrade, vendar se vam zdi, da je diskvalifikacija prava rešitev? Naj bo tekma še tako lepa, si ne morem pomagati, da mi je pustila tak grenak priokus.
A obstaja v pravilih zvez ali organizatorjev moznost tekmovalne komisije, ki bi razsojala v taksnih primerih. Sestavljena pa bi bila iz tekmovalcev.
Ali so taksna vprasanja in pritozbe izkljucno v domeni organizatorja?
Bom še jaz napisala svoja opažanja.... :!: :!: :!: :!:
-Okrog 6.35 smo navijači prispeli na Otlico, kjer ni bilo še nič pripravljeno za prihod tekačev. Iz podrte Gore so sporočili, da je prvi tekač že tam- JOŠT Lapajne, in ne Blaž Lapajne kot je sporočila oseba..nek prostovoljec mi je celo dejal...kako kao jaz vem, da je Jošt in ne Blaž? Hmmmm...sem bila kar presenečena. No, začela se je akcija pripravljanja nanj. Ko je prišel tja smo ga mi- navijači usperili v koridor..
-ko je Jošt odšel naprej sem za njim odšla z avtom proti Predmeji. Ob cesti, na ključnem mestu kjer naj bi trasa zavila iz glavne ceste NI bilo nobenega traku, ki naj bi označeval prehod v gozd....ko pa sem se vračala nazaj se je trak ZAČUDA znašel tam. V pravilih piše: "Trasa bo dobro označena (trakovi, tablice, zastavice …). Na ključnih mestih bodo tudi redarji (prostovoljci), ki bodo pomagali pri usmerjanju." A ni to ključno mesto??? Je bil Jošt prehiter??? Eden izmed navijačev na Otlici je to potrdil in povedal, da je nekdo (za tem ko je Jošt že nadaljeval proti Predmeji) s trakom odšel v smeri proge...TOREJ SO TA KLJUČNI DEL PROGE OZNAČILI ZA JOŠTOM!!!!???
-Na Prdmeji je Jošt prišel do kontrolne točke, a sicer po daljši poti in LEPO vprašal kaj bodo storili, naj nadaljuje ali ga bodo diskvalificirali! Suvereno mu je odgovorna oseba dejala NAJ NADALJUJE IN DA JIH NE BODO DISKVALIFICIRALI!
-Kaj pa pastirske ograje, ki jih je prvi tekmovalec moral odpirat sam, drugače ne bi mogel teči po trasi? Nek pastir mu je gledalec pred njegovim prehodom privezal oz.nekako odstranil, drugače bi se vanj zapledel!!!
-Kaj pa organizacija prevoza nahrbtnikov na cilj 1. tekača štafete. Nahrbtnika tam ni bilo, čakal ga je v CILJU V KAMPU TURA...LOGIKA???
-Pa prevoz na cilj 1. tekača štafete...ne vem če bi ga dočakal...hvala bogu je bila tam njegova sotekmovalka in ga je odpeljala v dolino. Drugače bi najbrž čakal še par ur...ves premočen, brez svojega nahrbtnika s svežimi oblačili.
-Nek moški, ki je tekače popisoval na Golakih je povedal, da so italijani KRAJŠALI progo pod golaki...PA JIH NISO DISKVALIFICIRALI???? FAIR PLAY pa to??
-Pa dogovor po tekmi z organizatorji in ponudba 60minutnega pribitka...bilo je videti da ne bo niti pribitka in bo prva ekipa štafete (Furlan, Lapajne, Čufer) ostala na prvem mestu... Tako je tudi bilo na rezultatih na stotinka.hr DANES do 11.ure ko sem zadnjič gledala rezultate. a ko smo prišli na ciljni prostor oz. NA PODELITEV tam doživiš "šok"...DISKVALIFIKACIJA brez VEDENJA??? V dolini smo ostali še dodaten dan prav zaradi podelitve...hmmmm??? Zakaj že??? :!: :!:
-Organizator je danes popolnoma drugače pristopil kot včeraj...prav nič ne prijazno in ostro. Začel je kazati pravila...kao da piše, da če vsakih 200m ni zastavic se vrneš nazaj...no TEGA V PRAVILIH NE PIŠE?? Pa to, da če ne tečeš po progi sledi TAKOJŠNJA diskvalifikacija...????ja TAKOJŠNJA OK..ne pa par minut pred podelitvijo!!!!! Ok..zakaj niso diskvalificirali VSEH, če so že morali vodilno štafeto...glede na to, da so ostali krajšali in NE daljšali????
-Pa še tu...zakaj jaz v pravilih NE zasledim, da bi kje pisalo v kolikšnem času naj bi se pritožil...na nobene teku se pritožbe in spremembe rezultatov ne spremenijo naslednji dan po tekmi... ali pač????

ok...za zaključek...TU SE GRE ZA PRINCIP! TAKA NEENOTNOST ORGANIZATORJEV...ne moraš si na takem dogodku privoščiti takšnega "incidenta" kot se je zgodil... Enkrat govoriš tako, drugič popolnoma drugače??? Hmmmm...razočaranje je prisotno pri meni kot navijačici, kaj šele pri tekmovalcih te štafete... :oops: Pravila so pravila za vse...se setrinjam..A LE V PRIMERU KO IMAJO VSI TEKMOVALCI ENAKE POGOJE...tu pa nastane problem...Se vam zdi, da je Jošt imel enake pogoje glede na to, da tam še ni bilo označeno?? Mislim da ne...

LP.
Nazadnje spremenil zvezdica-tekacica, dne 15 Maj 2016, 22:07, skupaj popravljeno 3 krat.
mirko1 napisal/-a:in zgrešil pot ter naredil tako 2 km več kot ostali. Kasneje je izvedel, da so takoj za njim tam dali čez cesto trak.

Nekaj mi tu ni čisto jasno. Če zgrešiš traso, potem po 50, 100, ajde po 200 metrih ugotoviš, da ni več oznak in se vrneš nazaj do zadnje oznake, ki si jo še videl in poiščeš traso. Če se ne vrneš in nadaljuješ ter se po XY km priključiš nazaj na traso, si tekel izven trase, kar se po pravilih (na vseh trailih) sankcionira. Ne glede na to, da si naredil XY km več.

Da tečeš 2 km nehote po poti kjer ni oznak, je precej nenavadno, se pa zgodi. Enkrat se je na Istri zgodilo, da je skupina ponoči zašla in niso našli poti nazaj. Poklicali so organizatorja, sporočili lokacijo in poskušali z njegovo pomočjo najti nazaj. Ni šlo, zato so na koncu dobili dovoljenje, da lahko (brez sankcij) opravijo del poti izven označene trase.

To, da tekmovalci kljub oznakam zaidejo se vedno dogaja in v praksi je tako, da če organizator izve, da je nekje slabo označeno, to med samo tekmo tudi popravi. So pa v takem primeru žal vedno večji ali manjši osmoljenci.

Pregledovanje opreme nima zveze s to konkretno zadevo.
Gregsonic napisal/-a:
mirko1 napisal/-a:in zgrešil pot ter naredil tako 2 km več kot ostali. Kasneje je izvedel, da so takoj za njim tam dali čez cesto trak.

Nekaj mi tu ni čisto jasno. Če zgrešiš traso, potem po 50, 100, ajde po 200 metrih ugotoviš, da ni več oznak in se vrneš nazaj do zadnje oznake, ki si jo še videl in poiščeš traso. Če se ne vrneš in nadaljuješ ter se po XY km priključiš nazaj na traso, si tekel izven trase, kar se po pravilih (na vseh trailih) sankcionira. Ne glede na to, da si naredil XY km več.

Da tečeš 2 km nehote po poti kjer ni oznak, je precej nenavadno, se pa zgodi. Enkrat se je na Istri zgodilo, da je skupina ponoči zašla in niso našli poti nazaj. Poklicali so organizatorja, sporočili lokacijo in poskušali z njegovo pomočjo najti nazaj. Ni šlo, zato so na koncu dobili dovoljenje, da lahko (brez sankcij) opravijo del poti izven označene trase.

To, da tekmovalci kljub oznakam zaidejo se vedno dogaja in v praksi je tako, da če organizator izve, da je nekje slabo označeno, to med samo tekmo tudi popravi. So pa v takem primeru žal vedno večji ali manjši osmoljenci.

Pregledovanje opreme nima zveze s to konkretno zadevo.

Če bi se vrnil nazaj itak ne bi vedel, da mora zaviti v gozd ker oznake TAKRAT TAM ŠE NI BILO! Pač je bil zelo hiter in je očitno presenetil organizatorje...pa tudi nekje po trasi so bile oznake zelo zelo po redko...tako, da tu nastane problem. Če bi bila trasa npr. po glavni cesti tako kot je tekel on si msiliš, ok..itak je glavna cesta,...ko bo kaj ključnega bo spet oznaka.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA