"Nina, Ben in Pegaz so v črni gozd zašli.
Je puščic blo veliko, nobena prava ni.
Do hišice iz lecta prišli so lačni vsi,
A revčki ne vejo, kdo v njej tiči."
Dan velikega tekanja ali Kako je Pegaz razpadel na 28km
Kaj takega. TF-Sončni tekači pod vodstvom Ninočke, navigatorstvom Bena in Pegazovim Krmarjenjem smo pogumno stekli v krasni novi svet 28-ke in ga po mnogih peripetijah in zapletih tudi pretekli (?), vselej z dobro voljo in pravim tovarištvom. Nina, Beno, res sta carja! Hvala vama.
Rabite vedet več? Sočne podrobnosti? Kri, znoj in solze? Ha!
Ob stalnem gremlinsko-podprtem tempu smo šparali moči za drugo polovico in prikruzali do Fužin, ko se je začela drama a la Pegaz - vse po vrsti (vneta stopalna kita, vrtoglavica, bodec, krč v mečih), ne moreš verjet. Moja partnerja sta to sprejela s humorjem, skrbela za hidracijo in dobro voljo. Tek se je na vzponu na Orle prevesil v hitro hojo, pa spet tek po praznih brezpotjih Golovca, dokler mi ni na 21km dokončno spustila noga in smo samo še hodili. Ves čas me je skrbelo, da se bosta prehladila (predvsem Nina), a se nista dala odgnati.
Na zadnji okrepčevalnici je bilo še cel kup hrane in so nam dali dodatne spodbude. (Eden od prostovoljcev pa je ob 12.00 prepričeval druge, da naj kar pospravijo, saj če še kdo pride, bo itak izven limita in je teka že konec. Ob 12h! Zanimivo je, da na vprašanje, kolikšen je limit na tem teku, ni znal odgovoriti.)
Najhujši je bil spust. Nekako smo prišli skozi Prule - MihaPR in Binch sta to lepo fotodokumentirala - do šentjakobskega mostu, počakali na semaforju, potem pa v tek! Ob gromkem navijanju iz Zlate ladjice in ostalih gledalcev smo z roko v roki pretekli ciljno črto. Bilo je nepozabno! V cilju nam je čestitala Benova družinica in seveda stari tovariš Oranžni Slon. Kaj naj še rečem! Hvala vam, najboljši ste!
Biti TF Hardič je težko, a lepo.
Lep let, Pegaz
Dopisano: Barb, super izbira lokacije za Analizo, najedli in napili in načvekali smo se po mili volji! Živela Mama Šefla!

Lep let, Pegaz

Ahhh, I feel very Goladic today!