Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Barb
Nina, še uradna čestitka, vse ostalo pa že veš :wink:

GO NINA GIRL :laola

Tako se to dela :P
Uporabniški avatar
 Barb
Lučko dragi moj zajček :roll: :wink:
Zapomni si nekaj. Človek ne more imeti vsega na enkrat.
Poglej pred nekaj dnevi si bil izbran v Poletovo ekipo. Kaj češ lepšega.Marsikomu se niso uresničile sanje,in to že drugič ne.
Kolikor mi je poznano, boš tam treniral na čas za 10km. Posveti se trenutno temu :wink:
Maraton pa še bo. V Radencih, v Ljubljani,......sam najprej pa DESETKA. :P :wink:

Lučko napisal/-a:........, treba bo stanovanje pobelit, vrtne klopce popenzlat, travco pokosit, živo mejo postrič...

Ah, jaz sem pa mislila,da si to storil že med prvomajskimi prazniki :ignore: :-- .Mogoč,si mel pa to včeraj v glavi, pa zaradi tega, ker te je tole tolk mučl, nisi mogu tečt, tko kot znaš samo ti :wink:

Aja, pa v teh dneh na Tjašo ne pozab :wink:
Uporabniški avatar
 INOT
Malo se analiziram vse skupaj pa mi nekaj ne stima.Ze prvi cas na 8,5 km ne.Definitivno nisem tekel tako hitro.Na 18.kilometru sem dohitel zajca z casom 1.25.00 za polmaraton.Oba sva primerjala case in ugotovila,da on zaostaja priblizno 10 minut za normo.Tako da je racunal v cilju na 1.35.Do obrata sem drzal priblizno isti tempo tam pa razocaranje 1.42.Sem v treh kilometrih izgubil 7 min?
Izracunal sem,da je zmagovalec imel na desetih kilometrih cas priblizno 28 min kar se mi zopet ne zdi realno.Zanima me kako so izmerili progo?Upam,da ne z avtom.
No konec dober vse dobro,ne bomo iskali dlake v jajcu,pac toliko za razmislek.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
No pa naj še jaz pristavim svoj lonček občutkov k tem vašim.Prišel sem že en dan prej da se bom ja spočil od vožnje in sem se res.
Ampak kaj se mi je v petek vse skupaj dogajalo, sredi poti sem ugotovil da sem doma pozabil svoj čip, ki sem ga kupil in bentil kot nevem kaj.Potem so se mi sredi vožnje začela odpirati vrata prtljažnika, noro :evil: .
Kjer sem spal je bilo v redu.Tudi vzdušje pred samim startom je bilo v redu.Srečal sem se z Lučkotom, Fotrom in vsemi ostalimi forumovci tako so mi dali še dodatnega adrenalina oziroma pozitivnega občutka.
Štartal sem res izredno pametno z občutkom vse tja do 21km.Kljub temu da je bil sam štart kar hiter prvi kilometri so šli gladko pod 3min50sek in to pri mojem neprevč visokem pulzu povprečje 162 - 164.Glede na samo toploto ki je vladala okoli nas bi moral biti večji, ampak ni.
Nevem vročina se mi ni zdela tako grozna, verjetno predvsem zaradi tega ker sem se že v Jordaniji aklimatiziral na tako vročino in resnično mi ni bilo vroče.Sama organizacija je bila v redu samo ko smo prišli skozi cilj sem pogrešal masažo, ki je bila pristna lansko leto.Pijače je bilo na sami progi res dovolj in vseh okrepčevalnic z raznimi napitki.Nekateri domačini so prijazno ploskali, najbolj se mi je vtisnila v drugem krogu neka punčka ki mi je dala marjetico in dejala lepo se imejte, vidite kako smo prijazni.Me je malo spominjalo na samo preprosto Jordanijo :roll: .
No kar se tiče čipa sem ljudem na prijavnici povedal kaj se mi je zgodilo in da sem ga resnično pozabil in so mi ga enostavno dali brez problema, ja prijaznost in odkritost se izplača.
No da nadaljujem do konca prvega kroga 21km tam nekje do 22km mi je šlo po resnično dobremu občutku in planu.
A glej ga zlomka na cirka 23km mi je pa v glavi nekaj počilo po domače :wink:
mislim v tem smislu, da so noge hotele naprej glava pa ni nikakor hotela naprej.Sploh nisem bil utrujen ali dehidriran , enostovano ni glava hotela naprej.Tako sem zadnjih 10km praktično prehodil in debatiral z nekaterimi tekači, ki so hiteli mimo.Na koncu vem da če ne bi bilo dveh poznanih prijateljev tekačev, ki sta me dohitela po mojem bi zadnji kilometer prehodil.
Jermen mi je popolnoma padela dol.In to ne zaradi tega kar se dosegel v Jordaniji in tukaj nisem, ne, enostavno glava ni hotela.No potem sem pa še slišal da je odstopil Kejžar in še dva Kenijca.
Zanimivo je bilo da tudi ostali tekači na 21km niso dosegli dobrih rezultatov in so bili slabši kot lansko leto veliko slabši.
Ja sedaj je pred menoj 24ur tek na katerem upam, da se bom oddolžil sam sebi in svoji glavi :wink: :lol: .Potem bom pa spremenil plane, ki sem jih imel v juniju.
Skratka vidimo se naslednje leto v Radencih, na boljše čase :lol: :lol:
Veselilo me je da smo se videli in upam, da bo čimveč takih trenutkov.
Ja NINOČKA pa še enkrat čestitke za dosežen rezultat, ki ti lahko da krila :wink:
ČAO!
Uporabniški avatar
 MatjazV
Ja, to le je bil pa prav zabaven športni dan. Na začetku, ko smo še pred Trojanskim klancem obtičali na cesti med vročo pločevino in smo za en km potrebovali skoraj eno uro, sem že mislil kar obrnit nazaj proti Ljubljani. Potem sem se preusmeril na vaško cesto proti Tuhinjski dolini, kjer sem sploh prvič vozil. Zanimivo, spoznal sem nekaj novih vasi in postranski cest, ki bi jih bilo zanimivo premagati s kolesom. V Radence smo prišli 40 min pred štartom. Zaradi vročine in prigod med vožnjo sem bil kar vesel, da sem se prijavil le na krajši, 10 km tek. Na tej razdalji se je organizator veliko bolj potrudil kot lani. Oznake in redarska služba so tokrat delovali brez pripomb. Glede na dosežene čase ocenjujem, da je bila proga vsaj 300 m daljša. Analize se tokrat nisem udeležil, ker sem želel priti čimprej domov, da se spočijem za danajšnjo duatlonsko tekmo.

Čestitke vsem, ki ste včeraj tekli v vročih Radencih, še posebej pa Ninočki za odlično uvrstitev.

L.P.

Matjaž

FOTKE
Uporabniški avatar
 kacj
Jaz sem vcerajsnji polmaraton vzel bolj na lahno. Ze zaradi vremena sem sklenil, da ne kaze pretiravati in z nekoliko slabse pripravljenim kolegom sva se dogovrila, da teceva skupaj. Prvih 10 km je slo super s kilmetrskimi casi med 4:30 in 4:40, tako da sva 10 km pretekla v 45:36. Potem je slo pri kolegu samo navzdol, od pomanjkanja motivacije, zelje po odstopu, celo vrtenja v glavi... Komaj sem ga "zvlekel" do cilja. Polmaraton sem tako zakljucil z najslabsim casom doslej, vendar sem vesel, da sem lahko pomagal kolegu. Tudi sam se mi je se dolgo casa zahvaljeval, kakih posledic teka pa tudi ni cutil.

Damijan, cestitke za odlicno uvrstitev!
Ninocka, iskrene cestitke za neverjetni podvig!
:cast: :cast: :cast:
Cestitke seveda tudi ostalim, ki ste sodelovali na maratonu Treh src!
Uporabniški avatar
 lunca
Kaj naj rečem - čist sem razočarana nad sabo! Tko mi je bilo vroče, da bi se v gozdu kar ulegla na travo in nikol več premaknila od tam! Tile Radenci so res od hudiča. Tudi če je vso pomlad mraz, bo v Radencih čisto poletna vročina. Najbolje, da se drugo leto ob tem času odpravim na morje - bo sigurno vroče! :lol:

Je bilo pa vseeno luštno in ko sem prišla na cilj ter se malo spočila in začela navijat, mi sploh ni bilo več jasno, zakaj mi je bilo na progi tako hudo, če pa sonce tako prijetno sije in je vendar tako luštno :P !

Čestitke vsem, ki ste dosegli in presegli svoje cilje, in vsem, ki jih boste pač drugo leto!
 SOLEA
Živjo!
Moji prvi Radenci, moja prva tekaška sezona, čas na 10 km 1 ura in 5 min! Kadar tečem kar tako,imam malo boljši čas. Mogoče je bila kriva vročina? Na progi sem opazila kar nekaj tekačev in tekačič v majicah "tekaški forum" ( vendar manj kot na teku v Sežani). Na eni majčki pred mano je pisalo Darja. Zanima me kakšne pogoje moraš izpolnjevati,da si član tekaškega foruma, kje lahko kupiš mikico? Ali se člani srečujete le na prireditvah ali tudi kje drugje? Ali mogoče tudi skupaj trenirate?
Moji vtisi iz Radencev: vreme pasje, ljudje strašno prijazni, proga lušna - malo asfalta , malo gozda in sence, veliko stojnic ob progi, tuširanje na zadnjih kilometrih, skratka lepo doživetje.
Še se bomo imeli fajn!
Uporabniški avatar
 strelec30
Zame so bili Radenci ubijalski, definitivno! Tekel sem na 21km, od januarja treniral po programu, plan sem imel tečti pod 1:30:00, na koncu pa totalen polom! Kljub vsem pretečenim kilometrom, tempo tekom in intervalom. Ker so se vsemu skupaj pridružile še težave z dihanjem, je bilo kar je pač bilo. Čas 1:51, paše par sekund mi ni nikakor v čast. totalno sem zablokiral že na 10km in mislil že odstopit. Vendar sem nekako le prejadral še 11km. Komaj. Vročina je bila (vsaj zame) največja ovira. Ali pa je bila to glava, ne vem... Mogoče sem nepravilno treniral, se preforsiral ali karkoli. Nekaj je bilo narobe in sedaj si bom vzel kakšen teden časa in vse skupaj lepo v miru preanaliziral. Ker treniral sem res trdo, disciplinirano, točno po zastavljenem načrtu in v 3 mesecih nisem izpustil niti enega načrtovanega treninga, opravil vse intervale, tempo teke, teke v hrib in še kaj, brez kakršnihkoli problemov.
Edino zadnjo soboto pred Radenci, ko sem tekel 22km, sem začutil, da nekaj ni v redu. Enostavno tisti tek je bil zame mučenje, čeprav le trening.Pretreniranost kljub dobri bazični pripravi? Za naslednji načrtovani polmaraton ( Celje) bom poskusil zmanjšat število kilometrov in si malce pospravit "podstrešje", pa bomo vidli, kako bo. Ker v Ormožu (24.4.) sem pretekel polmaraton brez kakršnihkoli problemov, z 10 min. boljšim časom in z takrat še veliko manj treninga. Skratka - v Radencih tokrat polom! Vsaj zame, čeprav sem polovičko konec koncev vseeno pretekel.
kljub temu gremo naprej, kajne? So vzponi in padci, tak je pač šport.
Čestitam vsem tistim, ki ste zadovoljni, tisti pa, ki niste, pa vam povem, da bo že boljše!
 laufar
Ejga, Lučko, pametn odstop! Če ne gre, poj ne gre, fertik, konc! U pondelk je služba, u tork boš že mau teku, u sredo maš harem, al kva............

Sram? Zakva bi te moralo bit sram? Probov si, ni šlo tokrat, bo pa šlo drugič! Mačo pa ostaneš glih tko, sej veš uno "to se mn pa še ni zgodil", pol te ma pa še rajš? 8)

Ajde stari, poglihej se, ne bod no puklast, pa Tjašo nekam na sladoled pel, jebeš maraton, sej bojo še....... 8)
Uporabniški avatar
 *Darja*
Hojla,

SOLEA napisal/-a:Živjo!
Moji prvi Radenci, moja prva tekaška sezona, čas na 10 km 1 ura in 5 min! Kadar tečem kar tako,imam malo boljši čas. Mogoče je bila kriva vročina? Na progi sem opazila kar nekaj tekačev in tekačič v majicah "tekaški forum" ( vendar manj kot na teku v Sežani). Na eni majčki pred mano je pisalo Darja. Zanima me kakšne pogoje moraš izpolnjevati,da si član tekaškega foruma, kje lahko kupiš mikico? Ali se člani srečujete le na prireditvah ali tudi kje drugje? Ali mogoče tudi skupaj trenirate?
Moji vtisi iz Radencev: vreme pasje, ljudje strašno prijazni, proga lušna - malo asfalta , malo gozda in sence, veliko stojnic ob progi, tuširanje na zadnjih kilometrih, skratka lepo doživetje.
Še se bomo imeli fajn!

Na vsa vprašanja najdeš odgovore prav tu, na forumu :!: Samo malo prebrskaj po temah, pa bo. Naslednje naše srečanje pa naj bi bilo v Tivoliju. Prideš :?:
Uporabniški avatar
 Tjaša
Je že čas, da tudi jaz obelodanim svoje vtise.

O rezultatu nebi, ker je bilo že samo izhodišče "sprehod na 10 km". Presenetljivo, da mene, ki sem sicer precej vroče sorte, vročina niti ni motila in bi lahko cilj dosegla kakih 10 minut prej, če bi lahko uresničila tele Damijanove trike
Damijan napisal/-a:...prdnil ter pri tem ostal suh...

a nisem upala tvegat, stopit za grmovje pa me je bilo sraaaammm :oops: (Ninočka, prosim za inštrukcije). Posledica pa je, da sem zanesljivo pridobila nekaj mišične mase zaradi stiskanja riti. Prihod na cilj sem proslavila z 20 minutnim čepenju na WC, tako da sem zamudila Lučkota, Vlajkotu pa skor nisem verjela, da je verjetno odstopil. Ko sem ga zagledala vsega poklapanega, me je zajel fantastičen občutek olajšanja in zdaj vem, da zna uporabiti glavo v pravem trenutku.

Ninočka je pa od samga hudiča. Po 21 km je vsa vesela skakljala z nasmehom do ušes in z geli v rokah kot kakšna mažuretka, na 42 km pa ni bila videti nič slabše (Nina, dobro da imaš ušesa, drugače bi se nasmeh zaključil na temenu). Ej, punca, pozanimaj se, če nimaš slučajno kakšno kapljo kenijske krivi :shock: :?:

Drugače pa Radenci kot Radenci. Meni je še vedno bolj všeč Ljubljanski maraton, ker je bližje, ker so bolj normalne temperature, ker je vsaj zame boljše vzdušje. :P

Čestitam pa vsem, ki ste se tega teka sploh udeležili, še posebno pa tistim, ki se štejejo za poražence, a so kljub temu ohranili pozitiven odnos do teka in Radencev.
Uporabniški avatar
 marathon95
Kaj napisati?
Svi su se već dosta nažaliti na vručinu, pa nema smisla da i ja cmizdim. Preživel sam još jedne Radence u nizu.
Rezultat: hvala Slončku za zadnje kilometre, bili su teški, ali isplatilo se. Ta 1 sekunda ispod 2 sata, ipak ljepše zvuči.
Sva sreća da je u cilju bilo dosta vode i da sam se mogao konaćno dobro polijati po glavi i rashladiti, a i poslije tuš s hladno vodom bio je pravi lijek za sve pregrijane ratnike.
Analiza je bila malobrojna, ali živa ili sam ja zakasnil :?:
Čestitke Ninočki za prvi maraton i super :lol: rezultat, a i svim ostalima koji su došli do cilja, a oni koji nisu, ima još trka i maratona i dobili budu novu šansu. Očito su vručina i velika želja napravili svoje, a u subotu je trebalo biti poprilićno mazohista i lud i mučiti sebe i organizam do cilja ako on neće i nemože.
Sad je najvažnije da se dobro ohlade i oporave fizički i psihički, a svijet se bude okretao i bez tog njihovog pretrčanog maratona, a Radeci budu i slijedeće godine. :lol:
Nisam najpametniji, ali sam prošao taj put i forsirao se do kraja, nisam odustao i nikad više to nebi želio ponoviti.
Uporabniški avatar
 Nini
:D Da še jaz dodam svojo izkušnjo na prvem tekaškem tekmovanju.
Če bi mi leto nazaj kdo rekel če grem v Radence, bi rekla, da to pač ne bo šlo. No pa me je lani konec leta popadlo, da bi malo tekla in sem res. Tako, da zdej pridno treniram in sem se odločila, da se preizkusim še na tekmovanju. Tekla sem na 10 km in sem bila v cilju res zadovoljna in ponosna nase.

Ja, je bilo pa precej vroče in to baje vzame kar nekaj moči. Pa saj je vseeno. :P

Zdaj sem se pa tako navdušla, da že gledam kje so naslednja tekmovanja.

Super izkušnja in vse ostalo (organizacija, itd.)

Pa lep in sončen tekaški pozdravček vsem. :P

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA