Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 miro
Še jaz repliko

Nisem napisal , da sem se jaz izgubil na Pohorju, pač pa vem , da so me dvakrat prehiteli isti tekači, ki so rekli, da so zašli

Drugače pa res na "gršem" terenu ni bilo trakov vsaj kakšen km

Lansko leto je bilo malo dežja in zato je bilo na določenih predelih megla , kar je še oteževalo videnje oznak

Mislim , pa da ti mešaš družinske pohode in gorske tekme , ko tudi "butci" tečemo na čas, pa naj bo na cesti , ali v gorah - kaj je smisel tekme na kateri merijo čas - po tvoje?

Verjetno se bom moral vpisati v kakšno planinsko društvo , da se bom naučil gibati po gričkih , za hribe sem verjetno presmrkav

Pa brez zamere, zame je to poročilo končano, upam , da se bom ponovno oglasil drugo leto ,ko bom ponovno probal premagati Pohorje,
pa še eno vprašanje , kje po tvojem je Lovrenc na Pohorju?

lp
Miro
 maraton 100
ŽIvjo!
Še jaz sem se smejal Manfredi, ko se je izgubil. Pa ne zato,da bi mu priviščil ali pa zato ker je domačin.
Bolj zaradi tega,ker sva tekla skupaj,jaz kak korak pred njim. Zakaj se je izgubil tudi jaz ne vem. To ve samo ON :oops: :oops:
Vsak ima svoj pogled in odnos do teka in gibanja nasploh. Mogoče nas tudi to združuje ali pa ne?
Še naprej prijeten tek!
LP,Stane!
 snezni_tekac
miro napisal/-a:Še jaz repliko

Nisem napisal , da sem se jaz izgubil na Pohorju, pač pa vem , da so me dvakrat prehiteli isti tekači, ki so rekli, da so zašli

Drugače pa res na "gršem" terenu ni bilo trakov vsaj kakšen km

Lansko leto je bilo malo dežja in zato je bilo na določenih predelih megla , kar je še oteževalo videnje oznak

Mislim , pa da ti mešaš družinske pohode in gorske tekme , ko tudi "butci" tečemo na čas, pa naj bo na cesti , ali v gorah - kaj je smisel tekme na kateri merijo čas - po tvoje?

Verjetno se bom moral vpisati v kakšno planinsko društvo , da se bom naučil gibati po gričkih , za hribe sem verjetno presmrkav

Pa brez zamere, zame je to poročilo končano, upam , da se bom ponovno oglasil drugo leto ,ko bom ponovno probal premagati Pohorje,
pa še eno vprašanje , kje po tvojem je Lovrenc na Pohorju?

lp
Miro

Mimogrede cestitke za Dobravski tek.

Mesam teke za butce in druzinske izlete...

Ko prides na avtocesto s taksnim ali drugacnim avtom te tam vedno cakajo enaka tveganja. Ce gres v hribe in mislis da je s tem odgovornost za tvojo varnost in zdravje resena ker si izpolnil prijavnico je to problematicno razmisljanje ( recimo na lanskem Pohorskem teku si je eden tekac polomil kljucnico ker je brzel po hribu oz. ni dovolj vesc spustov po hribih in potem Je Pohorje krivo za njegovo poskodbo ha ).

Ce je taksno razmiljanje folklora potem je res smiselno da zdravstvena zavarovlanica proglasi gorski tek kot ekstremen sport kjer se mora tak clovek dodatno zavarovati. Zakaj pa naj bi za rehabilitaicjo tistih ki se ne znajo obnasati do sebe odgovorno v hribih pri teku drugi placevali !
To je eden vidik. Drugi vidik pa je ta da je po zakonu o groskih poteh markirana planinska pot na javnih zemljiscih v planinah edina dovoljena pot za gibanje. In zakon tudi prepdisujej kako se lahko te poti oznacujejo in kako se po njej giblje ne glede ali se giblje pod mentorstvom planiskega drustva ali individualno ali kot druzina ali kot osebni trening.

Ce teces pod organizatorjem ki ti je dal prijavnico in si podpisal da teces na lastno odgovornost se to vedno pomeni da se gibljes po terenu po katerem se lahko gibljes v skaldu z zakonom o planininskih poteh. Vse ostalo je divji odnos do hribov ki ga potnecirajo potem se ekstremi kot so divjaski gorski kolesarji , rally vozniki ali krosserji . Zavedat se je treba da je darilo.

Ja morda ni slaba ideja tudi s kaksnega drugega vidika spoznavati planine recimo kaksne osnove varne hoje...tako malo za srijenje obzorja ne zato da bi si solili pamet.

Zate porocilo koncano? Ja ampak vprasanje si mi vendarle nalozil:

Ja da ne filozofiramo in teoretiziramo in mesamo hrusk in jabolk :

Kdaj imas cas priti v podpohorske kraje:

Dobiva se v Podvelki na zelezniski postaji. Ce nisi Stajerc ali Korosec si poglej karto Pohrja ali SLovenije in zeleznisko progo MAribor-Dravograd.

No tam se dobiva pa vdariva eden trening poldvnevni oz. osebni trening izziv od cerkve Sv.Ignacija. Tukaj bova poiskala tocko kjer se da videti Pohorski greben od Mariborskega stolpa do Kop oz. Kremažarce v enem horizontu. Potem pa bova pogledala dolino kjer je Lovrenc in bova potem poskusila ovrednotiti kako se lahko zgodi da je nekdo iz Lovrenca pod grebenom Pohorja in se lahko zgubi na grebenu Pohorja.

Takrat bova morda lahko zargumentirala kaj pomeni tecti ali se gibati v dolini in kaj po grebenu ali se bolj zahtevno med grebenom in dolino.

Povej kateri weekend bi to speljala in se uskladiva da ne bo vse skupaj zgledalo kot borba ega z egom pa narediva kaksno konkretno argumentacijo namesto mlatenja prazne slame in sinfarije!
Uporabniški avatar
 zagi
Po gorskem maratonu štirih občin pa ni takih debat, kot so bile napisane po pohorskem teku! Zakaj neki le? :?:
Kdor se je udeležil obeh tekov že ve, razlika je očitna :!: :ignore:
 snezni_tekac
zagi napisal/-a:Po gorskem maratonu štirih občin pa ni takih debat, kot so bile napisane po pohorskem teku! Zakaj neki le? :?:
Kdor se je udeležil obeh tekov že ve, razlika je očitna :!: :ignore:

A mislis da ima to kaj zveze s tem kaksna je organizacija in konfort na tekmi?

Hmmm torej tecem po hribih zato ker obstajajo tekmovanja?

Ko vec ne bo tekmovanj ali ko bod samo slabi organizatorji pa bom sel med looserje gorske tekace ali pa sploh vec ne bom tekal?

Torej dokler bodo dobri organizatorji je smiselno se gibati v hribih oz. tekati..?

Sicer pa to je samo teorietcno nakladanje,..in komentiranje...in ogovarjanje ki nima veze s tekom in ocenjevanje tega in onega organizatorja.
Tisto prej ni bila debata da spet ne mesamo vsega v eden kos ampak samo odgovor na vprasanje in predlog da se ne naklada in se v praksi argumentira.

Pohorje ni samo Gorski tek cez Pohorje oz.
Porezen tudi hvala mogu ni samo MAraton štirih občin.
Uporabniški avatar
 zagi
Predvsem sem imel v mislih, kako so bile proge označene (kažipoti, traki).
 snezni_tekac
zagi napisal/-a:Predvsem sem imel v mislih, kako so bile proge označene (kažipoti, traki).

JA kot informacija o tekomvanju imas prav.

Ne koristi pa mi kot gorskemu tekacu.

Konec koncev bi rad tekal se po Poreznu ali Pohorju in ga biti sposben preteci brez tveganja tudi takrat ko ni stampeda tekacev ( trening, ogled, lasten izziv, just4fun, ein bissen frieden , ... )...
Organizato naj naredi kar mora , ampak jaz bom naredil to kar moram da pridem skozi progo zdrav in ziv sicer ta sport nima smisla. Ce pa je smisel da moramo iz vsakega hriba narediti poligon da bom lahko ga pretekel...to i moj problem kot gorskega tekaca ali gorskega teka ampak tistega ki misli da drugace ne more preteci tega hriba...in pac to potrebuje...

Sicer pa je kje izdan predpis ali standard kaj je to gorski tek:

to je tek po naravnih terenih v hribih oznacenih z planinskimi markacijami ..in se dodatno z oznakami organizatorja ki je organiziral ....

Ja ce hoces to tak odefinriati gorski tek potem je potrebno zakonodajno se marsikaj urediti: ali sploh lahko in kdo vse izdaja dovoljenje za taksno oznacevanje in taksen organiziran dogodek...ja recimo da bom zelel orgaizirati ples polka-valcek na javni cesti pred tvojo hiso in to s kaksnimi pokalicami na podplatih...da bo bolj mocno in veselo...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA