Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

hribovc
Bomo vidli če bo v Poletu kaj, ker je Kalček celo iz Mekinjske fare doma
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
hribovc napisal/-a:
tomaz.zupancic napisal/-a:
primus napisal/-a:
mirko1 napisal/-a:...pa tudi nacionalko takoj pohvalim-so pravkar objavili kratko reportažo o tem teku.

Jep, kratka reportaža v osrednjem Dnevniku je bila res prijetno presenečenje.

V Delu so pa očitno zvesti svojim načelom; o teku na Grintovec - nič. Lahko pa npr. zveste precej o prijateljski nogometni tekmi med Aluminijem in ciprskim AEL. Zelo vznemirljivo !

Nekako bi se dotaknil te teme o Delu.Stvar je tak, da je pravilno da so poročali o tekmi Aluminij in ciprskim AEL -ejem.
Glede na to da je bil tukaj predstavnik Slovenije!
Ampak mislim, da bi vsaj nekaj ključnih besed pa vseeno napisali tudi o gorskem teku na Grintovec.
Ni vsak dan na takem teku Krupička ( piši kao što govoriš press ).Izredno dober maratonec in kot smo lahko videli fantastičen gorski tekač.Kapo dol.Ravno tako češki predstavnici, ki je tekla fenomenalnih 1uro 31 minut pa še nekaj.Mislim, da trenutno v Sloveniji ni ženske, ki bila sposobna iti tak čas, in je vprašanje kdaj bo ta rekord, če sploh bo kdaj tudi podrt.Ker je pa postavila tak mejnik, da je resnično noro!
Organizatorji so bili v redu.
Novinarjem, ki niso niti malo omenili, kam se je razširil glas o Sloveniji, da pridejo taki tekmovalci v Slovenijo kot sta lanskoletni rekorder, Čeh in ostali.
Pa enostavno zaslužijo BODEČ MIKROFON :lol: .
V tujini bi iz takih ljudi, kot so bili tukaj, napravili pravi šov.Ja še zmeraj fovšija gori :wink: !
ČAO!

Ne Delo, Dnevnik beri

Hribovc dont vori :lol: :wink: , mi smo na Dnevnik doma naročeni in na Nedeljski dnevnik, to je definitivno.Ampak hotel sem samo povedati, kakšen mačehovski odnos imajo do takih prireditev, kot je tek na Grintovec in podobno!
Drugače pa odkrito rečeno, si napisal vse korektno in pošteno.In to je za spoštovati, kaj se tudi pri nas dogaja itd.
ČAO!
 maus
.....obstaja kaksna stran kjer so zbrane vse fotke,oz. se druge,
ali so ob tisti uri ko sem se jst vlacil po tleh proti Grintavcu vsi
fotografi ze pivo pili na Kokrskem :)

hvala

lp

Kristijan
Uporabniški avatar
 T1
Pozdrav vsem,

da še jaz malo napišem svoje vtise. Bil sem prvič in sem startal s precej treme (verjetno nisem bil edini). Po vseh izračunih doma sem nekako naračunal najboljši čas 2h 35 minut. MP3 player in skupina, ki sem se ji prilepil pa so mi pomagali, da sem uspel priti v limitnem času. Pravzaprav sem imel še nekaj rezerve v času ( 5 sekund :lol: ). Proti vrhu sem se v bistvu samo še plazil po vseh štirih. Zaskrbljeno sem opazoval štoparico, ki je kazala, da mi ne bo uspelo priti pravočasno. Ko so me na cilju zagledali, so me začeli bodriti in dobil sem neverjeten zagon in pričel teči v ciljni klanec. Skozi cilj sem pritekel tako sklonjen, da sploh niso videli moje startne številke :oops: . Moja ura je pokazala, da manjka 2 sekundi do limitnega časa, uradno pa so mi izmerili 5.
S seboj sem imel svojo plastenko z vodo, vendar sem ugotovil, da to sploh ni bilo potrebno, saj je bila voda na voljo na večih mestih, kot je bilo omenjeno na njihovi strani. Organizatorje bi pohvalil tudi glede vremena, saj je bilo praktično idealno. V bistvu sem bil celo preveč oblečen, saj sem imel preko švic majice še windstopper brez rokavov (za vsak primer, če bi bilo na vrhu zelo vetrovno).
Med tekom sem si rekel, da ne grem nikoli več, kakšni dve minuti po tistem, ko sem prišel skozi cilj, pa sem že razmišljal, da bom drugo leto skušal popraviti rezultat. Vsekakor pa bom šel že zaradi enkratnega vzdušja.
Pa še vprašanje za Duleta: vprašal si me, če me daš na neko listo (sem pozabil, kako se ji reče). Kje se ta lista lahko vidi?

LP T1
Uporabniški avatar
 primus
hribovc napisal/-a:Ne Delo, Dnevnik beri

Prebral. Dobr napisan.
Uporabniški avatar
 brankos
primus napisal/-a:
hribovc napisal/-a:Ne Delo, Dnevnik beri

Prebral. Dobr napisan.

Ja na fotki pa kraljuje Zarnik in polovica moje spremljevalne ekipe, ki pa je zaradi naporov prejšne noči zmogla priti le do Kokrškega sedla. Jest sem v supegah sestopal kot po jajcih, gojzarji pa so bili v ruzaku foto modelov :( .

Na koncu čestitam vsem forumovcem, da so dali vse od sebe in prišli na vrh.
 laufar
Hribovc, dolgo že nisi nč napisal v Za primerjavo! Kaj če bi zdej ob tem Aličevem dosežku dal za primerjavo npr. vzpon na Soriško planino, al pa vzpon na Dražgoško goro....... 8) :lol:
 TIC
ALI STE KAJ PREBRALI ČLANKE OD GRINTOVCA V DNEVNIKU IN V GORENJSKEM GLASU?
DRUGAČE STA BILA OBA KAR OK AMPAK VSEENO SE MI JE ZDEL BOLJŠI V GORENJCU.
UGOTAVLAJM, DA JE V GORENJCU SEDAJ KAR DOBRO POKRIT GORSKI TEK. KAJ MISLITE? :?: :?:
Uporabniški avatar
 Dule
Sem po pošti prejel priznanje za svoj dosežek na Grintovcu. Hvala organizatorju za prijetno presenečenje (glede na to da smo ga lani prejeli samo tisti z doseženim časom pod limitom) in lep spomin :wink: .

Glede člankov v medijih pa menim da gre to samo zahvala nekaterim novinarjem, ki so gorski navdušenci (Kavčič RTV, MM dnevnik..) in ne kakšni novi načrtni strategiji "javnih" medijev :roll: :?
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
S tem ko nekateri novinarji napišejo o posameznih dirkah, ki se dogajajo v Sloveniji s tem dajo poudark tudi na to, da se tudi v Sloveniji dogaja ATLETIKA in vsesplošno športno gibanje.
Ni to samo neka pripadnost posameznemu delu Slovenije, ampak vsesplošno dobro za vso Slovenijo.
Na ta način se pokaže, da se nekaj dogaja.In da so vabljeni vsi udeleženci, tudi tisti ki komaj prilezejo v limitu, ali pa če določenega limita sploh ni.
Le na tak način lahko zbudimo narodovo zavest za svoje zdravje in splošno dobro počutje.Pa naj bo to rolanje, hribolazenje, kotalkanje ali podobno!
ČAO!
TIC napisal/-a:ALI STE KAJ PREBRALI ČLANKE OD GRINTOVCA V DNEVNIKU IN V GORENJSKEM GLASU?
DRUGAČE STA BILA OBA KAR OK AMPAK VSEENO SE MI JE ZDEL BOLJŠI V GORENJCU.
UGOTAVLAJM, DA JE V GORENJCU SEDAJ KAR DOBRO POKRIT GORSKI TEK. KAJ MISLITE? :?: :?:

Članek A (DNEVNIK) za primerjavo

Čeha Anna Pichrtova in Robert Krupička nova kralja Grintovca (2558 m)

Krupička »Hotel sem videti svet z vrha brez megle.«

KAMNIŠKA BISTRICA – Kljub nočnemu deževju, se je zjutraj 228 tekačem pokazal v vsej razkošni lepoti. Od dna, pri domu v Kamniški Bistrici pri Kamniku (601 m) in čisto do vrha 2558 metrov visoko. 1970 metrov višje in 9,7 kilometra dlje. Grintovec, 8. tek. Da bi tek tekov v Srednji Evropi, letos prvič vpisan v koledar WMRA-EAA, ne izgubil rekordnih veličin, je poskrbela Anna Pichrtova, Slovakinja, ki tekmuje za Češko. Uro na vrhu strehe so sodniki ustavili pri neverjetnih 1,31:53. Pred drobceno češko tekačico, maratonko (46 kg, 164 cm) je na vrh prisopihalo le devet moških. Prvi pa prijatelj Robert Krupička (1,19:07), pred lanskim zmagovalcem Italijanom Marcom Gairadom. Za tretje mesto sta v zadnjih 100 metrih udarila domači junak Sebastjan Zarnik (1,25:10) in vsestranski Simon Alič. »Čudno, da ni opazil, da gredo moje noge sem in tja. V 100 sem nepremagljiv. Ne vem zakaj se moram vedno izčrpavati do konca,« se je spraševal Kamničan Zarnik. »Nisem imel ure, da bi vedel, kako hiter sem za rekord, » se je izgovoril novi kralj Grintovcev, potem ko je za 46 sekund zgrešil rekordno znamko (1,18:21) Gaiarda. In vseeno vriskal od veselja. »Lani na vrhu zaradi megle nisem videl nič. Vleklo me je da vidim kam tečemo v lepem vremenu. Zame je to najlepši tek v Evropi. Tudi zaradi vzdušja in prijaznega Dušana Papeža,« je laskal 27-letnik iz kraja Usti na severu Češke, bogatejši za 500 evrov. Pozimi natakar, poleti tekač, tudi najboljši maratonec letos, tudi vodi v nizu WMRA Grand Prix – neuradnega svetovnega pokala gorskih tekačev. »Za rekord ni bilo pravega vremena, prevroče,« je pojasnil Gaiardo, ki se bi z vrha najraje peljal z helikopterjem. In partner na treningu biatloncu Ole Einar Bjoerndalnu, katerega slovenski naslednik Klemen Bauer je gladko zmagal med mladinci do Kokrškega sedla. Le kaj si mislijo planinci o 1,31:53, za katere je pot markirana na pet ur. Najboljša češka maratonka, 28. v Atenah in lanska evropska prvakinja v gorskih tekih, se je o tem kar nasmihala. Kar za 7:26 minute je pomaknila rekordno znamko Ines Hižar, ki se je tokrat sprijaznila z drugim mestom (1,41:19). »Malo sem se dričala po kamenju, a nikoli nisem pričakovala da bom kos Anni, profesionalki,« je pojasnjevala svetlolaska iz Medvod. Nova krajica Grintavcev je že po prvem kilometru opozarjala kolono tekačev na ozki poti, naj se umaknemo, potem pa skakala mimo po grmovju in mokrem kamenju. »Zares lepo je tukaj. Moj cilj je maraton v Helsinkih,« je povedala Pichrtova, ki ni vedela, da obstaja tudi Ljubljanski maraton. A ni nič zagreta. Letos ima tekov na 42 km dovolj, bila je že šesta v Los Angelesu, druga v Salt Lake Cityu, »te gore so pa nekaj posebnega.« (mm)
 hribovc
laufar napisal/-a:Hribovc, dolgo že nisi nč napisal v Za primerjavo! Kaj če bi zdej ob tem Aličevem dosežku dal za primerjavo npr. vzpon na Soriško planino, al pa vzpon na Dražgoško goro....... 8) :lol:

za primerjavo ni enako "za priMMerjavo"
 maus
Jst sm bil tudi prijetno presenecen ko sem danes dobil veliko
kuverto z priznanjem , ceprav moj cas ni bil znotraj limita
(2:35:23),ampak cas me ni niti malo obremenjeval,glede na to,
da je biu to moj 1.gorski tek in ko sem kasneje malo sesteval
in odsteval tudi po ravnem nisem nikoli te dolzine premagal :idea:
Dobro,da se nisem z matematiko pred startom ukvarjal :) :)
Z stopnickami se bomo ubadali naslednje leto :lol: :lol: :lol:

Hvala vsem , ki ste krivi za to , da ta prekrasen dan ne bom
nikoli pozabil.

Kristijan
Uporabniški avatar
 andrejl
no, danes je bil kar obsežen članek o grintavcu v nedelu...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA