Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 MihaPR
Previsoka, o tem se da debatirat, ce pogledam, da sem dal 2 jurja za Sežano al pa 2 jurja za ksn lokalni tek, potem ni visoka. Ce pa racunam, da majo v Sezani ogromno sponzorjev, je pa mogoce veliko. Kokrkol, do 2 jurja je cist uredu :)
Uporabniški avatar
 milkec
Odzadnjak napisal/-a:Verjetno bi res več povedali konkretni predlogi/graje kot pa ocene 2, 5 ali 9. Morda bi lahko pri vsaki prireditvi zbirali konkretne + in - , ki bi bili organizatorjem vodilo za naprej, kako prireditev še izboljšati.

Naj glede tega sporočim, da sva z Erotom že začela pripravljati nov obrazec za ocenjevanje (v povezavi tudi z nadgradnjo foruma), kjer bo vsak ocenjeval po določenih kriterij, kjer se bo vneslo le DA/NE ali pa kaj podobnega in se bo končna ocena enostavno izračunala. Tako se bo lahko videla končna ocena ene prireditve, povprečje ocene enega uporabnika in tudi malo boljša nalaiza povprečne ocene (kaj je najbolj prispevalo k boljši oceni, kaj je bila največja pomanjkljivost).
Izvedba tega sicer zahteva nekaj časa, še prav posebaj, ker po službi in teku ni ravno veliko časa za ponovno sedenje za računalnikom doma, ampak sva že začela delati na tem in mislim, da bo v roku nekaj mesecev to pripravljeno in še kaj zraven, do takrat pa poskusimo iti s to varianto!
Uporabniški avatar
 primus
Pohvalno, da se pripravlja že nadgradnja ampak kljub temu mislim, da preveč komplicirat pri tem morda ni potrebno. Strinjam se s Tino, da govorimo le o subjektivnih ocenah in je že delitev od 1 do 10 po svoje zelo podrobna. Kako pa razločiš med ocenama npr. 6 in 7 ? Po občutku, ne. Pa mogoče na primerjavo na prejšnjo oceno nekega drugega teka.
Tisto kar bo dalo še najboljši rezultat bo predvsem veliko število ocenjevalcev ! Tako da se bodo gotovo med sabo primerjali Sežana, Radenci in Ljubljana, ostali podobni teki pa med sabo - nekaj bo že razvidno iz obstoječih ocen.
Tisto kar pa itak šteje in ob čemer uživamo so pa naši komentarji. :D

primus
Uporabniški avatar
 bosin
MihaPR napisal/-a:Previsoka, o tem se da debatirat, ce pogledam, da sem dal 2 jurja za Sežano al pa 2 jurja za ksn lokalni tek, potem ni visoka. Ce pa racunam, da majo v Sezani ogromno sponzorjev, je pa mogoce veliko. Kokrkol, do 2 jurja je cist uredu :)

Mislim, da višine prijavnine ne moreš ocenjevati po tem, koliko ima kak tek sponzorjev. Konec koncev ti tega niti ne veš,prav tako tudi ne veš,kolikšni so stroški. Edino merilo je po moje lahko to, koliko dobiš za svoj denar (pa ne mislim materialno - nagrade....).Kajti, s tem si plačal Užitek tekmovanja, prijetno vzdušje, merjenje in primerjanje tvojih sposobnosti.... Na koncu itak vedno rečemo "....dal sem 3 jurje, a mi ni žal, vredno je bilo..". Ali pa nasprotno.
Uporabniški avatar
 ero
primus napisal/-a:Strinjam se s Tino, da govorimo le o subjektivnih ocenah in je že delitev od 1 do 10 po svoje zelo podrobna. Kako pa razločiš med ocenama npr. 6 in 7 ? Po občutku, ne.

vse dokler imamo eno samo lestvico, so vse ocene 'po občutku'. in zgodovina te lestvice je taka, da je bila najprej od 1 do 5. a ker zelo težko dam 5, sem lestvico pomnožil z 2 in s tem pridobil še vmesne ocene.

že od vsega začetka poudarjamo, da je vsakršno ocenjevanje le dobronamerno ter v pomoč in vzpodbudo organizatorjem. po drugi strani pa so vsaj tisti organizatorji, ki so vključeni v akcijo Slovenija teče, dolžni izpolniti nek standard izvedbe, ki je določen tudi s pogodbo. zato je predvsem tu nek način ocene prireditve povsem na mestu in v pomoč vsem udeležencem - organizatorjem, tekačem in koordinatorjem akcije.

tako pridobljeni podatki nam lahko služijo tudi za analizo stanja tekaških prireditev ter identificiranje področij, ki potrebujejo malce več dela ali dobre volje. velja za splošno stanje in za konkretne izvedbe, saj bi taka analiza lahko orisala splošno stanje v enem ali več letih, hkrati pa podala tudi konkreten prerez ene izvedbe skozi več let.

uf, sem naložil :) v glavnem, hočem reči, da naj ocenjevanje ne bi bilo samo sebi namen. mora pa biti nepristransko, objektivno in transparentno. to lahko dosečemo le skozi čas in sprotno preverjanje ter prilagajanje mehanizmov ocenjevanja. debata tu je za to odlična osnova. kaj, ko bi se vsi, ki vas to zanima, enkrat dobili v živo, in se malo konstruktivno spričkali?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA