Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 alan
tini napisal/-a:...Mogoce sem pa ze vas clan, kaj pravis na tole ? :)

http://www.utrke.com/jaska05-rez.htm

Yea right... :lol: Pitaj ti s temle tiste, ki se v zivljenju niso cevapov jedli... :wink:

A ni bilo tule krepko pod 1:40!? :roll: a sem pozabil povedat... za pod 1:40 so minus tocke! Evo... pa si spet na nicli... Zdaj se pa lahko pod nosom obrises! :twisted:

Ne bos ti nas takole iiiik iiiiik, ne, ne... :wink:

ps: lazje bos ti do neomejenih pisk prisel kot pa v nase drustvo! :wink:
Pa veliko srece! :D

pps: civ, civ, civ....
Uporabniški avatar
 MatjazV
Po dolgem času sem se spet spravil kampirat, potem ti ga pa vreme takole zagode.

V soboto smo forumovci tik pred nalivom v kampu ob Vrbskem jezeru postavili naše šotore. Praktično vsi šotori so bili novi, tako da smo pri postavitvi morali pomagati eden drugemu in brati bolj ali manj razumljiva navodila. Vse skupaj je bil en sam hec. Nekje je bilo preveč klinov, drugje so bile predolge ali pa prekratke palice. Z Erotom sva izvedla celo premik že postavljenega šotora. Ko smo na koncu vendarle uspeli sestaviti in postaviti vse šotore, se je pa pošteno ulilo.

To nas niti ni tako motilo, saj smo se odpravili na glavno prizorišče, kjer je organizator pod ogromnimi šotori pripravil testeninko in spremljajoči program z aerobiko in glasbo. Vmes smo se še uspešno dokopali do štartnih številk, čipov in ostale robe za tekmo. Vsi po vrsti smo si tudi nabrali ogromno propagandnega gradiva in strokovnih knjig, čeprav v nemškem jeziku.

Ko smo zmazali vsak po dve porciji testenin je nastopila žeja. Takoj smo ugotovili, da bo pivce še najboljše za primerno hidracijo.

Na poti v naš TF tabor nas je spet pral dež, zato smo se hitro zavlekli v šotore in upali, da bomo v njih varni pred nočnim nalivom. In res, vsi šotori so uspešno prestali prvi vodni krst, čeprav je vso noč močno deževalo.
Vstajanje je bilo zelo zgodaj, že krepko pred šesto uro. Najprej smo na hitro skuhali in spili jutranji kofete, potem pa so sledile mrzličnepriprave pred štarom.

Do štartnega mesta smo se najprej podali z busom do žel. postaje nato pa je sledila vožnja z vlakom.

Ko smo prispeli na štart, smo se prerinili do mesta, ki je bilo označeno s časom, za katerega smo napovedali, da bi ga v cilju lahko dosegli. Jaz sem se postavil v "boks" z oznako 1:20.

Po močnem poku iz topa smo se pognali na 21 km progo. Vsega skupaj nas je štartalo blizu 3000.

Med nami so tekli tudi vzpodbujevalci tempa, ki so bili označeni z velikimi baloni.

Na progi so nas spodbujali številni gledalci in različne glasbene in športne skupine.

Kljub močnemu nalivu je bilo na vsaki okrepčevalni postaji na voljo veliko pijače in sadja. Dober kilometer pred ciljem je sledil še topel tuš, v ciljni areni pa blatna kopel.

Da sem se uspešno prerinil do vrečke z mojimi stvarmi, ki sem jih oddal na štartu, sem moral uporabiti vse trike in veščine, ki sem se jih naučil ko sem še tekmoval na krosih (komolci, kolena, odrivanje...).

Ko sem ves premočen in blaten pritaval do našega šotora je bilo vse okoli že polno vode. Najprej sem se odpravil pod tuš, kjer pa je že dežurala čistilka, ki me je odgnala na drugi konec kampa, ker da je bil ravno takrat čas za čiščenje. Kljub prepričevanju in mojemu bednemu izgledu (gomazeča kepa blata), se ni dala prepričat. Z metlo v roki mi je razložila, da ona že ve, ker je ta glavna.

Po topli kopeli je sledila še dežna prha, ko smo podirali šotore. TF kamp smo na hitro podrli. Še največ problemov je bilo s klini, ki smo jih iskali po blatu in lužah.

A kako sem zadovoljen s tekom?
Proga in vreme odlično. Vesel sem, da mi je končno spet uspelo teči pod 1:20. Če nebi bilo tako močnega naliva, bi šlo še hitreje.
Tudi analizo smo uspešno zaključili in se dogovorili, da naslednje leto spet pridemo na Karenten Lauft.

Prilagam par slikc iz sobotnih priprav na tekmo.

L.P.

MatjazV
 žuža
Hej Katka, čestitke tudi tebi za prvi polmaraton. :clap:
Te je Moki dobro natreniral, da si ga tako hitro odtekla. :D
Uporabniški avatar
 želva
V soboto smo prišli na otroški tek, kjer je nekako ob samem štartu začelo deževati. Čeprav smo imeli ssabo opremo za kampirat, smo se soglasno odpeljali domov (a je kdo reku da je dž padal :?: ). V nedeljo sem se pripeljal sam in po častnem krogu po Celovcu (cesta ki gre od Ljubelske vpadnice na jezero je bila zaradi teka zaprta :!: ) parkiral pred minimundusom kjer je že čakal bus. Ko nas je vlak pripeljal na cilj se je ulilo in sem vedril na peronu pol ure in pol šel ravno pravi čas na štart. Postavil sem se nekako k oznaki 2:00 ker sem planiral počasen začetek.
(napaka :cry: , ker se večina postavi 10 min bolje kot gre zares :evil: ),
tako da sem rabil 6 min da sem prišel čez štart in med teko prehitel par sto tekačev. Potem smo tekli do cilja. :P , kjer sem srečal par forumcev. Ko sem se zrihtal (čakal v nalivu 10min da so najdl mojo vrečko), sem prišel nazaj v šotor kjer nisem našel nikogar od znanih zato sem šel.
LP
 IWca
Pod 1:20?! Matjaž, to je noro hitro! Ti tud Ero, kapo dol! :cast1: Se vam je mudilo na pir?
Čestitke vsem še posebej tafrišnim! :clap:
 klavdija
Večina, z mojim soprogom na čelu, vasje prišla v Celovec na glavni dogodek - polmaraton, jaz z mojimi otročički pa na družinski izlet. Moram reči, da smo prav vsi uživali, tako, da delamo plane že za naslednje leto: mama na FRAUENLAUF, otroci na KIDS RUN in tata na POLMARATON. Bonus za varstvo prišparamo za naslednji tek. Dež je pač dež... Smo pač preizkušali zdržljivost šotorov in "vežbali" hitrost pospravljanja. Največ jo je zagodel organizatorjem, ki jim kljub vsem nevšečnostim kapa dol.
Skratka, tekaške družine - SE SPLAČA!
Čestitke prav vsem petdesetim, ki ste prispeli do cilja!
Lep pozdrav do do naslednjič.

PS. Forumovski petelin najlepše poje :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

iz filmčka se res dobro vidi, kakšen duatlon smo se šli :D

opazil sem nekaj znanih fac:

MatjažV na 0:19
MarkoSk na 0:43 (če se ne motim)
Vilko na 1:46 in 1:53
Tini na 2:38

se še kdo najde?
Uporabniški avatar
 Moki
Ja tut jst sem jih opazil,
Ero midva sva bla pa za kader zgleda prehitra :wink:
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
Moki napisal/-a:Ja tut jst sem jih opazil,
Ero midva sva bla pa za kader zgleda prehitra :wink:

Bosta pa za naslednji tek vedela, da je treba teči počasi, da te ujamejo v kader. :wink: Glej mene, bolj se skrivam, bolj me slikajo!!! :wink:
Uporabniški avatar
 markosk
Mislim, da na filmčku v 42 sek nisem jaz. Sicer pa sem osebno s časoma in uvrstitvama na zadnjih tekmah v Brtonigli in v Celovcu kar zadovoljen. Mislim da bi lahko brez povodnji na cesti in če me ne bi ustavili na zadnji predaji štafete, lahko tekel še ca. 1 - 1,5 min bolje. To mi pa že daje nekaj upanja na spodoben rezultat tudi na maratonu v Berlinu. No pa tudi 24 mesto absolutno je za moj emšo kar v redu. Žal podelitve nismo počakali, ampak upam se obljubljena nagrada ne bo izgubila. Kar se zalivanja od zgoraj tiče je bilo povedano že vse, neugodno hladno in močvirno je bilo predvsem po teku, mi je pa to vseeno ljubše kot pa žgoče sonce in npr. 20 ali več stopinj kolikor bi tudi lahko pričakovali. Sama organizacija in trasa teka pa vsekakor vabita tudi za prihodnje leto.
Uporabniški avatar
 Staša
ero napisal/-a:hoj,

iz filmčka se res dobro vidi, kakšen duatlon smo se šli :D

opazil sem nekaj znanih fac:

MatjažV na 0:19
MarkoSk na 0:43 (če se ne motim)
Vilko na 1:46 in 1:53
Tini na 2:38

se še kdo najde?

Jest sem sam tinija vidla, drugi so bli prehitri! :twisted: :twisted: :wink:

(joj, bo tole mene še teplo, a ne... :? )
Uporabniški avatar
 tini
Staša napisal/-a:
Jest sem sam tinija vidla, drugi so bli prehitri! :twisted: :twisted: :wink:

(joj, bo tole mene še teplo, a ne... :? )

Skoda, da te ni bilo, da bi me se ti prehitela :twisted: !
Ja, si grozila do zadnjega da prides na ta polmaraton, a je vse ostalo le pri besedah :twisted: :) !

lptini

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA