Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 MEDVED
:lol: :lol: :lol: :lol:
To se pa vsako leto komu naredi...pred leti sem bil tudi sam žrtev prevračanja....krstno leto veslanja v spustu...

No sedaj vsaj veš....kakšne so razmere na štartu.....naslednje leto pa boš na to pripravljen....in bo šlo bolje...

Za vzpodbudo....oba letošnja prvouvrščena sta pred dvema letoma tudi "plavala"....no..letos pa.... :D :D
Uporabniški avatar
 INOT
Resnično so čolni prava filozofija.Sam imam takega za divje vode,ki je bolj kratek in širok.V njem imaš dobro ravnotežje.Imel sem priliko dobit tekmovalni čoln za mirne vode.Toda fantje,ki trenirajo te zadeve so mi rekli,da je potrebno vsaj leto dni treninga,da se popolnoma privadiš na tak čoln (drugače plavaš)in da izkoristiš to kar ponuja.
Jaz sem se s svojim kajakom res počutil kot na trajektu.Psihično je to zelo huda reč,ko veš da se trudiš maksimalno pa ne bo nikamor šlo.Podobno verjetno kot poni kolo proti specialki :cry:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
INOT napisal/-a:Resnično so čolni prava filozofija.Sam imam takega za divje vode,ki je bolj kratek in širok.V njem imaš dobro ravnotežje.Imel sem priliko dobit tekmovalni čoln za mirne vode.Toda fantje,ki trenirajo te zadeve so mi rekli,da je potrebno vsaj leto dni treninga,da se popolnoma privadiš na tak čoln (drugače plavaš)in da izkoristiš to kar ponuja.
Jaz sem se s svojim kajakom res počutil kot na trajektu.Psihično je to zelo huda reč,ko veš da se trudiš maksimalno pa ne bo nikamor šlo.Podobno verjetno kot poni kolo proti specialki :cry:

INOT to leto don*t vory naslednje leto pa bi hepi :lol: :lol: :lol: .Letos pri ta
zadnjih naslednje leto pa pri prvih :lol: :lol: :shock: :wink: !
Naslednje leto bomo pa "UDARNI IN PREBRISANI!"

Potem bova pa oba šla na solo varianto kajak, kolo, tek pa bo!
ČAO!
 lewis
inot po opisu tvoje lupine in mučenje vem,
da sem te gledal v hrbet tričetrt jezera
in se mučil isto pasje kot ti. Tik pred fotofinišem sem ti ušel, a kaj ko me je v zadnjih metrih prehitel lokalni junak Jaka pri svojih dobrih 70letih.

Glede na na vse to, razmišljam kako za drugo leto. Kako ti vidiš vse skupaj?
Si dovolj zgodaj nabavit čoln ki ve kaj hočeš in trenirat v njem?
Saj mamo Dravo pred nosom. Meni bi koristil tudi kdo, ki zna veslat in bi kaj povedal. Sam znam nič. Za veslanje imam samo dosti mišic in nič pameti. In željo, da sem naslednje leto manjši bizgec.
Se da v MB kje kaj sposojat, ali poceni kupit kaj rabljenega?
Bi kdaj združila najino čofotanje?

lewis
Uporabniški avatar
 MEDVED
Za začetnike veslanja...obenem pa bolj zagrete po dobrem rezultatu.....priporočam morda kakšen dober Seekajak..... zelo dobro razmerje med stabilnostjo in hitrostjo...Fantje npr. v veslanju z njim na Jeklenih dosegajo čase med 44 in 48 minut.....s tem da je kajak zelo stabilen in drži smer. :wink:
Uporabniški avatar
 INOT
Samo še ceno si pozabil pripisati.Verjetno pa od 500.000 dalje?
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
MEDVED napisal/-a:Za začetnike veslanja...obenem pa bolj zagrete po dobrem rezultatu.....priporočam morda kakšen dober Seekajak..... zelo dobro razmerje med stabilnostjo in hitrostjo...Fantje npr. v veslanju z njim na Jeklenih dosegajo čase med 44 in 48 minut.....s tem da je kajak zelo stabilen in drži smer. :wink:

Ja kakšen kajak pa pol imajo oni, ki vozijo 39minut in tam okoli.Pol morajo imeti iz nevidnih nitk, da tako vse skupaj naspidirajo in pustijo za seboj.
INOT boma naslednje leto namazala čoln z vsemi žalbami pa da naredimo eno presenečenje :lol: !
ČAO!
 laufar
Uf, sej sm komej h seb pršu! 2 defekta, skorej 3km peš, poj mi je pa en mladinc napumpal z bombico, da sem zadnjih 500m peljal, potem pa je bla spet prazna! Tole si bom pa zapomnu! :?
Uporabniški avatar
 INOT
laufar napisal/-a:Uf, sej sm komej h seb pršu! 2 defekta, skorej 3km peš, poj mi je pa en mladinc napumpal z bombico, da sem zadnjih 500m peljal, potem pa je bla spet prazna! Tole si bom pa zapomnu! :?

Čas najboljšega v štafeti je bil 47.48,tvoj pa 1.01.43
se pravi 14 min za dva defekta in 3 km hoje.Laufar kaj naj rečem na to?Verjetno bi bil prvi če ne bi bilo težav?
V vsakem primeru :cast1:
 zabig
Seeyak čolni niso 500.000 SIT. Kolikor je meni znano se jih da dobit tudi pri Joštu (Jurčkova cesta, Ljubljana) in stane cca. 100.000 SIT

Ampak za 1× na leto je tudi to malo drag špas tko da jaz si bom še vedno raje sposodil spusta (malo prej, da ga malo bolj natreniram).

lp
Uporabniški avatar
 Buco
ja zabig mas prav, mene je tud tale kajak zjebu,bo drugo leto treba bolj trenirat, teli spusti so čist nestabilni, mislim pa da se da natrenirat in pridobit se 10 min
 laufar
INOT napisal/-a:
laufar napisal/-a:Uf, sej sm komej h seb pršu! 2 defekta, skorej 3km peš, poj mi je pa en mladinc napumpal z bombico, da sem zadnjih 500m peljal, potem pa je bla spet prazna! Tole si bom pa zapomnu! :?

Čas najboljšega v štafeti je bil 47.48,tvoj pa 1.01.43
se pravi 14 min za dva defekta in 3 km hoje.Laufar kaj naj rečem na to?Verjetno bi bil prvi če ne bi bilo težav?
V vsakem primeru :cast1:

Ne, ne, če pogledam na čase na drugih dirkah bi moral peljati tam med 50 in 52 min., tiste 3km sm pa tekel, ne hodil, to me je pa zabil!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA