Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 vambomzepokazu
Pozdravljeni.Tudi jaz sem se udeležil maratona in sicer 17km.Rezultat je bil okol 1h 20min in sem zadovoljen, čeprav sem računal na 5min manj.Kar se tiče pa bolečin v trebušnem predelu, pa sm jih jst tud fasal.Mislim da zaradi dehidriranosti al pa zato, ker sem se polival z vodo, in sem imel mokro majico po trebuhu in prsih.Posledica tega je bila, da ko smo tekli skozi hladen predel trase, me je začelo zebsti po trebuhu in sem si mogoče prehladil čreva ozr. želodec.Zato mi kasneje ni pasal pasulj niti pivo.Ampak se je par ur po maratonu vse uredil.Aja pa kar se pijače tiče me je na eni postojanki zmotl to da je bil v kozarcu limonin sok, ki je bil presladek za uživanje, in vsekakor nekoristen za polivanje po glavi in tilniku.Kar se tiče org. na splošno, pa tako tako.Vsaj kar se vojske tiče se mi zdi da so bli mal zgubleni.Ampak iz te strani je to od vojske za pričakovat.Sem pa bil prijetno presenečen nad tuši.Pohvalno.

Konec dober, vse dobro. :D Se vidimo, ko se srečamo. :D :D
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Po takmih porocilcih se vedno zamislim ali se staram in postajam kot ona dva muppetka starcka ki iz balkona kritizirata predstavo. Skratka ne pase mi vloga da samo jamram.

Kot stara djomba tega maratona ( 6-ic) ki je prezivel obctuke navdusenja in obcutke razocaranja nad tem najdaljsim tekom v RS imam ne morem verjeto se setic toliko za povedati. Pa bom to zmanjsal.

1. Stevilo pocivalisc - konstantno kot prej in mi to ne predstavlja nek problem ali izziv za debato ali kritiko

2. Sestava hrane in tekocine na pocivaliscih
NA veliko pocivaliscih sem pogresl cisto svezo vodo ( neka sladkana voda ).

3. Pogresal sem citruse ( limone ) - limone so bile samo v Igli.
Ampak ni problema sem nosil s seboj

4. Na cilju klasika
golaz in pivo...za mene zal nic...tako sem se zadovoljil s sadjem iz rukzaka. Prijetna novost naketerih tekaksih prpreditev ( predvsem Podbrdo, Grintavec ) da si pricakan z velikimi kolicinami sadja upajmo da bo prisla tudi k Celjanom.

5. V splosnem POZOR! Logarska je po moji presoji muppetka starcka z balkona ki ima moznost spremljati nekatere te teakske pedstave organizacijsko in tudi kot izziv najzahtevnejsa prireditev.
In se enkrat je organizator in njegovi sponozrji dokazali da so sposobni spraviti skupaj prireditev kamor bi se dalo pripeljati se veliko vec.

6. Trasa je do Ljubnega skoraj prava pravljica. Tistih 50km je nek tipicen cross-country kjer res lahko das teku ime: intimno spoznavanje pokrajine in zlitje s pokrajino.

7. Publika na progi
Ja tukaj sem si to vtaknil kot tocko omembe vredno zaradi one debate na LJ maraton kjer Barbi omenja problem ravnodusnosti in kako bi se dvignila statisna elektrika napetost mimoidocih. To mi je prislo na misel ko sem letel mimo nekaj "sosedov" ki so se sredi steze ( prislo smo ven iz Gmajne ) jaz pa sem letel mimo in se nekaj pred mano ter se niti umakniti niso imeli namena. AMpak potem sem skapiral tecem samo zase to je samo moj problem in samo jaz imam od tega koristi in osebno rast in tudi samo jaz imam od tega problema ce se s tem gnjavim.

8. Moja udelezeba.
Cilji moje udelezeb so bili:
priti s kolesom na startno mesto
narediti generalko za maraton
zadnjih 25km od Ljubnega dalje se privleci
in potem domov in iz Celja zopet odkolesariti domov.

Vecinoma se je to zgodilo le tisti privlek od Ljubnega do Logarske je bil se slabsi kot sem mislil da bo.

na 42km sem imel cas 3h20 s cimer sem zadovoljen tudi s casom na 50km pozneje pa slabo. Tako bi lahko rekel da je moja vzrzljivost v letosnjem letu padla napram prejsnim letom. Ampak zelo sem zadovoljen da sem dal ta izziv skozi in ne morem verjeti koliko novih spoznanj o teku je bilo tudi na tej prireditvi ( 6sti ). Tek je prakticno nikoli dodkoncana zgodba. Clovek se uci celo zivljenje in se mu ostane.

Pa cestitke vsem ki so prestali zgodbno in koristno uporabo spoznanj s tega teka.

Mimogred krci ki jih nekdo omenja....
To sem jaz z letosnim letom pozdravil zgodbo. Catch je v sportnih napitkih ( ki ti za vecje vzdrzljivostne posege ne pomagajo se lahko se tako opijas problem je absorbljivost ). Bistvena je namocena z elektroliti ( in to organskega izvora ) dnevno v toku celotnega treninga ali dnevnega zivljenja ( Magnezij na prvem mestu, potem Ca, K, in Na )...

Tisto navduseno regeneracijo z BCAA in glokozamidi pa lahko kar recem da je dvorezen mec.

Tako sedaj pa grem jaz opraviti se eden del regeneracije.

Bog daj lepega vremena za weekend da se vidimo na SAM-u.

Lp Snezni Tekac
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D hja, krasno. jasno brez bolecin in muke ni slo, bilo pa je tudi lepih trenutko. Predvsem v druzbi Pie, Tinija, Dragana, Eroto in se koga.
Glede na to, da sploh ne povem, s kako majhno kilometrazo sem uspel preteci teh 75 km, sem zelo zelo zadovoljen. Posebej pa se zahvaljujem Piinem ocetu za logistiko. Brez njega bi bi pa hudic. :D :D :D
Uporabniški avatar
 tini
tek_v_snegu napisal/-a:
Tisto navduseno regeneracijo z BCAA in glokozamidi pa lahko kar recem da je dvorezen mec.

V cem je to dvorezno ?
AFAIK glutamin in BCAA nimata nikakrsnih stranskih ucinkov. Problem je lahko le, ce si alergicen na katero od teh aminokislin - a tudi v tem primeru cesa hujsega od zelodcnih tezav ne bi smelo biti.
Pa tudi z eventuelnim predoziranjem ne bi smelo biti problemov..

Daj, razsiri nam obzorje :) !

lptini
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
tini napisal/-a:
tek_v_snegu napisal/-a:

V cem je to dvorezno ?
AFAIK glutamin in BCAA nimata nikakrsnih stranskih ucinkov. Problem je lahko le, ce si alergicen na katero od teh aminokislin - a tudi v tem primeru cesa hujsega od zelodcnih tezav ne bi smelo biti.

lptini

Tini tale gospodič nas bo vse spremenil v praške.
Jaz obožujem praške, posebej če je to ARIEL.Ta je tanartaboljši :lol: !
Kar se tiče BCAA je stvar v redu pozitivna za tiste, ki si to stvar želijo probati je v redu, naj jo probajo in bodo videli da deluje.
Je res da te stvari niso preveč poceni, ampak ko vidiš da deluje da se bolje počutiš, da to niso prazne fraze, potem kupiš kajne, SNEŽNI TEKAČ? :lol:
Dvorezen meč je to če ne probaš.Nekomu to ustreza nekomu pač ne.In zakaj se ne bi ljudje pomagli s takimi stvarmi, ki niso na doping listi.Ali morda tek v snegu misli, da je to doping.Zaenkrat še ni dokazano in tudi ne bo, saj to ni doping.Nekateri to morajo imeti, drugače njihovo telo ne funkcionira v redu.Zakaj pa ti ne tečeš recimo na maratonu gladko pod tremi urami?Zakaj?Mogoče ker ne uporabljaš ta prave praške.Malce me spominjaš na tistega sicer dobrega tekača Berganta, ki je dejal da je vsa stvar v maščobah.Zakaj pa potem toliko ljudi umre od prevelike količine zaužitih maščob?
Vsakemu je treba zaželeti le najboljše počutje, in filing, kako bo to dosegel je pa njegova umetnost oziroma način.
Ma bom to zaključil, ker sem prikolesari skoraj iz Ptuja pa ne bi rad zašel v nemirne vode.
Tebi Tini pa če ti pašejo ČEVAPI, RAŽNJIČI izvoli če veš da boš lahko na to letel kot raketa.Če pa boš videl da stvar ne funkcionira pa boš pač prešaltal na kaj drugega.
Vsaka čast vsem ki ste se uspeli prebiti do cilja :laola
ČAO!
Uporabniški avatar
 adrian
Pozdravljeni.
Tudi jaz sem se udeležil maratona in sicer 27km. Sicer sem pred leti že pretekel celo razdaljo Celje - Logarska, a mi je bil to po 6 letih pavze spet en tako dolg tek. Rezultat je bil 2h 28min, kar je slabo, a za nov začetek kar OK. Vesel pa sem da mi je še ostalo nekaj od prej, tako da po teku ni bilo pretiranih bolečin (danes lahko grem normalno po stopnicah :D ).

Se že pripravljam za Ljubljano, ki bo po 6 letih spet en resen tek na čas.
Se vidimo, ko se srečamo.
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

za začetek le par podatkov, med tem, ko čakamo na uradne rezultate:

75 km:
- Pia tretja absolutno med ženskami in prva v kategoriji (7:50:21)
- Poldi 17. absolutno med moškimi in tretji v kategoriji (6:50:08 )
- tek_v_snegu 40. / 11. v 7:28:43
- ero 41. / 4. v 7:28:47
- Dragons in Matjaz sta prišla skupaj v cilj v malo čez osmih urah
- Tini je letos podaljšal do Luč, prihodnje leto pa vse do Slapa Rinke :)

27 km:
- NatašaP prva med puncami - absolutno
- MatjažP v cilju skupaj z njo

17 km:
- MatjažV (mislim, da) 8. absolutno in prvi v kategoriji
- Mabe malo za Matjažem
- IWnca prva v svoji kategoriji med puncami

in še malo morje nastopov TFjevcev (Fotr, Kustus, Nadja, ...). pa vedno novi se oglašate. lepo in hvala, da med seboj delimo izkušnje in vtise!

res škoda, da se je popoldne ulilo in odplaknilo podelitev ter tombolo :( tako je bila debata po teku bolj stisnjena pod šotor in krajša. pa toliko smo si imeli, po celem dnevu teka in hoje, za povedat :)

hvala Društvu maratoncev in pohodnikov Celje za še en lep dan, predvsem pa hvala Piinemu očetu Lojzetu, ki se je res izkazal s podporo ob progi za kar štiri ultramaratonce.

osebni vtisi in fotke sledijo...
Uporabniški avatar
 Barb
Čestitke vsem za vse premagane razdalje :clap:

Želela sem se vam pridružiti, :cry: ...pa drugič :wink:
Uporabniški avatar
 MajdaPR
Čestitke vsem forumovcem :TF) za odlične rezultate :clap: :clap: :clap:
:clap: :clap: in vse pretečene kilometre. :laola :laola

V mislih sem bila z vami, drugo leto bom pa tudi jaz z vami tekla,
če le ne bo zopet kakšna poroka :wink: :wink: .
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
tomaz.zupancic napisal/-a:
tini napisal/-a:
tek_v_snegu napisal/-a:

V cem je to dvorezno ?

lptini

Ce bi se dalo ziveti od rekreativnega teka bi se nemara posluzil in pridruzil kompaniji slavljenja lahke ekstrahirane kemijske poti v regeneracijo.

Ampak ker je tek ( sploh pa na dolge razdalje )pac oblika naravnega gibanja in predvsem se marsikaj kar industrijski ekstrakti ne predstavljajo ( suit for yourself )...
Cas pod 3 ure na maratonu pa sigurno nima smisla spocati tako s prahom ampak ko bo prisel bo to normalen proces.

Pa hvala da spremljas mojo zgodovino no ce bi se kaksen link preiskal bi ti povedal da pa vendarle obstaja znacka pod 3ure z mojim imenom in priimkom. Ampak ta ne vazi ker sem se basal se z malo manjso svinjarijo kot jo propagiras.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Iskrene čestitke vsem udeležencem, zlasti ultra-hardičem. Ste pravi "norci". :cast1: Če samo pomislim, koliko še meni manjka ..... :roll:

PieS:
MajdaPR napisal/-a:... če le ne bo zopet kakšna poroka :wink: :wink: .

Majda, si, morda, sina oddala? :?: :wink:
Uporabniški avatar
 Bor
vsem :clap:
 Ninocka
Čestitke vsem, še posebej pa 75-tkam. :P
Uporabniški avatar
 INOT
Tudi jaz vam vsem skupaj čestitam :D :clap:
Še posebej pa Tiniju,kajti teči 75 km s tempom pod 4,40min/km je res zavidanja vredno! :cast1:
Uporabniški avatar
 tini
INOT napisal/-a:Tudi jaz vam vsem skupaj čestitam :D :clap:
Še posebej pa Tiniju,kajti teči 75 km s tempom pod 4,40min/km je res zavidanja vredno! :cast1:

Zmagal sem na razdalji Celje-Luce :) .
Miles away od tempa 4,40/km :) :) :)

lptini

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA