Nepozaben dan. Enkratno doživetje. Če bi sijalo sonce, bi bilo pol toliko zanimivo, kot je bilo včeraj.
Naj začnem s zgodbo, ko sem kolega T1 včeraj zjutraj vprašal, če se bo udeležil teka, pa mi je v šali rekel, da se tekov, na katerih sem prijavljen jaz, on ne udeležuje več, ker kot za stavo tisti dan vedno dežuje.
Seveda se vreme tudi tokrat ni izneverilo tradiciji, lilo je kot iz škafa, zato smo tisti, ki smo na kraj dogodka prišli med prvimi, hiteli sestavlajti gadafija in glede na našo ročno spretnost je bilo kmalu videti, da je to kar zahtevna naloga.

No, nekako so se nas tiste čudne palice z oznakami 1,2 in 3 usmilile, zapisnikarji, časomerilci, Fotrova škatla banan, lepo število 6-packov in ostale dobrote so končno imele streho nad glavo....
Po obveznem tehtanju (vaga je seveda pokazala preveč kot vedno

), smo se 2much-i skupaj s Fotrom postavili na startno črto in se kot prvi odpravili na mokro tekaško ekspedicijo. Sam sem se odločil, da bom tekel v pogovornem tempu, saj je bili to moji prvi km po neprijetni poškodbi, ki sem jo staknil v Varaždinu in jo še vedno čutim

.Anže in Aljaž sta se odločila, da mi bosta sledila, Jana pa je delala družbo Fotru

. Lepo lahkotno smo premagovali prve km, zaradi obilice vode pa sem se počutil kot gosak, ki pelje svoji mali rački na izlet

. Tam nekje na 6km so nas prehiteli prvi šprinterji, ki so startali daleč za nami, Aljaž se je takrat odločil, da bo malo zmanjšal ritem, Anže pa je še vedno trmasto vztrajal (le po kom ima to???

) v zanj že visokem ritmu in prišprintal v cilj v času svojega osebnega rekorda, kar je za take razmere kar mali podvig.
Na cilju sva počakala Aljaža (tudi on je odtekel osebni rekord

) in mami, potem pa se nismo dolgo zadrževali, takoj smo se odpravili domov, se posušili in preoblekli, potem pa urno v Brunarico, kjer se je že sušilo nekaj TF duš, ostali pa so počasi prikapljali v res ne kaj preveč toplo sobo.
Organizatorji Barb (prav direktorsko je izgledala za tistim laptopom

), Nataša, MihaPR in Aleš so hiteli pripravljati stvari za zaključno podelitev, Bor je urejal formalnosti s skupinsko prijavo za LM, ostali pa smo se zapodili med dobrote, ki jih je pripravil ženski del udeleženk teka (pohvala vsem, res je bilo okusno

). Analizi se je pridružil še tini ( btw: SPYDER je res carski

), vsi smo nestrpno čakali razglasitev rezultatov, ko je kot strela z jasnega padla odločitev, da je organizacijski odbor izbral naju z Jano kot podeljevalca nagrad

. Takšne časti si v tako kratki TF karieri res nisva zaslužila. Upam, da sva nalogo opravila dobro (to boste ocenili vi

), vsi tekači (kaj tekači, to so junaki, heroji,...

) so dobili zaslužena priznanja (Vlajko, tudi jaz sem dobil prvo tekaško diplomo v življenju, ki pa je še toliko več vredna, saj mi jo je podelila žena

), sledila je skupinska zahvala organizatorjem, še posebaj pa Alešu, ki se je res žrtvoval, da smo mi lahko uživali...
Seveda je že vse dogovorjeno za izvedbo 3.Fotrovega teka čez leto dni....
Sledilo je nadaljevanje analize, 2much-i pa smo jo zaradi (za otroke) pozne ure kar počasi ucvrli domov, tako, da ne vem, do kdaj ste analizirali, sem pa prepričan, da vam ni bilo nič hudega....
Prav lep tekaški pozdrav
Vilko B.