Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Nataša
aaah, tako torej! sem že zmagala :wink:

samo še Primusa moram naštimat, da objavi moje zimsko poročilo s sankanje, a to je dost bedna prireditev, da pride v poštev? Je to sploh prireditev? Aleš jo je dost resno vzel, sankal se je z garminom, tko da po moje bi morala prit v poštev.
Uporabniški avatar
 primus
Ja, Alan, jaz imam tudi drugo razlago. Če malo podbaciš na teku to potem probaš nadoknadit z malo daljšim pisanjem poročila. Konkretno pomeni, da če bi jaz tekel po željah bi za poročilo v eni vrstici napisal vreme sončno 23 st., v drugi vrstici pa 3h30. :D :D
Poglej, tisti ki so laufal okrog 3h se še oglasili niso; ti namreč rajši Tečejo. :D :D

Sicer sem pa kljub dolžini pozabil zelo pomembno zadevo - veliko vas mi je pred tekom zaželelo srečno, pa tudi tele pohvale... :oops:
(če me hvalte mi sploh ne pride do živega, kaj šele da bi mi škodilo :D :D :D )

primus

ps: Matej, ne bom nič rekel sploh, midva z Borom že veva kdo je ta huda ž...
Uporabniški avatar
 Matej
Primus, žwau, nehi se u nič devat. :!:

Ko smo zadnjič tekli po PST, mi je pesek izpod tvojih podplatov letel v oči :shock: (pa še to bolj kratek čas, potem si se mi izgubil v oblaku prahu).

Jaz sem pa bolj žwauca, samo neki renčim, iz mene pa bolj malo. :oops:

Ne rečem, Bor, to je že druga pesem. :wink:
Uporabniški avatar
 GTA
primus napisal/-a:Ja, Alan, jaz imam tudi drugo razlago. Če malo podbaciš na teku to potem probaš nadoknadit z malo daljšim pisanjem poročila. Konkretno pomeni, da če bi jaz tekel po željah bi za poročilo v eni vrstici napisal vreme sončno 23 st., v drugi vrstici pa 3h30. :D :D
Poglej, tisti ki so laufal okrog 3h se še oglasili niso; ti namreč rajši Tečejo.

No Uroš ni ravno tako. Napisal si super in doživeto in predvsem zato se nismo kaj dodatno trudili, ker si ti maraton opisal popolno.

Kar pa se tiče tistih, ki naj bi laufal po željah oz. okrog 3h pa mislim, da smo v glavnem vsi malce razočarani, kar se rezultata tiče (kar se samega maratona in aktivnosti okrog prireditve nikakor), saj nas je uničila vročina(nekje sem zasledil, da je bilo ob 12ih 24 st + sonce, asfalt...), nekatere bolezen v tednu pred maratonom, neprespana noč pred maratonom zaradi fantovščine v Slovenskem domu v Berlinu ... tako, da smo v zadnjem delu maratona v glavnem vsi po malem zahodili :oops:
Pošteno priznam, če bi bil maraton v Lj, bi odstopil, tu pa sem razmišljal, kako naj potem sploh pridem v cilj, kako do mesta kjer smo dogovorjeni, če odstopim...tam na 35 km glava deluje malo drugače, sprejemaš različne "odločitve" in "sklepe"...
...na koncu pa je bil občutek vseeno dober.

Never again till next time - se vidimo v Lj
Uporabniški avatar
 Staša
Uau, šele zdaj sem to opazila (a je še kaj podobnega bilo napisanega med mojo odsotnostjo???)!!!

Definitivno najbolj živ opis teka, kar sem jih kdaj brala! Bravo Primus! Sej sploh nisi tko zadrt ;) ----> mal interna fora, ampak primus, za katerega sem mislila, da je Primož, se je meni zdel tak ful resen tip, dokler se nisem enkrat z njim preživela 15 minut! Haha!

Ful Bravo!!! Za tek in pisanje! Vsem!

PS. A gremo drugo leto tudi v Berlin?
 mojA
Hojla, tole poročilo prebrat je bilo pa res super. Kar podoživela sem vse skupaj, to je treba resnično doživeti.
Morda drugo leto ... :roll:
Uporabniški avatar
 markosk
Takole, naj bo še moje kratko poročilo. Kar se tiče vzdušja...je itak Primus opisal vse več kot odlično in popolno. Jaz sem tekel v Berlinu drugič in moram reči, da je o teh večjih maratonov (London, Pariz, Ny..) res med najboljšimi in ni rečeno, da se še kdaj ne pojavim na njem. edino kar bi lahko Nemcem štel v minus je malce šparanja - kot na vseh drugih maratonih bi lahko v štartnino vključili tudi uradni T-shirt. tako pa vse kar lepo "primerno"zaračunajo. Kar pa se same dirke tiče pa je bilo nekako bolj tako-tako. Kot je omenil Primus so bili časi v glavnem slabši od pričakovanih (v mojem primeru je nekaj vzroka gotovo v vročini, saj mi temp. nad 20 stop. nikakor ne ustrezajo in sem že večkrat ugotovil, da je vtakih primerih bolje ležat v senci kot pa dirkat na maratonih) Ampak kdo je pa računal, da bo sept. v Berlinu tako. Rezultat je tako kakih 7-8 min nad planiranim, no ja tistih 2:52:05 in povprečje 4:03min/km za te razmere niti ni tako zanič. Tempo je bil do 32 km zelo enakomeren, menim da ne prehiter (ca.3:50/km), no na koncu pa je vseeno zmanjkalo energije in zadeva ni bila več zabavna ampak tudi "malce trpeča". In če je bila druga polovica maratona slabša od prve, potem najprej gotovo nisem bil zadovoljen. Ja za čase okrog 2:40 bo spet potrebno naredit vsaj kakih 320-350 km na mesec, kar pa mi zdaj ne znese, tako da sem zdajle po malce pretečenega časa vendarle tudi s tem rezultatom kar zadovoljen. Za Ljubljanski maraton pa je po mojem mnenju za ponoven resen tek kar še malce prekmalu. Svežina se še ni popolnoma vrnila, pa tudi motivacija in izziv za ponovno garanje še nista tista prava. Tako bom verjetno kar med gledalci in nato raje poskusil še enkrat dobro odteči Palmanovo. No ja, kake tri dni prej se odločim...
Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA