Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 jegart
Tudi jaz se pridružujem pohvalam teka v Radencih. Ob pol osmih smo prispeli v Radence, kjer smo parkirali in šli na ogled. Letos je bil to za mene prvi tek v Radencih in sem imel kar malo treme. Dvignil sem štartno številko, čip pa imam svoj. Oblekel sem se in se počasi pripravljal na polmaraton. Srečal sem veliko prijateljev, s katerimi smo izmenjali malo napotkov. Končni rezultat. Najboljši doslej na 21 km in dobra uvrstitev. Razpoloženje na višku, družina presenečena. Bil sem kar vesel, da sem se odločil za tek na 21km.
INOT napisal/-a:Spremljam jo do cilja po pa spet gas nazaj,da še koga pozdravim pred koncem.Mimo mene zdrvijo Boštjan G ,Miro, Alpek.Miha Pr,Zdravko,Lučko… Vseh se niti ne spomnim.

Manjša napaka, hvala Inot za vzpodbudo ob progi :arrow: mi je takrat prav prišla :wink:

Še z moje strani par besed...

Glede organizacije je bilo že vse povedano :arrow: bila je super :clap: . V Radence smo :driver: prišli že ob 7-uri, kjer sem se lahko v miru pripravil na štart (wc, ogrevanje,...).
Moji rezultatski cilji so bili, da bi šel hitreje kot lansko leto v Parizu (3 h 38 min) in se uspel približati meji 3h 30min. Vreme mi je bilo pisano na kožu, še posebej rahel dež na štartu (ne bi se ga branil tudi kasneje :D ).
Na štartu smo si rekli par besed z ostalimi forumovci, nato pa nas je zmotila štartna pištola in začel se je moj 3 maraton. Prvi km so bili nekoliko hitri glede na napovedani končni rezultat, ampak sem hitro najdel 2 tekača, ki sta imela enake plane za končni čas. Do 7 km smo ujeli zajčka za 3h 30 min in okoli njega se je nabrala kar lepa skupinica. V tej skupinci sem bil nekje do 34-35 km, ko sem na okrepčevalnici rahlo zaostal in jih nato nisem mogel ne pa ne ujeti... Ker pa sem na okrepčevalnici preveč spil, me je zagrabil še bodec tako, da mi je skupinica z zajčkom ušla :( . Naslednji km so bili najtežji, poleg prej omenjenega bodca so me hoteli grabiti še krči, tako da sem moral kar močno upočasniti... Vreme v drugem krogu ni bilo več tako ugodno kot v prvem, pojavljati se je začel veter in tudi skozi oblake je sijalo vedno več sonca (odtis majce na telesu press). Kljub vsemu sem z rezultatom zadovoljen, ki mi je dal motivacijo še za naprej. Bruto dosežen čas je bil na koncu 3 h 34 min 55 s :D Po letniku sodeč na štartni listi sem bil najmlajši :roll: .V cilju sem se potem še kar nekaj časa zadržal kjer sem klepetal s forumovci in nato odšel še na masažo in na pivo :D Mi je garmin nameril 42,7 km :shock: zgleda da bo treba bolj paziti kako se teče čez ovinke :roll:
Hvala vsem za spodbudo ob progi...

Lp Miha
Uporabniški avatar
 ZadniKING
Ja, tudi moja malenkost sem bil rahlo nejeveren ob prebiranju nekaterih komentarjev s prejšnjih maratonov v Radencih. Sam sem doslej v Radencih tekel le enkrat, pa še takrat neko cicibansko varianto, tako da svojega mnenja nisem imel. Do včeraj! Sedaj pa lahko z veseljem in mirno vestjo trdim, da organizaciaja maratona v Radencih v prav ničemer ne zaostaja za ljubljanskim. Morda, tak je vsaj moj občutek, je bilo na zadnjem ljubljanskem maratonu ob trasi več ljudi. Kar pa tudi ni čudno, če primerjamo število prebivalcev glavnega mesta na eni in podeželja na drugi strani...
Torej, organizacija je bila super. Vreme naravnost idealno za tek, vse skratka za doseganje osebnih rekordov. Tudi sam sem torej popravil svoj "personal best", in to za celih 13 minut! In še nikoli se nisem med tekom toooliko pogovarjal z ostalimi tekači! Pa s časom 3:33:41 sploh nisem najbolj zadovoljen, saj sem na 38 km trase kake štiri minute prečepel v Dixilandu... :evil: Bo pač treba magično mejo treh ur in pol naskakovati kdaj drugič, kje drugje!
Po pivu pred odrom, tuširanju in krajšim postopanjem med stojnicami sva se s kolegom odpeljala v Borečevo na južino, potem pa nazaj na koncert Bajage. Koncert je bil super, začel se je sicer kake pol ure pozneje od napovedanega... vendar je Momčilo še vedno v dobri formi! 300 na sat, Vjerujem - ne vjerujem, Gore dole... in tudi njegovi novejši komadi so zveneli povsem po okusu generacije, ki je odraščala ob zvokih jugo rocka iz osemdesetih! Žal sva s kolegom ob enajsti uri krenila proti Mariboru. Tekaški napori, vso pokrokano pivo in mraz, ki je neusmiljen vel s severovzhodnikom so bili včeraj močnejši od želje po glasbi. Pa četudi še tako dobri... Sem pa samemu sebi obljubil, da bom koncert Bajage obiskal v bližnji prihodnosti. Garant!
OK, za konec naj še moja malenkost čestitam vsem tekačem, ki ste se udeležili prireditve v Radencih in premagali tako ali dugačno razdaljo!
lp
 alpek
Evo še moje poročilo:

Kot je bilo rečeno glede organizacije vse naj naj. Z družino smo prišli že en dan prej in prespali v odličnem penzionu Ajda v Cankovi.

Kot sem že povedal v eni drugi temi je bil to moj prvi maraton. NAjprej hvala Damijanu in kacj-otu (pojma nimam kako se ta nick sklanja) za spodbudne besede in spremstvo prvih 5 km.
Tempo je bil večino časa po načrtih. Do 30 km rahlo pod 5min/km, potem pa so se pojavile bolečine v mišicah in pa ožuljeni podplati. Ja ni kaj stisniti je bilo treba zobe in do konca sem na minuto rezerve iz prvega kroga pridelal še eno dodatno tako, da je zneslo za dobrih 3:31. Občutki odlični. Nobene izčrpanosti organizma (tempo, optimalna temperatura, hidracija in prehranjevanje), razen bolečih mišic (zelo bolečih), par žuljev in rahlo opečenih ramen je šlo vse po načrtu in šele sedaj počasi prihaja za mano, da se mi je izpolnila ena največjih želja v življenju - :!: odteči maraton :!: Mislim, da ne bo zadnji.
Mi smo potem uživanje podaljšali še za en dan s kopanjem v termah (videl sem tudi Kenijce in Kejžarja) in prijetno zaključili tekaški vikend.
Uporabniški avatar
 Dule
Tudi moje čestitke vsem, ki ste dosegli zmago sami s seboj :wink:

Meni je bil to tretji maraton in moram reči, da sem z rezultatom kar zadovoljen 8) . Hvala bogu da nam je bilo vreme naklonjeno, saj ob kakšni 30 stopinjski pripeki močno dvomim da bi jaz prišel skozi 42 km.
Prvi krog sem se počutil odlično, ves čas sem se bremzal, da ja nebi bil prehiter :lol: , saj veste v drugem krogu se tekma dobiva ali izgubi :D .
Bil sem prvič v Radencih in sem prijetno presenečen, proga zanimiva, prevsem mi je dajalo dodatnih moči, ko se s sotrpini srečujemo in bodrimo na progi in s tem spoznaš da nisi sam na široki cesti. No v drugem krogu, ko se končajo srečanja (vmes sem srečal prvega s trenutnim časom 2:08 :shock: , ki je že drvel proti cilju, jaz pa šele dobro v drugi krog :oops:) , pa se znajdeš sam na široki cesti in takrat mora začet delovat glava in se lahko zatopiš z mislimi čisto nekam drugam :)
Imel sem občutek, ko nisem imel ob sebi nobenega sotekača, kot da sem na dolžinskem treningu :o
No pa je prišlo odštevanje samo še 5km, 4 km, 3km, vmes že kar težke noge in bodrenje samo ustavit se ne smem, nato pa že bodrenje ob progi (hvala vsem navijačem :P ), ki te spet ponese in pozabiš na utrujenost in nato najlepša slika: CILJ :!: :D :D :twisted:
Nato prvi zasluženi počitek, kramljanje in izmenjava čestitk s sotekmovalci in seveda nato sledi zaslužen pir :wink:

Seveda moram pohvalit organizatorje prireditve za odlično organizacijo, kljub temu da niso imeli celostranskih reklam v poletu, pa se bomo prav gotovo radi vračali na to prireditev :D 8)
Uporabniški avatar
 mazi
Še naši vtisi:

Med samo vožnjo proti Radencem sem imel bolj slab občutek glede vremena, ki pa se je popravilo in bilo med samim tekom kot nalašč...

Organizacija in vse ostalo je bilo na nivoju kot vedno. :juhuhu:

Tudi samo vzdušje je bilo super, da o najinem teku sploh ne govorim!

Po prigrizku in hidraciji pa še tri ure namakanja v bazenu kar je bila samo še pika na i! :wink:
Uporabniški avatar
 Damijan
Se mi zdi, da tisti, ki so letos tekli v Radencih veliki maraton, še kako pozdravljajo odločitev, da je bil štart prestavljen na 9,30. A si kdo predstavlja štart ob 15,00, kot v prejšnjih letih? Drugi so že omenjali, kako je pasala tista rosa na samem štartu. In vreme je bilo res optimalno cca. do 11h, potem pa je postalo kar težko: veter na ravnini, puhteča vlaga iz asfalta, celo tanki oblaki so prepuščali dost UV-ja, tako da sem tudi jaz imel kar lepo opečena ramena. Toliko o vremenu.

Drugače pa: prvič vTF majčki, prijeten občutek, si le malce bolj prepoznaven. Tale maraton sem dejansko vzel kot trening, zato sem ga tako tudi odtekel. Prvič tudi nisem s seboj tovoril gelov, sem se zanesel na sadje, kekse... edino te Radenskine iso-pijače, te pa res ne morem.

Na začetku skromna hitrost, 5:00 oz. malce pod, ujel Alpeka, rekla par besed, potem pospeševanje vse do konca prvega kroga, ki sva ga odtekla s KacJ kar skupaj... Tudi meni je bilo fajn, bi šel v tem tempu z njim kar še en krog. Ker... je drugi krog v Radencih in tudi sicer na manjših prireditvah taakoooo dolgočasen! Začetek sicer še gre (tam med 21-23 km), ker pač nasproti tečejo polmaratonci v cilj, potem pa...lov na glave. Počasi sem dohiteval enega po enega, a ravno tam, okoli 30-km, ko je najbolj odprto, najbolj tečno, najbolj ravno, najbolj vetrovno, daaaleč pred mano pa nikogar. In sem tolkel samski tempo. No, vendarle sem na koncu uspel ujeti še nekaj tprinov, med ostalimi pejsmejkerja-zajca za 3:10. Zadnje okrepčevalnice ignoriral.

Žal pa za druženje ni bilo časa... V cilju me je čakal sin, žal se je predstava, da ga zadnjih par metrov prinesem v cilj "štuporamo", izjalovila, saj me je čakal za ciljno črto.

Organizator je kar dobro speljal tale tek, v bistvu tako, kot prejšnja leta, vsaj jaz ne vidim nekih velikih razlik. Glih pogrešal nisem ničesar...

Bravo, Alpek, zdaj pa povej: a niso občutki, ko prvič pritečeš skozi cilj 42-tke, fenomenalni?

Aja, da se še pohvalim: Polar mi je nameril povprečni utrip 149, trajanje teka pa 3:04. Uuuu, letos bomo še leteli, Tirolska čaka!
 Jazbec
Še moj prispevek

Kot po stari navadi, sem se proti destinaciji odpravil prepozno, ter na prizorišče prispel točno ob 09:00. Za menoj pride še ostala klapa, potem sledi preoblačenje ter ogrevanje kateri je enak hitremu teku do starta.

Na štartnem prizorišču se malo ozrem za rdečimi pikami, vidim Raziskovalca pred seboj, ter še nekaj pikic v daljavi (bliže startni črti). Sledi odštevanje ter končno start.
V začetku me hoče malo grabiti krč v desni nogi, posledica dobrega ogrevanja ter nizkih temperatur. Vendar, kilometri gredo in gredo. Vmes pogledujem na uro, primerjam čase in, prehiter sem. Si mislim, to se ne bo dobro končalo, saj na treninigih še nikoli nisem šel tako hitro na tako razdaljo. Vendar, pri 15 kilometru je tempo še vedno enak, gledam pulz, je v mejah normale, poslušam dihanje, vse OK, ter se odločim, ta tempo do konca, pa naj bo kar bo.

Mislim, da sem nekje na 17 kilometru ponovno srečal Raziskovalca, si izmenjava nekaj bodrilnih besed (upam, da sem ti držal dober tempo), pogledam na uro, še vedno sem v zastavljenem tempu. Pride 19 kilometer, kjer začutim prvo posledico prehitrega teka, pričnem dihati kot stara lokomitiva, pulz se viša, motivacija pada. Vendar, tečem s prijatelji, dobim nekaj spodbudnih besed, trepet po rami, kar mi da motivacijo da vztrajam proti cilju.
Ne vem od kje, na koncu mi še uspo stisniti kanček energije za ciljni šprint in končno cilna črta, pogledam na uro in ne morem verjeti kar vidim, moj osebni rekord.

Če potegnem črto čez vse, zgledna organizacija, ogromno okrepčevalnic, super publika in pa bližina term, kjr sva z ženo preživela ostanek dneva.

Drugo leto se vidimo
Uporabniški avatar
 jana teka teka
Bom pa še jaz dodala svoj piskrček. :D

Letos sem v Radencih tekla svoj drugi polmaraton (lani v Radencih 10-ka). Moram rečt, da sem ga premagala z lahkoto. :lol:

Meni se zjutraj ni bilo potrebo boriti s cesto in kilometri iz Ljubljane, saj smo prespali pri sorodnikih v Prekmurju, tako, da je bilo jutro namenjeno samo psihičnim pripravam na tek.
Vreme zjutraj ravno ni kazalo svojih lepih plati :cry:, vendar se je popravilo takoj, ko smo na začetku štarta v nebo dvignili srčke :heart . Očitno je to naredilo trik. :D

Vreme nam je res služilo. Služila so mi tudi kolena in noge. Tek B.P.
Dosegla super rezultat in prav ponosna sem bila nase, ko sem prišla v cilj s tako dobrim osebnim rezultatom.

Super prireditev, super ljudje, super posrežba in drugo leto pridemo znova! :D

Vsem tekačem čestitke za dosežene rezultate!

lp
jana
Uporabniški avatar
 Matej
Z Janijem sva jo mahnila iz Ljubljane že ob pol šestih. Vmes še kavica, čaj, še ena kavica in že sva bila v časovni stiski. Na štartni prostor sem prišel le par minut pred pokom, tako da sem bil primoran teči prve kilometre bolj počasi, za kar se pa sploh nisem sekiral. Po Sežani, kjer sem šel na začetku čez svoje zmožnosti in seveda na koncu popolnoma pogorel, sem si rekel, da bom tu tekel bolj za užitek. Pulz sem imel stalno pod kontrolo in le tam okrog 18km sem občutil krizo. In na koncu, kdo bi si mislil PB.

Potem pa še na dva pira in vzpodbujanje maratoncev, ki so zaključevali drugi krog.

Fajn je blo.
Uporabniški avatar
 mazi
A je kdo že kšne slikce zapazu...? :bum:
 robter
Svaka čast.
Kar koža se mi naježi, ko berem vaša poročila s tekme. Res mora biti fajn. Sam redno tečem šele od oktobra tako da sem menil da še nisem dovolj pripravljen ampak 21-tka v Ljubljani pazi se.

Se vidimo.
Uporabniški avatar
 lojzeP
Matej napisal/-a:Z Janijem sva jo mahnila iz Ljubljane že ob pol šestih. Vmes še kavica, čaj, še ena kavica in že sva bila v časovni stiski. Na štartni prostor sem prišel le par minut pred pokom, tako da sem bil primoran teči prve kilometre bolj počasi, za kar se pa sploh nisem sekiral. Po Sežani, kjer sem šel na začetku čez svoje zmožnosti in seveda na koncu popolnoma pogorel, sem si rekel, da bom tu tekel bolj za užitek. Pulz sem imel stalno pod kontrolo in le tam okrog 18km sem občutil krizo. In na koncu, kdo bi si mislil PB.

Potem pa še na dva pira in vzpodbujanje maratoncev, ki so zaključevali drugi krog.

Fajn je blo.

a sga vidu - brez pira ni PB :wink:

čestitke seveda - se že šparam za četrtkovo analizo :piti: :beer:
Uporabniški avatar
 mirko1
a sem rezultate spregledal? firbc ma matra.
lp, mirko
Uporabniški avatar
 raziskovalec
mirko1 napisal/-a:a sem rezultate spregledal? firbc ma matra.
lp, mirko

Ja mirko1, rezultati so bili že v soboto in jih imaš na foromu pod uradni rezultati,
Link, znam ti dat samo takole :oops:
http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=4906

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA