Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 bosin
Če vas ne bi spodbudil, sploh ne bi razpravljali.

Veste, saj v resnici pravzaprav takih drobnih pripombe sploh ne zamerim. Pa tudi ne gre zato, da sem jaz tudi nekako udeležen pri organizaciji (čeprav so za te stvari odgovorni čisto drugi).Enako bi napisal, če bi šlo za katerokoli tekmo kateregakoli organizatorja.
Vedno sem trdil, da so na takih prireditvah napake in "napake". Za prave napake se morajo organizatorji opravičiti, se na njih učiti in jih poskusiti odpraviti. Svoje čase sem veliko hodil po tekmah (zdaj se mi ne ljubi več), videl in doživel vse mogoče. A take pripombe, kot jih pogosto berem tu, lahko tako opredeli samo nekdo, ki je skrjno razvajen (ja, razvajen) ali pa ima odklonilno mnenje do večine stvari, ki se mu dogajajo.
Lepo vas prosim, no...če je rezina limone, ravno prav gosta pašta in ustrezno strog policaj na cesti merilo za prijetno tekmo inlep tekaški dogodek...
In , kot ponavdai pripomnim. Vse to je moje osebno mnenje in videnje rekreativnega teka in nima popolnoma ničesar s Klubom POlet, Novice Extreme ali čem drugim. Pluvajte torej po meni..če se vam že ljubi.
... Bosin...
Banka je po faksu poslala izpis plačila. A očitno to ni bilo dovolj. Confused Pa zdaj niti ni pomembno. Mogoče bi pa razmislili o drugačnem način prijavljanja in plačevanja...

V prihodnje bi bilo dobro malo pogledati organizatorje Ptujskega polmaratona, kjer se prej prijaviš, plačaš pa na dan prireditve in ni nobenih težav. Very Happy
Pa še na marsikateri drugi prireditvi je tako.
Bohinj bo moral v prvi vrsti poskrbeti za prijaznejše, bolj srčne organizatorje, bi že to bilo veliko boljše.

Drugače pa... Vsak ima pravico, da pove svoje mnenje, pohvala, graja, vse je dobrodošlo in vsakega nekaj je...
 Nataša
bosin napisal/-a:Enako bi napisal, če bi šlo za katerokoli tekmo kateregakoli organizatorja.

in zakaj nikoli ne?!! v nos ti gre le, če kdo napiše kaj čez extremovce in njihovo organizacijo tekem. in še to - niti ne gre toliko za to, kaj napišeš, ampak kako napišeš. ali se boš pogovarjal s forumovci kot s sebi enakovrednimi ali pa boš lomastil čeznje kot hribovc, pa je seveda tvoja odločitev...

moja je gotovo ta, da na tekme, ki jih organizira omenjeni klub, ne hodim.
Nazadnje spremenil Nataša, dne 14 Avg 2006, 15:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 bosin
Nataša, o nivoju debate tukaj na forumu ravno ne bi, se ti ne zdi ?Ni umestno, pa tudi navajanja primerov nadnivojskih in podnivojskih tekstov zlepa ne bi bilo konca.
Če se pa pogovarjava o nivoju tekačev na splošno (kulturnem, ne tekaškem), ti pa želim, da bi na kaki od večjih tekaških prireditev pri nas (kateregakoli organizatorja) preživela urico ali dve na drugi strani prijavnega pulta. Morda bi bila presenečena in bi se ti tvoje visoko mnenje o tej populaciji malo spremenilo predvsem bi si pa lahko nabrala materiala za zeeeelo dolge razprave na to temo.
 Nataša
bosin napisal/-a:...o tej populaciji...

Juden, Juden! :wink:
ah, ok, ne da se mi več. maš prav, vsi mate prav, razvajenci pa bodo naslednjih 14 dni dobivali vodo pa suh kruh.
Uporabniški avatar
 bosin
Malo si me prehitela.
Odzovem se le na tekme, kjer sem bil prisoten in lahko sam vidim kako in kaj . Drugih pa res ne bom komentiral, ne bi bilo pošteno. Kajne?

V zadnje času sem bil na dveh res velikih kolesarskih tekmav pri sosedih. Po kriterijih, ki vladajo pri ocenjevanju tu na TF, bi lahko obe totalno skritiziral. Pa še zelo drago je bilo, dobili pa nismo kaj dosti.
A zanimivo: vsa množica na obeh tekmah je bila zadovoljna.Pa je vsako leto enako, pa vedno znova pridejo, čakajo v dolgih vrstah, izogibajo se prometu, zadovoljno gledajo kup prospektov v darilnih vrečkah. Prav zanimivo...
 Nataša
ok, pa še mal...

meni se ne zdi, da bi na TF vladali "kriteriji" - zelo veliko nas je in vsak ima svoje posebne želje. Nekaterim se izpolnijo, drugim ne. Meni se ne zdi nič narobe, če bi kdo imel limone in to tudi napiše, it's a free country. Verjetno zaradi tega ne pomeni, da je tekmo "totalno skritiziral"?!

mogoče malo pretiravam in res je, da ne vem, kako je biti organizator tekme, ampak sama bi naslednje leto na okrepčevalnici postavila napis, da je letošnja letina limon pač slaba in da so še tiste tri, ki so le zrasle v Ukancu, pojedli češki turisti.

ampak verjetno živim v idealnem svetu, ne? :wink:
Uporabniški avatar
 bosin
:D :D
Pri tebi sem vedno (ampak res) cenil tvoj smisel za humor.

Glede na specifične potrebe bo treba napisat veliko tabel. Vsaj še :lubenic ni, breskev ni, piškotov letos ne bo, energijskih ploščic je zmanjkalo, mažoretke so prehlajene,avto vam operemo na posebno željo, med tekmo vam lahko doma posesamo stanovanje....
Ja, treba bo analizirat in se popravit..

Dovolj tudi z moje strani. Do naslednjič.
Uporabniški avatar
 pegaz
bosin napisal/-a:Glede na specifične potrebe bo treba napisat veliko tabel. Vsaj še :lubenic ni, breskev ni, piškotov letos ne bo, energijskih ploščic je zmanjkalo, mažoretke so prehlajene,avto vam operemo na posebno željo, med tekmo vam lahko doma posesamo stanovanje....
Ja, treba bo analizirat in se popravit..

Evo, sej sm vedu, da se da kej popravt!
Prov take napise sem js pogrešu k sm letu mem kt pr norceh.
Uni čehi so mi bli pa že skos neki sumlivi.
(kere superge nej kupm druh let za ta tek? A so micuno u redu?)
Kwa čmo, kola je.
Kanedele! ;)
 laufar
Pred mnogimi leti sm bil eden od ta glavnih pri organizaciji Blejskega triatlona. Dobr da smo takrat odnehal, drgač bi bil zdej gotov v Begnah! Pa videm, da zdej ni nč drgač, oz. nč bolš al pa ložji!

Organizacija je težka zadeva, vsem ustreč je nemogoče! Vesel bodmo, da kdo sploh še hoče kej organizirat, izguba je tko al tko neizbežna. Bodmo mal toleranten do organizatorjev, mislm, rezinca limonce, pa ne vem kaj še vse! Za 500 ljudi!

Kar se pa zgoraj omenjenega mojga prjatla Hribovca tiče, človek vsaj piše o teh prireditvah, eden redkih, sej ni važn kako, važen da se sliš!

Vsevprek kritizirati je najlažje!
 janezk
Moji vtisi s teka so dobri. Vreme je bilo idelano, pripravljenost solidna, organizacija kar vredu.
Sam se teka udeležil drugič. Na prireditveni prostor sem prišel dokaj zgodaj, ker sem se bal, da bom zopet čakal v vrsti za dvig številke, vendar je bilo letos za to bolje poskrbljeno. Tako sem se lahko še dobro ogrel in se postavil na starat v prve vrste, ker vem kakšna gužva nastane po stratu.
No, to kar se je zgodilo letos, pa je že preveč. Sam nisem slišal opozorila, da se do ceste teče v zaprti koloni in se tek šele tam sprosti. Kakršno koli je bilo že odštevanje časa pred startom, smo se takoj po strelu vsi vsuli. Očitno je tekmovalni duh res močan in že po nekaj metrih je nekdo pred mano padel po tleh, da sem se mu komaj izognil (upam, da ni bil preveč pohojen). Takoj zatem me je nekdo drugi dobro odrinil, in kmalu bi še sam zgrmel po tleh. Očitno bodo morali organizatorji razmisliti o primernejšem prostoru za start.
Sicer pa lepo okolje odtehta marsikatero pomajkljivost. Teči ob tem jezeru je res užitek, čeprav sem si ga sam letos nekoliko pokvaril s padcem v gozdu, tako da sem v cilj prišel ves blaten. Takoj po padcu sem doumel, da teči nekomu tesno za petami ni dobro, ker ne vidiš kaj se skriva na tleh.
S svojim tekom sem kar zadovoljen, čeprav sem bil nekoliko počasnejši kot lani. Se pa še vrnem, če bo le možnost.

Lep pozdrav vsem!

In še rezultati:
http://www.novice-extreme.com/teksti/Te ... jezera.xls
 Nataša
laufar napisal/-a:Kar se pa zgoraj omenjenega mojga prjatla Hribovca tiče...

kdo je pa omenjal Hribovca? :roll: Omenila sem samo hribovca... :lol:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Meni je bil tek popolnoma všeč.

Proga sem vedel kakšna je, tudi to da je prejšnje dni deževalo, vedel sem kakšen bo štart in svoje sposobnosti in nisem bil v prvi vrsti, kljub nekaj taktičnim napakam pri teku sem bil več kot zadovoljen z rezultatom, dobil sem pijačo tam, kjer sem jo rabil, celo v roke so jo dajali. Dobili smo darila, majčko in nekateri so bili celo izžrebani, pa tudi enolončnica mi je bila čisto v redu.

Vreme je bilo idealno za tek, na štartu sem se pogovarjal s Primusom, ki še ni rekel nobene, ugotovil da mi je majica M prav (pred enimletom sam rabil vsaj XL); edino kar sem pogrešal je bilo več TF pik, saj sem poleg maja z njo videl le še Alpeka.

Morda je zame ta tek nekaj posebnega in sem morda res preprosto premalo kritičen, a kakšnih večjih napak, ki bi me motile pri teku enostavno nisem opazil. SE pa sprašujem kako dolga je res ta proga, ker močno sumim, da je krajša od 12 km (se bojim, da sem bil prehiter, da bi bilo res).

Upam, da pridem tudi naslednje leto.
Uporabniški avatar
 milkec
Glede na to, kako živahen je bil pogovor, mi je pri tem začelo nekaj zanimati! A bi bili tekači bolj zadovoljni, če bi se podal recimo vsaj delni finančni načrt prireditve? Zakaj pa bi se to skrivalo, če so vse zadeve načeloma neprofitne!

Če so res šli organiaztorji v minus (kar je v sloveniji klub visoki štartnini možno), bi jim oprostili limone in premajhne majčke?
Uporabniški avatar
 Pet5ra
raziskovalec napisal/-a:SE pa sprašujem kako dolga je res ta proga, ker močno sumim, da je krajša od 12 km (se bojim, da sem bil prehiter, da bi bilo res).

Na strani http://www.burger.si/TriglavNationalPark/Bohinj/Uvod_Bohinj.htm piše, da je dolžina jezerske obale 10.900 m, tako da je proga najverjetneje res dolga okrog 12 km, saj ne poteka tik ob sami obali.

Mogoče pa le nisi bil prehiter :wink:

Lep pozdrav

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA