Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 BoF
Italijani niso dali zlate kante

Polmaraton v Palmanovi je potekal med meglo na progi in z meglo v pravilih organizatorja, ki je Slovence prikrajšal za pokal

Medtem ko se večina tekaško navdušenih Slovenk in Slovencev po koncu Ljubljanskega maratona odloči, da konec oktobra očisti tekašo obutev in jo pripravi na zimsko spanje pa obstaja določen del te populacije, ki še vedno vztrajno preliva znoj. Neformalno združenje slovenskih tekačev na medmrežju pod nazivom Tekaški forum se je tretjič zapored odločilo, da pripravi izlet v Palmanovo z ogledom mesta in okolice. Seveda po njihovo: s tekom na 21 kilometrov. Dve leti nazaj so se z enim avtobusom pripeljali pred mestno obzidje, odtekli polmaraton in domačim organizatorjem izpred nosa odnesli pokal za najštevilčnejšo ekipo. Bilo jih je nekaj čez trideset. Lani kaj takega niso uspeli ponovi, čeprav jih je prijavnico oddalo petindvajset, po številčnosti so bili šele peti. No, pa so se pametne glave prek spleta odločile, da bodo letos Italijanom pokazale kako se organizacijsko streže zadevi. Nedeljsko jutro pred dvorano Tivoli v Ljubljani na njih ni čakal le avtobus. Bil je dvonadstropni avtobus, ki je tja dol odpeljal šestdeset tekačev in še nekaj spremljevalnega moštva, hkrati pa se je vedelo, da bodo v Palmanovo v lastni režijo dopotovali še drugi člani Tekaškega foruma. Pokal, vsaj kar se tiče najštevilčnejše prisotnosti je bil skoraj že v rokah Slovencev.
Tisti, ki imajo izkušnje s tržaškim Ponte Rossom ali placom v Trbižu bodo takoj vedeli o čem bo tekla beseda v naslednjih vrsticah: ko so člani Tekaškega foruma oddajali jutranje prijave in zdravniška potrdila je organizator, ki je prej ponujal nastop za pet kovancev bodoče slovenske valute dejal, da so Slovenci tujci in da morajo zaradi tega plačati dvojno ceno. Seveda se je zdelo forumovcem obnašanje Italijanov bedasto in so dejali, da ne bodo dodali pet evrov več. Pa so rekli domačin: »Prav, pa ne boste dobili spominskih tekaških dresov, po vstopu v cilj boste dobili le pijačo in makarone.« Naša vrsta, še vedno trmasta kot je v navadi je rekla: »Prav, pa imejte te vaše majice. Ne bomo doplačali.« Še vedno se je v očeh naših tekačev svetil pokal za tiste, ki jih je največ. Potem je počila štartna pištola in 1711 tekačic in tekačev se je pognalo skozi mesto, ki ga je natančno 7. oktobra 1571 po zmagi nad Turki ustanovila Beneška republika. Sledilo je napenjanje mišic in iskanje notranje moči za tekanje po asfaltu okoli mesta po cesti, ki je bila z vseh strani obkrožena z meglo. Milo rečeno: bilo je zoprno. Hladno, spolzko, na čase je padla kašna kapljica na oznojene tekače, zaradi meglenega dneva pa je bilo še na moč dolgočasno. Toda tek v Palmanovi ponuja za te, ki se ubadajo s časi in napredkom veliko možnost postavljanja osebnih rekordov, saj na progi ni vzponov niti spustov. Vse ena sama ravnina do cilja na štadionu, ki ga je skupaj s člani Tekaškega foruma doseglo preko dvesto Slovencev, večina jih je bila s Primorske.
Po okrepčilu in makaronovemu prigrizku se je odvila podelitev, a glej ga zlomka, tisto že skoraj v rokah držočo pozlačeno kanto za največji organiziran doprinos v statistiko (in nenazadnje tudi blagajno) organizatorja so odnesli neki italijanski rekreativni tekači, ki jih je bilo debelo tretjino manj kot Tekaškega foruma. Zakaj? So povedali Lahi, da pripada pokal le moštvom, ki so registrirana na njihovem ozemlju. Slovenci so zavili z očmi v meglo, skomignili z rameni, nekaj zamrmrali o IX. korpusu in Evropi, kjer naj bi po menda določenih zakonih enakopravno živeli vsi in se posedli v dvonadstropno mrcino. Kljub lakoti, ki prične parati želodce nastopajočih na te vrste tekih v popoldanskem času še bolj silno kot ponavadi, niso pustili denarcev za hrano v Italiji. Zavili so na Kras, blizu Sežane sedli v pravi kraški hram in pojedli pojedino kot se šika. Bila je okusna, vino presladko dobro in za tiste, ki terana ne obožujejo preveč se je našla ravno prav ohlajena voda. Med analizo, ki jo člani Tekaškega foruma tradicionalno izvajajo po tekmovalnih tekih je padla ideja za naslednje leto. Malce pobalinsko a vendar so tekači razmišljali v smeri, da bi se pred polmaratonom Palmanova 2007 včlanili pri kakšnem športnem klubu zamejskih Slovencev v Italiji
Uporabniški avatar
 matej712
RoKo napisal/-a:http://www.marciatoripalmanova.it/21097/finale21097.asp

Vpišete startno št. in si natisnete diplomo. slik zanekrat še ni.

LP vsem

bandi laški stran ne dela v firefox-u. a jim pošljemo kak mail :twisted: :?:
(kolk je lahe srce bolu, ko so pisali zmagovalce)
Uporabniški avatar
 nada
Ja, mi ta spodnji s šoferjem in BoF-om kot govorcem smo uživali na polno :wink:

Pismo men' so b'li pa Lahi t'ko fletkani s tistimi oranžnimi majčkami za vratom :twisted:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Huh, z maili bo problem :) Mene sploh ni na rezultatih pa vidim, da mail ne dela ravno za njih :)
Uporabniški avatar
 Damijan
Vasilij (:lol:), super si spisal tole poročilo, sem prav užival ob branju!

Vsem ostalim pa čestitke za dobre rezultate, zdaj pa na tekaške počitnice, a ne?
Uporabniški avatar
 RoKo
matej712 napisal/-a:

LP vsem

http://www.marciatoripalmanova.it/

zraven obvestila risultati klikneš na mezza maratona , odpre stran , vpišeš številko in večkrat klikni na STAMPA, da se odpre stran z podatki.
zakaj večkrat ne vem.
Uporabniški avatar
 BoF
RoKo napisal/-a:
matej712 napisal/-a:

LP vsem

http://www.marciatoripalmanova.it/

zraven obvestila risultati klikneš na mezza maratona , odpre stran , vpišeš številko in večkrat klikni na STAMPA, da se odpre stran z podatki.
zakaj večkrat ne vem.

U, vat a mistejka d mejka. Puš a d batn til di stampa iz not vejk, andrstenda ju, a? Dijo mijo, ma ke problemo Zloveno grande, mio Dijo...
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
Evo, se moj piskrcek o nedelji v Palmanovi. Priznam nimam se kaj pritozevat. Sosed, Bof in vsi ostali, ki so kakor koli pomagali pri organizaciji so opravili delo za desetko. HVALA! Se priporocam se za drugic. :)
8) He, he, ja teklo se je tudi. Sam sem pridno sledil nacrtu posebnih priprav na Palmanovo, ki so se koncale v drugi nedeljski uri. Powersleep, kava, kolo, kebab in ze sem bil parkiran v nadstropju avtobusa. Pot sem prebil v hibernaciji in Razy se ni ravno naklepetal do cilja. Vsem v okolici se iskreno opravicujem, ce sem jih strasil s smrcanjem. :) Tudi v Palmanovi moje telesce do 0915 ni kazalo ravno kaksnih posebnih znakov zivljenja. Oblacenje in ogrevanje v Luckovi druzbi in ze je bil cas za odhod proti startu. Tek sem zacel previdno v pogovornem tempu in ga pocasi stopnjeval. Lucko me je kar hitro poslal naprej, ker je videl, da navijam tempo. In sem sel. In potem se je vse vrtilo v cisto drugacnem filmu. Bili smo pot, medvedka, mnozica sotekacev in jaz. Vsake toliko sem srecal rdeco piko, ji pomahal v pozdrav in nadaljeval v svojem ritmu. Medvedka je sicer stalno nekaj bajala o grmovju itd., ampak se nisem dal prepricat prav do cilja. Najlepse pri vsem je bilo, da so kilometri kar brzeli mimo, da sem komaj sproti racunal koncni cas. V ciljni ravnini bucno navijanje, ki da krila. Potem sem se sam malo navijal, dokler me ni medvedka zgrabila za roko in odvlekla v en miren prostorcek. ;) Potem je pegaz nasel tus, kjer ni bilo strasne gnece, dobili smo malo paste, da nismo padli v svohnost, spili malo piva in zelo glasno navijali ob podelitvi. Cestitam vsem zmagovalkam in zmagovalcem. Vsi skupaj smo potem zmagali se v Sezani, od kjer smo se odpeljali v predvidenem casu lepo razigrani. Pot do Ljubljane je bila en sam smeh in zafrkancija.
Skratka, lustno je bilo in meni se je vse izslo po nacrtu. Hvala vsem, ki so se trudili, da nam je bilo lepo. Hvala in srecno!

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 RoKo
ma oštja dijo povero kome no lavora?
Uporabniški avatar
 adrian
Na tem furumu je malo preveč nacionalne nestrposti do Italijanov, s čimer se ne morem strinjati.
Za Slovence so maratoni v Italiji daleč najboljša varianta, kar lahko dokažem na več načinov če kdo želi.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Ma vidim, da vsi po malem že znaste taljanski :!:
Le kaj vse bi še naredili za tisti pokalčič :?:
Pa še moje poročilce: Super, čuj... pohvala Sosedu, pa fon BOF-u, Heidi, pa g. TERANU, ki nas je nahranu.
Ne smem pozabit pohvalit slaščic. Še danes me zobje bolijo, tako je bilo sladko. Vilko je rekel, da se naj kar na forumu zahvalim Jani. Hvala.
Tisti drugi pladenjček, ki ga je Pegaz nosil okrog po avtobusu, je pa bilo baje sladkiše iz snežinkine hiše :?:
Mljac ...
Uporabniški avatar
 RoKo
adrian napisal/-a:Na tem furumu je malo preveč nacionalne nestrposti do Italijanov, s čimer se ne morem strinjati.
Za Slovence so maratoni v Italiji daleč najboljša varianta, kar lahko dokažem na več načinov če kdo želi.

Kdo je reku kaj prot Italjanom? Sam so mal jezimo, ker so mal taljani, no.
Vse bol na kalma. Kar se pa tiče tekov je pa res. bil sem sam tu blizu /nabrežina/palmanova/-vse BP/vsaj zame/ kar pa povejo drugi ki so bili še drugje pa isto tako.
 hitrohodec
Včeraj sem poslal e-mail organizatorjem, s prošnjo naj mi sporočijo, zakaj ni bila nagrajena skupina Tekaškega Foruma. Čakam na odgovor, ki pa ga verjetno ne bom dobil. Na vsak način poznam organizatorja in ga bom januarja meseca tudi osebno srečal. Tam se mi ne bo mogel izogniti zato vam bom znal povedati, kaj vse so si izmislili, da ne bi prišla v poštev vaša skupina (ali pa je bila enostavno le pomota?)
Uporabniški avatar
 Vlajko
Prihodnje leto pa spet množični juriš v Palmanovo, obenem pa čim več kritik čez Radence, Ljubljano ali Sežano malo manj kot za vsako malenkost (Prevelike ali premajhne majice Press). :shock:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA