- 11 Mar 2008, 20:56
Ali se da preteči maraton brez treninga?
Moj zaključek je bil, da 21km (tudi brez treninga) ni problem, nadaljni km se pa vlečejo, ker hudo pade tempo...
Moji pretečeni km v zadnjih 4 mesecih (iz upravičenih in neupravičenih razlogov): nov 34, dec 40, jan 89, febr 87 = 250 km
Zadnjih 14 dni sploh nisem tekla, ker sem imela tak bronhitis, da sem še na sprehodu s kužki komaj dihala.
Analiza časov:
prvih 10 km s tempom 5:14, torej na 10 km čas 52:27
naslednjih 11 km s tempom 5:25, torej na 21km čas 1:54:33
naslednjih 10 km s tempom 5:41
naslednjih 12 km s tempom 6:34
Skupni tempo na 42,2 km : 5:56 (tak tempo imam npr. na CE-Logarska)
Zaužito med tekmo: 1 gel, 1,5 litra neke sladke rumene pijače iz okrepčevalnic.
Posebnosti:
Na štart prišli točno 1,5 min prej. Takrat sem zavila še v WC, ker so bili vsi že prazni...
Kljub počasnosti sem od 30 km naprej celo prehitevala tekače - večinoma s krči, pa tudi s prebavnimi motnjami. Npr. ena drobna italjanka me je vsaj 5x prehitela, jaz pa nje nikoli???? In potem jo vidim čepeti na eni čistini in vsi, ki smo tekli mimo nje, smo sočustvovali z njo. Agonija v črevesju... Ni prišla v cilj.
Tudi jaz sem pogrešala kakšen WC od 35 km naprej, ker se mi je nekaj pretakalo po trebuhu, ampak breg enega čudnega potoka je bil tako strm, da bi se zagotovo skotalila v tisto brozgo, če bi hotela it v smuk prežo - tiste vrbe na obrežju so bile pa čist brez vej, zato se tudi prijet ne bi imela kam. No ja, po prihodu v cilj in kljub nalivanju s čajem, grickanju piškotov in jabolk, mi potem ni bilo treba it na WC še 5 ur...
Uporaba dodatnih sredstev:
Brez podpore MP3 od 30 km, ko so me italjanske operne arije porivale po cesti, bi šlo pa zelo težko. MP3, nastavljen na random, je na zadnjem km pred ciljem začel vrteti Holetovo pesem MY LIFE IS BRILLIANT in s solzami v očeh sem skupaj s Holetom ZELO SREČNA prišla v cilj!
Posledice: ni omembe vrednih; kvadricepsi in bicepsi femoris ravno prav trdi od 42 km asfalta.
Moj zaključek : tudi brez treninga se da se pretečt maraton, je pa malce duhamorno.
Čeprav je rezultat pol ure slabši od mojega prejšnjega, sem z rezultatom (glede na vloženo) zelo zadovoljna.
Še en od mojih (ne ravno pametnih) poskusov JE USPEL!
IN hvala forumovcem za lep vikend...
Life is what you make of it!