Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 muc
Bravo vsem tekačem tud z moje strani,
predvsem pa BRAVO Robert!!!!!!...tko se dela :laola
zdej bo pa res pasal :toast:

lp
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Pozdrav - spet zdrav :?:
Hvala za čestitke, a vseeno se nisem odločil za poročiolo v pisani besedi, saj nimam (ŠE NE) časa. Zato pa strip ...

Nastanili smo se v hotelu ...
Slika

Naslednje jutro smo krenili na start v znaku rumenjaka ...
Slika

Na srečo so bili sekreti za vse barve ri..
Slika

Na start smo prišli zadnjo minuto in že v dir ...
Slika

Kmalu se toliko razredči, da se je dalo tečt (laufat)
Slika

Od brade je kar kapljalo ... celo pot
Slika

V cilju sem uspel EROTA ulovit v objektiv
Slika

In vsi smo preživeli ...
Slika
Uporabniški avatar
 zlopi
:laola ZdravkuC za dosežen sigurno ne zadnji rekord in pa tudi vsem ostalim sotrpinom.
:arrow: z mojima dvema smo se pripeljali iz Ljubljane v Ferraro zjutraj pred tekom;
:arrow: tik pred startom sem se srečal z ostalimi :TF) ;
:arrow: med tekom se potem v glavnem nismo več srečevali;
:arrow: vreme in proga ugodna;
:arrow: proti koncu sem srečal Tinija s težavami;
:arrow: na zadnji okrepčevalnici me je dohitela Pia, skupaj sva nadaljevala do cilja;
:arrow: rezultat od lanskega boljši za dobre pol ure;
:arrow: zadovoljni smo odvihrali v Ljubljano, kjer smo lovili eno obveznost.

Lp, zlopi
Uporabniški avatar
 tini
zlopi napisal/-a: :arrow: proti koncu sem srečal Tinija s težavami;

Takrat sem bil ze "off the race"(od 35km), samo kaj ko ni bilo nobenega shuffl-a po 30km. Mi ni preostalo drugega kot, da grem pesaka do cilja (skozi katerega pa seveda nisem sel - pa sploh ne bi bil moj najslabsi maratonski rezultat :) ).
Sicer sem zaradi tezav zadnjih 14dni (viroza, poskodba) hotel vzeti dirko bolj za dolgi trening. A kaj ko je car dirke naredil svoje - do 25km sem drzal tempo za kakih 3:05 (10k je bila pa sploh hitra :) ), pol pa tezave s krci (sem doma pozabil tiste CaMgZn magic capsule) in matranje naslednjih 10km. Tako, da sem na 35km zakljucil z dirko (ja res ni bilo vec kaksnega posebnega smisla se vleci +5:30/km pri 125 pulza).

Cestitke vsem finisherjem, ZdravkoC je pa itak car
Uporabniški avatar
 tae
tini, tudi najboljšim se zgodi :( .

Glede na to, da sem jaz kratkaš me zanima kako hitra je bila ta desetka ?
 Forest
muc napisal/-a:Bravo vsem tekačem tud z moje strani,
predvsem pa BRAVO Robert!!!!!!...tko se dela :laola
zdej bo pa res pasal :toast:

lp

Ja hvala vsem za čestitke,
teb pa se posebi muc...
To je bil Maraton na katerem se je odvijala zame prava drama,bl kriminalka-groza...zdej jo je treba sam še napisat...ampak sem kr vesel,k nima vsak te možnosti tega doživet :)
Slo vse po planu nato pa doživel popoln black out.... :shock: in nato hoja-trplenje dolgo do cilja mislim da 6km skor eno uro
Pa drugič :)
Uživajte
:toast:
Uporabniški avatar
 pia
Ali se da preteči maraton brez treninga?

Moj zaključek je bil, da 21km (tudi brez treninga) ni problem, nadaljni km se pa vlečejo, ker hudo pade tempo...

Moji pretečeni km v zadnjih 4 mesecih (iz upravičenih in neupravičenih razlogov): nov 34, dec 40, jan 89, febr 87 = 250 km

Zadnjih 14 dni sploh nisem tekla, ker sem imela tak bronhitis, da sem še na sprehodu s kužki komaj dihala.

Analiza časov:
prvih 10 km s tempom 5:14, torej na 10 km čas 52:27
naslednjih 11 km s tempom 5:25, torej na 21km čas 1:54:33
naslednjih 10 km s tempom 5:41
naslednjih 12 km s tempom 6:34
Skupni tempo na 42,2 km : 5:56 (tak tempo imam npr. na CE-Logarska)

Zaužito med tekmo: 1 gel, 1,5 litra neke sladke rumene pijače iz okrepčevalnic.

Posebnosti:
Na štart prišli točno 1,5 min prej. Takrat sem zavila še v WC, ker so bili vsi že prazni...
Kljub počasnosti sem od 30 km naprej celo prehitevala tekače - večinoma s krči, pa tudi s prebavnimi motnjami. Npr. ena drobna italjanka me je vsaj 5x prehitela, jaz pa nje nikoli???? In potem jo vidim čepeti na eni čistini in vsi, ki smo tekli mimo nje, smo sočustvovali z njo. Agonija v črevesju... Ni prišla v cilj.
Tudi jaz sem pogrešala kakšen WC od 35 km naprej, ker se mi je nekaj pretakalo po trebuhu, ampak breg enega čudnega potoka je bil tako strm, da bi se zagotovo skotalila v tisto brozgo, če bi hotela it v smuk prežo - tiste vrbe na obrežju so bile pa čist brez vej, zato se tudi prijet ne bi imela kam. No ja, po prihodu v cilj in kljub nalivanju s čajem, grickanju piškotov in jabolk, mi potem ni bilo treba it na WC še 5 ur...

Uporaba dodatnih sredstev:
Brez podpore MP3 od 30 km, ko so me italjanske operne arije porivale po cesti, bi šlo pa zelo težko. MP3, nastavljen na random, je na zadnjem km pred ciljem začel vrteti Holetovo pesem MY LIFE IS BRILLIANT in s solzami v očeh sem skupaj s Holetom ZELO SREČNA prišla v cilj!

Posledice: ni omembe vrednih; kvadricepsi in bicepsi femoris ravno prav trdi od 42 km asfalta.

Moj zaključek : tudi brez treninga se da se pretečt maraton, je pa malce duhamorno.
Čeprav je rezultat pol ure slabši od mojega prejšnjega, sem z rezultatom (glede na vloženo) zelo zadovoljna.

Še en od mojih (ne ravno pametnih) poskusov JE USPEL!

IN hvala forumovcem za lep vikend...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Še ena fotka Piji v spomin na Ferraro :D

Slika
Uporabniški avatar
 milkec
pia napisal/-a:Ali se da preteči maraton brez treninga?

Moj zaključek je bil, da 21km (tudi brez treninga) ni problem, nadaljni km se pa vlečejo, ker hudo pade tempo...

Tole pa me je sprovociralo, da bi odgovoril...

V bistvu se maksimalno strinjam s pio! Osebno mislim, da lahko vsak preteče polmaraton v solidnem času ne da bi kaj posebnega delal, potrebno je le dovolj km odteči zase.

Osebna izkušnja: letos sem celo zimo tekel Golade in K-Rožnike (cca 10km teki) in nekajkrat pretekel malo daljši tek (>= 20 km). In je zaradi tega polmaraton kar padel.

Če pa zdaj pomislim na maraton... Hja... mislim, da za tja je pa potrebno še malo več, kot le lahkotno teči na vsake toliko dni. Prvo kot prvo moraš biti solidno pripravljen, že pred maratonom se moraš soočiti z morebitnimi krizami na x (> 30 km), poleg tega moraš vsaj približno razdaljo tudi prej oddelati samostojno (lahko s hojo).

Ker sam še nisem pretekel maratona o zgornjem le teoretično razglabljam, vendar vseeno menim, da imam kar prav... To pa lahko potrdijo ali zavžejo tisti, ki so šli čez to!

Torej....
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
8) Čestitke vsem. :) Lepo ste tole "narisali". :) V vseh pogledih. ;)

Milkec tebi pa samo tole: Just do it! :)

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 Damijan
Pia in Zdravko, lepo poročilo...

In še en, ki se strinja s tezo o it-na-polovičko-kadarkoli.
Saj na ta velik maraton bi tudi šlo, a bo vsaj deloma prisotno trpljenje!
MP3 player - pomaga, folk ob progi & vzdušje - pomaga...
Uporabniški avatar
 zlopi
milkec napisal/-a:Če pa zdaj pomislim na maraton... Hja... mislim, da za tja je pa potrebno še malo več, kot le lahkotno teči na vsake toliko dni. Prvo kot prvo moraš biti solidno pripravljen, že pred maratonom se moraš soočiti z morebitnimi krizami na x (> 30 km), poleg tega moraš vsaj približno razdaljo tudi prej oddelati samostojno (lahko s hojo).

Hoj,
jaz sem tipičen predstavnik :lauf: brez posebnega treninga in mislim da bom takšen tudi ostal :wink:.
Za mano je že kar nekaj maratonov, ki sem se jih lotil, z vmesnimi nekajletnimi pavzami, po dva do trikrat na leto. Glede na to da mi rezultat ni prioriteta, čeprav sem vesel vsakega izboljšanja, bom tako tekel še naprej.
Bistvo mojega tekanja je 40 do 50 km na teden in ne večja pavza od treh dni.
Lp, zlopi
Uporabniški avatar
 Damijan
zlopi napisal/-a:
milkec napisal/-a:Če pa zdaj pomislim na maraton... Hja... mislim, da za tja je pa potrebno še malo več, kot le lahkotno teči na vsake toliko dni. Prvo kot prvo moraš biti solidno pripravljen, že pred maratonom se moraš soočiti z morebitnimi krizami na x (> 30 km), poleg tega moraš vsaj približno razdaljo tudi prej oddelati samostojno (lahko s hojo).

Hoj,
jaz sem tipičen predstavnik :lauf: brez posebnega treninga in mislim da bom takšen tudi ostal :wink:.
Za mano je že kar nekaj maratonov, ki sem se jih lotil, z vmesnimi nekajletnimi pavzami, po dva do trikrat na leto. Glede na to da mi rezultat ni prioriteta, čeprav sem vesel vsakega izboljšanja, bom tako tekel še naprej.
Bistvo mojega tekanja je 40 do 50 km na teden in ne večja pavza od treh dni.
Lp, zlopi

Zadnje leto sem tudi sam član tega "kluba" :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA