Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 shash
Bravo, bravo.

:laola :laola :TF)

LP
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Vi vsi ste carji.
:clap: :laola :clap: :Fslo
Uporabniški avatar
 BoF
Akopak spoštovano občestvo še malček ima potrpljenja in se mu zljubi vreči oko na spodaj pritepeni sestavek, bom še jaz dodal svoje mnenje o supermaratonu od Kapitola do Kapitola, to jest Zagreb - Čazma:

Prvo in osnovno: tekel nisem! In drugo: dvomim, če ga bom sploh kdaj, kajti bilo je več faktorjev, ki bolj govorijo v prid temu dvomu kot ne. Pravzaprav sem se na štartnem mestu znašel predvsem zaradi prijateljsko - poslovnega dela te omenjene tekaške nedelje. Skupaj v paru z Darkom (oni, ki so se lani skupaj z nami cijazili v Beogradi in posebej nazaj, se ga bodo spomnili iz avtobusa ali pa iz cilja Beogradskog Banca Intesa maratona. To je človek, ki je takrat prvič v življenju šel na tek in premagal najboljšega Kenijca. Res, Darko je bil v cilju na 21 km dva koraka pred Kenijcem, ki je tekel dva kroga, to jest 42 km in ni zmogel ujeti omenjenega našega junaka) sva spremljala Dušana in Nežo. Ker imam rad lepo, sem imel na skrbi Nežo, Darko pa se je trudil s tekočo mravljico. In sva se imela jako fino. Že v Zagrebu, preden so sploh štartali, sva se vrinila v policijsko spremstvo, od organizatorja pa dobila enake majčke kot udeleženci. Ne vem sicer zakaj... No ja, vem... Moja goflja in tako naprej... potem sva se usrtavljala na 5 km na okrepnih postajah, drugje niso dovolili in pogledovala, kaj je z najinima varovancema. Kako in zakaj se je sploh šlo, lahko preberete v današnji športni prilogi SN pod imenom Finale. Torej o tem ne bi na dolgo in široko, bolj pa bi se posvetil tem, ki se nameravate spopadati s tem tekmov še v prihodnje. Jako bi priporočil nekaj osnovnihj reči:
:arrow: okrepčila na postajah so izpostavljena soncu, zatorej je piti tisto brozgo neokusno in precej škodljivo. Recimo: voda v kozarčkih ni bila iz steklenic ampak iz lokalne štirne. Torej če ima kdo od tekačev tako imenovani »redek pojav s pogostim ponavljanjem«, to definitivno ni zaradi napora
:arrow: okrepčila so voda, sok in mineralna voda. Da bi kdo imel energijske napitke na vseh teh postojankah ni bilo videti. Kaj tekaču pomeni požirek pravega energijskega napitka ob postanku, pa je vsakomur jasno.
:arrow: 60 in še kilometer ter še nekaj metrov za preteči ni mačji kašelj. Niti pod razno. In potem še zaključek s tistim za navadnega smrtnika precej nepomembnim, za tekača, ki ima za seboj 59 km in 670 m pa prekleto naporen klanec pred ciljem... Zatorej bi vam predlagal za naslednjič prvo in osnovno: s seboj imejte spremljevalca, lahko skrbi tudi za več tekačev, ki se ustavi ob okrepni postaji, poda energijski napitek in se gre dalje. Pa tudi kakšno energijsko tablico ali gel lahko poda, zatorej tekaču teh stvari ni potrebno vlačiti s seboj. Če se zgodi vročina, potem tekač lahko cote odvrže, če dežuje, mu spremljevalec poda dežnik, če sneži pa tekaške smuči... No, ne pretiravajmo, ampak na 60 in več km si naj tekač privošči spremljevalca. Pa če je to tudi mama, tako, kot je bila v primeru prej omenjenega Madžara Lajosa!
Spremeljevalec je stik z zunanjim svetom, svojevrstna vzpodbuda, delček varovanja in predvsem garancija, da boš na koncu, v cilju videl vesel ksiht, ki se bo režal na ves glas, ker bo vesel, da ti je uspelo in ti podal najpomembnejše v tistem hipu: hladno pivo!

Bilo pa je jako fino pogledovati te naše TF-jevce, le to bi jim priporočil, naj naslednje leto spravijo vkup kakšne moštva z imeni Tekaški Forum, Forum Tekaški, Teksaški Forum, Forum Teka in podobno in se potegujejo še za kakšen evrček iz blagjane organizatorja. Sicer pa je tale dirka tam doli Gorenjcem izjemno prijazen supermaraton: ne plačaš štartnine, potem ti pa oni plačajo za uvrstitev, pa še vmes te futrajo, ko se premikaš iz Zagreba v Čazmo. In za piko na koncu naredijo še plesno muziko. Jebela... Zakaj se je šotor po podelitvi tako hitro izpraznil? Bi vi po 61 kilomtreih še plesali?
Uporabniški avatar
 SasoP
Bravo vsem, tudi BoF-u, kajti roka njegova pisanja je jako vešča.
Uporabniški avatar
 Vreme
Kaj drugega reči, kot :TF) :laola
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Malce pozno, a moram tudi jaz ...

Zagreb-Čazma, kot se šika :D
Vreme enkratno :roll:
Na štart nismo zamudili :D
Sicer v svojem tempu, sem imel kar nekaj časa TF družbo. Predvsem EČO je šel parkrat malo naprej, potem pa je izza kakšne ograje spet pritekel za menoj :wink: dokler me ni pustil zadaj.
Bil je dober občutek, ker sem na vsakih par kilometrov koga ujel in prehitel.
Vso pot me je spremljal strah zaradi boleče pete, a je zdržala.
Čas sem si od lanskega supermaratona popravil za 40 minut :shock:
TF družba v cilju je nepogrešljiva. Imeli smo polno "plačancev", ki so hodili na banko denar dvigovat, čeprav je bila nedelja. Čestitke in hvala za pir.
Inot je bil vesela družba, saj je naredil lep rezultat :cast: . Zaupal mi je, da bo na eni tekmi ... eh, to povem drugič :--
Uporabniški avatar
 še1PR
:lol: :laola :laola Bravo!!!
Uporabniški avatar
 dexi27
Čas sem si od lanskega supermaratona popravil za 40 minut :shock:

Ko bom velik bom tud jaz popravu čas iz enga leta vdrugo za tolk pa mol mel take oke :shock:

Čestitke :cast:
Uporabniški avatar
 matej712
No zdaj pride na vrsto še najtežji del maratona - odstranjevanje lepila od startne številke. :twisted: Ima kdo kakšen recept :?:
Uporabniški avatar
 zajc
matej712 napisal/-a:No zdaj pride na vrsto še najtežji del maratona - odstranjevanje lepila od startne številke. :twisted: Ima kdo kakšen recept :?:

Nisem še poskusil ampak poskusi s kakšnim topilom (npr. razredčilo). Samo prej poskusi na kakšnem majhnem koščku, da ne uničiš dresa. In poročaj kako je šlo :)
Uporabniški avatar
 RoKo
Kdo če se z vami. :laola :TF) :Fslo :pivo:

Ko bom velik bom tud jaz na takih razdaljah. :lol:
Uporabniški avatar
 MitjaG
matej712 napisal/-a:No zdaj pride na vrsto še najtežji del maratona - odstranjevanje lepila od startne številke. :twisted: Ima kdo kakšen recept :?:

Evo, sva že dva - včerej zvečer me je pričakala doma Vanja vsa huda ker se že pol ure ubada z mojo majico oz. lepilom na njej :? :? :?
suha majica, mokra majica, cunja, voda, krtača,..vse variante in majica zgleda MALO boljše. Še največ lepila je šlo z majice s pomočjo mehke krtače
Pa veselo na delo :twisted:
 klopotec
Ako bo meni kdaj uspelo pritečti iz Zagreba do Čazme, bom majico kar takšno prešvicani posušil in preluftal, nato pa v okvir dal in obesil na jako vidnem mestu.
Bofa pa bom prisil da mi zrima eno posvetilo.
Uporabniški avatar
 vanja

Kot vešča gospodinja sem odlepila številko tisti hip, ko sem slekla majico (pred odhodom pod jako zasluženi in blagodejni tuš). In ni ostalo na njej niti koščka lepila! 8)

Očitno pa mojim gospodinjskim veščinam še manjka kako poglavje, saj sem Mitjevo majico dala prat z nalepko vred... :evil: :oops:
No, Mitja je pustil v žepku od hlač wc papir - ki se je prav tako opral zraven... :oops: Nimamo lepega, res ne! :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA