Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Jožko
Pozdravljeni!
Ja ni kaj prvi KAM je za nami. In tudi sam se pod druge poste ne podpisujem, raje bom dodal svoje mišljenje.
Organizatorje poznam, vem, da so sami srčni tekači ali kako drugače privrženci teka in športa nasploh in vem tudi to, da so prav zaradi "jamranja" na forumu zaradi trajne odpovedi SAMa šli v ta projekt za katerega pa so imeli krepko premalo časa to mi lahko verjamete. Že v naprej so vedeli, da se bodo delale primerjave med SAMom in KAMom, ker taki pač smo ljudje in to je nek psihični pritisk, ki se ga ne moreš kar tako znebiti. Delati tekmo na trasi, kjer je že bila in na terenu, kjer nisi SUVEREN verjemite ni lahko.
Ne morem se strinjati z vsemi kritikami, ki so tu napisane, nekatere so utemeljene, nekatere pa napisane kar tako samo, da se nekaj napiše.
Mislim pa, da "trganje" organizatorjev ni pošteno, lahko se zadeve tudi drugače uredijo. Vsaj sam poskušam to delati na drug način, ki se je hvala bogu do sedaj obnesel v zadovoljstvo vseh , ki smo jih tako ali drugače oškodovali (govorim za GM4O).
Tudi zame je SAM zgodovina in ne bom delal ne takih ne drugačnih primerjav. KAM je nova prireditev, ki ji moramo dati zraka, da bo lahko zadihala s polnimi pljuči. Sem prepričan, da se bo že drugo leto ta maraton pokazal v čisto drugi luči. In tudi Graparski Kerlci smo pripravljeni pomagati s svojimi izkušnjami in tudi drugače.
ZAKAJ NE BI TEKAČI ENKRAT ZDRUŽILI MOČI IN USTVARILI NEKAJ LEPEGA IN DOBREGA ZASE NE ZA DRUGE in na koncu bi lahko rekli to pa je res bil tekaški praznik na Jezerskem. Pobuda je dana , organizator pa naj si jo zapomni. Sem prepričan, da pri tem ne bom ostal sam.
Kar pa se tiče samega teka pa sem z svojim popolnoma zadovoljen. Od štarta do Kofc sva se mučila skupaj z hčerko Nežko, ki jo je neka viroza prijela že zjutraj, pa trma ni hotela poslušat starega in se je mogla skoraj dve uri mučit preden je spoznala, da tako ne bo šlo naprej. Ko smo uredili vse okrog prevoza(hvala Renata) nisem vedel, kaj naj nardim? Pa sem si reku ja Jožko ni druge, kot naprej bo treba in sem jo res zakuril, kar mi je dala duša. In kuril sem jo vse do konca, prehitel nekaj prjatlov, bil na poti vsaj dvakrat fajn žejen pa kaj bi to saj sem vedel, da je nekje tam pri koncu Dorica z svojo ekipo in mizo obloženo z dobrotami in žeja je popustila in zadovoljen sem končal svoj prvi KAM. Sicer zadovoljstvo ni bilo popolno, ker sem prihod v cilj načrtoval skupaj z Gorko Rožco, ki pa se mi ni uresničil.
Leta tečejo in mi z njimi pravi Bojan, hvala fantje za lep dan in drugo leto novim zmagam nasproti.
Uporabniški avatar
 Darja
Res bi bilo škoda, če bi to čudovito tekmo prepustili pozabi, zato najlepša hvala organizatorjem za nadaljevanje tradicije. Menim pa, da so glede na višino štartnine ponudili premalo. Vsekakor je na progi manjkala (vsaj) voda, za nameček sem imela še hude prebavne motnje, kar je nujno vodilo v dehidracijo in šele juhica pri bivši karavli (ali vojašnici ali kaj je že) me je spravila k sebi. Ne dvomim, da bo naslednje leto KAM še boljši in nam bo vsem zasvojencem s čudovito progo le v zadovoljstvo in užitek.
Zato pa družba odlična - prava soseda in tisti, ki se je to samo (uspešno) delal, Zdravko zavit v "tuškota" (to sliko si morate ogledati v Lonijinem albumu :lol: ) in mnogo znanih obrazov. Smo pa katerega tudi pogrešali (Sebi, Inot???).
Uporabniški avatar
 AVI
cevo napisal/-a:.....
pod tvoj prispevek bi se podpisali prav vsi udeleženci - razen organizatorjev :D :clap: :clap:....

NOT....kar tako govoriti v imenu vseh, pa ne gre.... :wink:

Rosi, vesel sem da ti je tako uspel prvi gorski tek...no, že za prvega si si izbral pošten zalogaj in ni bilo dvomiti, da ti ne bo uspelo, glede na to kako ga žgeš po rožniku.... glede na nakup copat pa mislim da si sedaj pa že "pečen" :lol: :lol: :lol: :lol: tako, da se vidimo še na kakšnem "hribu" :lol: :lol: :lol: :lol: ...hvala za prevoz do tržiča... :D

Ja, tako na progi, kot v cilju je bilo pravo veselje srečati toliko znanih obrazov in kakšno reči...sva pa z Andrejo res, kar hitro odbrzela nazaj v lj...na zaslužen družinski piknik...mljask, mljask.... :D :D :D

...se vidimo....
Uporabniški avatar
 Darja
Bila bi zelo hvaležna za podatek o dejanski dolžini daljše proge na KAM-u. Ima kdo?
Uporabniški avatar
 štefan64
Darja napisal/-a:Bila bi zelo hvaležna za podatek o dejanski dolžini daljše proge na KAM-u. Ima kdo?

če se prav spomnim :?: :drink , je klatež nameril 31 - 31,5 km.

lp, Štefan
Uporabniški avatar
 ROSI64
Jaz sem z Garminom nameril 30,680km, vendar mislim, da jih je bilo več, ker pri vzponu na Kofce se garmin zmoti pri upoštevanju nadmorske višine.

Organizator se je glede na prejšnji SAM 35km in sedaj višjim startom in bližjim ciljem skliceval na nekaj več kot 33km.
Uporabniški avatar
 Darja
Hja, saj ravno to je tisto, kar bega. Profil proge v razpisu za lanskoletni SAM kaže razdaljo 32,6 km (ta isti je prikazan tudi na profilu letošnje proge KAM-a) in bi glede na premaknjen štart in krajšo progo lahko bila razdalja kar blizu tiste, ki ti jo je nameril Garmin, oz. če malce zaokrožimo: enih 31 km - ustreza tudi klateževi meritvi.
He, he, če bom tako vztrajno špekulirala z dolžino (oz. krajšanjem) proge, bo na koncu prišlo na dan, da smo komaj kje bili :lol:
Uporabniški avatar
 štefan64
[quote="klatez"]He, he - meni je namerilo točno 30,9 km.

Lepa reč, jaz pa, da si omenjal 31 -31,5 :shock: . (mater, je b'lo zoprno tisto sonce...)
Se opravičujem za napačno informacijo.

Lp, Štefan
Uporabniški avatar
 klatez
Saj sem omenjal te številke... :D
Drugače pa mi SportTracks naračuna 31,44 km, tako da smo tu nekje.

Nekaj slikic poti:

GoogleEarth
Slika Slika

SportTracks:
Slika Slika

Pa še višinski profil iz SportTracks:
Slika Slika

Na prvi slikici je profil proge glede na razdaljo, ki jo je naračunal SportTracks.
Na drugi pa sem dodal še kilometre, ki jih je izmerila ura.
 TaiMing
Hvala za pripombe glede rezutlatov, še posebej gospe, ki je napako javila že na licu mesta in so fantje zadevo rešili v obojestransko zadovoljstvo. Glede na to, da nobena od obeh napak za kateri je bil odgovoren timing ni bila neizogibna, se vam seveda iskreno opravičujemo. Za 100% zanesljivost tokrat žal ni zadoščalo niti to, da smo v predprijavah odkrili vse štiri, ki ste bili prijavljeni po dvakrat (med njimi tudi gospo Jolando, ni pa to bil razlog za poznejšo napako), da smo gospo, ki bi rada tekla med moškimi uvrstili v primerno kategorijo, prav tako pa tudi gospoda, ki bi se rad meril z nežnejšim spolom, da smo pravilno sklepali, da črke ne spadajo v letnico rojstva, da smo rezultate naredili bolj berljive s tem, ko smo vsem imena in priimke popravili na veliko začetnico, da fantje niso imeli srca, da bi v skladu s pravili diskvalificirali tekmovalce, ki so po pretečenih 35 km prišli skozi cilj brez štartne številke ali pa te ni bilo mogoče prebrati ... Kljub vsem neštetim mogočim izvorom napak pa z nekaj dobre volje vseh vpletenih skoraj vedno uspe, da so na koncu rezultati takšni kot morajo biti. Verjamem, da je tako tudi z organizacijo prireditev v celoti!
Priponke
KAM_101.jpg
Sprotni prikaz rezultatov na plazmi
KAM_101.jpg (4.41 KiB) Pogledano 3483 krat
Uporabniški avatar
 raines
[quote="paprikar"]

No, srečal sem nekaj TF-jevcem in vidim da si bom res moral umislit eno tako TF majčko z napisom nicka. Zadnjih nekaj kilometrov sem celo tekel "skupaj" z ROSI64 in rainsom. A sta od zadnje postaje prehitela tistih 10 tekmovalcev.. he he ? :D

Jaz sem se narobe izrazu. Mislu sem rečt, da jih bova v absolutnem 10 prehitela :D :D :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA