Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Mojca73
Tudi meni je uspelo :D :juhuhu:

Pod pretvezo, da bo to le dober trening v družbi zajčka, sem potiho upala na čas pod 4. Po dveh maratonih v svojem perpetomobile tempu je bil že skrajni čas, da se malo potrudim.

Zalimala sem se na Zdravka in v družbi njgovih pajdašev in gospe Lojzke je prvi krog neverjetno hitro in prijetno minil. V drugem krogu sem čutila, da je tempo hitrejši, kot bi si ga na želela, zavedala pa sem se , da se moram malo potrudit za zastavljeni cilj. Vse do 34 km je šlo odlično, potem pa me je zmatral veter. Malo pred tem je svoj tempo upočasnila tudi ga. Lojzka nato jaz in od tam naprej sem bila sama, tako kot ponavadi kadar tečem.

Začel je padati tudi dež, čeprav me niti ni motil, in zadnjih 8 km sem preštevala korake in se trudila, da ne upočasnim preveč. Na cilju sem zagledala uro in od takrat me nasmeh še ni zapustil.

Kaj naj rečem, cilj pod 4 dosežen, celo morda z malo rezerve, danes frišna brez bolečin, verjetno prvič, zadnjič in nikoli več "dobro" uvrščena (prva v svoji starostni skupini :) hi, hi, hi) in vsekakor polna motivacije za mojo veliko željo ...

Končno se bom prepustila svojemu tempu in meditaciji ob jutranjih tekih ...

Zdravko hvala, ne bi mi uspelo brez tebe (sicer nisva na ti :mrgreen: ), zato :heart :heart :heart.
Uporabniški avatar
 MitjaG
Pa se je vse poklapalo. Čeprav nisem imel prav posebnih ciljev sem šel na maraton odločen, da bom tekel kot bo pač samo šlo. Vreme odlično, vse odlično, na uro sem pogledal po 20ih kilometrih, na koncu prvega kroga je bil čas malo pod 1:26 kar mi je dalo upanje, da bo to mogoče moj prvi maraton z rezultatom pod 3 ure. In zadnjih 10km se mi je iz kilometra v kilometer bolj smejalo. V cilju sem pa še sam debelo gledal čas 2:52,55 :D :D
Očitno se da fajn tečt tudi po občutku, brez gledanja v uro v vsakem kilometru in teči kolikor ti noge in truplo dovoli:))
Fajn tek, zdaj pa verjetno nekaj časa brez želja po izboljšanju rezultata. :drink :drink
Uporabniški avatar
 Arif
Pretekel 21-ko v planiranem času, tempu 3:44, končni čas 1:19:05 bruto, 1:18:58 neto.
Vreme je bilo kot naročeno, malo vetra vmes, drugač pa ok. Večino proge sem odtekel sam,
včasih se mi je kdo priključil, ko sem prehiteval kakšno skupino. Želel sem si kakšnega zajca da bi me vlekel naprej. V cilju sem imel občutek da nisem dal vse od sebe, ker prvič po tekmi nisem čutil bolečin v nogah, tudi takojšen iztek po tekmi je to dokazal.
Hvala vsem tistim, ki ste me spodbujali, posebej pa Mariju, Dexiju in mojima dvema spremljevalkama. :laola
Čestitke vsem za pretečene razdalje :clap:
 CINTA
O vremenu zdaj že skoraj ni izgubljat besed. Cel teden sem se sekirala: dež bo dež!
Ubogala nasvete Anice in Romea glede odprave - vse za dež, na tekmi pa dežja nikjer! Meni je bilo super na progi, prijetna družba tekačev, na 21 km lahko celo katero rečeš vmes.. Hvala mojemu "osebnemu zajcu". Dejan zlat si!Kilometri so kar šli mimo...
Z rezultatom sem zadovoljna, 5 minut boljše kot lani v Ljubljani, čeprav sem še imela rezerve, ki sem je nekaj le porabila na zadnjih dveh kilometrih, ko smo se štirje tekači odločili, da pa le prehitimo predsednika vlade. Vseeno čestitke predsedniku vlade, in seveda vsem tekačem.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Lep tekaški dan (Radenci so zame itak "the best"), vreme pa glede na napovedi naravnost idealno.

No, pa da ne bo vse v superlativih: Bila je ena črna pika, vendar po moji krivdi. :oops: :wink: :arrow: "Tekel" sem s poškodovanim levim kolenom; poškodoval pa sem se, ne boste verjeli, v Radencih med izstopom iz TF avtobusa ( :lol: ), ko sem po stopnicah padel kot pokošen, se dokaj dobro udaril, predvsem pa "prilično" butnil nekam z levim kolenom, nato pa večino dneva (to pomalem počenjam še danes) prešepal, a kljub temu, še sam ne vem, kje sem dobil tak motiv, nekako premagal 10-ko. :D

Analizo sem imel, tako kot vedno, pri svoji žlahti. 8)

PS:
Čestitke vsem, zlasti pa neverjetnim organizatorjem Maratona treh src. :laola
... pa na kapitana Bojana, komandanta transportne jedinice, ne smem pozabiti. :clap:
Uporabniški avatar
 50cent
Lepo je bilo :D .
Ni lepšega kot v dobri družbi odteči maraton. Prav v veselje mi je bilo, da je ob Zdravcu in Samotu z nami tekla tudi Lojzka Bratuša :) . Vreme je bilo kot naročeno (kdo bi mislil, da me bo zeblo med tekmo :mrgreen: ). Sicer sem se pripravljal na končni čas 3:45 ampak je naneslo, da so bili letos zajčki z "čudnimi" ciljnimi časi, zato sem si rekel, pa pojdimo 3:50 če že tako mora biti :) . Dobro nam je šlo. Prvi krog smo obrnili po planu na 1:54 ter se podali v drugega, kjer je veter pokazal svojo moč, saj nas je na trenutke skoraj ustavil. Zaradi vetra je naneslo, da smo prednost, ki se je gibala okrog 30 sec na 35km pokurili na 50 sec zaostanka za ciljni čas 3:50. Takrat sem se odločil, da poizkušam spraviti razliko noter in sem pospešil ter se počasi začel oddaljevati od Zdravca in Samota, ki pa sta mi zvesto sledila (ja sedaj sem pa jaz bil zajček :lol: ). Dobro mi je šlo in v zadnjih 7ih kilometrih prehitel kar nekaj tekmovalcev, ki so očitno začeli plačevati davek na prehiter začetek.
Zmagovalci smo vsi. Vesel sem, da je Zdravkov gleženj že saniran do te mere, da lahko odteče maraton :laola . Pohvalil bi tudi Samota in Lojzko, ki sta se odlično odrezala. Seveda pa na tem mestu ne morem mimo Alje(še1pr), ki nas je "supportirala" z fotoaparatom(ter doživljala "prijaznost" prekmurcev) in nam bo ponovno oživela lep izlet v Radencih :) .
Pohvale in čestitke vsem tekačem in tekačicam, ki ste razturali(Vencelj, Bernarda :cast: ).
Na poti nazaj smo na avtocesti srečali TF bus, kateremu smo trobili in mahali, na njem pa same nasmejane face :D .

To je to....se vidimo :) .
Uporabniški avatar
 _mt_
Pozdravljeni še z moje strani!
Redno prebiram Tekaški forum, redko pa se sam oglasim! Tokrat pa sem se, zaradi zadovoljstva nad svojim izidom (ki je hkrati tudi PB :clap: ), odločil da tudi sam napišem svoje mnenje. V Radencih sem letos tekel četrtič, ampak prvič na 21 km. Prvih 21 km pa sem odtekel lani na Ljubljanskem maratonu z časom 1:56:50! Moj čas v Radencih pa je bil 1:44:31! Vsekakor sem zelo zadovoljen saj sem letos opravil bolj malo treninga, pa še na štartu se mi je pokvarila ura, ki je očitno odslužila svoje (naslednji teden imam rojstni dan, zato je sedaj idealna priložnost da dobim novo :D ). Zato je bilo veselje v cilju, ko sem videl čas, še toliko večje. Vremena sem se malce bal, ampak na koncu se je izkazalo, da mi je bilo pisano na kožo. Progo sem dobro poznal saj prihajam iz Prekmurja in sem tako vedel da bo večino vetra v prsa na začetku in sem tako imel še večjo (predvsem psihično) voljo da grem že od začetka na polno saj bom imel zadnje kilometre pomoč vetra v hrbet.
V glavnem bilo je čudovito! :D
Čestitke vsem! :laola
Sedaj pa pridno trenirat za Ljubljanski maraton!
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Mojca73 napisal/-a:Tudi meni je uspelo :D :juhuhu:
...
Pod pretvezo, da bo to le dober trening v družbi zajčka, sem potiho upala na čas pod 4. ...
Zalimala sem se na Zdravka in v družbi njgovih pajdašev in gospe Lojzke je prvi krog neverjetno hitro in prijetno minil. V drugem krogu sem čutila, da je tempo hitrejši, kot bi si želela. Vse do 34 km je šlo odlično, potem pa me je zmatral veter. Malo pred tem je svoj tempo upočasnila tudi ga. Lojzka nato jaz in od tam naprej sem bila sama, tako kot ponavadi kadar tečem.
...
Na cilju sem zagledala uro in od takrat me nasmeh še ni zapustil.
...
Kaj naj rečem, cilj pod 4 dosežen,
...
verjetno prvič, zadnjič in nikoli več "dobro" uvrščena (prva v svoji starostni skupini :) hi, hi, hi)
...
Zdravko hvala, ne bi mi uspelo brez tebe (sicer nisva na ti :mrgreen: ), zato :heart :heart :heart.

Takšnih poročil sem pa zelo vesel :D
 matjaz1973
Moj prvi tek na organizirani prireditvi, moja prva 21ka. Z doseženim časom 1:51 sem zelo zadovoljen, pred kakšnim letom se mi je zdelo nedosegljivo preteči takšno razdaljo.

Vesel sem, da sem med tekom srečal nekdanjega sošolca, stalnega gosta tega foruma, s katerim se nisva videla že nekaj let. (Pozdravljen Samo!) Dodatna lepota srečanja je v tem, da sem ob tem prehitel zajčka na 3:50, s čimer sem si postavil jasen okvir: dokler me zajček ne prehiti, sem znotraj končnega časa 1:55, kar mi je na koncu tudi uspelo.

Še najbolj pa sem vesel, da je tudi sin samostojno pretekel 10km, in je kot 11 letnik eden najmlajših tekačev, ki so prišli v cilj.
Uporabniški avatar
 bernarda
Tako...vreme sem vam uredila, kot sem obljubila...berem, da ste bili vsi zadovoljni. :laola

Čestitke vsem,ki ste včeraj pretekli vsak svojo zastavljeno razdaljo v km, se bojevali z vetrom,dosegali svoje PB, jih izboljšali, zmagali sami nad seboj,bili na stopničkah :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Hvala vam za vspodbudo in čestitke, ko sem odhajala v drugi krog........ cilj pa je bil fantazija. :laola

Fotkarjem pa hvala za trud :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: in priložene slikice
Uporabniški avatar
 Samo:-)
matjaz1973 napisal/-a:Moj prvi tek na organizirani prireditvi, moja prva 21ka. Z doseženim časom 1:51 sem zelo zadovoljen, pred kakšnim letom se mi je zdelo nedosegljivo preteči takšno razdaljo.

Vesel sem, da sem med tekom srečal nekdanjega sošolca, stalnega gosta tega foruma, s katerim se nisva videla že nekaj let. (Pozdravljen Samo!) Dodatna lepota srečanja je v tem, da sem ob tem prehitel zajčka na 3:50, s čimer sem si postavil jasen okvir: dokler me zajček ne prehiti, sem znotraj končnega časa 1:55, kar mi je na koncu tudi uspelo.

Še najbolj pa sem vesel, da je tudi sin samostojno pretekel 10km, in je kot 11 letnik eden najmlajših tekačev, ki so prišli v cilj.

Bravo Matjaž :clap: :clap: :clap:
Pogumno si nas prešibal :shock:
Čestitke tudi tvojemu sinu :laola
Uporabniški avatar
 aadler
Še moji vtisi: Odločil sem se v zadnjem trenutku, da grem z avtobusnim prevozom in ni mi žal, kajti družba je bila res enkratna. Spoznal sem nekaj novih tekačev, z tekaškega foruma. Načrt za pol maraton, je bil 1:30:00. Štartal sem dokaj zadržano, prvi kilometer 4:20, po petem kilometru 20:30, kjer sem tudi ujel skupino maratoncev, kjer je tekla tudi Neža Mravle, Vencelj in še druga elita. Ker sem se zelo dobro počutil teči v skupini tako dobrih tekačev sem vztrajal vse do 16-ga kilometra, nato pa pospešil in nadaljeval solo, da izboljšam svoj rezultat. To mi je tudi uspelo z neto časom 1:26:05. Čestitke vsem udeležencem, še posebaj Venclju za prvo mesto v kategoriji. In naši Jani za odličen čas v maratonu 3:13:05 skupno 4. mesto, oziroma 1. v svoji kategoriji. Pohvaliti moram tudi masažo, ki so jo nudili v šotoru (CERARCOMPEX) , danes res ne čutim nobene utrujenosti. Zahvaljujem se Tomažu 77 za fotografije.

Lp, Fredi :D
Uporabniški avatar
 roky1
V Radence sem se vrnil prvič po letu 2006, ko sem odtekel svojo prvo tekmo in se začel ukvarjati s tekom. V štirih letih se je kar nabralo kilometrov, tekem, dogodivščin in izkušenj.
V Radence sem prišel brez kakšnih večjih želja in planov. Želel sem le čimbolje odteči maraton, če bi se le dalo pod 3 urami. Na začetku tekme nisem imel najboljšega občutka. Bil sem kar nekako utrujen in noge niso tekle najbolje. V prvih kilometrih sva se z Vencljem pogovarjala in ugotavljala, da smo prehitri. Sam sem spustil tempo in pustil skupino, kjer je tekel Vencelj naprej in nadaljeval s svojim konstantnim tempom (4.10). Po obratu na polovički sem se pa nekako prebudil in noge so stekle. Tempo sem malo dvignil in začel dohitevati in prehitevati tekmovalce pred seboj. Žal mi je le tega, da sem tekel celo drugo polovičko 50 metrov za Nežo in Lojzetom in da se jima nisem priključil. Mogoče bi trije skupaj lažje premagovali veter in izvlekli še kakšno sekundo. V glavnem drugo polovičko sem odtekel v le nekaj sekund počasneje kot prvo, brez kakšne krize in še drugič letos popravil svoj PB v maratonu. Rezultat sem popravil na 2.56.46 in si za jesen naredil kar nekaj dela. :?
Svojega dosežka sem zelo vesel pa tudi dejstva, da sem v štririh letih tekanja napredoval do te mere, da sedaj lahko hitreje pretečem dve polovičke zaporedoma, kot takrat svojo prvo (1.29.55).
V Radence še pridem ... pa preje kot v ponovno po štirih letih!
 vlado
V Radence sem prišel z namenom in željo,da izboljšam svoj najboljši čas 1.48.23.
Z Arabom sva se dogovorila,da štartamo skupaj.Končala sva tudi skupaj.Moja ura je
pokazala 1.42.33. moj nov najboljši čas.
Vsa zahvala gre Arabu, ki me je cel tek spodbujal in vodil do cilja.V zadnjih par kilometrih
sem prišel v rahlo krizo.Arabo je bil že precej naprej, ko je uvidel kaj se dogajal, me
počakal in z bučnim spodbujanjem spremljal do cilja.
Zato, Arabo hvala ti !
Lepo je imeti na tekih in treningih ob sebi takega prijatelja.
V soboto zjutraj sem dvignil štartno številko in so mi čip zalepili z lepilnim trakom
na številko in tam je tudi ostal.Posledica je ,da mojega uradnega rezultata ni nikjer.
Očitno čip v tistem položaju ni odčitaval.Sprašujem se, če si lahko vpišem moj nov PB v
večno lestvico polmaratoncev.

lp Vlado

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA