Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Grosuplje so še vedno na nizkem organizacijskem nivoju, vendar pa smo si TF druščina priredili odličnih 24 ur zabave in mini internih dvobojev :lol:
Osebno mi ni šlo ravno najbolje, toda Grb je poskrbel, da ne bi slučajno med tekmo kaj zadremal. :twisted: Do konca sva se tolkla za pokalček v kategoriji in na koncu sem moral uporabiti še najbolj hude trike, da sem ga premagal :D
Vsem pa vsekakor :clap: :clap:
V Radencih in na Teku Trojk sem se poškodoval (kolena). Zato sem pred tem vzel en teden "prosto" in čakal, da se "zaceli". Na štartu sem bil zaradi tega precej nervozen ampak že po prvem krogu sem "začutil" da bo vse v redu. Ker smo bili prvi krog prehitri, sem se moral držati nazaj, ker je bilo do konca še ogromno. Že po 0:40 se je oglasil želodec in sem se prisilno ustavil v stranišču. Začela se je 4 urna kalvarija s straniščem. V tem času sem šel 12x na wc. Kljub temu sem še vedno nekako držal korak za vodilnimi (2-3 krogi zaostanka). Po 4:40 se mi je umirilo črevesje. Počutil sem se kot prerojenega in "dirka" se je začela. Držal sem se svojega načrta in se nisem obremenjeval s tem, da so bili nekateri precej krogov pred mano. Z MiroR sva imela podoben tempo in sva skupaj odtekla kakšnih 15-20 krogov, ko je tudi njega začelo zvijati v trebuhu. Zaspan nisem bil, sem pa imel težke noge, zato sem se po 54. krogu odločil, da grem pol ure počivati. Po počitku so bile noge kot nove in tek nadaljeval z užitkom saj me noge niso bolele. Vodstvo sem zaradi počitka, ki si ga je vzel MiroR, nepričakovano prevzel v 65. krogu in ga prav tako nepričakovano zadržal do konca. V 72. krogu je MiroR napovedal, da se ne bo več vmešaval za bitko za prvo mesto, zato pa se kmalu zatem iz ozadja pojavil AVI, ki je imel fantastičnih 10 krogov. Pošteno me je namučil, da sem obdržal prednost pred njim. Do konca sem se AVIja, ki me je na trenutke s svojim načinom teka spravljal v obup, držal kot klop - za vsak slučaj zaradi lanskoletne izkušnje. Imel sem priložnost, da bi tudi izboljšal rekord proge vendar sem to raje pustil za naslednje leto ;-)

V primerjavi z lanskim letom, ko sem bil na koncu povsem izčrpan, sem letos precej manj utrujen. Vsekakor pa ni bilo lahko.

Zahvaljujem se vsem TF-jevcem in ostalim za družbo in spodbujanje in vsem čestitke za osebne zmage.
Ooooo ste ga gnali!!!! :clap: :clap: :cast:
Sem vedla, da se je treba spokat, ker bi še mene skoraj prijelo, da začnem krožit! :wink: :--

Čestitke!!! :laola

raf napisal/-a:pa še video kompilacija fotk od Alje (dobiš za pivo ali kavo ob priliki) in seveda posebna pesem, ki paše ravno zraven take ultre...
http://www.youtube.com/watch?v=Fib7MlFW4DM
:clap: :clap: raf, se mi zdi, da sem bolj jaz dolžna pivo ali kavo! :wink: Fotograf je "odvisen" tudi od "modelov"! :wink: :D :D

PS: sporoči mi e-mail, da ti THE fotko pošljem v polni resoluciji! :wink:
Tudi moja malenkost se udeležila tega teka in...uresničila skrite želje.

Zaradi celodnevne petkove službe...sem se teka udeležil šele v soboto zjutraj.

Cilj sem imel zastavljen...to naj bi bila najdaljša razdalja kadarkoli pretečena,brez počitka. Do zdaj je to bilo Formaraton-skih 75.3 km...skrite želje pa so bile... dvojni maraton.
Ker nisem ravno "doma" pri takih razdaljah...sem vso zadevo vzel bolj kot test "glave" in lastnih sposobnosti...test samega sebe.

Začel sem dokaj hitro in prvi maraton odtekel pod štirimi urami.Zdaj mi je malo žal da ga nisem še hitreje ampak sem imel dozo respekta do tekačev ki so tekli celo noč...jaz pa se tle nekaj delam "frajerja",ker sem spočit.

Drugi maraton ...opravljen tudi brez težav in hoje...sicer je tempo bil že ultramaratonski ampak uspelo mi je.
Za mano je bilo 50 krogov (85 km) ...vse ostalo je bil bonus ki je usmerjal misli proti 100-tem kilometru.Sem se začel ukvarjati s tem... ali naj "opalim" 100-tko ali pa ne.No,zaradi padca glikogenskih rezerv je glava dobila signal naj opusti to misel ...in da si pustim to kot del motivacije za naslednje leto.

Poslušal sem telo in tek zaključil po 95 km.

Uradno imam sicer krog manj ker sem enkrat "pozabil" na čip-preprogo...no dober.
Proga..ne ni bila lahka...skakanje po robnikih,vzpon...in seveda vročina sopara.

Veliko smo se mogli umikati otrokom ampak tudi oni so bili del te prireditve in če pogledamo na rezultate, vidimo da so tudi oni dosegli neverjetne kilometrine (10-letna deklica 70 km..fantek pa skoraj 90 km).

Iskrene čestitke vsem ki ste se premagovali in pri tem dosegli neverjetne razdalje.
V čast si štejem da sem bil del te "nore" družbe.
PUHKO napisal/-a:Lepo lepo lepo...najprej čestitke vsem. Za mano je 82,5 km. Več ni šlo, ker je blo treba it na piknik. Upam, da jutri ne bo preteško vstati :D

Hvala Alji za polno lepih slikic...

Bravo Puhko!!!! Hvala, da si mi stal ob strani in tudi meni je uspelo premagati prvih 25km v kosu ostalo do 51km pa vemo kako.....

Čestitke vsem!!!
Tek sreče sem letos doživel drugič :D
Veseli me, da je to prava parada TF :wink:
Tu imaš čas poklepetat, postat ali pohitet ... kar te je volja, le hitenje se praviloma ne splača.
Družbe ne zmanjka in podobno kot lansko leto, sem tekel večinoma v ženski družbi in se tako čez noč precej naklepetal. Nataša je bila moja glavna sogovornica, večji del noči pa se je pridružil še Štefan, ki je pred tem skočil še v Tržič po medaljo iz državnega prvenstva.

Za tale tek sem imel na razpolago le 12 ur (sledil je odhod na prijateljevo poroko) in tako sem si nastavil cilj med 100 in 120 km. Glede na poškodbo (zvin gležnja) sem nameraval vzeti pred startom eno tabletko, a ker sem prišel v Grosuplje (pre)pozno sem izpustil predstartni protokol in se dobre tri minute po startu poženem v prvi krog.
Lepo je teklo vse skupaj prvih par obratov. Malo poklepetam s prijatelji, npr. z Dragonsom katerega redkeje srečam, en krog odtečeva skupaj z MiroR-jem in se pridružim Nataši in Leonu RO … klepetamo in vsak čas se spet kdo pridruži za minutko. Tudi z Vencljem sem rekel par besed, čeprav je bil prehiter za naš klepet. Zajc je nenehno drvel naprej, medtem ko si je Avi vzel par sekund za debato, pa da ne naštevam vseh. Zjutraj je pridrvel še Lonly, ki ga je v prvih krogih tako žgal, da se je uspel le še nasmehniti :D
Po parih urah je postala rahla bolečina v gležnju že neprijetna. Malo namažem in zmasiram gleženj, zategnem vezalke, da je bil močnejši oprijem, vzamem tabletko in gremo dalje. Točno po tridesetem krogu mi Garmin pokaže 50 km in takrat sem že vedel, da bo moj pravi končni cilj 100 km. Po 61 krogih imam uradno 101,3 km, medtem ko mi je Garmin Forerunner 310XT nameril 101,7 km. Natančnost je znotraj 0,5 % tolerance.

Čestitke vsem udeležencem, predvsem pa seveda 24urnikom. Hvala Nataši in ostalim za celonočno druženje. Hvala Alji in Izyemni ter verjetno še kateremu fografu ob progi, Aljine fotke so pa itak zakon.
Tek je bil zame drugačen že zato, ker sem šla prvič na tek brez Bogdana in tudi zato, ker sem v Grosuplje šla po zmago. Vedela sem, da je na štartu Natalija, ki je letos v precej dobri formi.
Tokrat sem si morala vse pripraviti sama, ponavadi to naredi Bogdan jaz pa vzamem samo tisto, kar dam na rit.
Ker sem šla zjutraj še v službo sem pakirala že v četrtek in cel petek sem bila v skrbeh ali imam s sabo vse. Hahah, ko sem se v službi preoblekla v tekaška oblačila, sem ugotovila, da imam s sabo zelene CEP-ke in sicer dve desni; ena moja, druga Bogdanova :oops: . Štala!!! Na hitro sem namazala stopala z Gehwolom in obula CEPke. Občutek je bil o.k., zato sem to popolnoma odklopila.
Pripeljala sem se v Grosuplje in kar 15 minut iskala štart :oops: , končno mi uspe, se parkiram, pripravim in že smo stali na štartu :shock: .Začetek je bil v umirjenem tempu in nekaj krogov sem odtekla z Laufarjem, ki mi je vmes nekam pobegnil, potem sem klepetala še z ostalimi sotekači in kmalu se mi je pridružil Zdravko, ki je z mano ostal kar celo noč 8), del noči proti jutru se nama je pridružil še Štefan in skupaj smo krožili do 100-tke. Ker tek ni bil več "tek" smo si privoščili še kavo in nekaj pojedli, potem pa si je Zdravko zaželel še malo plesa :shock: in oddrvel še na prijateljevo poroko.
S Štefanom pa sva se odločila, da bova še malo krožila :roll: in sva. Do 75 kroga je kar letelo, potem pa sem očitno spraznila vse rezerve in treba je bilo vzet malo daljšo pavzo s katero sem zaj........nadaljevanje tekaškega kroženja, saj se nikakor več nisem spravila v tekaški pogon. No, roko na srce bilo nas je, kar precaj takšnih. Vedela sem, da je prednost že tako velika, da me Natalija ne more več ujeti, zato se nisem sekirala. In potem sva skupaj z njo "odcapljali " v pohodniško kroženje, skupina je bila kmalu precej velika in smo se na progi prav zabavali. Fantje so bili prav zanimive boje za mesta v kategorijih, zato se je vsake toliko časa komu odpulilo in je šibal kot nor :shock: . Vmes smo tudi malo počivali in kar naenkrat je bila ura 5 popoldan jaz sem imela pa za sabo 87 krogov. Nekako sem želela priti do okrogle številke, ampak s hojo sem vedela, da nimam dovolj časa. Avi mi je ponudil družbo za zadnje tri kroge, ampak bilo je potrebno teč :oops: . Že nekaj časa se mi je oglašalo desno koleno in res nisem vedela ali sem po 23 urah sploh še sposobna teč. In sva poskusila :? na začetku ni bilo najbolj prijetno, ker so me noge bolele kot :twisted: ,ampak kmalu sem se na bolečino navadila in je nisem več čutila, zato sva šibala kot nora :lol: in zadnje tri kroge zaključila pol ure prej kot sem imela v planu s hojo :shock: . V cilju sem bila presrečna, saj sem s šesto metri manj kot 150 km presegla svoje cilje in prepričljivo zmagala. Vesela sem, da mi je uspelo, saj zaradi spleta okoliščin po Trans Slo še nisem začela s pravimi treningi. Le tu in tam kakšni intervali......
Sedaj je na vrsti dobra regeneracija, čeprav so CEPKE opravile svojo nalogo ODLIČNO, potema pa garaštvo za Logarsko :wink: .

Posebej hvala Zdravku, ki je z mano "preživel" črno noč, Štefanu in Aviju, ki mi je pomagal priti do 90-tega kroga. Posebna zahvala gre tudi sodelavcem, iz Zavarovalnice Triglav, ki so prišli navijat. Bilo je lepo, ker se ni nikomur preveč mudilo in smo lahko skupaj preživeli "zabavne" urice kroženja med hojo in tekom.

Čestitke vsem skupaj in vsakemu posebej za svoje osebne zmage in rekorde ter seveda hitro in dobro regeneracijo.

Aja, da ne pozabim, tokrat sem popolnoma brez muskifibra :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu:, če samo pomislim, kako sesuta sem bila po Formaratonu :!: :oops: .
Ja…ni kaj..pa naj dodam še svoj piskerček tukaj zraven…v večji meri so že moji predhodniki vse napisali….moram pa vseeno dodati, da je bilo vse skupaj prav ena prijetna »zajebancija« :lol: :lol: :lol: ….to pa prinese samo dobra družba… :D :D ...čeprav je res, kot je že INOT pisal organizacija v bolj klavrnem stanju….

…glede na lanskoletne izkušnje…sva se z Andrejo tokrat bolje opremila (beri: šotor: ležalnik, stol, …)…tako, da je bilo, kot bi odšla na manjši dopust…. :lol: .. :lol: …najprej postavitev baze….še malo izležavanja na travi nato pa akcija….

...sam sem po tiho upal, da obrnem 100 krogov, vendar glede na lanskoletno neprijetno izkušnjo, nisem ravno vedel kaj pričakovati…in tako so krogi šli in šli…prvi del sva kot lankso leto odtekla z gozdnim…nato pa malo s tem malo z onim…počutje je bilo odlično…brez želodčnih in črevesnih težav….družba ta prava in bolj je šlo proti koncu bolj so pokale šale in vse več je bilo smeha.….ni kaj kapo dol vsem…. No ker pa od viška ne boli glava…sem z Natašo na koncu obrnil še tri zares hitre kroge… tako so se skupno nabrali 103 krogi….. Tudi :heart Andreja :heart je meni nič tebi nič obrnila za kar 60 km krogov…. :clap:

V glavnem super je bilo... :D :D ..mislim, da je bilo tokrat v ospredju bolj druženje TF-jevcev, kot obračanje krogov..vmes smo si tako privoščili še malo izležavanja in sončenja na travi, pa nakupovanje v bližji trgovini, pa sladoled pri bližnjem slaščičarju in seveda skupni pohod po Grosuplju... :lol: :lol: …le organizacijo bi lahko dvignili za kakšno stopničko ali dve….to, da nimajo ključa od vhoda na igrišče kjer poteka trasa je res malo čudno, še bolj pa, da ponoči kljub opozorilu niso mogli postaviti kakšne sveče ali lučke na ozek prehod med ograjo in robnikom, kjer je bila vidljivost zares slaba ter, da ponoči ni bilo nikjer nobenega in tako rekoč zmanjka vode …..no, da ne bom samo grajal gre vsekakor pohvaliti dva topla obroka in še sladoled na koncu, … :D

LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA