Palmanova je zame nekaj posebnega.
1. Je trenutek, ko se pokaže, da TF ni le virtualna kategorija, ampak druščina, ki jo poleg teka krasi še marsikaj, v tem konkretnem primeru sta BojanM in Nana imela večji del zaslug za organizacijo in hvala vama (in drugim),
2. Je nabolj oddaljen tek kamor sem do sedaj šel (ne izključujem, da bom šel kdaj še dlje, ampak le kot turist, ki bo tudi tekel),
3. Je tek kjer sem vedno poskušal dosečti OR na 21 km in to večinoma tudi uspel.
Letos sem vedel, da je 3. le utopija, ki je niti nisem poskušal doseči, a sem dal od sebe kar sem mogel, kar je bilo dovolj, da je šlo pod 1.50, kar je bilo odlično glede na količino vloženega tekaškega treninga, ki ga od poletja ni bilo za 50 km, ob dobrih stotih kilometrih na tekmah, boleči vezi ob kolenu (ki je na sami tekmi nekako izzvenela, a pozneje zato toliko bolj udarila)in najmanj petih odvečnih kilogramih.
V bistvu sem bil vesel, da nisem odstopil, da je šlo 21,1 km brez večjih bolečin. V veliko pomoč mi je bil Laufer, ki je bil ves čas v bližini s svojimi točnimi podatki o hitrosti, pa tudi Snežinkin slavni zajček, ki sem se ga tudi jaz nekaj časa držal.
Do 15 km je šlo s tempom 5:00 in pribitkom kakšne minute zaradi napajalnih postaj, pozneje pa sem malo popustil. Glede na relativno nizek pulz bi me kofein v obliki kokakole ali kofeinskega gela morda še dvignil za 1:45, a mi ni bilo žal, da jih nisem imel pri sebi. V zadnjih kilometrih so mimo mene "padali" BojanM, Ero in še nekateri TF-jevci in vitezi-nje. Laufer kot edina še možna spodbuda in hkrati tudi motiv za morebitni finiš pa se je po 19 km žal

izgubil nekje v ozadju. Tik pred ciljem me je na moje presenečenje (neskladnost z mojo uro) prehitel celo zajček - balonček za 1:50, ki pa je bil očitno in pričakovano prehiter, saj sem prišel brutto in netto pod 1:50.
O kulinariki same pohvale.
Vožnja v obe smeri je bila zabavna.
Hvala vsem za druženje.
Počasi se daleč pride, hitro pa še dlje.