Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Hales
VICTOR napisal/-a:
vigor napisal/-a:Btw: A so vam urce razdaljo prav zmerile? Meni je pokazalo cca 500 metrov več.

Meni je polar nameril 21.160km

Suunto prehiteval za 185m.

Aleš
Uporabniški avatar
 aadler
Palmanova je zakon -:))DOMŽALČANI -ANDREJ PB , ROBI PB,FREDI PB :D : ,JANI .. pa očitno bolj leži lj-proga :!:Čestitke vsem udeležencem PALMANOVE :P

LP-fredi : :wink:
 uros21
Hales napisal/-a:
VICTOR napisal/-a:
vigor napisal/-a:Btw: A so vam urce razdaljo prav zmerile? Meni je pokazalo cca 500 metrov več.

Meni je polar nameril 21.160km

Suunto prehiteval za 185m.
Aleš

meni je kazal garmin 405 v Palmanovi: 21.060km.
v Lj pa mi je kazal 21.260km

sem pa obakrat ful gledal ovinke naprej, da bi čimmanj dodatnih metrov naredil.
lp uros
 janzi
Najprej ena velika zahvala Bojanu in Nani za organizacio od "starta do cilja", čestitke tudi vsem za dosežene rezultate in nove PB (tudi jaz :D nov PB ).

Po dobrih dveh letih sem se ponovno udeležil polmaratona (vmes so bili pač daljši teki) in sem zelo zadovoljen s tistim kar sem dosegel, ne glede na to da se mi je ponovno odprla rana na nogi.

Kar se družbe tiče itak že vrabčki čivkajo :TF) je zakon. Še enkrat :laola
 AinE
Letos sploh nisem imela namena priti v Palmanovo. Na tem polmaratonu sem tekla leta 2007 in 2008. Obakrat pod okriljem TF. Vedno sem tja odhajala z (pre)velikimi pričakovanji in se razočarana vračala, ker nisem dosegla pričakovanega.
Potem pa so se v domačem kraju odločili, da letos prvič organizirajo avtobusni prevoz v Palmanovo. Nisem se mogla upreti nagovarjanju prijateljice in sem se prijavila. Tokrat brez vsakih pričakovanj. Predvsem z namenom druženja.
In ker se glava ni obremenjevala z nepotrebnim, so noge kar same tekle. V cilj sem prišla 7 min prej kot v Ljubljani in hitreje kot leta 2007 in 2008. Presenečena, saj sem (kot vedno) tekla po občutku – brez ure. Čas na semaforju pri 10 km sem sicer opazila, vendar sem mislila, da bom z 2. polovico kot običajano opravila veliko počasneje.
Ne, nisem dosegla osebnega rekorda in ne delam si več utvar, da bom čas izpred nekaj let kdaj izboljšala. Sprijaznila sem se s tem, da tudi leta delajo svoje.

V Palmanovi sem srečala toliko tekaških prijateljev, kot jih niti na Ljubljanskem maratonu nisem. Prav fino je bilo. Pa še vreme nam je služilo.

Lp E. :D
 spela*
Še ena ugotovitev iz rezultatov, ki potrjuje, da sem glede na svojo pripravljenost začela prehitro. V drugi polovici proge me je prehitelo 48 žensk, skupno pa kar 199 tekačev.
Med temi tudi nekaj znanih TF-jevcev.
 aljažZ
Najprej čestitke vsem, še posebaj pa mucu, za fenomenalen rezultat! :clap: :clap: :clap:

Tudi meni je uspelo popraviti PB za dobro minuto (1:20:37). :D
Ker spredaj na štartu ni bilo prostora, sem se postavil kakih 10m za črto. Ko je počila pištola sem se pognal v lov za zajcem za 1:20. Morda me je prav to stalo tistih slabih 40s???

Še enkrat najlepša hvala "ekipi organizacijskega odbora našega avtobusa" za darilo (dres Dušana Mravljeta).

Še nekaj malega slikic:
http://picasaweb.google.com/aljaz.zalet ... 5036662706
Palmanova je zame nekaj posebnega.
1. Je trenutek, ko se pokaže, da TF ni le virtualna kategorija, ampak druščina, ki jo poleg teka krasi še marsikaj, v tem konkretnem primeru sta BojanM in Nana imela večji del zaslug za organizacijo in hvala vama (in drugim),
2. Je nabolj oddaljen tek kamor sem do sedaj šel (ne izključujem, da bom šel kdaj še dlje, ampak le kot turist, ki bo tudi tekel),
3. Je tek kjer sem vedno poskušal dosečti OR na 21 km in to večinoma tudi uspel.

Letos sem vedel, da je 3. le utopija, ki je niti nisem poskušal doseči, a sem dal od sebe kar sem mogel, kar je bilo dovolj, da je šlo pod 1.50, kar je bilo odlično glede na količino vloženega tekaškega treninga, ki ga od poletja ni bilo za 50 km, ob dobrih stotih kilometrih na tekmah, boleči vezi ob kolenu (ki je na sami tekmi nekako izzvenela, a pozneje zato toliko bolj udarila)in najmanj petih odvečnih kilogramih.
V bistvu sem bil vesel, da nisem odstopil, da je šlo 21,1 km brez večjih bolečin. V veliko pomoč mi je bil Laufer, ki je bil ves čas v bližini s svojimi točnimi podatki o hitrosti, pa tudi Snežinkin slavni zajček, ki sem se ga tudi jaz nekaj časa držal.
Do 15 km je šlo s tempom 5:00 in pribitkom kakšne minute zaradi napajalnih postaj, pozneje pa sem malo popustil. Glede na relativno nizek pulz bi me kofein v obliki kokakole ali kofeinskega gela morda še dvignil za 1:45, a mi ni bilo žal, da jih nisem imel pri sebi. V zadnjih kilometrih so mimo mene "padali" BojanM, Ero in še nekateri TF-jevci in vitezi-nje. Laufer kot edina še možna spodbuda in hkrati tudi motiv za morebitni finiš pa se je po 19 km žal :wink: izgubil nekje v ozadju. Tik pred ciljem me je na moje presenečenje (neskladnost z mojo uro) prehitel celo zajček - balonček za 1:50, ki pa je bil očitno in pričakovano prehiter, saj sem prišel brutto in netto pod 1:50.
O kulinariki same pohvale.
Vožnja v obe smeri je bila zabavna.
Hvala vsem za druženje.
Uporabniški avatar
 Hojca
Loni napisal/-a: ...Čestitam pa še posebej Cormi in Mojculji, da jima je ratalo. ...

…odteči pod dvema urama :D

Ja, odteči polmaraton pod dvema urama se mi še pred par meseci zdela utopija, ki pa je po LMju postala kar realna želja. In padla je odločitev, da se v Palmanovi maksimalno potrudim, pa da vidim, če gre.

Začetek itak čist prehiter :? ….na 10km približno 56 min (brutto) :roll: …"ja, tkole pa ne bo šlo do konca" si rečem…mal upočasnim, prehitijo me zajčki za 2:00 in se jim prilimam za repek…na 17km mal krize :( , me že zagrabi, da bi hodila, samo je trma naredila svoje :lol: . Sicer še majčken spustim tempo, zajčkov več ne vidim. V mislih že odpišem <2h, ampak zadnje dva km pa ne gre, da bi popustila. Dodatno energijo mi da spodbuda znanih tekačev, ki so se vračali proti busu…Na uri v cilju pa presenečenje :shock: (ja, tudi zajčki za 2:00 so bili očitno prehitri)…pod 2uri brutto…čist vesela :D
Hvala vsem za spodbujanje na in ob progi :clap:

No, tolk o mojem teku….drugače pa velik hvala bojanu :clap: , nani :clap: in vsem, ki so pomagali pri organizaciji, omogočili ste nam res lepo preživet dan v krasni družbi.
:laola
 spela*
mojculja napisal/-a: (ja, tudi zajčki za 2:00 so bili očitno prehitri)…
Tebi in Razyju: ne, zajčki niso bili prehitro, ampak so se na startu postavili čisto na začetek, tako da so bili tako neto kot bruto (kar je bilo pri njih skoraj isto) več kot minuto spredaj.

Drugače pa čestitke tudi tukaj. :clap:
Uporabniški avatar
 jole

Garmin pokazal 21,1km točno....tudi na vmesnih kilometrskih oznakah je blo zelo točno.
Uporabniški avatar
 Loni
jole napisal/-a:

Garmin pokazal 21,1km točno....tudi na vmesnih kilometrskih oznakah je blo zelo točno.

Saj to pa res ni za verjet, moja urca je piskala točno zraven oznak. Je nekam za zapisat vse skup.
 MARDUK
Garmin 405 je nameril 21.10 km, kilometrske označbe postavljene zelo natančno, samo okoli 17 ali 18 km je bilo malo odstopanja. Vse ostalo v nulo.
Tudi meni je Garmin namreil 21.1km in na vsaki oznaki je bil točen, z razliko na LM.

Drugače sem letos prav vesel, dosegel in presegel sem več ciljev in ravno zadnji cilj je bil dosežen/presežen prav na tem teku v Palmanovi.

Na začetku sezone (aprila) sem si zadal da odlaufam pol maraton pod 1:45:00 in izboljšam rekord za 10 min. Po treningih, ki sem jih pridno izvajal več ali manj vse do LMja, so se posledično tudi višala pričakovanja, zato je bil novi cilj 1:35:00. Le-tega sem na LMju zgrešil za 49 sekund, pa še to zgolj zato ker sem bil bolan in na zdravilih, vnetje zgornjih dihal. Seveda mi teh 49 sek. ni dalo miru in sem treniral naprej in dosegel v Palmanovi zame zelo dober rezultat 1:30:27. Ko pogledam nazaj lahko govorim samo o presežkih, aprila imel 15 kg preveč in zelo malo prelaufanih kilmetrov od zadnjega polmaratona l. 2007. V letu 2009 ne pomnim da bi sploh kaj laufal.
Skratka presrečen in vesel da sem izpolnil letošnje zadane cilje, zdaj pa novim zmagam naproti.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA