Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 bojanu
Čestitke vsem za opravljen tek :D Bilo je luštno pred, med in po teku :wink: 8)
Nekaj slikc s proge iz Podutika sta prispevali hčerki, nekaj je mojih malo pred ciljem. Začnejo se s tole
Uporabniški avatar
 pegaz
Tko, vsem sotekačem (ki ste tokrat tekli zares ali z nami v mislih in ste skrbeli za naš dušni blagor): ZMAGALI SMO!

Čestitke in hvala za spodbude in za premnoge komentarje in slike (tale Pegaz se očitno rad slika). Ure preizkušnje so za nami in spodobi se, da napišem vtise, preden jih pozabim (? ja pajade!) :)

Čestitke organizatorjem za izvrstno vzdušje, brezhibno organizacijo (tudi km oznake so manjkale samo ponekod), vzorno varovanje (o tem malo kasneje) in dobro založene napajalne postaje.

Zdaj pa k "dirty details":
Najprej vsa čast največjemu članu TF-a, Oranžnemu slonu. Kot dogovorjeno na TF sem se priključil njegovi karavanici okrog "nahrbtnika", in ker je Lučko prehitro dal gas novim zmagam naproti, sva ostala s Slonom ob nahrbtniku sama. Oba cicibana na 42 sva se zadeve lotila na ziher: počasi se daleč pride (povpr. čas okoli 6:40). In prvi krog je bil res en sam smeh, Slon je s svojimi zgodbicami zabaval vse v slišnem radiju. Zelo všeč mi je bila tudi njegova gesta, da striktno pomaha nazaj vsakomur, ki ob progi ploska, saj občutek komunikacije potroji učinek navijanja.

Kmalu po štartu naju je ujela Snežinka in se pridušala, da greva čisto prehitro zanjo. Seveda sva, izkušena moška, pričakovala kako žensko zvijačo, in glej no glej - na eni od vodnih postaj je dala tudi Snežinka gas in nobena slastna čokolada, ki jo je Slon pričaral iz nič je ni premamila. Počasi se je njen čop izgubil v daljavi, midva pa pa sva "rekla JUH! pa sva šla" dalje. Vmes sva srečala tudi Runnerja, ki je prav tako kot Slon tovariško pomagal počasnejšemu kolegu, vendar naju je tempo nosil dalje. Čez čas sva na poti srečala tudi Matjaža in Fotra, ves čas pa sva srečevala tudi BojanaS in člane spremljevalne ekipe - Pio, Stašo, Dpopa in TMP. (Sori, Dpop, no pain and suffering show from this team this time)

Prihod v mesto je bil vesel, na obzorju pa se je že kazal drugi, problematičnejši krog. Ceste prazne, le tu in tam kakšen osamljen borec v supergah. Pa je šlo tudi tu še kar, Slon je za trenutek skočil na obisk k Bajsijevi medvedki, potem pa sva se spet ujela in po Vodnikovi zaorala proti Podutiku. Slon je ves čas skrbel za moralo in njemu gre hvala, da se niti trenutek nisem počutil samega in nisem niti za hip potreboval katerega od psiholoških orodij - asocijacije, vizualizacije, meditacije ali akacije. Ne samo to - zraven je potegnil tudi par drugih tekačev, ki so že hodili - in ki so se nama vsaj za hip tudi priključili. Slon, kapo dol!

V Podutiku na 31km naju je ob 14:47 presenetil avto Varnosti, ki je zapeljal vštric, spustil okno in možak v njem naju je obvestil, da je tekma končana. Da bodo zdaj odprli ceste in da tečeva na lastno odgovornost (!!!!). (Ime enega od varnostnikov se nahaja v uredništvu). Seveda sva bila ogorčena, a trditve so se izkazale za netočne, policisti in varnostniki so do konca vestno varovali progo.

Konec je znan - tudi kitajski Dolgi pohod se je enkrat končal. Vsled moje slabe kondicije zaradi premalo treninga zadnji mesec je bil časovno gledano rezultat manj bleščeč, a pričakovan - maraton je BIL PRETEČEN!

Hvala vsem, ki ste verjeli vame in ki ste mi to tudi pokazali na AnaLizi. Komaj čakam spet kake od naših prireditev, in ko kolena spet pridejo k sebi, bom dokazal, da znam tudi kopitljati in ne samo nalagati.

Lep Let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

:) He, he, kaj reci o danasnjem maratonu? O organizaciji lahko recem, da se mi je zdela vredu. Glede na mnozico tekacev so se vredu potrudili. No, tisto je bilo malo mimo, ko sta naju s Pegazom dohitela dva tipa iz Varnosti v avtomobilu malo po preckanju avtoceste pri Podutiku in nama sporocila, da je tekme konec in da bodo sprostili promet, ter da tecemo na lastno odgovornost. To je bilo ob 1446. Saj nisem vedel ali naj se smejem ali me zajebavata ali pa sta iz drugega casa in planeta. Se ena stvar je bila malcek moteca in to je da so ob stojnicah pobirali loncke potleh in jih 'recilirali'. Vem, da se ponuca veliko plastike za par pozirkov vode, ampak 'apetitlih' pa ravno ni. Ostale stvari so mi bile vredu in na nivoju. Kilometerske oznake so bile po mojem obcutku kar vredu postavljene, stojnic dovolj, ponudba zadovoljiva, navijaci so bili glasni in ce sem jim se malo odzdravil je bilo sploh zelo veselo. Se je pa videlo, da so se ponekod prav pripravili in so imeli muziko, pa raglje, zvonce, zastave, skratka eni so bili zelo pri stvari. Zapore so delovale, jasno se zmeraj najde kaksen 'kreten', ki misli, da ne more niti do stranisca drugace kot z avtomobilom in to ze ni vec problem organizatorjev ampak psihologov in psihijatrov, ter ustreznih ustanov. :)
O svojem teku lahko recem, da sem zadovoljen. Dosegel sem zastavljeno in to je preteci maraton brez kaksne hujse krize in v dvakratnem limitu prvega kroga, ter seveda priti v cilj z nasmeskom na ustih. S Pegazovo pomocjo mi je to prav lepo uspelo. Prvega kroga sva se lotili zelo previdno in stalno tempo prilagajala utripu. Kilometerski casi so bili dokaj konstantni in vsaj v prvem krogu zelo blizu sestim minutam. V drugem krogu sem imel jaz dva 'pit stopa', da sem lahko zamenjal majico (gume so bile vredu in jih nisem menjal :) ), potem sem pa v blizini Zoo-ja zavil se v zbunje, ker so creva imela malo pripomb na danasnje dogajanje. Moram priznat, da sem se tam v 'naravi' spomnil na temo iz foruma, ki je obdelovala kvaliteto listja. :D Obakrat sem Pegaza dosti hitro dohitel tako, da sva lahko, kakor je napisal runner, nadaljevala sportski lagano v pogovornem tempu. Priznam, da sva obdelala vse zive teme, saj sva casa imela res ogromno. Seveda je bilo v prvem krogu bolj zabavno, ko sva lahko pred seboj gledala zelo micne atletinje in malcek kibicirala. Zelo lep del prvega kroga je bila poleg tudi Snezinka, ki je pogruntala, da ji najin sportski lagano tempo ne odgovarja in je odhitela naprej, ceprav je ves cas trdila, da greva midva za njo cisto prehitro. :) Na tem mestu bi se rad zahvalil tudi vsem Forumovcem, ki so stali ob progi in navijali. Se posebej gre zahvala dpop-u, ki naju je pocakal malcek pred ciljem in naju slikal, ceprav ga je ze isijas krivil in tudi kriz je menda ze nekaj govoril o pretiravanju. Hvala dpop! In seveda tudi vsi ostali. HVALA! Bili ste super.
Dragi Fotr, lepo prosim, da se nehas nekaj 'kisat' o slabem nastopu. :) Zame in se za ostale Forumovce si se vedno CAR. Pretekel si 21 km! Pretekel. Zelo veliko truda si vlozil v tale tek in si ga tudi speljal. In jaz verjamem, da tole danes ni bilo tvojih zadnjih 21 km. In ce sem cisto iskren te imam malo na sumu, da bos prav kmalu spravil skupaj tudi cel maraton. Priloznosti bo se veliko. Torej te prav lepo prosim, da danasnji tek vzames kot se eno izkusnjo v tvoji tekaski karijeri. Ali bi to slo?
:) He, he, in potem jasno Ana in Liza. Ja, prav lustno je bilo in lahko recem, da smo se prav razziveli. :) :cast: Cestitke zenskemu delu Foruma, ki je zopet dokazal, da so prav vrazje. :cast: Cestitke tudi vsem, ki so nastopili in izgubili nedolznost. :) Cestite tudi vsem ostalim za njihove rezultate. Lahko recem, da ste vsi bili zelo pridni. :) :cast:
Hvala vsem, ki ste tole pisarijo zmogli. :)

lp, oranzni slon

p.s.: Pegaz, hvala za vse pohvale, ampak brez tebe bi jaz tale maraton bolj tezko pretekel. ;) Res!
 kotocom
Hi!

Jaz sem tudi tokrat tekel na 21 km (že šestič), tako da znam oceniti napake organizatorjev.
Na začetku po 50ih metrih se je kolona skoraj ustavila, ker je nekdo zožal progo. Zaradi tega sem hodil več kot minuto do štarta, čeprav nisem bil čisto zadaj.
Prvič se mi je zgodilo, da na progi nisem dobil dovolj vode. Kot kaže so močno podcenjevali rekordno tekaško množico. Okrog 14 km je en sam revež nalival kozarčke za stotine tekačev, ki so šli raje mimo. Dobro, da sem v cilju dobil pol litra tihe vode.
Tudi kilometerske oznake so bile čudno nastavljene, kar sem ugotovil iz mojih kilometerskih časov, ki so hudo varirali - tudi za minuto.

Matjaž

PS Drugače sem zadovoljen s tekom in časom, čeprav bi z več vode še bolje tekel.
Uporabniški avatar
 marathon95
Čestitke svima koji su danas imali svoje maratonsko ili polumaratonsko krštenje, a i svima kojima je to već rutina.
Posebno bi pohvalio organizatore, jer smo došli skoro u zadnji čas tak da nisam uspio na vrijeme podignuti startne brojeve i Chipove za naše trkače. Bilo nas je preko 40 i to je malo potrajalo, tak da kad sam bio gotov i izašao van iz šatora, službeni spiker je odbrojavao do starta, a ja sam imao punu kutiju startnih brojeva i Chipova. Svi naši trkači koji su trčali bez broja ili Chipa, bili su im upisani podaci u cilju i rezultat, a to je za svaku pohvalu. To je još jedan nivo više u kvaliteti organizaciji. Možda je i to jedan od razloga da smo skoro bez problema napunili autobus.
Primjedba je da bi ipak trebalo biti NETTO vrijeme, a ne brutto, jer je ono realno i to je svrha Chipa da svi imamo jednake uvjete kod starta, bez obzira bio na početku ili kraju današnje duge kolone, koju ja nisam osjetio, jer sam krenuo s dvojicom kolega i zaostakom cca 37 minuta. Tek nakon 10 km uspjeli smo uloviti prve s začelja. Pišete o netočnim km, na to ovaj put nisam obračao pažnju, a vjerujem da ste u pravu.
Bilo mi je drago da sam konaćno posjetio hvaljenu Anu&Lizu i upoznao ljude koje s kojima imam nešto zajedničkom - trčanje. Istina, svaki put vas ima poprilično i nikak da popamtim sva imena, ali svakiput po dva-tri i to je nekaj za drugi put.
Pohvala organizatoru za tuširanje koje ove godine funkcioniralo.
Hvala TF-u za druženje.
Uporabniški avatar
 marathon95
Zaboravio sam, hvala Barb za navijanje u finishu :cast1:
 iqfree
Čestitke vsem, ki so sledili svojim ciljem in željam. Ali smo jih dosegli je druga stvar in manj pomebna, namen je bolj pomemben.
Meni se je zdel sam maraton dobro organiziran, postojank je bilo dovolj, o preskrbljenosti se lahko debatira, ampak milsim da je bilo OK. Mislim, da jih je presenetila številčnost in vročina (no ja pa saj so vse info imeli že prej :x . Sam nisem aktivni član TF, zato sem bil deležen samo pozdravov gledalcev ob progi in je bilo folka kar dosti in tudi trudili so se - vendar žal le prvi krog. Drugi krog je res le nekaj najvztrajnejših ob progi (saj razumem 4-5 ur ob progi je kar dolga). Tudi mene pa so motile km oznake, ki so nastreljene čisto po svoje. Za tiste, ki nismo tako natrenirani (pa k jim pulsmetri v gužvi po svoje merijo), so oznake zelo pomembne. Recimo po 3:25 oznake za 40 km ni bilo več !!!! Kolega pa mi je rekel, da ko je šel on mimo po 3:40, je tip spravljal oznako za 39 km.
Ker pač na toploto in veter ne morejo vplivati, dam jaz org. oceno zelo dobro.
Glede trase pa : štart na 42 km ima lepo prednost, da ti ni potrebno nikamor hitet in greš lahko na easy svoj tempo :wink: , zadaj pa verjamem da je stampedo. :shock: ..Jaz bi bil takoj samo za en krog namesto dveh, ozko grlo pa je predvsem kolesarska, ki je prvi krog nabito polna(lahko bi šli po večni poti nazaj po polovici ceste).
Še enkrat bravo vsem!
Tone
Uporabniški avatar
 mare
Tudi meni se je tokrat zdela organizacija kar dobra. Malce slabše je bilo razdeljevanje vode. Jaz se pri stojnicah ne ustavljam, zato mi je zelo všeč, če podajajo kozarce, kar so delali le na nekaterih postajah. Kozarčki iz trde plastike pa so tudi manj primerni. Mene je pred časom en izkušen tekač naučil, kako se pije med tekom. Tik pod vrhom stisneš kozarec in tako ti ne pljuska in lahko piješ med normalnim tekom. S kozarci iz trde plastike to ne gre.

Je bilo pa na štartu precej gneče. Jaz sem štartal čisto od zadaj in sem moral hoditi do Name, nato pa vijugati med počasnejšimi. Ali so bili sploh kakšni boksi po hitrosti? Kljub temu je meni uspelo izboljšati lanski čas za 9 minut. Čestitam vsem tekačem za tekaški praznik!
Uporabniški avatar
 Dule
Tudi moje čestitke vsem za dosežene rezultate :D . Najbolj všeč na prireditvi mi je druženje TF, ki je zakon :D :D . Od prihoda v Lj. naprej sem vseskozi srečeval "naše" in samo stavek ali dva vzpodbude sta dovolj, da sem občutil dobro razpoloženje in pričakovanja vsakega 8) .
To druženje se je nato nadaljevalo na tekmi od starta do cilja - vseskozi so me v glavnem dohitevali naše forumovke in forumovci :o . Pa ob progi so bili naši navijači in fotografi, ki so vztrajali vse do konca do prihoda nas tazadnjih maratoncev :D .
Glede moje tekme, moram reči da sem začel prvi krog previdno počasi, ker sem hotel hraniti moči za drugi krog, vendar mi je kljub "varčevanju" ob koncu prvega kroga že pričelo zmanjkovati moči :oops: tako da sem ob koncu prvega kroga resno razmišljal da zaključim svojo "predstavo" in zavijem v cilj. Vendar trma mi je rekla da moram vztrajat in doseči zadan plan oziroma cilj. Drugi krog je bil krog kako preživeti in priti do cilja. Noge so postale težke k svinc, vmes sem začel tudi z občasno hojo, razmišljal sem že o odstopu, vendar kako saj je tako ali tako potrebno priti do cilja. Potem sem se nekako pregovoril, da je potrebno vztrajat, začel zopet s tekom ali premikanjem nog podobnim teku :lol: , edini cilj mi je bil še da se dovlečem do cilja in to v limitu :P . Do cilja sem zopet dobil "nekakšen ritem" in do cilja prišel v času 4:45, torej 45 minut več kot lani :cry: . Dule potrebno bo več resno trenirat :evil: .
Občutki ko prideš v cilj in je konec muk in trpljenja pa so božanski 8) .
Tudi v cilju smo se takoj vkup spravili vsaj pet "naših sotrpinov" in na hitro opravili "analizo teka na suho". Se opravičujem za izostanek iz taprave analize v EK, vendar me je resno skrbelo kako bi potem še lahko izvlekel svoje truplo ven iz kleti :lol: . Edina misel mi je bla vroča kad, ki me je vrnila ponovno med žive :lol: 8) :D .

Glede organizacije prireditve naj povem, da se meni zdela na lanskoletni ravni - nisem opazil posebnih spremeb. Napovedovali so več ansamblov ob progi, vendar le teh ni bilo več ali pa so že zaključili nastope do mojega prihoda :roll: . Ob progi sem opazil samo "stroj" na startu in pihalno godbo (katera ne vem niso imeli zastave :lol: ) v Šiški, na Viču pa ni bilo ansambla kot lani, ki je ful zažigal :( .
Prve dve ali tri okrepčevalnice so bile odločno premajhne. Ne vem kako lahko organizatorja preseneti število tekmovalcev (to je znano vnaprej) da ne morejo pripravit dovolj lončkov z vodo. Na prvi okrepčevalnici sploh nisem prišel do vode, na drugi in tretji pa sem se moral pošteno zagrebst da sem prišel do požirka tekočine. Na eni okrepčevalnici smo moral kar iz tal pobrati lončke in sami posečt v sod z vodo :? .
No stanje se je zelo popravilo v drugem krogu ko ni bilo gužve in sem lahko izbiral med napitki in sadjem in sladkimi rečmi 8) .

Tok za zdaj, več pa kdaj drugič. Še enkrat hvala vsem za bodrenje (našteval vas ne bom, bi sigurno kakšnega nehote pozabil naštet, bilo vas je veliko :P ) , sem se počutil kot da gre za veliko zmago in ne samo za majhno mojo :D :D :D :!:
Uporabniški avatar
 Damijan
Hoj, Forumovci,

še nekaj me zanima, ker pač pišete veliko na temo postojank (da jih je premalo ali pa ni zadosti podajlcev vode): ali se res vsi zanašate le na to, kar dobite na teh mizicah (enervit + voda ter ostale trde stvari a la banane, čokolada, sladkor...).

Moje izkušnje iz tekov(maraton ) v tujini kažejo, da lahko tekač sam pusti svojo hrano na določenem kilometru (tam, kjer je sicer okrepčevalnica) - bodisi svoj čudežni zvarek, lahko pa zgolj gele, energetske ploščice ali pa pečenko, če želi... Tega v Lj organizator ne prakticira, je pa tovorjenje papice precej neprijetna zadeva (veliko jih tovori gele kar v roki, še več se nas je matralo z nekimi paščki okoli bokov - kolesarska majica je lahko rešitev, a ne ob takih temperaturah).

In... ali menite, da organizator spremlja ta naša debatiranja in bo karkoli upošteval?

Damijan
Uporabniški avatar
 S*
Tudi jaz sem s svojim tretjim polmaratonom zadovoljna: tekla sem sproščeno, brez težav med in po teku; svojega časa sicer nisem izboljšala, kot da mi je manjkalo malo borbenosti. Najbolj pa so me navduševali "naši" med celo tekmo: med tekmovalci in ob progi. Hvala vsem za vzpodbudo! :D :D :D Zaradi njih sem celo šprintala v cilj. :D Ja, in zgodilo se mi je, da si na cilju nisem rekla, da enega kroga pa res še ne bi šla. Tako da mogoče kdaj res doživim 42 km :?: Res, bilo je super.

Kar se tehničnih stvari tiče, pa se je letos poznala množična udeležba. Prva 2 km smo skoraj hodili, nasploh sem celo tekmo tekla v množici. To se je najbolj poznalo na okrepčevalnicah, kjer si težko prišel do vode. Motilo me je, da vrstni red okrepčil ni bil vedno enak: na prvi okrepčevalnici je bila voda na koncu, na naslednjih pa spet kje drugje. Lahko bi spredaj pred okrepčevalnico napisali vrstni red. Tukaj sem precej zgubljala, tudi na ritmu. Pogrešala sem še vodo v 0,5 l plastenkah (mogoče so jo celo imeli, samo da sem jo v tisti gužvi spregledala). Kar se km oznak tiče, pa nisem bila toliko pozorna, da bi opazila pomanjkljivosti. Tudi meni se zdi, da je bilo lani ob progi več navijačev, ali pa so bili bolj udarni. Navijanje ti res da polet. Pa rešilko je tudi imel delo. Me je kar malo stisnilo, ko sem videla dva onemogla tekača. Sem si takoj rekla, laufaj po pameti.

Na koncu pa OGROMNE ČESTITKE vsem, ki ste preživeli tekaški krst na 21 ali 42, ker se mi zdi, da je prvič najlepše. Ni ga čez ta občutek. :D :D :D .

LP Suzana
Uporabniški avatar
 NatašaB
Doživela in preživela svoj prvi mali maraton in s tem tekaški krst, kajti to je bilo moje prvo tekmovanje nasploh. Občutki na cilju mešani. Zadovoljna, ker mi je uspelo in malo manj zadovoljna, ker sem pred tekmo imela občutek, da bom tekla hitreje. Pa ni šlo, ne vem zakaj ne, bo pa drugič boljše. Tam proti koncu nekje okrog 19. kilometra sem res imela težke noge, se mi je zdelo, da se še komaj premikam. Dva ovinka pred ciljem sta me bodrila Pegaz in Oranžni slon, ki sta šla še en krog. Takrat sem bila res srečna, da sem tik pred ciljem...

Kar se tiče organizacije, ne morem delat primerjave z drugimi tekmovanji, ker je to bilo moje prvo. Edino, kar sem doživela in mi ni bilo všeč, je to, da sem v lončku z vodo dobila tudi pesek in zemljo. No, po nekaj metrih me je bilo jasno zakaj: lončke, ki smo jih odvrgli na tla, so pobirali in vanje točili vodo za naslednje tekmovalce. Ker je bilo znano število udeležencev maratona, bi si seveda morali nabaviti zadosno število lončkov...

Čestitke vsem tekmovalcem, zmagovalcem, navijačem, forumovcem in vsem, ki ste tako ali drugače bili včeraj del tega tekaškega praznika.

LP, Nataša
 prim
Pa je za nami. Toliko pričakovani dogodek, ki je nas, začetnike, vlekel naprej zadnje mesece. Vsem čestitke, tako tekačem kot spremljevalcem.
Naj napišem še nekaj svojih občutkov rookija.

Pripravljal sem se za tempo cca 5min/km čeprav se mi je po zadnjih treningih zdelo, da bi lahko šlo tudi bolje. Na koncu sem sicer dosegel načrtovani rezultat 1:45 na 21 km, vendar s kar precej truda in premagovanja kriz. Zdi se mi, da je glavni vzrok za to precej višji startni pulz (normalno štartam iz 60/min, tokrat iz 90-100/min), k čemur pripomorejo pričakovanja, trema, veselje, splošen filing, ki je sky high, množica, The stroj pa še in še. Tako mi je kljub zadržanemu tempu pulz že na drugem kilometru narasel 10 udarcev nad načrtovanega, kar je kasneje terjalo svoj davek (anaerobna faza). Po drugi strani te motijo postanki na okrepčevalnicah, na kar pri načrtovanju tempa ne računaš. No najbolj pa me je psihično udarilo okoli 17 km, ko mi je tempo "padel" za kako minuto, kljub temu, da so bili okoli mene vseskozi isti tekači, tako da nisem imel občutka, da crkujem. Vidim, da ste tudi ostali opazili, da so bili km zelo različno dolgi.

Sem pa šel gledat tudi lanske rezultate in opažam, da so letošnji za cca 2-3 min slabši (isto mesto si letos dosegel s toliko slabšim rez.), kar pomeni, da je toplo vreme definitivno vplivalo na slabše rezultate, saj menim, da je ob razmahu teka konkurenca prej boljša kot slabša od lanske.

No prva tekma je za mano, veselja nisem izgubil, prej nasprotno, priznam pa, da je pot do "ta pravga" še dolga in vsa čast vsem, ki ste zmogli na 21 km zaviti v LEVO.

Je pa na koncu vsekakor vse poplačano in tudi danes se počutim super (no pa saj se po vsakem treningu tudi).

Lp Primož
 Nataša
Pristavljam še svoj lonček:

občutki na tako množični tekmi so res neverjetni in hočeš-nočeš trema pred štartom strmo narašča. Ne predstavljam si, kako bi bilo, če ne bi bila del TF-ja, po moje bi se kar izgubila med gužvo in bi me dva dni kasneje najdl nekje na lj.barju :lol: Tako pa sem se lepo držala rutic in rdečih znakov in mi je blo lepo toplo pri srcu, ko sem gledala vse te vznemirjene obraze sotekačev :wink: In potem štart! tole z The Stroj je bila dobra ideja, se mi je zdelo, da smo v Afriki in gremo leve lovit, bum-bum, ratatata, NORO!!! kar nosilo me je, zraven si je Tomaž prepeval motivacijsko Eye of the tiger :lol: :lol:, ljudi ob cesti pa skoraj nisem opazila zaradi množice tekačev okoli mene.

Na začetku sem se že bala, da bom morala odstopit, ker me je kmalu bolela noga (oz.taca, je rekla Pia :wink: ) in me je strah pred bolečino začel držat nazaj, da sem se vlekla zelo lagano in na trenutke še bolj lagano. Potem sem pri Pii sfehtala eno tableto, malo spila, malo spila še pri Binch (obema zelooo hvala) in je šlo.

Najlepše pa je bilo srečevat in videvat forumovce: Maniko (čestitam za dober tek, hej, saj je bil prvi!! super ti je šlo!), Runnerja, Fotra, Matjaža, Vidkula, Mojco (kapo dol, kako je šprintala, kadarkoli sem jo prehitela, je bila potem spet čudežno pred mano :wink: bravo!!!), pa Duleta in vse ostale.

ob progi sem bila ful vesela svojega fotra in Simona, ki sta se navdušeno drla (fotr je še mahal s TF majico).

pa hvala tudi ostalim navijačem, Staši, Polžku, Barb, super ste bli!!!

s časom nisem preveč zadovoljna, sem pa zato tekla brez problemov, le prepozno sem dala v višjo prestavo in se ni izšlo. Moja "začni počasi in potem pospešuj" taktika se je spet izkazala za pravilno in čeprav so me najprej prehitevale horde in horde tekačev, se je slika po polovici teka zamenjala :twisted: Kar je dobro za motivacijo!

Na žalost pa mi je ušel "moj zajc" GregorB, ki mi je odnesel aspirine... :cry:

Čestitam prav vsem, še posebej pa tistim, ki ste prvič odtekli 21km ali maraton, uau, vsaka čast!!! Bigfrik je itak že izven vsake konkurence :wink:, MihaPR je zmer boljši, Bor pa tud napreduje s svetlobno hitrostjo in si zasluži vse čestitke. Definitivno to NI isti člouk k v Radencih (v pozitivnem smislu).

Fotr, veš, nate sem pa včeri največ mislila in sem ti hotla danes še posebi napisat, da se nikar ne sekiraj, ampak vidim, da si sam pri sebi vse dobro premlel in potegnil prave zaključke in ne boš obupal nad tekom in nad sabo in nad forumom. Me je že prav skrbelo, ko si bil tako žalosten v Emonski. Nikar se ne obremenjuj s časom!! Prvič si tekel 21km in pretekel si:!: :!: Tekma je vedno drugačna kot treningi in kljub vsej pripravljenosti ne moreš vedet, kako bo, ko se dejansko znajdeš na takšni prireditvi, svoje naredijo trema, množica, vreme, polno takšnih in drugačnih dejavnikov. Ti si sebi in nam že zdavnaj dokazal, da si vreden vsega spoštovanja in veš, da si za nas CAR in da te mamo vsi ful radi in te bomo še naprej podpirali in vzpodbujali. Zdaj šele prihajaš v najboljša maratonska leta! Tole včeraj je bila prva zmaga in izkušnja, še veliko jih bo, ti samo vztrajaj!! :wink:

no, toliko od mene. v Emonski je bilo seveda luštno kot vedno, malo mi je sicer manjkala moja paprikasta polovica, pa so jo uspešno nadomestili zgovorni Tfjevci z našim Lojzom na čelu :wink:

doma pa - čomf v postlo. super.

aha, še to: familija Hribar se je overall dobro odrezala - brat je tekel 1:39. zdaj pa pravi, da ima "poln kufer" teka in se bo do nadaljnega spet plazil po kamniških planinah. :wink:

p.s. pri organizaciji sem pogrešala delilce vode in sploh okrepčevalnice - pri tem bi se lahko zgledovali po Radencih.

[/b]
Uporabniški avatar
 vidkul
Živjo!

Končno imam tudi jaz za sabo prvo tekašo tekmovanje. Bilo je res super, edino wc na štartu so manjkali. Taktika je bila tako kot sem na začetku reku. Do polovice tečem s Fotrom pol pa vidim kako bom in tako se je tudi zgodilo, čeprav sem Fotra dohitel šele po enih 3-4km. Pri 11km sem malo pospešil, tako da sem drugo polovico večinoma tekel sam v družbi nepoznanih ljudi. V cilj sem pritekel v 2:11. Je dobro pa ni. Cilj je bil ali pa ni bil dosežen. Želja je bi tekel pod 2 urama. Vsaj na treningih je tako kazalo, da bi šlo. Ampak, se ne bom sekiral, saj tekem bo še veliko. Glavno je, da je moj prvi mali maraton za mano in sedaj gledamo že v prihodnost kako bom pridno treniral, da se bom spustil pod 2 urama.

lp Vid
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA