Hja, AVI-jev krog je zaključen =)
moram reči-lepa tura, moja prva letošnja-hribovska, vendar na južni strani me je presenetilo izjemno slabo vreme, vidljivost je bila slabša kot ob jutrih v Ljubljani. Od Ribčevega Lazu do Vogla, seveda strma pot-le po gozdu, nato pa malce pohajkovanja gor-dol-gor-dol po smučišču...proti Komni, nekajkrat kar malce dvomljivo označena pot, oz. bolj slabo, če bi človek hitel, bi zagotovo zašel. Od Komne naprej je začelo sodelovati tudi vreme, da se je odprl pogled na jezero, tu sem si celo privoščil manjši odmor, sicer je bila pot do te koče kar malce, da ne rečem čudna-precej zaraščena, sem nekajkrat celo podvomil če prav divjam

...odpovedal sem se Koči pri Triglavskih jezerih-kar se je kasneje izkazalo za pravilno odločitev, in sem švignil mimo Črnega jezera in Presihajočega jezera do sledeče Planine jezero in nato še ciljni šprint mimo Vogarja v Staro Fužino in ob jezeru nazaj do parkirišča ob hotelu B.

Da pojasnim pravilno odločitev-popoldne sem imel še tekmo za Dolenjski pokal...kjer sem celo zmagal in tudi izboljšal lanski čas zmagovalca, čeprav sem bil že kar utrujen. (7,2 km...razgiban teren gor-dol, brez ravnine-očitno mi to "leži")
Škoda mi je le jasnega vremena, pa vendar niti nisem tako razočaran, saj mi je sonce prizaneslo s temperaturo in olajšalo hidracijo
Moja polarka pravi da je bilo 33km in 2200+ Vm, za 7 uric(+20 min aktivne pavze na Komni)...če pa pogledam gps sliko, pa pravi da me na Črnem jezeru sploh ni bilo =) tko da bom kar lepo zapisal nekih okroglih 35, brez prerekanja v glavi

Skoka v jezero pa ni bilo

sem si prislužil le toplo flašo vode s katero sem se polil

Zavidam Bohinjcem in okoliškim prebivalcem...gore na dosegu rok, skok v jezero pa tudi, verjetno so težava le premnogi turisti, ampak od nečesa je potrebno živet...
PS.: Pri Vogarju srečam 2 Čeha (par), pa jih malo povprašam kje sta bila itd...opisala sta točno isti krog-le da sta hodila 3 dni...in sem odvrnil, da je 3 dni za normalne ljudi, Slovenci smo pa neka druga sorta =)
SE VIDMO ŠE KJE GOR!!!