Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 semjul
:D

Že na Šentilju se je kazalo lepo vreme in le stežka sem v križišču peljal ravno. Vleklo me je proti Belni in na šentiljsko pot. No, po križišču sem se malo umiril, Šentiljsko bomo februarja, je rekel Rajko, če ne prej. Sladkih šest je kot vedno sladkih. Prepolno pozitivne energije, smeha, šal in vzpodbujanja. Ter veliko švica. Vsaj to leto ga je bilo obilo. Rezultati so izvrstni. Marsikdo kljub zoprni progi dobrega km tukaj naredi prvo ultro, večina tekačev pa presega osebne rekorde. In vesel sem, da sem bil že tretje leto del tega vrveža po Sladkem vrhu. BRAVO!! Vsem tekačem. Vsem navijačem. Organizatorjem družini Koražija. Kuharicam, z veliko šeflo. Lepa tekaška sobota.
Zato se rad vračam.
Vedno sem si želel preteči maraton ,nikol mi ni uspelo samo tistih 21 km in to je to.Nikol ni bilo časa ,da bi se sploh kdaj spravil na daljši tek ,ker pač ni mi zneslo in rekel sem si zakaj pa nebi poskusil na Sladkih 6.Saj tam bi lahko tekel kakor bi hotel ,in res sem šel ,in povem vam ,da sem zelo srečen ,zadovoljen ,da sem lahko tam tekel in naredil svoj prvi maraton in sicer 43,47km .Zdaj pa bi kar hotel da bi imeli vsak mesec en tak tek kot Sladkih 6.
Skratka pohvale družini Koražija za uspešno organizacijo tudi kuharcam za odlično pojedino in pa vsem tekačem čestitam za uspehe in pa navijačem.
Seveda drugo leto spet pridem. :laola
Uporabniški avatar
 Loni
O Šentiljski sva tudi midve s Sebi razmišljali :wink:
No, ciljev ni bilo, razen priti in se imeti fajn. Asfalta moje noge letos že od začetka marca niso videle, predlog počitka sem vzela resno samo v tem kontekstu, da po dotični podlagi nisem tekla neankenič, se pa z veseljem podila po hostah in uspela fentati vsaj dva para terenskih copat. Na žalost meni nihče ni obljubil nič, če naredim 50 km, pa saj sem jih že dvakrat zapored, zakaj bi se matrala še tretjič.
Veselje je bilo zagledati soseda iz domačega bloka, pa Jelko, s katero na veliko komunicirava samo preko spleta, pa še par drugih obrazov je dobilo kosti in kože. Večino pa itak že poznam in sem komaj čakala, da spet pridem.
Plan večer prej je bil ne pozabiti pladnjev s cukrom, namesto 6 ur teči 6 krogov. No, je ratalo oboje, še malo več, 6 ur sem bila na nogah, to sem vedela, da bom. V prav fletni družbi fiftyja in Sama sem začela, potem pa so se kmalu začeli postanki na okrepčevalnicah. Po 14 krogih sem dobila rent a Medo špago, fleten kuža, ki me je hotel tričetrt kroga prepričevati, da hodiva v napačno smer. Lastnico je čisto ignoriral, ko je švignila mimo. Par krogov pozneje sem dobila čisto drugo zgodbo na vrvici, ta je očitno ruknila en red bull, nič, je rekla, da bo treba spet malo tečt. Pa sem jo ubrisala do konca, kdo bi si mislil, da bo vse to moje zabušavanje celo za na ultramaratonsko lestvico dovolj dobro.
Naklepetala sem se, najedla tudi, itak da sem šla gor samo zaradi gibanice, naj se to ve... Pa da še vseh ostalih malenkosti ne pozabim omeniti. Družba za past dol, komentarji tudi, prav malo mi je že manjkala tista kičasta deklina, prav mi bodi, kaj pa letos vse teke špricam, no, ja, razen tistega asfalta je prav vse vredno ponovitve.
Vreme, Marjetka in Ana, kapo dol, čez vas ga ni. Kot je komentiral nekdo, to je verjetno edini tek, na katerega nihče nima pripomb. :clap: :clap: :clap:
Se vidimo februarja. :wink:
Samo Še1Pr je manjkala, pa bi bila zgodba popolna.
 spela*
Loni napisal/-a:OPo 14 krogih sem dobila rent a Medo špago, fleten kuža, ki me je hotel tričetrt kroga prepričevati, da hodiva v napačno smer. Lastnico je čisto ignoriral, ko je švignila mimo.

Očitno je ni opazil. Vprašaj Tomaža - on je istega štirinožca menda tudi pol ure prepričeval, naj gre z njim vsaj 100 metrov, ta pa mu je hotel povedati, da bo lastnica prišla ponj tja, kamor ga je privezala. V družbi lastnice je pa zver celo pretekla cel krog. :wink:
Uporabniški avatar
 Loni
Sem to Tomaževo prepričevanje videla, mu manjka še malo vaje. Midva s štirinožcem sva ja potem kar lepo odmahala okoli. Me je skoraj uspel prepričati, da bi bilo fajn še kak krog odtečt, ne pa samo maširati okoli. Je pa res, da ko mu enkrat dopoveš, katera je prava smer, jo odšiba brez problemov v cilj. Škoda ker še on ni imel čipa :wink:
Uporabniški avatar
 maca
spela* napisal/-a:Pa da vprašam še tukaj: je slučajno kdo doma opazil, da ima kak bidon odveč?

Za en bidon sva z Jano spraševali, čigav je. Za lastnika/lastnico ga je spravila Jana (mušnica)
Loni napisal/-a:Sem to Tomaževo prepričevanje videla, mu manjka še malo vaje. Midva s štirinožcem sva ja potem kar lepo odmahala okoli. Me je skoraj uspel prepričati, da bi bilo fajn še kak krog odtečt, ne pa samo maširati okoli. Je pa res, da ko mu enkrat dopoveš, katera je prava smer, jo odšiba brez problemov v cilj. Škoda ker še on ni imel čipa :wink:

Res je, sem si sposodil Benota za en krog (kao izgovor za počasnost) brez dovoljenja lastnice in po četrt kroga mrcina ni hotla več naprej ampak nazaj! "Beno a ne razumeš meni se šteje če prideva okoli, prosim ne nazaj!!!!" :--(
Po nekaj minutnih prošnjah in moledovanju je v dobro voljo spravil vse mimoidoče, ko se končno pojavi šefica.... no potem je pa šlo do konca. :lol:
 spela*
Tomaž 77 napisal/-a:Beno ... :--( ...
Po nekaj minutnih prošnjah in moledovanju ...

Boš moral res še trenirati ... :wink:
Rečeš, greva, pa je. Kakšne prošnje in moledovanje ...
(Vprašaj tiste z otroki. :D )
Uporabniški avatar
 5r002
Na kratko... super je blo! :)

Čestitke vsem, predvsem pa tistim ki ste vztrajali 6 ur!! :cast: :clap:

Tokrat že pred štartom nisem imel resnega namena prelaufat vseh 6 ur. Lani je bila prisotna želja, letos pač ne. V glavi sem imel še nekatere prireditve ki sledijo (Palmanova in/ali Crikvenica) na katerih še nisem bil. Če bi vztrajal vseh 6 ur bi se verjetno preveč skuril... btw, včeraj in danes sem kot nov (v primerjavi z Lj maraotnom)! :)
Skratka, zadevo sem vzel kot dalši tek (dobre 3 urce), nato nekaj sladkanja, navijanja in opazovanja naših tekačev. Vendar je ob progi res težko zdržat dolgo kot opazovalec...
Najprej sem imel namen naredit iztek, nato pa je padla ideja, da bi preveril kakšen tempo ima zajc po 4,5 urah. Tako da sem se bolj za šalo kot za res podal v krog za zajcem... in je letelo krog, 2, 3... dobro uro! Tempo je bil pa tak da še pit nisem imel časa :lol: oz sem pozabil na pijačo! :D Boris, hvala za družbo in še 1x čestitke za zasluženo zmago!! :clap:
Še 1x opravičilo vsem tekačem za teženje oz opozarjanje glede umikanja na progi ob prehitevanjih... :D

Hvala navijačem, posebej Rosiju in Bogdanu ki sta bila glasna vseh 6 ur kljub temu da sta imela zraven še kup drugega dela! :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 Vreme
Najprej posredujem podrobne rezultate - LINK , pravi zmagovalci ste :clap:

ter "uradno" foto galerijo - LINK

Sicer pa po vsem prebranem ostajam brez besed. Ko smo se pred petimi leti odločali za ta tek, se nam niti približno ni sanjalo, kaj bo iz tega nastalo. Toliko nasmejanih in zadovoljnih ljudi na enem mestu človek težko najde. Toliko pozitivne energije, ki jo nam dajate je samo še en razlog več, da se že oziramo v drugo leto. HVALA VAM brez vas nam nebi nikoli uspelo!!! :laola

Letos je bilo kar nekaj novosti in kot je bilo videti so se prijele. Bidoni so se očitno v določeni meri prijeli, vsaj skorajda polna miza je kazala na to. Res pa je, da smo po drugi strani porabili skorajda celotno zalogo kozarcev, ki smo jih imeli pripravljene za vas. Pa sploh ni čudno, glede na to, kakšna vročina nas je spremljala med tekom. Verjamem, da se bodo bidoni naslednje leto še bolj prijeli, tudi za čaj bodo še kako prišli prav. Izlet do broda je očitno tudi uspel, čeprav vam ni uspelo zapravit " schilingov" na avstrijski strani, je pa za to, ta denar za kavo ostalo doma :wink: . Tudi zaključek teka po natančno šestih urah se je izkazal za odlično potezo, čeprav se mi zdi ,kolikor gledam fotografije, da nekaterim ni uspelo. Sicer pa kako nebi človek šel še v zadnji krog ob tako gromkem navijanju. Se je slišalo po celem Sladkem Vrhu :laola

Zaključna prireditvi, pa je tako ali tako poglavje zase. Nam je v čast in veselje, da lahko sežemo v roko prav vsakemu, ki mu je uspelo. V naših očeh ste prav vsi zmagovalci!! :laola Kljub vsemu bi radi vedeli za vaše mnenje. Zato vas prosim, da izpolnite anketo na naši spletni strani. Res bi radi vedeli...

Kar pa me še posebno veseli je, da tek počasi postaj razpoznaven znotraj (mestne :lol: ) občine. Kar nekaj pozitivnih odzivov je bilo, kar nekaj vprašanj, kar nekaj začudenja koliko je pretekel tisti najstarejši možak :shock: . Kaj 80 let ima??? Skratka Sladkih6 zna biti povod za tek, tudi tistim, ki sedaj še ne tečejo :wink:

Aja tega še ne smem pozabiti dodati. Glavna kuharica vas je zelo hvalila. Pravi, da se vas vsako leto veseli. Saj veste, da kuharice najraje vedo, da se vse poje.

Konec koncev se vam je treba iz srca zahvaliti. Prvič za majice. Članico odbora RK je skoraj kap. Saj ni mogla verjeti, da smo zbrali toliko majic. Verjamem, da bodo prišle v prave roke. Za konec pa hvala, da ste se odzvali in prispevali za Amadejo in tako posredno pomagali Ečotu pri njegovem zbiranju denarja za deklico, ki še kako potrebuje pomoč. Tudi s tem ste pokazali, da ste pravi zmagovalci. :clap:
Uporabniški avatar
 ROSI64
Tilcara napisal/-a: Kje ste še vidli, da bi po enem samem teku, vsi ostali na podelitvi, vsakemu posebaj zaploskali, vsakemu iskreno čestitali, se fotografirali... kajti vsak šteje svojo zmago, svoj dosežek, svoj korak.. Drugo je ne-pomembno.

Se podpišem, zaradi tega tudi jaz vsako leto rad pridem, pa čeprav žal letos kot navijač, a moj cilj je bila dobra družba in to sem jo občutil tudi ob progi :)))
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA