Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

ZdravkoC napisal/-a:
matej-jethro napisal/-a: ... Dober, uspešen tek vama želim :laola Sonca in vročine ni, razmere so odlične. Vreme nam gre v bistvu čez poletne mesece zelo širokogrudno na roko :lol:

Res je Matej in vreme nam je pomagalo. Te pa pogrešamo na tej trasi :-) Kaj je premalo breg?

ZdravC, planiram in mutim, vpisujem v plan sezone in prestavljam....mogoče drugo leto 8)
Čestitam ti za ultra tekaški vikend :roll: :clap: Ne popuščaj zdaj, ko si tako lepo ujel sredinsko črto :D

Tajataja :clap: :clap: :clap: Yeah...kjer je volja tam je pot in ti presrečna na njej vse do lepega rezultata in stopničk katerih material si lani preverila, izgleda da s takšnim zanimanjem, da so te letos kar povlekle k sebi :D Superca! Hvala za poročilo in čestitke obema z Andrejem :wink:
matej-jethro napisal/-a: ZdravC, planiram in mutim, vpisujem v plan sezone in prestavljam....mogoče drugo leto 8)
Čestitam ti za ultra tekaški vikend :roll: :clap: Ne popuščaj zdaj, ko si tako lepo ujel sredinsko črto :D

Hvala za čestitke. Torej se drugo leto vidimo :-)
Kaj si pa misli s sredinsko črto?

:arrow: kot zanimivost pa še podatek iz garmina ... razdaljo 73 km dolge proge sem zaključil po 75,33 kilometrih :-) Morda je bilo krivo, ker je malo vmes zmanjkovalo satelitov.
matej-jethro napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:Kaj si pa misli s sredinsko črto?

Ah, mislim, da sem v Mravljetovi knjigi bral, da je mojster stopil na belo cestno črto in je ni zapustil.....še danes ne :D

Matej vedi, da sem tudi jaz veliko bolj zapisan naravnim gozdnim potem, kot kakršnikoli črti na asfaltu.
Po enem tednu je prav, da se končno oglasim. Sploh glede na to, da se je vse izšlo popolnoma po željah in tihih pričakovanjih.
Moram najprej povedat, da sem pred dvema letoma sicer že končal najdaljšo razdaljo, a takrat z velikimi težavami (želodec), tako da sem računal enkrat na revanšo. Letos je bilo sicer znatno manj (res dolgih) trening kilometrov, ampak je bil občutek neke splošne dobre pripravljenosti (ki jo je potrdil tudi Tek na Grintovec), tako da sem imel na štartu vseeno zelo mešane občutke :)
Štart in potem običajno eden lepših delov trase, dobrih 10 km ob Savinji, je bil tokrat zaradi blata in drsenja eden bolj mučnih. V mokroti in deževju smo nadaljevali do Mozirja, kamor je potrebno priti spočit (to je bila moja mantra prve tri ure :) ) Od Mozirja naprej so se nam že pridružili maratonci, kar je malo popestrilo vse skupaj; se pa kar vleče ta del (da ne omenjam tistega grdega blatnega vzpona in potem spusta do Ljubnega, grrr).
Se mi zdi da se v Ljubnem nekako začne zares vse skupaj, zopet so za nami štartali novi tekači in kmalu me je dohitelo nekaj deklet, katerim se skušam prilepit, na koncu sva ostala skupaj z Leo in lepo potrpežljivo skupaj mlela proti Lučam. Super. Na okrepčevalnici v Lučah sva se ločila, mene je prijela prva (in edina) kriza. Po postanku ne morem več zalaufat. Hodit je tako luštno. Kar hodil bi... Saj to je v redu, ne? Na glas štejem do 10, no na 15 mi res uspe počasi speljat. Tiste kilometrske oznake na cesti, uhh, če ti ne gre je prav depresivno, kilometri so dolgi, proga se vzpenja, noge so trde (polena), glava naveličana, do cilja je še dolgo...
Potem pa, ko so se številke na cesti spremenile v enomestne, je pa zalaufalo spet. Kilometrske oznake postanejo prijateljice, ki ti povejo, da je cilj blizu, res blizu in da ti bo uspelo. In res kilometrski časi in občutek ti govorijo, da gre dobro, zopet v nekem ritmu in si celo domišljaš, da malo pospešuješ (kasneje na uri ugotovim, da je zadnjih 5 km res najhitrejših). Zadnji 3 km gredo res na vso moč (sicer se vlečeeejo v neskončnost), tako da je olajšanje v cilju ogromno. Ura se ustavi pri 7h11' kar je super super, kar debelo uro bolje kot pred dvema letoma in v neprimerljivo boljšem stanju sem.
Kar hitro sem prišel k sebi, nekaj duhovičil naokrog in bil nasploh evforičen, da se je vse tako dobro končalo.
Skratka, ena super izkušnja, samo v tem stilu naprej, si lahko rečem :)
Koci napisal/-a:Pot je od visečega mostu naprej še nepokošena, od ČN naprej pa do Šešč pa še precej zaraščena tako, da če bo mokro bo kar neprijetno se prebijati skozi mokro vejevje....

Mimo čistilne naprave bo res zoprno, že v rosi si ves moker, v primeru dežja pa že premočen. Trava je na določenem mestu visoka cca 1,6 m....preverim danes popoldan, če so že kakšne spremembe. Ponavadi do starta pokosijo.

Srečno vsem, ki boste tekli......jaz bom letos spremljevalka.
natasa napisal/-a:
Koci napisal/-a:Pot je od visečega mostu naprej še nepokošena, od ČN naprej pa do Šešč pa še precej zaraščena tako, da če bo mokro bo kar neprijetno se prebijati skozi mokro vejevje....

Mimo čistilne naprave bo res zoprno, že v rosi si ves moker, v primeru dežja pa že premočen. Trava je na določenem mestu visoka cca 1,6 m....preverim danes popoldan, če so že kakšne spremembe. Ponavadi do starta pokosijo.

Srečno vsem, ki boste tekli......jaz bom letos spremljevalka.

Kako torej kaže, a je pokošeno? :)
aljosakorosa napisal/-a:
Kako torej kaže, a je pokošeno? :)

Včeraj zvečer sem tekla do Vrbskega jezera in vas moram razočarat, pokošeno je šele od Vrbskega jezera naprej. Tam kjer je bila višja trava in je segala na pot sem jo potrgala 8), ampak se bojim, da jo bo dež obtežil in se bo "ulegla"direktno na pot ( vsaj tako je bilo ob zadnjem dežju ). Itak pa bodo najbolj mokri najhitrejši :-- .

Grem danes popoldan ponovno v izvidnico, morda bodo pa danes pokosili :roll: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA