Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Vlajko
Evo, iskrene čestitke še od mene... :cast1: :cast1: :toast:

Pa, upam, da vaju ne bom nalezel preko spleta.. :roll: :wink:
Uporabniški avatar
 tini
No, pa smo spet doma :( .
Kot ze receno v prejsnih postih je projekt Malta uspel in veljalo bi jo ponoviti. Res je dozivetje priti iz totalne zime v sredozemlje in teci na tistih +25st.
Sicer sem imel osebno rahle tezave z klimatizacijo (po dveh krajsih, a hitrih treningih, ki sva jih izvedla sem bil totalno sesut - po 5ih, 6ih km totalno brez moci) a je nekako na tekmi se nekako slo. Ja, tek po vrocini je cisto nekaj drugega kot tile januarski in februarski treningi in teki v domovini (Vrba press).. Potem pa vlacim dol na Malto se kapo in rokavice - ubelievable
:) .
Drugace je pa trasa tega teka lepo razgibana (hitra), ne delih poteka tudi promet (bilo je dovolj policajev), okrepcevalnic kar nekaj (krvavo potrebnih :) ). Z svojim casom (dobrih 1:35) sem glede na to, da me je na dan teka rahlo dajalo zdravje in da nisem imel namena teci na rezultat kar zadovoljen.
Drugace je pa bila tale Malta sila zanimiva, z Alesem sva jedla v ene par dobrih restavracijah (pa ne samo pri Srbinu cevapov :) ), se tud mal popeljala po sami Malti (Ales obvlada voznjo po levi - je v Dublinu natreniral :) ), obiskala vojni muzej, pa tudi par lokalnih znamenitosti sva si ogledala..

Kaj vec pa poveva v zivo, ko se vidmo.
Pa hvala vsem za podporo.
:wink:

lptini
Uporabniški avatar
 ales
Da bo še malo takega splošnega poročila...Na Erotovo pobudo(še enkrat hvala ti!) se nas je kmalu zbralo nekaj navdušencev, no na koncu sva ostala sam še midva s tinijem.

S prijavo organizatorjem ni bilo težav, sva jim jo poslala po pošti, v kuverto zbasala evre za štartnino in je klapalo.
Več težav je bilo s prevozom. Z najbližjih letališč (Dunaj in Budimpešta) letijo avioni pozimi le dvakrat tedensko, z Brnika seveda le čarter poleti. Prva misel je bila:nekako do Londona, od tam letijo pogosteje. Tako sva si tudi rezervirala;z Brnika na Stanstead in od tam na Malto. Vrnila sva se pa preko Rima v Trst (Ronki). Stroški letalskega prevoza so tako z osnovnih 46kSIT narasli na še vedno zmernih 58kSIT. Je bilo pa vse ostalo na Malti letnemu času primerno ugodno. Na Malti sva preživela dobre štiri dni. Prenočišče z zajtrkom naju je stalo zmernih 12k, malo manj kot 20k za najem avtomobila, cene v lokalih so pa zelo podobne našim (800 SIT za ginesa), dve porciji čevapov, ma ne povem kolk...

Malta je luštna, po moje še najbolj ravno v tem letnem času. Edin težko se znajdeš na tistih cestah, skor nikjer kažipotov, vsi kraji so si podobni, še hujši so napisi na ulicah, v eni hecni mešanci arabščine in fonetične angleščine. Imela sva karto otoka s katero si bore malo lahko pomagaš. Je pa res da je Malta primerno majhna in se več ko dobro uro tko ne moreš vozit v napačno smer...edin večkrat se lahko nevede pripelješ na isto mesto. A so ljudje prijazni, vsi dovolj dobro govorijo angleško, ma res ni težav.

Mogoče si splača za tek in doživetje ob njem vzeti še kak dan ali dva več časa, mogoče obiskat še Sicilijo(do tja si s katamaranom v uri in pol). Nedvomno se splača preizkusit lokalno kulinariko-obvezne zajce in ribe na stoinen način. Midva sva se dan pred tekom vsedla na ladjico in v dobri uri in pol smo obkrožili Valeto, Becky nam je pa ves čas nekaj čebljala...

Hotelov je vsepolno, da se ji rezervirat preko spleta, ravnotako najem avomobila.

Trasa teka se vsaj v prvem delu kr dobro spušča, žal je potem na koncu tudi nekaj klancev navzgor in dolge ravnine. Mal moti ker cesta večinoma ni zaprta za promet(razen zadnji štirje kilometri).

Enaindvajsetka gre v ravni črti od Rabata do Slieme, maratonci pa vmes naredijo še dve pentlji. Si lahko mislite da je na tko majhnem otoku težko nardit maraton... Imajo pa avgusta še enega po ulicah Valete, zna bit kr hudo-tm so tko strme uličice, nori spusti, vročina, zanimivo...

Ljudi ob progi sicer ni bilo veliko, so pa avtomobilisti odobravajoče hupal, zadnjih nekaj kilometrov pred ciljem te pa tko ponesejo navijači. Mene so do spodobnih 3.41 v zadnjem kilometru;no ja mal se mi je mudil, če sem želel priti v času pod 1.30 v cilj...

Pa še en luštn detajl, sicer prisrčne organizacije:čakamo mi v eni dvorani, da nam lepo razdelijo vreče z obleko, ki smo jo oddali na štartu(do tja te pripeljejo z avtobusom). Tisti trije spredaj so imel mal težav z branjem številk na vrečah, po mnenju čakajočih(Maltežanov) so mal prepočas prinašal vreče, začne se kričanje, pol pa adijo pamet, aufbiks, tiste mize pred nami so poletele vstran in nas sto se je zapodilo iskat vsak svojo vrečo. Ja taki smo prišli v Evropo zdaj...

Pa gostilne so tko, milo rečeno različne. V enih se je okoli naju vrtelo 4-5 natakarjev, v drugi tm zgoraj v Mdini sva pojedla golaž v eni taki hecni vaški gostilnici k je imela na enem paravanu napisan TO LET;pa ni sam i manjkal do popolnosti(poveva v živo, da se ne bo komu obrnilo). Ampak je bil golaž čist spodoben! Zajce pa menda najbolje pripravijo v Mdžaru, vasici na JZ Malte..

Neverjetni so bili večeri, ki sva jih večinoma preživela v enem pubu z včasih celo živo glasbo. Osebje se je večinoma menjalo, s stalnimi strankami in animatorkami smo se pa na koncu že skor pozdravljal. Da sva lažje zdržala sva običajno na polovici (tm mal pred polnočjo) obiskala še Perzijca, ki nama je dal moči še za drugi del. Ja in od tam ste običajno dobivali sporočila, zato so bila včasih mal težko berljiva...

Vreme je bilo neverjetno, toplo, sončk, večer pred tekmo se kr na lepem sicer ulije, pa vprašam natakarico kakšna je napoved. Reče suny of course. Pa mal zajamram da greva tečt naslednje jutro in hitr dostavi but freshy...ja tko prjazni so bli vsi.

A se da prebrat da nama je bilo všeč, kajne. In res je blo, sva vabila še tiste, k so bli čist blizu, hecala tiste k niso šli z nama, ampak drugo leto si pa privoščite. Ne bo vam žal!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja Aleš enostavno lepo sta se imela, in vama srčno to privoščim.
S tako reportažo bo pa mogoeč res še kakšen tekač šel naslednje leto na mali maraton na Malto ali pa maraton.
Me je kar ogrelo, ko si omenil kolikšna temperatura.Tukaj pa sedaj norijo stopinje dol kot da smo v Sibiriji in ne v Sloveniji.
Skratka iskrene čestitke obema!
ČAO!
Uporabniški avatar
 MatjazV
Ales, Tini, čestitam vama za dobra dosežka. Ko prebiram vajine vtise z Malte, mi je še enkrat več žal, da se vama nisem mogel pridružiti, kot sem sprva sicer načrtoval. Žal je poškodba naredila svoje. Če bo kaj interesentov za prihodnje leto, se bom z veseljem pridružil.

Še enkrat, ČESTITAM!

MatjazV

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA