Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 *Darja*
Hojla,
no pa je tudi moj prvi sežanski tek mimo. Jeseni sem sicer bila na krajšem 6km teku, ampak s tem se ne da primerjati. Z rezultatom sem zadovoljna, vse je šlo lepo po planih. :D
Enako pomemben kot tek pa je bilo druženje TF-ja. Res smo se imeli super, pozitivna eneergija je prevladovala in vsi tisti, ki ste bili mogoče s čim nezadovoljni, boste na vse to kmalu pozabili, ostali pa vam bodo samo lepi spomini. :lol:
Uživalte v prostem dnevu, pa upam, da se kmalu vidimo!
Uporabniški avatar
 milkec
Nekaj mnenj o Fotrovem prispevku... V vsem tem času sem se navadil, da je Fotr v večini primerov objektiven in tudi tokrat me to dejstvo ni razočaralo.

Zanimivo je, da sem sicer dobil še vodo na prvi okrepčevalnici, se mi je pa zdelo, da jo je malo, očitno je za Fotra in vse ostale prave rekareativce zmanjkalo. Če se je to res zgodilo, je to zelo velik kiks! Kar se tiče košev in vrečk, se bojim, da ne bi funkcioniralo, vsaj take izkušnje imam iz drugih tekov.

Kar se tiče Orleka, se nekje slišal, da obljubljajo, da bo drugo leto vse asfaltirano, to ej velika repitev za tisti del, ker je velika ovira, da bi bil tek res pravi polmaraton. Vendar je potrebnov isti sapi pohvaliti organizatorje, da so vsaj malce naredili za to (nasuli so pesek, tepih). Na njihovo nesrečo je dež pokazal pravo vrednost tiste ceste - luže. Je pa res, da je bil pred največjo lužo varnostnik, ki je opozarjal na njo.

Na cilju tudi sam nisem vedel, kje je dejanski konec, ampak me to ni motilo, saj zato imam čip. Kar se tiče termina, je tu vedno dilema, ali se prilagajati praznikom ali imeti stalni termin. Jaz se bolj nagibam na stalni termin - zadnja nedelja v marcu, pač letos so imeli nesrečo.

Kar se tiče nagrad oz. papirnih darilnih vrečk in tudi obvestil... To so malenkosti, ki lahko nekoga zbodejo. Verjamem, da na papirno vrečko in dež ni nihče pomislil. To so izkušnje in tista malenkost, ki ločijo super prireditve od solidnih in dobrih. No mene to ni motilo. Kar set tiče majice, sem bolj zadovoljen s tem kar sem dobil, ker imam majic polno doma, ampak na žalost je bila nepozornost pri tiskanju obvestil, ker je tam res pisala spominska majica. Glede 40 nagrad o tem nisem vedel nič, je pa res, da so nekateri okoli mene po razglasitvi spraševali, če ne bo tombole, zdaj vem zakaj.

Moram pa poudariti, da sem bil pozitivno presenečen nad količino sadja na cilju, predvsem na pomaranče. Tudi na topli obrok, ki na tako številčnih prireditvah ni pravilo oz. je izjema. Upoštevati je ptorebno tudi, da je bila na voljo dvorana, kar je velila prdednost in tudi velik prostor. To recimo zelo manjka Ljubljanski prireditvi.

Sam verjamem, da Sežanci prireditev organizirajo s srcem, pomagajo jim Novice Extreme, ki bi morale počasi biti pozorne tudi na te malenkosti (tudi za druge priredutve) in da bodo te pripombe koerktno prebrali in se zavedali, da jih še veliko čaka, vendar da so do sedaj že ogromno naredili!

Da pa ne bom izpadel kot največji kritik, moram poudariti, da so to stvari, ki so mi prišle na poti in me osebno niso preveč motile, ker predvsem gledam na te stvari iz vidika, kaj so mi dale in ne kaj mi niso dale. Dale so mi ogromno!
Nazadnje spremenil milkec, dne 28 Mar 2005, 10:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 bojanu
Pa smo jo odtekli. Polovičko namreč :D
Prireditev je bila dobro organizirana, z možnostjo, da je še boljša, kot so pisali že pred mano. Tudi vreme je skorajda zdržalo do konca, pa tudi mi smo v dvorani in v Goldu zdržali zelooo dolgo :wink:

Fotke
Uporabniški avatar
 ales
Luštkan tek. Vesel, da smo Gorazda nahecal da je prišel dirkat, čeprav bova morala midva tole najino taktiko še izboljšat;da se on mene drži prvo polovico(OK, to bo že šlo) pa da se jaz njega primem ta druge pol... Ljudi je bilo prav primerno malo, men se je zdela organizacija bistveno bolj dodelana ko lani-nč čakanja za številke(no ja, to je bila zasluga Barb), hitr dobil zame odlično joto, super ideja tole z ločenim mesom, upam da so brezmesni to uporabil. Še za B vitamin kljub le enemu točilnemu mestu ni bilo treba dolgo čakat. Aja, pa prvič sem moral za preoblačenje in logistiko pred in po teku skrbet sam;se je tudi moja Alenka opogumila in prišla tekmovat. Fino, sam kaj k je bila tko navdušena da je še cel popoldne in večer proslavljala dosežek. Tolk ljudi na TF analizo pa verjetno drugam ko na "terminal" res nismo mogli zbobnat. Saj ne da bi mene kaj zlo motilo. Oni drugi so se pa pri Stojanu pol še mal podprli. Pa še ni bilo dovolj; smo šli potem še una dva že skor udomačena golobčka v Logatec mal zmotit. Luštn, saj pravim! Edin, še zdaj ne vem čist dobr, kdaj(in zakaj in kako in ...) sem jaz tiste slamce oni dan v ORTOTu dobil. Nataša, Miha-namig, plis.

A kako sem tekel? Ja glede na moje bolečine v grlu zadnje dni (tudi mene je že imelo da bi bil v Sežani le gledalec) kr v redu. "Zastavljeni cilj ste zgrešili skoraj za dve minuti" mi je v stilu petkove oddaje napisal Garmin, a sem bil s tekom čist zadovoljen. Ves čas sem čakal kdaj me bo prehitel Bigfrik(je bil ves čas pred menoj), ostale, ki so me prehitevali pa nisem začutil kot motivatorje. Saj bo bolje.
Uporabniški avatar
 GaGa
AndrejaT. napisal/-a:Tako kot vedno smo ostali do konca, da nam nebi kaj ušlo, Šiškarce in naši pridruženi Šiškarji. Kako nas je videl Jože: http://community.webshots.com/album/306281981eYSaIl

Sem bla že 100%, da ne bom imela nobenih slikc s proge... pa sem se vseeno našla.
Jože, hvala za fotke :D , super so :clap:
Uporabniški avatar
 rainbow
No, pa da še jst na hitro strnem vtise včerajšnje tekme...

na splošno sem z vsem skupaj zadovoljna, čeprov se strinjam z nekaj organizacijskimi kiksi, ki jih je Fotr lepo povzel. Za vse sicer ne vem, ker sem laufala na krajši razdalji, sem pa porabila precej časa, preden sem se dokopala do svoje številke....najprej me ni blo na seznamu, ko končno uspem zvedet, katera številka me bo krasila, pa je ni nikjer...no, potem se le spomnim, da je mogoče pri mami in glejga zlomka, res je bilo tako :lol: :lol:

Sama tekma pa...vesela sem, da sem uspela brez bolečin prelaufat tistih 8km, čeprov sem bila pred tekom kr mal skeptična. Zame je bila že to zmaga! Mogoče pa drugo leto le pade 21-tica. Glede majčk se pa nič ne pritožujem, da jih ni bilo, tko al tko vedno dobim 2-3 številke preveliko :)

Analiza - sem prišla le pogledat, še preden ste se nabrali skupaj, pa žal morala zapustit prizorišče predčasno :( Verjamem, da bi mi bilo fajn med vami, čeprov prvič. No ja, upam da ste vsaj spil še kak deci zame :!: :?: :lol:
Uporabniški avatar
 tini
Hoyla!

Glede na vse zdravstvene tezave, ki sem jih imel v preteklih dneh sem z rezultatom se kar zadovoljen.Vec kot tistih 1:39 pac v takem stanju nisem bil sposoben (prehlad, nahod). Zacuda pa, razem v zadnjih km nisem imel kaksnih vecjih padcev med samo dirko (ja, tisti makadam pred karaulo me vedno "ubije").
Roko na srce, na zadnjih dveh kraskih maratonih sem tekel precej slabse kot tokrat (ja, vcasih se pozimi ni nic teklo, a casi se spreminjajo :) )
Analiza je bila pa spet dolga - tokrat kar triatlonska (terminal-Storje-Stasa).
So pa na koncu padali tudi zametki nekaterih (se bolj norih kot ze obstojecih) stav :twisted: .

Bilo je res super - se vidimo na naslednjih tekih.
Ales in Lena - se enkrat TNX za transport.
:)

lptini
 drej
Luštkan tek, sicer sem tekel "samo" na 8 km, sem mal premišljeval da bi se "špecializiral" na max 10 km, da ne matram preveč nog, pa še regeneracija je potem bistveno krajša.

In face spoznal nekaj TF članov, ob prvem dežju sem bil pa že na avtocesti.
Uporabniški avatar
 bosin
Najprej bi rad poudaril, da ne želim odpirati polemike o kvaliteti organizacije tekme! Samo par pojasnil-opravičil bi rad dodal. Zdi se mi pa , da si, Fotr, vseeno čisto prehitro napovedal tekmi začetek počasnega umiranja in neslaven konec. Mi celo mislimo, da je iz leta v leto boljša...

Najprej, datum, oziroma termin. Kar precej smo razpravljali o tem, na koncu pa je prevladalo mnenje, da tekaška tekma nikakor ni nezdružljiva z duhom praznovanja. Menim , da je med vsemi 1400 tekači bilo kar precej vernih in družinskih ljudi,ki jim Velika noč pomeni veliko, pa jim tek ni onemogočil praznovanja. Morda celo nasprotno. Še vedno pa razmišljamo o prestavitvi termina, a le zaradi boljšega vremena. Bomo videli...

Štart. Štarter in napovedovalec se nista uskladila, res je. Pa je to tudi res tako zelo pomembno? Na vseh večjih tekmah je treba biti v boksu kar precej minut pred štartom. Čas se pa tako ali tako začne meriti pri prehodu štartne črte.

Cilj. Res, ni bilo črte, ki bi točno označila cilj. Je pa vsakomur zapiskalo, ko je prekoračil ciljn. Kar precej časa sem stal na cilju in niti en tekač se ni ustavil prezgodaj.

Preglasna muzika. Ja tudi mene to moti. A okusi so različni. Predstavljaj si, kako užaljen bi bil kak oboževalec Atomic harmonic, če se glasbe ne bi slišalo čez pol Sežane...

Voda. Res, na prvi okrepčevalnici jo je zmanjkalo in to je velika napaka.Se opravičujem vsem, ki ste ostali žejni. Vzrok pa je bil v napačni oceni, koliko jo bodo tekači popili. Glede na vreme smo pričakovali manjšo žejo.Je pa to zelo, zelo težko pravilno oceniti.

Kozarčki. Vsi, vedno in povsod jih mečejo po tleh. Mislim, da ni načina, da bi se tega izognili. In tekači, ki pridejo "bolj kasno" pač tečejo po beli plastični preprogi. Ne gre drugače. Pa je to res tako moteče?

Slaba cesta. JA, tisti del je nemogoč. Bilo je nekaj obljub, da se bo pot popravila, a za letos ni uspelo.Treba pa je vedeti, da tam ni uradne ceste, zato ni niti v interesu Italije niti Slovenije, da bi to popravljali, krpanje ceste pa stane veliko...Upajmo, da se bo problem rešil do naslednjega leta.
Ja,še to: res je veliko cest v okolici Sežane. A sestaviti lepih 21km v
krog, ki naj po možnosti zajema še del Italije....premislite.

Mislim, da drugih večjih težav ni bilo? O spremljajočih zabavnih prireditvah, tomboli, obdarovanju in podobnem,kar ste pogrešali na obrobju same tekme, pa morda kdaj drugič. Tudi papirnate vrečke namesto plastičnih spadajo v to poglavje.

Samo še to. Za to tekmo se nas je trudilo veliko. Z enim samim namenom. Da bi bila tekma
všeč tekačem, da bi jim omogočila preveriti svoje tekaške sposobnosti in da bi vsem obiskovalcem ponudila možnost prijetno in polno preživeti dan. Poudarjam, delali smo za tekače in njihove bližnje, ki so prišli navijat zanje. Ne zase, še manj za sponzorje. Pika.
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji,

No, tako. Moj prvi polmaraton v Sloveniji (skor čist, no), prvi v l. 2005, prvič tekoče v Sežani, prvič po dežju, prvič z joto, pa z gremlinom, pa z mizunkami... kaj vam čem rečt, počutil sem se kot prvošolček! Zaljubljen! :)

Pohvala organizatorjem: dovolj hrane in pijače, proga lepo označena, športna hala je izvrstna ideja, še dež so naročili šele po mojem prihodu v cilj. :) Da sem si želel majico s poševnim hrastom je res, vendar - no, mogoče drugo leto. V Sloveniji lepo ustavljen promet, v Italiji pa po pričakovanjih avto-moto-kros. Skratka - tekma lepa, prijetna in prijazna.

TF se je izkazal v vsej veličini: mama Šefla s štantom, številkami in špirhi (se drgač ne rima), kup starih in novih forumovcev, tako da se ob silnem tresljanju rok in vsesplošnem rajanju ne spomnim čisto, a smo tudi kaj tekli...? Srečo pred tekom sta nam zaželela tudi Njegova Mastnost Bajsi in Tim. Analize v Gold Terminalu, Štorjah in Logaški Kapadokiji kar ni in ni hotelo biti konec. Super ste!

Aja, tek? V resnici se ne spomnim nobenega klanca navzgor, vsi so šli navzdol. Luknje, luže, blato, preproga, asfalt, žabe, nič konjev, obmejni policisti - pravi lokalni kolorit, zaradi katerega tudi tečemo tu. Ker si nisem postavil ciljev, jih tudi dosegel nisem (naj mi bo v poduk za drugič).

Sem pa prišel do pomembnega spoznanja: s svojimi hitrostnimi dosežki daleč zaostajam za moško populacijo. Kar pomeni, da tečem s puncami. (in to je problem... zakaj že...? :)) Mogoče me vzamejo celo v trojko. Bomo ko pušeljc! Obljubim, da ne bom vicev pokal - Nada in Nta sta me namreč napodili, češ da ju motim bolj kot luknje, dež in vozniki skupaj. Sva jo pa zato s Klaudi mahnila naprej (Ninočka, manjkal nam je tvoj tempo!). Nta sicer še ni sporočila, kako se novi način motivacije obnese na tekmi (čas je nepomemben, le analiza pleše pred očmi). GregorB se je pridušal, da drugič brez francoza ne gre na tek, saj naju je oba dal v koš Davor123si in popravil Klaudijino urco (#$%&#€ važič!). Lučko je zažgal z novo kapco, vsi pa ste bili najboljši!

Čudovit začetek sezone. Pridem spet!
Vaš vdani Nadvojvoda J. Pegaz :)
Uporabniški avatar
 milkec
bosin napisal/-a:Najprej, datum, oziroma termin. Kar precej smo razpravljali o tem, na koncu pa je prevladalo mnenje, da tekaška tekma nikakor ni nezdružljiva z duhom praznovanja.

...
...
...

Mislim, da drugih večjih težav ni bilo? O spremljajočih zabavnih prireditvah, tomboli, obdarovanju in podobnem,kar ste pogrešali na obrobju same tekme, pa morda kdaj drugič. Tudi papirnate vrečke namesto plastičnih spadajo v to poglavje.

Nihče ne oporeka vašemu delu, ampak moje mnenje je, da se nerado pozablja na malenkosti, ki za nekoga to niso. Glede štarta se strinjam, da zaradi tega nismo nič zamudili, zaradi cilja tudi, ...... To so res malenkosti, ki pa ločujejo vrhunsko izpeljano prireditev od dobrih in zelo solidnih. Strinjam se, da Sežanski maraton ni povprečna prireditev, ampak vrhunsko izvedena pa še ni.

In mislim, da tudi ne bo, dokler se na te majhne podrobnosti ne bo mislilo. Ampak zato je pa potreben tudi čas, zdaj ste dozoroli za dobro prireditev. Ne smete pa se s tem zadovoljiti in zaradi tega se ne pritoževati, temveč poskusiti ta nivo še dvigniti. Na ta račun se bodo dobili še tuji rekreativci (v pravem pomenu besede), tek bo res prerasel meje, kot je zdaj reklamiran z Rokovim tekom.

Za letošnji tek je bila organizacija zelo dobra, vendar če bo čez 5 let na istem nivoju, potem pa bo tek ne umrl, ampak šel po poti, kjer so organizacijsko Radenci (tu se nanašam na vse, kar sem slišal o njih, ker lastne udeležve nimam in jo tudi ne bom imel), za katere so pomembni 10 najboljših in važno, da imajo oni pogoje, za ostale se pa fučka.
 žuža
Živjo forumovci,
včeraj sem prvič tekla na taki prireditvi in še to za tekaški forum. Prav super sem se imela. Sem zadovoljna s tekom in z ana.lizo tudi. Tudi ta je bila prva :D
Nekaj sem vas spoznala, nekaj vas še bom, vsi ste pa prav super.
Uporabniški avatar
 Tjaša
Veste, Lučko je dons kr mal depresiven, ko pa je blo včeri vsega lušnega tko hitr konc. Sej ni čudn, ko pa je proti cilju čist znoru. Le kaj se vam je tko mudilo Ero, TanjaO, NatašaP, miro, Vanja …??? :lauf: Ta boljša pa je bla Mateja, ki je namest na 8 km odvila kar na 21-ko (sej lahko napišem, a ne) in to s kakšnim rezultatom! :cast: (mi smo jo pa po Sežani iskal!)

Ko več ali manj bljuzim po forumu, tudi tokrat ne bo drugač. Kaj čem rečt: o rezultatu zagotov nč, ker ga sploh ni blo, oziroma je tam, k zmeri. :oops: Sem pa tekla z dušo, brez mislenih prebliskov o hoji, gor grede sem mal sopla (v nasprotju s pegazovimi klanci so bli moji hribi) :roll: , pa nazaj grede tud, ker sem šibala za Leno :shock: (punca je letela kt sneta skira, cajte izboljšuje po desetinšemal minut na tekmo), žabe srečala le tri, pa nobene lisice in jaz sem bla tista, ki sem si privoščila kar celo flašo vode (duš, je bla dobra, sorči Fotr) :oops: . Dušan, nad fotko sem pa mal razočarana, pa nisi ti čist nč kriv: za tist moj šprint skozi cilj sem dušo prodala hudiču :evil: :twisted: :evil: , presegla maksimalca, v cilju me je skor pobral, na fotki pa zgledam, kot da grem na nedeljski sprehod skozi BTC. :cenz:

Sem bla pa ful vesela vaše družbe, starih in novih fac, tistega toplega, praznično-tekaškega vzdušja, prijaznih stiskov rok kljub jokajočemu vremenu, lepo je čutiti pripadnost nečemu kot je :TF)

Hudo obžalujem, da nisem naročila dresa :bum: – res ste face, tko dobr zgleda. Pa kako prov pride takšna vpadljiva barva nam navijačem :!: :!: :!: In še enkrat mi je hudo žal, da moje AFŽ litijske punce niso prišle z menoj, ker se mi zdi ravno Sežana tista, kjer lahko spoznaš ta prau utrip TF.

Barbara hvala, odlična organizatorka si :cast1: in nikar se ne sekiraj za tisto, za kar nisi odgovorna. Da smo se na analizi razmnožil, smo sami krivi, pa noben se ni pritožu – pogled z galerije je bil več kot dober. Šele ko bi ti vse spustila iz rok, bi se mi dodobra zavedali, kako velik je tvoj prispevek na TF.

Vlajko, glej da se ne boš več štel med »začetnike« - s tem rezultatom nimaš vstopa, jasno :!: :!: :!:

TomažNY, vesela sem bila pogovora s teboj. Malo, res malo je mladih ljudi, ki tako analitično in ciljno živijo življenje, prislužil si moje spoštovanje in nikoli si ne pusti vzeti ali izgubiti svojih sanj. :cast1: Odslej sva na TI!

Zmeraj mislim, da moram Lučkota prvijat na sobno jakost, dons sem pa jaz čist zahripana od dretja. Aleš, zdaj sva že dva z rutko okoli vratu :wink: Bo že bolš! Do Radencev, če se prej ne vidmo, zihr!
 Ninocka
Temeljito berem vaše vtise in se naslajam nad fotkami. :wink: :D Sem toliko mislila na vas, da se mi zdi, da sem bila tudi jaz v Sežani. :P Res sem vesela, da se TF tako širi in poka od pozitivne energije.
Bravo in čestitke vsem udeležencem, posebno pa še Barb za skoraj polmaratonski tek in ultramaratonski trud!

Kdo pa je pobraval TF pirhe? :D
V Sežani sem bil že tretjič in bom še prihajal, saj je to eden najboljše organiziranih tekov pri nas in množičnost daje pa še posebno vzdušje. Po moje je prav, da se na koncu dela kakšna analiza s ciljem, da bo naslednjič še lepše. In moj "doprinos". Na cilju, ko smo pričakovali najhitrejše na 21, se je zbralo res ogromno ljudi. Žal napovedovalec zgleda ni imel pri sebi štartne liste, tako da je poznal le Romana Kejžarja. Ostali so pa bili imenovani "drugi", "tretji" itd. Pa tudi kakšen počasnejši, ki prihaja v cilj je vesel, če ga napovedovalec imenuje z imenom. Lp.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA