Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 runner
Tjasa napisal/-a:Posledica pa je, da sem zanesljivo pridobila nekaj mišične mase zaradi stiskanja riti.

ha ha ... LOL !
:-))

odlicno!!! Temu se rece pozitivno gledati na svet.

Sori da si se matrala (vem kako to izgledal Shit happens)
Uporabniški avatar
 karmen
V soboto sem pretekla 10 km v Radencih.Prav z lahkoto ni šlo, sem pa
vztrajna in prišla v cilj.
Imam pa spominček-črn noht.A mi lahko kdo poda kakšno izkušnjo s
to težavico?Boli me ne.Kdaj lahko obujem superge in grem tečt?
Načrt imam jutri, če bo šlo.Hvala.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Ena sama beseda: SUPER.

PS: Ninočko za predsednico. :cast1:
 Ninocka
Karmen,

bravo za trmo in vztrajnost!

Glede črnega nohta pa imam jaz sledečo izkušnjo: ponavadi, ga povzročijo premajhne superge, jaz sem 5. februarja tekla 10 km s takšnimi supergami in od takrat je noht na mojem levem palcu črn. Superge sem takoj zamenjala, saj bi verjetno ob nadaljevanju treningov noht odpadel.
Se je pa že pisalo o črnih nohtih na forumu, tako da poskusi s funkcijo search.
Uporabniški avatar
 Moki
Radenci pa res znajo podkur k pr :evil:

pretekel sem pol maraton in bil razocaran nad rezultatom, ko pa se je glava ohladila sem bil ponosen, da nisem pretiraval in vseeno pretekel prekmursko vrocino.

Opazka: zalostno je pogledati progo ki sameva- brez spodujevalcev, ko nihce vec ne spodbuja ta najpogumnejsih na 42 km, najbrz bi se dalo to bolje speljati ali pa prestaviti na bolj rane ure.
Uporabniški avatar
 Damijan
Še enkrat se oglašam, tokrat delim mnenje z:
INOT napisal/-a:...pa mi nekaj ne stima.Ze prvi cas na 8,5 km ne.Definitivno nisem tekel tako hitro.Na 18.kilometru sem dohitel zajca z casom 1.25.00 za polmaraton.Oba sva primerjala case in ugotovila,da on zaostaja priblizno 10 minut za normo.Tako da je racunal v cilju na 1.35.Do obrata sem drzal priblizno isti tempo tam pa razocaranje 1.42.Sem v treh kilometrih izgubil 7 min?
Izracunal sem,da je zmagovalec imel na desetih kilometrih cas priblizno 28 min kar se mi zopet ne zdi realno.Zanima me kako so izmerili progo?Upam,da ne z avtom.
No konec dober vse dobro,ne bomo iskali dlake v jajcu,pac toliko za razmislek.

Ma tega res ne razumem: že po LJ maratonu sem javkal, kako da ne morejo kilometrskih oznak u nulo postavit. Se mi zdi, da bi z avtom ali kolesom bile bolj točne, kot so dejansko bile....

Glede te zadeve...
Moki napisal/-a:Opazka: zalostno je pogledati progo ki sameva- brez spodujevalcev, ko nihce vec ne spodbuja ta najpogumnejsih na 42 km, najbrz bi se dalo to bolje speljati ali pa prestaviti na bolj rane ure.

... kaj češ, spodbujevalcev ne moreš angažirati, da bodo tam 5 ur stali... Le vsaka čast tistim, ki so vztrajali in vzpodbujali tudi maratonce v drugem krogu. Meni osebno je bil drugi krog tek od okrepčevalnice do okrepčevalnice... kjer bi morda lahko bila hladna pijača. Na soncu pregret iso-??? je vse prej kot prebavljiv.

še en citat iz drugega mesta...
miro napisal/-a:Danes sem si ogledal prenos Dunajskega maratona - na prenos me je opozoril Kunec.
Nehote sem primerjal dunajski in ljubljanski maraton. Skupno imata samo dolžino, glede vzdušja pa je Ljubljana še ogromno v zaostanku. Gledalci so bili ob celotni trasi, ter vzpodbujali tekmovalce ,snemala je TV imeli so celo kratke intervjuje med tekom- naša televizija pa komaj omeni maraton. Podobno vzdušje sem doživel še v Parizu, ko so bili ob vsej progi gledalci in nas vseskozi vzpodbujali...

Spet velja enak komentar kot zgoraj. Le da Ljubljana (kaj šele Radenci) niso Dunaj...

In - kot vedno - upam, da forum spremlja tudi organizator.
Uporabniški avatar
 klatez
Ja, Radenci so nas ponovno pogreli... Letošnje Radence smo organizirali bolj kot družinski izlet kot pa resen tek. Tako smo se udeležili naslednjih tekov: 300m (kategorija letnik 2000 in mlajši), 550m (kategorija letnik 1997) in 10km (kategorija do 40 let :wink: ). Pred kakšnima dvema mesecema sem mislil teči maraton, potem pa je prišel vmes Beograd...

Moj tekaški staž je bolj skromen in lanski Radenci so bili moja prva tekaška prireditev. Tako kot letos sem tekel 10km. Samo, da je bilo lani zame 10km skoraj nepredstavljivo dolga razdalja, letos pa... 8). Štartal sem bolj med zadnjimi, ker sem prej fotografiral štart maratoncev. Najprej sem potreboval kakšno minuto do štartne črte, nato pa sem vsaj prvih 500m uspešno držal tempo 8 min/km in se izogibal množici nog. Ko se je gneča malo sprostila, sem začel s svojim predvidenim tempom. Počutil sem se kot kakšen Kenijec, saj sem bil seveda hitrejši od teh, ki sem jih dohiteval (saj ta občutek sploh ni slab :roll: ). Je pa bilo tudi nam na 10 km zelo vroče. Prvo okrepčevalnico sem spustil in do druge sem imel usta že tako suha, da sem že haluciniral eno lepo oazo :evil: . Zdržal sem do konca, čas ni bil nič posebnega (pa kljub vsemu kakšnih 4 do 5 minut boljši kot lanski :lol: ). Kasneje sem ugotovil, da smo dejansko pretekli 10,3 km in ob zamudi pri štartu sem bil zame dejansko kar hiter. Uvrstitev pa je sploh kar lepa :shock: .

No, potem pa smo počeli isto kot lani. Namestili smo se v senco pred Mercatorjem in navijali ter fotografirali. Rezultati tega početja so vidni na:
http://www.sportosplet.net/galerija/thumbnails.php?album=480

Vsi, ki ste tekli v Radencih, ste vsaj zame ZMAGOVALCI! Pogoji so bili res težki in vem, da je bila potrebna zelo močna volja, da ste zdržali do konca (tudi sam med tekom razmišljal, da bi bilo celo 5,5km čisto dovolj - še številko so mi dali napačne barve, tako da je izgledalo, kot da res tečem 5,5km :wink: ).
Nazadnje spremenil klatez, dne 23 Maj 2005, 12:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Andrejc
karmen napisal/-a:Imam pa spominček-črn noht....
.

Se pridružujem čestitkam za vztrajnost :clap:

Glede črnega nohta:
ne se sekirat, slej ko prej se to zgodi. Tečt greš pa lahko takoj, če te ne boli.
Jaz imam eno številko (ali celo več) prevelike teniske (pri prstih imam dober cm "lufta") pa vedno dobim oba črna nohta na kazalcih?! Ker me ne boli in nimam nobenih drugih težav s tem, se s tem ne obremenjujem več.

LP

ps: poleti rdeč (barvni) lak reši estetsko zadrego (ne govorim iz lastnih izkušenj!!!)
Uporabniški avatar
 Martin
Najprej čestitke vsem, ki ste štartali, Nini in Damijanu pa še posebej za odličen tek.
:laola

Kapo dol.

Bilo je vroče, pa moj prvi štart na 21 km. Na začetku malo nervoze, dokler vlak ni speljal. Vmes srečeval TF (Klaudi, Bojana, Oranžnega slona, Nino, Fotra), pa tudi druge poznane. Šele sedaj vem, da ste tudi drugi imeli težke trenutke na progi in da je moj tek bil še dokaj znosen. Čas ni za Kenijce (2:13), je pa moj najboljši in edini na 21 km. Cilj sem dosegel: priti na cilj in biti pred Kenijci. :D (pa čepra samo en krog) Kaj ti pomaga biti Kenijec, če potem postopaš brez družbe v ciljnem prostoru. Imam srečo, da sem član TF in imam na teku ter na analizi prijatelje okrog sebe. Hvala vam.

Nina, še dobro, da si šla na 42, ker drugače sploh ne bi vedela, da si na maratonu v Radencih. Si bila tako zgovorna med tekom, da bi bilo 21 km premalo. Čestitam.

Lučko, dosegel si zmago, zmago nad samim seboj. Velik ni tisti, ki doseže vrh gore, ampak tisti, ki se z gore vrne živ in zdrav. Radenci niso bili tvoj zadnji tek.

Alan, hvala za skupinsko prijavo in za tvoj trud.

Še enkrat. Bilo je lepo.
 urska
Pa mi je uspelo..moj prvi tek:-)...Veliko sem slišala lepega o maratonu v Radencih in moram reči, da sem bila navdušena nad pozitivnim vzdušjem, katerega je bilo čutiti na vsakem koraku..Kljub vročini, ki je bila zares na vrhuncu...Kot je bilo na vrhuncu tudi moje razmišljanje o tem teku že kak teden pred samim dogodkom ..veliko je bilo strahov, ali bom zmogla preteči ne da bi se ustavljala na vsakem koraku, ali ne bo moja glava med samim tekom preveč obremenjena z mislijo, da je to moj prvi tek..ali ne bo razdalja za prvič predolga...ali sem premalo trenirala..Nekako sem se s pomočjo mojega dragega »trenerja«:-), ki mi je podal veliko super nasvetov in me vseskozi bodril, podala na teh 10 km in bila na koncu navdušena..Zdi se mi, da te taka množica tekačev okoli sebe, prijazni ljudje ob cesti in predvsem občutek, da se udejstvuješ v enem zares lepem dogodku, kjer v bistvu ni pomemben čas ampak to, da ti jasne misli in močna želja, da premagaš razdaljo, prehitijo vse negativne okoliščine..No, ne rečem, da ni bilo ovir na poti..sem pa pred samim tekom sem mislila, da bo huje...Res je bilo vroče, a se je očitno ravno na pravih mestih pojavil osvežilni tus, ki so ga nastavili domačini...ploskanje malih otrok ob cesti.:-)....in vzpodbudna beseda tekačev, ki sem jih srečevala na poti.:-)..Tudi moj strah, da bom morda zašla na kako daljšo progo, je razblinila dobro označena pot:-) (ja, no, začetniki pomislimo na vse:-)). Tako da lahko rečem, da sem res navdušena..Rezultat bo s časom boljši, vendar mi je bilo to soboto najpomembneje, da pretečem do cilja in si dam vzpodbudo za naprej. Mišice sicer kar fino bolijo, moje misli pa so že pri naslednjem teku:-) ..
Čestitke vsem, ki ste prišli do cilja in tudi tistim, ki ste pametno odnehali....Vsak, ki je imel štartno številko, je zame zmagovalec:-)!
:D
Uporabniški avatar
 pementos
Vceraj je bilo res vroce in zaradi tega je bil tek zelo zahteven. To se je videlo na koncu, ko sem prehitel ogromno tekacel, ki so potem veliko zaostali za mano. Meni je slo lepo do polovice teka, ko so se pojavile zuli in utrujenost. Kljub temu sem malo trpel in sicer se je to izplacalo, ker sem se zelo dobro uvrstil. Kar se tice znakov za kilometre je bilo res cudno. Na zacetku sem lepo tekel s tempom 4min/km, ceprav se mi je zdelo, da ne grem tok hiter (vmes sem se ustavil za pit). Kar na enkrat, okrog 10 kilometra sem imel eno minuto vec, ceprav sem imel podoben tempo. Kljub temu, je bila organizacija zelo dobra. Cestitam vsem, ki so se udelezili, posebej Ninocki, ki je bila zelo pogumna, glede na to, da je bila bolana cez teden.
 urska
Pa mi je uspelo..moj prvi tek:-)...Veliko sem slišala lepega o maratonu v Radencih in moram reči, da sem bila navdušena nad pozitivnim vzdušjem, katerega je bilo čutiti na vsakem koraku..Kljub vročini, ki je bila zares na vrhuncu...Kot je bilo na vrhuncu tudi moje razmišljanje o tem teku že kak teden pred samim dogodkom ..veliko je bilo strahov, ali bom zmogla preteči ne da bi se ustavljala na vsakem koraku, ali ne bo moja glava med samim tekom preveč obremenjena z mislijo, da je to moj prvi tek..ali ne bo razdalja za prvič predolga...ali sem premalo trenirala..Nekako sem se s pomočjo mojega dragega »trenerja«:-), ki mi je podal veliko super nasvetov in me vseskozi bodril, podala na teh 10 km in bila na koncu navdušena..Zdi se mi, da te taka množica tekačev okoli sebe, prijazni ljudje ob cesti in predvsem občutek, da se udejstvuješ v enem zares lepem dogodku, kjer v bistvu ni pomemben čas ampak to, da ti jasne misli in močna želja, da premagaš razdaljo, prehitijo vse negativne okoliščine..No, ne rečem, da ni bilo ovir na poti..sem pa pred samim tekom sem mislila, da bo huje...Res je bilo vroče, a se je očitno ravno na pravih mestih pojavil osvežilni tus, ki so ga nastavili domačini...ploskanje malih otrok ob cesti.:-)....in vzpodbudna beseda tekačev, ki sem jih srečevala na poti.:-)..Tudi moj strah, da bom morda zašla na kako daljšo progo, je razblinila dobro označena pot:-) (ja, no, začetniki pomislimo na vse:-)). Tako da lahko rečem, da sem res navdušena..Rezultat bo s časom boljši, vendar mi je bilo to soboto najpomembneje, da pretečem do cilja in si dam vzpodbudo za naprej. Mišice sicer kar fino bolijo, moje misli pa so že pri naslednjem teku:-) ..
Čestitke vsem, ki ste prišli do cilja in tudi tistim, ki ste pametno odnehali....Vsak, ki je imel štartno številko, je zame zmagovalec:-)!
:D
 Nataša
Čestitke prav vsem, najbolj pa carici Ninočki in Lučkotu, ki je imel jajca, da je odstopil :wink: :cast1: :clap: :clap: :laola

v Hotedrščici smo zelo mislili na vas!

Fotr, gležnje v servis, potem pa sam naprej, odličen si :!: :!: :!: :cast1:
Uporabniški avatar
 sbojan
Moj sedmi in najtežji pol maraton do sedaj. Dosegel sem najslabši čas do sedaj, nikoli nisem toliko hodil in ob pogledu na rešilca tako resno razmišljal o odstopu. Hvaležen sem vsakemu (sicer redkemu) drevesu in hiši ob poti, da sem lahko sprehodil v njihovi senci... Še na nobenem teku do sedaj nisem videl toliko ljudi hoditi - na trenutke je izgledalo da smo sprehajalci in ne tekači.
Kljub vsemu je bila pozitivna izkušnja zaradi sklepa, in sicer kot pravi Vlajkov (Orwellov) konj: Še več bom tekel....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA