Ja, Radenci so nas ponovno pogreli... Letošnje Radence smo organizirali bolj kot družinski izlet kot pa resen tek. Tako smo se udeležili naslednjih tekov: 300m (kategorija letnik 2000 in mlajši), 550m (kategorija letnik 1997) in 10km (kategorija do 40 let

). Pred kakšnima dvema mesecema sem mislil teči maraton, potem pa je prišel vmes Beograd...
Moj tekaški staž je bolj skromen in lanski Radenci so bili moja prva tekaška prireditev. Tako kot letos sem tekel 10km. Samo, da je bilo lani zame 10km skoraj nepredstavljivo dolga razdalja, letos pa...

. Štartal sem bolj med zadnjimi, ker sem prej fotografiral štart maratoncev. Najprej sem potreboval kakšno minuto do štartne črte, nato pa sem vsaj prvih 500m uspešno držal tempo 8 min/km in se izogibal množici nog. Ko se je gneča malo sprostila, sem začel s svojim predvidenim tempom. Počutil sem se kot kakšen Kenijec, saj sem bil seveda hitrejši od teh, ki sem jih dohiteval (saj ta občutek sploh ni slab

). Je pa bilo tudi nam na 10 km zelo vroče. Prvo okrepčevalnico sem spustil in do druge sem imel usta že tako suha, da sem že haluciniral eno lepo oazo

. Zdržal sem do konca, čas ni bil nič posebnega (pa kljub vsemu kakšnih 4 do 5 minut boljši kot lanski

). Kasneje sem ugotovil, da smo dejansko pretekli 10,3 km in ob zamudi pri štartu sem bil zame dejansko kar hiter. Uvrstitev pa je sploh kar lepa

.
No, potem pa smo počeli isto kot lani. Namestili smo se v senco pred Mercatorjem in navijali ter fotografirali. Rezultati tega početja so vidni na:
http://www.sportosplet.net/galerija/thumbnails.php?album=480
Vsi, ki ste tekli v Radencih, ste vsaj zame ZMAGOVALCI! Pogoji so bili res težki in vem, da je bila potrebna zelo močna volja, da ste zdržali do konca (tudi sam med tekom razmišljal, da bi bilo celo 5,5km čisto dovolj - še številko so mi dali napačne barve, tako da je izgledalo, kot da res tečem 5,5km

).