Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

IWca
Svaka čast vsem, ki ste premagali kraljevskih 75km :laola
Tud tistim na krajših razdaljah :clap: :clap: :clap: Sem za trening en košček bicikla nardila pol pa takratko odlaufala. Pa sploh ni blo ajnfoh čeprav sem šla čist na izi :?:
Pia ti si carica :cast:
Bravo tigri Ero, Poldi, tek_v_snegu, Dragons in Matjaz :cast:
Čestitke zmagovalcema NatašiP in Tiniju :clap:
Aja še to - NatašaP je fejst punca :)
Uporabniški avatar
 Staša
Tudi jaz čestitam vsem, posebej pa Pii, ki je po mojih informacijah pritekla v cilj zopet vsa nasmejana in še precej sveža. Res si ironwoman!!
Bravo, te bom imela za idolko v vztrajnosti!!
Uporabniški avatar
 MatjazV
Tudi sam sem zadovoljen z letošnjim tekom na 17 km. Na štartu se nas je skupaj s pohodniki zbralo rekordno število. Proga je bila za razliko od lanske za približno 800m daljša. Po mojem mnenju se je organizator dobro odločil, ko je cilj premaknil na primernejšo lokacijo. Res škoda, da nam jo je na koncu zagodel dež.

Na uradni strani organizatorja, si lahko ogledate REZULTATE in slike.

L.P.

MatjazV
Uporabniški avatar
 ero
fotke, fotke, fotke :D

začenjam s tistimi, ki jih je poslal Dragons, posnela pa njegova žena Darja. hvala, Darja!!!

po temeljitem premisleku (pol sekunde) sem se odločil, da objavim kar vse, čeprav morda kaka ni za nežne dušice tekačev :twisted:

Slika
Uporabniški avatar
 pia
Se spodobi kaj napisat o teku, če že tako čestitate. Hvala! :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odločitev padla pozimi, ko je Matjaž rekel, da bi šel in to z mano. Ker je že tekel tam in zagotovil, da bom zagotovo zmogla, če bom tekla z njim, sem bila ZA. Potem smo v različni sestavi - a več ali manj isti osebki- ob nedeljah tekli počasi in daleč…Matjaž vmes stakne pljučnico in težave z nogo – zapovedana dolga pavza brez treninga…

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Bujenje ob 3.30 v Solčavi. 1 banana za zajtrk, sprehod s Tobijem in oče odpelje v Celje.

:shock: :shock: :shock: :shock:

Štart ob 6.h. Štartna pištola zatajila – počila 3 minute :idea: po začetku teka in sprožila smeh med tekači. Zelo toplo – v tekaški majici TF in ¾ pajkicah- te napačna izbira. Skupina takoj zelo raztegnjena.Opazila dekle, oblečeno v dolge vojaške hlače in nizke Scarpa gorske čevlje. V taki opremi tekla (vsaj) do Mozirja. Wow! Povedala, da je mislila, da je tek tak, kot tisti na Grintovec!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Precej začetnih km po potki ob Savinji (kolesarji bi rekli off road). Prijeten teren, na mestih potrebno paziti na gležnje in kam postaviš noge. Že soparno. S Tinijem in Matjažem tekli skupaj in ves čas čvekali. Tempo med 5:45 (ne norita no, tole bomo še plačali – by Matjaž) in 6:00 /km.

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Prva okrepčevalnica ob nekem bajerju, na katerem sta mirovala dva laboda. Hudo očesu všečne hiše v Bregu pri Polzeli. Na pol ure hodili, goltali gele, se solili in pili. Po planu (kkšnem neki, ga sploh ni bilo – samo do cilja smo hoteli priti) v Polzeli. Mladostniki- redarji na križiščih lepo pozdravili!!! vsakega tekača.

:wink: :wink: :wink: :wink:

V Letušu vsi trije zavili v nasprotno smer (k avtu) in gledalci so tulili za nami, da smo falili. Dotankali vodo, nabutali gele v pas in odbrzeli. Počutje odlično. Si čestitali za opravljeno 1/3 proge.

8) 8) 8) 8) 8)

Potem so noge hotele hitreje, a zmenjeni smo bili, da tečemo skupaj. Matjaž je videl moj pogled in naspidiranost in me nagnal naprej. Ujela Draga, ki ga je bolelo koleno in je hodil. Nadaljevala skupaj, a me je tudi ta nagnal naprej, ko sva ujela še eno punco. Ta bila v dolgih pajkicah, bombažni majici, brez pasu za vodo in brez gelov… Pogumno!

:roll: :roll: :roll: :roll:

Meni pas pomeni neodvisnost (voda na razpolago, ko sem žejna in okrepčevalnice seveda nikjer), v njem kristal soli,geli, homeopatska arnika, čarobna kremca, papirnati robci in mobi.

:arrow: :arrow:

Na Ljubnem čakal oče – preobuvanje v ta lahke superge, sol in voda – za preoblačenje ni časa, saj mi je tisto dekle ubežalo naprej… Občutek, da so stopala otečena in so superge naenkrat premajhne. Polarjev pas naredi odrgnino. Pa kaj potem. Očetu zagotovim, da sem praktično že na cilju, pa zmajuje z glavo… Pravi: še 27 km, veš kje je še to :shock:

:shock: :shock: :shock:

Zaženem se naprej – potrebno brzdanje tempa, saj km resnice šele sledijo (by Matjaž). Tista rdeča pika skoraj km pred mano – a neplansko hodi. Moja planska hoja: na 14 min teka - 1 min hoje. Držim se tega in dobro gre. Povprečni pulz 150. Od Ljubnega navzgor se cesta skoraj ves čas vzpenja. Ne bo šlo več 10km/h. Do takrat kazalo na skupni čas 7h 30min.

:lol: :lol: :lol: :lol:

V Lučah sem 3 min pred štartom na 17 km. 300 ljudi na štartu. Zelo vesela Mojce :lol: in Simona, pa MatjazV navija iz prve štartne vrste, pa Fotr, MABE, Učenec... Točno opoldne se zapodijo po glavni cesti. Nisem več sama, vsak se premika v sebi najugodnejši hitrosti. Prijetno in zabavno… Promet se sprosti in vijugamo med vozili – tudi busi. Ni panike, so obzirni.

:cry: :cry: :cry: :cry:

Pri Igli malce zatrokiram, pojem košček banane, malo čokolade in imam hodalno pavzo že po 9 min teka. Sredi Solčave čaka moja mama – skače s fotoaparatom in ponosna je. Prvič me vidi na teku – in to na domačem terenu! Tempo malce pade, volja ostane. Oznake na cesti so že enomestne in hitro se menjajo. Tempo od 6:01 do 6:52/km.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Sem že na vhodu v Logarsko. Nekdo leži ob cesti, zraven reševalci. Samo 3 km do cilja. Škoda zanj :cry: .

:D :D :D

Cilj na vidiku – pospešim, da se številke ne obrnejo na 7h 51min. Forumovci čestitajo…. Fino, vse se je lepo izšlo. Nobenih težav, žuljev, krčev, notranjih bojev. :D :D :D Tudi oče in Tini sta že tam. Upam, da kmalu pridejo še ostali ultramani… In ko pridejo, je vse ok.

:lol: :lol: :lol:

Ta kratki progaši uničili vse banane, za nas ostala le jabolka in menda pasulj. Torej glodam jabolka in neke polnozrnate (ful presladke) kekse.Potem pa dež odplakne razglasitev; nismo mogli razobesit TF zastave in naredit skupinske fotke… Mar smo se zato boril? :wink:

:roll: :wink:

Še precej časa analiziramo in sklepamo nova poznanstva, potem avtobus (pa ne tisti, ki se je pokvaril) odpelje udeležence k njihovim avtom.

:wink: :roll:

Midva greva nazaj v Solčavo. Zadovoljna sva, mišice naju sploh ne bolijo, le kolena čutiva pri hoji navzdol po strmih stopnicah.
Zvečer gremo še na sprehod s kužki in vse je tako, kot da teka še ni bilo :shock:

:lol: :lol: :lol:

Statistika: 75km, 639m vzpona, 122 m spusta; porabila 5000 kcal; pulz povpr.150, max. 165, input: 6 gelov, 1/3 banane, 3 koščki čokolade, 1 l basice sport, mnogo vode, himalajska sol

:lol: :lol: :lol: ČESTITKE VSEM, KI SO TA VIKEND TEKLI KJERKOLI!!!
Uporabniški avatar
 INOT
tini napisal/-a:
INOT napisal/-a:Tudi jaz vam vsem skupaj čestitam :D :clap:
Še posebej pa Tiniju,kajti teči 75 km s tempom pod 4,40min/km je res zavidanja vredno! :cast1:

Zmagal sem na razdalji Celje-Luce :) .
Miles away od tempa 4,40/km :) :) :)

lptini

Ma nima veze na kolko si zmagal,glavno,da si :D :wink:
Sicer je pa vsak sam svoj zmagovalec!
Uporabniški avatar
 Dule
Čestitke Piji in ostalim, ki ste tekli proti Logarski dolini :clap: :clap: :cast1: in uspeli uresničit sanje.
Uporabniški avatar
 ticatrkacica
pozdarv vsem.

no ker sem prvič pretekel, no nisem čisto celo pot teku, mi je na koncu le uspelo premagati Logarsko dolino. glede na to da sem začel, no malo trudim, šele pred dobrimi 14 dnevi je bil moj čas na koncu 17 km preizkušnje zeeeelooooo dobr.
:clap:

so me pa naslednji dan bolele noge in sem skoraj cel dan preležal.
samo jaz pravim, važno je sodelovati.

naslednje leto pridem spet! :juhuhu: :juhuhu: :pivo:
Uporabniški avatar
 kustus
ticatrkacica napisal/-a:so me pa naslednji dan bolele noge in sem skoraj cel dan preležal.
samo jaz pravim, važno je sodelovati.

naslednje leto pridem spet! :juhuhu: :juhuhu: :pivo:

lp

no lepo da si se končno oglasilin se pohvalil z svojim tekaškim uspehom na 17 km.
upam da se boš udeležil še kakšne tekme in začel uživati v teku. vem da si na začetku saj tečeš šele dobrih 14 dni a si lahko ponosen da imaš že eno tekmo pod streho, pa še kolajno si dobil za to.

:P :P :laola :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
 Manika
Čestitke vsem!

Poznam pa še enega forumovca, ki se že dolgo ni nič oglasil, bil pa je odličen na 75km progi in sicer 15. absolutno in 2. v svoji kategoriji. Bravo, žabc! :cast:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA