Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Vaša ocena prireditve:

(1)
1
3%
(2) slabo
Brez glasov
0%
(3)
Brez glasov
0%
(4) še kar
Brez glasov
0%
(5)
Brez glasov
0%
(6) srednje
Brez glasov
0%
(7)
5
14%
(8) kar v redu
14
38%
(9)
10
27%
(10) super
7
19%
Uporabniški avatar
 tadejk
Tudi jaz sem imel lep dan. Tek je bil bolj počasen, tako kot sem si ga zastavil, vseeno pa lepih 21km. Edino tisti makadam pa je bil res naporen. Drugače tečem več ali manj po terenu, ne po cesti. Ko sem pa tam prišel na "makadam" (ali bolje asfalt iz 1 sv.vojne), sem si podrl tempo do konca.
Vseeno pohvala takšnemu relativno majhnemu kraju, da zmore takšno prireditev.
Forumovci pa ste (smo) tako ali tako zakon. Povsod je bil nekdo, super!

Želimo si še.
Uporabniški avatar
 ales
Pozdravljeni vsi skupaj!
Tudi meni je včerajšnji topel dan v Sežani prinesel obilo lepih trenutkov in občutij. Prvič sem tekel po progi, ki sem jo poznal, a me je kolovoz ob povratku v Slovenijo ponovno presenetil. Verjetno bi pomagalo že nekaj lopat peska v tistih luknjah. No, ampak potem bi nas pa motilo kaj drugega. Tako sem tudi sam iskal izgovor v malo slabšem teku v ramenskih bolečinah. Tek v taki družbi forumovcev je res bolj zanimiv-včasih manjka le čisto majhen push, da obdržiš ritem. Včeraj sem tako ves čas čakal Tanjo; sem najprej še novogoričanko Vilmo prekrstil. No ampak malo pred koncem je tudi Tanja odbrzela mimo. Tako je bil na koncu cilj kar prekmalu. Veselim se prihodnjih srečanj.
Uporabniški avatar
 sbojan
Začelo se je s paniko. Pozen prihod, iskanje parkirnega mesta, ni me bilo na seznamu prijavljenih. :x .. V "civilu" sem se postavil v vrsto za preveritev prijave, pred mano je bilo še več kot 100 ljudi, do štarta pa manj kot pol ure. Ko pa so objavili, da novih prijav ne sprejemajo več, je vrsta kar izginila in zadeva se je rešila :D (kljub temu da sem namesto sprintanega potrdila o plačilu v naglici s seboj vzel opis jame Vilenice, ki smo si jo z družino ogledali po teku) V rezultatih sem celo videl, da so me pomladili za 10 let (letnik 72) :D , za Tekaški forum pa sem jim pozabil povedati... Na srečo sem pri Eru prevzel eno zadnjih majic in seveda v njej tudi tekel.

Tek je bil zame prijeten do približno 17. km, ko so mi na makadamu proti mejnemu prehodu pojenjale moči. Od takrat naprej sem videl pred očmi same rdeče pike (prehitelo me je vsaj 10 forumcev; majice so zares zelo opazne). Končni čas je bil zame kar v redu 1:54:44, 7 minut bolje kot lani v Sežani in dobre 3 minute bolje kot jeseni v Ljubljani.
Torej velja: Konec dober, vse dobro... Dobil sem celo 3. nagrado (tubico hitrega lepila Mitol).
Uporabniški avatar
 Car
ojla vsem skupaj.....še poročilo ene zmede, ki ponosno nosi majčko TF...

zgodba gre v bistvu leto nazaj, ko sva z intelektualko drug drugega prepričevala, da potrebujeva malce več kondicije, kolikor sva jo premogla takrat...
..in sva začela "laufat" in sva se nadebudno prijavila tudi na 8 km v Sežani.......no pa je imela bolezen svoje načrte in tako sem se lanskega dogodka bojazljivo udeležil sam (zgolj zaradi tipično slovenske navade: "če si plačal, boš pa ja izkoristil do konca":)) in sem nekako pritekel do konca.......vseeno sem bil zadovoljen sam s seboj, navkljub dejstvu, da sem bil metafora kakšnega Zetorja......počasi a zanesljivo....in tako se je začelo....potem sva nekako migala celo poletje...
prišla je pomlad...in spet najava sežanskega dogodka..tokrat že malce bolj prepričana sama vase, sva se prijavila......zraven sva v modro puščico "naštimala" še tri nadebudneže z enakimi cilji in "odprava zelenega zmaja" je lahko krenila v Sežano..

....v avtu pa klasična scena: zbadanje, napovedovanju najboljših rezultatov in nasploh poln prtljažnik samozavesti....ker mi smo res hudi modeli..... :twisted: .hehehe. :D ..ob prihodu v kraško prestolnico smo spoznali, da bo konkurenca huda,ostra, nič kaj prizanesljiva, zato smo se šli najprej malce pomiriti v "Enko", kjer nas je samozavestna forumovka (vsaj zdi se mi) s suverenim stritizom - (beri: nase je navlekla majico z rdečo piko) skulirano pomirila..."kaj pa je hotla nardit z nami mladiči" :) 8)
...ob takem zgledu smo se tudi mi hitro preoblekli in se začeli kvazi ogrevati...to nam nikoli ni šlo dobro, saj smo mnenja, da se bomo s tekom tako ali tako, kar sami ogreli....seveda smo potem tam nekje med prvim in tretjim kilometrom spet hropli...no potem so se Zetorji ogreli in do cilja je šlo brez problemov....

tistih nekaj trenutkov pred štartom se je zdelo, da se je število prebivalstva v Sežani potrojilo......pa da imajo na hrbtu vsi neke velike rdeče mozolje....:)
....ob štartu so se rdečke razkropile po progi.....in po začetnem slalomiranju smo si z družbo izborili svoj prostor in začeli teči vsak svoj tempo......takoj sem začutil razliko v primerjavi z lanskim tekom....za spremembo sem jaz malce prehiteval...:) in povrhu vsega niti nisem imel slabih trenutkov.....dohitevanje skupinic je imenitno učinkovalo na samozavest in kmalu sem se znašel pred klančkom, ki se mi je lani zdel strm kot vitranška strmina (...no ja..ni bilo tako hudo..to je že treba priznati...) tokrat je klanček kar hitro izginjal pod mojimi podplati....(mimogrede..Pegasusi so se imentino obnesli...)
.....in ko sem imel že počasi vsega dovolj, tam nekje na 6 ali 7 km...zgodil se je namreč šibki trenutek, ko ni bilo v bližini nobene inspirativne deklice v pajkicah.... :lol: in sem sam pri sebi začel modrovati, da kaj mi je tega treba, da v hribe lahko hodim tudi brez tekaških tekov in da jaz tako ali tako nisem za ta šport...so se kot strela z jasnega pokazali.....

... "the Untouchables", v podobi 5trce, Fotra, njunih kolegov in velikih motivov.....seveda....kaj pa drugega...če že potiskal nisem, sem bil dolžan vsaj en malce bolj glasen vzklik in en "gimme five" vsem sodelujočim...res.....Srečko bi rekel : KAPO DOL, TIM JE TAPRAU".....kar naenkrat so se prej omenjeni izgovori poslovili in do cilja je šlo zaradi tega prizora precej lažje, precej hitreje, precej bolj motivirano....

in tako sem oddelal nedeljsko tlako v Sežani......za 6 min in 30 s hitreje kot lansko leto...s precej boljšimi občutki...

EPILOG: ko se je odprava zelenega zmaja v cilju zopet poiskala, je sledila viskokokakovstna analiza podprta z nekaj pollitrskimi argumenti in hudumošnimi dovtipi ter sklepom, da naslednje leto spet pridemo...kakopak z rdečo piko na hrbtu....to se menda že spodobi, pa še vpliva na izboljšanje rezultata....

HOWGH - govoril sem

aja..sem morda pripomnil, da se mi je zdela Sežana včeraj superfinomegafajnšponohinsploh ?... :)
 Warp
Zivjo,
tut jst se bom pofočku. Blo je res fajn čeri. Lep vreme, dobro organizirana prireditev, dobri ljudje, pa se bi lahko nastevu.
Upam da se spet kmal vidmo!
Tekaski forum RULZ!

LP URoS
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D hehe, kaj naj recem, ampak tako krasno mi se ni bilo. je pa res, da danes cutim roke. Seveda nisem tekel po rokah, toliko v zivljenju se nisem "porival". Hvala vsem forumovcem predvsem pa SONCKOM.
Uporabniški avatar
 5rca
res smo se imeli lepo :) vem, da ne zadnjič :wink:

jaz sem seveda zmagovalka teka na 8km :oops: beri rezultate od spodaj navzgor :lol: :lol: :lol:

naučila sem se barvati črke ... juhuhu :shock:
 markec
Dan je bil zelo lep, organizacija pa katastrofalna!

Bil sem slabše pripravljen in sem zato tekel v začelju, ampak vseeno ni bilo potrebe po tem, da organizatorji odprejo cesto - še posebej na italjanski strani kjer sem se srečal z avtobusom na par centimetrov in se srečeval s (pre)hitrimi vozili in izpušnimi plini.

Katastrofalno sem izdi, da lahko organizator dopusti, da je cesta odprta za promet med tem ko so tekači še na poti, od njih pa zahteva, da tekači tečejo na lastno odgovornost!?! Če bi organizator opozoril na to, da bodo mimo mene med tekom vozilia motorna vozila (nekatera z mnogo več kot 60 km/h) se na ta maraton nebi prijavil, ali pa bi zahteval, da organizator prevzame odgovornost za mojo varnost.

Slabo so bili tudi opremljeni z pijačo in hrano na sami poti, hrane jaz osebno sploh nisem videl, saj so jo očitne že odstranili, pijača pa je bila enako katastrofalna - fruc in radenskina voda z okusom sta bila popolnoma neprimerna, frekvenca postaj pa je bila premajhna!

Po vrhu vseha pa makaroni na podelitvi niso bili niti za svinje dobri, pa še škrtarili so z njimi.

Maratona nebi priporočil začetnikom ali slabše pripravljenim, saj je očitno organizatorju za tekače, ki se udeležijo teka rekreativno ali za zabavo, vseeno ali celo ne želi takih udeležencev.
Uporabniški avatar
 bosin
Markec, ne bi rad (in ne bom) polemiziral s tabo, samo par besed.
Na italijanski strani promet NI bil zaprt za nikogar, niti za vodečega ! V Italiji je pač tako, da popolnih zapor med tekaškimi prireditvami NI !!
Nikjer (!!!!) organizator ne prevzema odgovornosti za tekače in to nima nobene zveze z odnosom do slabše pripravljenih tekačev. V Sežani pa si bil (ponavljam - v nasprotju z vpeljano prakso) med tekom vsaj zavarovan pri Sloveniki. Morda je pa to tudi znak odnosa do tekačev.
Makaroni ! če je bil topel obrok po teku vzrok tvojega prihoda, siprav gotovo zgrešil. So po tvojih besedah vsi tisti, ki so jim bili makaroni celo všeč in so jih z veseljem pojedli - prašiči ??? Če niso bili po tvojem okusu, je v okolici cel kup vrhunskuh gostiln in prav gotovo bi našel kakšno po svoji meri.
 ines
POZDRAVLJENI !!! Vsake toliko preberempohvale in pomankljivost na včerajšnji mali lataton v Sežani. Z napisanim sem zadovoljna.Že v petek sem napisala, da se vedno najde IZJEMA.... Pomankljivosti in predvsem pohvale (kar jih ni malo) bodo posredovane glavnemu oranizatorju. Upam, da pridete tudi naslednje leto v Sežano,še prej pa se vidimo na naslednjih tekih-VIPAVA (upam, da ne bo deževalo- drugače rabimo škornje). Pozdrav
Uporabniški avatar
 Matevz
Meni se je zdel promet v Italiji super korekten do tekmovalcev. Vsdi avtomobili so vozili zelo počasi in se nam umikali, kilikor so mogli.

Pašta pa je bila super. Prvič v Sloveniji sem jedel pašto skuhano za množico ljudi, ki je bila podobna taki, kot jo skuham sam (Italijanom zmeraj rata, v Sloveniji pa (skoraj) zmerom rata sranje - zato v Sloveniji preferiram golaž :D )

Edina zamera organizatorju pa je verjetno povezana s Kebrom. na prvem kraškem maratonu smo se še lep čaz nalivali z zastonj pivom (raj za nas priučene gorenjce :D ) sedaj ga pa še za kupit ni bilo. Saj vem, da os bili blizu lokali ampak k pašti pa lepo sedlo eno pivce (pa katerekoli znamke, za silo celo brezalkoholno 8)

Nekaj k težavam (predvsem kar se tiče vrst pri prijavah in pašti) pa je prispevalo tudi več kot 100% povečanje števila nastopajočih.

BTW prireditev sem ocenil z 8.
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D Markec, seveda stvar gledas svojimi ocmi, in ti verjamem da si stvar dozivel neprijetno. Vendar pa ti moram povedati da sem tekel kar nekaj tekov v Italiji pa ni bilo nikoli popolne zapore ceste. Tudi na martonu ni bilo popolne zapore. Makaroni so bili meni dobri, ampak mislim da je tu stvar okusa. Pri okrepcevalnicah pa je tako, da se zgodi, da ravno tisti moment pijace ni. Sam pa prakticiram, da na krajsih tekih sploh ne pijem, na daljsih pa imam pas z bidonom. Organizator ti bo pa povsod tezko zagotovil varnost. Mene je na enem od Ljubljanskih maratonov po plocniku podil norec z avtom. Popolnoma razumem tvoje razocaranje, vendar se bos s casom navadil, da smo samo rekreativci in temu primerno se katera svar zalomi tudi organizatorju. Ne zdi pa se mi fer pljuvanje vse okoli, ker orgaizirati tako veliko prireditev ni lahko, organizatorje je glava bolela ze nekaj mesecev prej. Markec malo poglej vase, kaj te je res zmotilo, tvoj tek, ali vezalke.
Uporabniški avatar
 bosin
Točno, za pivo je kriv keber :x
In , točno, za vrste pri prijavah je kriv (tudi) nepričakovan naval na novo prijavljenih (kljub štartnini 5000 sit!). Pri pašti pa...?
Verjetno pa res število prijavljenih počasi dosega maksimalno kapaciteto prireditvenega prostora,telovadnice,parkirišč...
Je pa tako,da so napake povsod, kjer se dela.In, kdor jih išče, jih bo tudi našel.In kdor pride na tako prireditev negativno nastrojen, bo nezadovoljen tudi odšel.
Uporabniški avatar
 Tuareg
Dodajam svoj lonček (nekoliko večji) z mojega pohodniško-tekaškega
vikenda. Prireditvi sem namenil osmico (pa nima zveze s primorskimi
osmicami). Majčken minus si je prislužila vrsta za makarone, drugo pa
"nesrečni" fruc. Velik plus pa, kako so zadevo okrog dvorane hitro
očistili. Ko smo šli mimo okrog 16. ure iz "Gostilnebrezkozarcev" je bilo pospravljeno, kot da se tam ne bi nič dogajalo.

Moje mnenje je, da so bili vozniki,prebivalci in navijači v Italiji zelo
obzirni do nas. Edino mogoče dva kužka sta nekoliko preveč glasno
lajala, ker pa sta navijala za TF, jima ne zamerim.

Da skočim še nazaj na soboto, tudi organizator 11. pohoda po stopinjah
V. Staniča iz Kanala čez Sabotin, Vrhovlje, Korado in Kanal, si zasluži
pohvalo. Ne smem pozabit tudi odgovornih na vreme, saj sem prvič
od petih udeleženih pohodov tokrat prišel suh na cilj. 9 ur pohoda s
krajšimi postanki je minilo ena dve.

Za prenočitev sem tokrat izbral Mladinski hotel v Pliskovici na Krasu, ki me je presenetil s svojo urejenostjo in prijaznostjo zaposlenih. Zato sem
obljubil, da jih priporočim na TF, njihova stran je
http://www.pliska.org. Če se Krasa nismo naveličali, predlog za
kakšen tekaški izlet tam okoli. :idea: Obstaja že 6 km učna pot, mi bi jo
recimo vključili v traso in ustrezno prilagodili našemu razpoloženju.

V ostalem pa se pridružujem pozitivnim vtisom vseh ostalih.
Uporabniški avatar
 bigfrik
No tud jest kaksnih prav hudih napak nisem nasel(vedno se da stvari se izboljsati,ampak.........),je blo glede na stevilo nastopajocih cist v redu,druzba pa itak cudovita,kot vedno s forumom :!: ,komaj cakam Vipavo :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA