Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Laufer napisal/-a: Tekel sem v enakomernem tempu in od daleč dihal Razyu za ovratnik. Ujel sem ga na obratu v 2 krogu, malo je zopet potegnil, vendar je bil na naslednjem klanču moj :D .

Bravo Laufer, res si bil prehiter zame. Pod 1:50 na tej progi letos še ni šlo. Očitno so časi, ko sem ti lahjko pariral, mimo. Ali pa še ne? Bova videla.
Kljub temu je bil tole letos prvi rezultat tekme, kjer sem izboljšal lanski rezultat. S svojim rezultatom sem bil tako zelo zadovoljen, čeprav je bilo moči le za 15 km.
Na tem teku so pa res dobri tekači. :roll: Tečeš, kolikor moreš, pa jih le peščico prehitiš.
Na tek smo prileteli, razglasitev "prespali" (naj oprostijo medajlisti, še posebej se opravičujem maci56), iz teka pa odleteli; bo pa druženja več ob kakšni drugi priložnosti.
Pohvale organizatorju za izotonično pijačo na progi in organizacijo v celoti. In vsem, ki ste bili v ozadju te prireditve.
Letos je naša država Slovenija postala polnoletna in polnoleten je postal tudi 18. maraton državnosti v Celju. Žal ni vse potekalo brez napak. Že med samim tekom smo imeli nekateri tekači(ce) oz. tekmovalci(ke), težave z štartnimi številkami, ker so nam med tekom – tekmovanjem, odpadale oz. razpadale. Bile so pretanke in niso bile plastificirane. Zagotovo bi bila še večja »zmešnjava pri razglasitvi rezultatov«, če bi tekmovanje spremljal dež in veter. Neke vrste katastrofa v zvezi rezultati je zagotovo bila, če na pošten način osvojiš prvo mesto v svoji kategoriji,M29 in 2.mesto moški – obsolutno 21 km in te organizator »izpusti« kot da nisi bil udeleženec oz. tekmovalec. Šele po mojem posredovanju se je »napaka« nekako odpravila. Tudi v časopisu so pri moški razvrstitvi objavljeni drugačni rezultati, kot so na spletni strani.

Društvo maratoncev in pohodnikov Celje na spletni strani med drugim navaja, da sta drugi in tretji tekmovalec v malem maratonu prišla na cilj brez številke in da so mi podelili denarno nagrado, čeprav mi ni pripadla, ker sem imel slabši čas od ene ure in dvajset minut.
Poudarjam, ko sem pritekel v cilj, sem imel štartno številko v roki in sem jo takoj po prehodu ciljne črte izročil nekomu od organizatorjev (mislim,da starejšemu gospodu), ker mi je rekel, naj mu jo dam. Štartne številke nisem dobil nazaj. Ker vse štartne številke od vseh tovrstnih tekmovanj do sedaj hranim, prosim, če lahko tudi to štartno številko 91 pridobim od organizatorja. Čista neresnica je, da sem prišel v cilj brez številke! Po potrebi lahko predlagam tudi nekatere gledalce za pričo, ki so videli, da sem na cilju izročil štartno številko nekomu od osebja, ki je zagotovo bil tudi zadolžen pri pravilnem evidentiranju tekmovalcev v cilj in da je moral številko (čeprav mogoče zmečkano) pravočasno izročiti osebi, ki je skrbela za pravilno računalniško obdelavo podatkov (beleženje rezultatov za tekmovalce).
Kar se tiče denarne nagrade, pa sem jo pripravljen vrniti, če mi po času ne pripada. Ob morebitni vrnitvi denarne nagrade za 2. mesto s časom 1:20:51, pa predhodno zahtevam javno poročilo organizatorja, če so bile podeljene denarne nagrade za 3.mesto moški, ter 2. in 3. mesto ženske, ki so imele slabši čas od 1 ure in 30 minut.
Kar se tiče podeljevanja medalje za osvojeno prvo mesto v svoji kategoriji, M29, povem, da sem jo dobil ob gostinski mizi od tekmovalca, ker je vedel, da ne pripada njemu. Tekmovalcu se javno lepo zahvaljujem. V zvezi prej omenjeno medaljo za prvo mesto je dokaz tudi fotografija na spletni strani, ker pač medalja ni bila podeljena meni, ampak tekmovalcu, kot že rečeno, ki mi jo je kasneje izročil.
Da se človek česa ne spomni takoj ali da je v dilemi, pa mislim, da je normalno. Zato pa obstaja čedalje bolj izpopolnjena tehnologija, ki zahteva zaenkrat še natančnega človeka in seveda vestnega pri svojem zadolženem delu.

Maratonci(ke) – tekmovalci(ke), vidimo in slišimo se 5.septembra 2009 v Logarski dolini!

P.S.: Dolgoletni izkušeni organizator Društvo maratoncev in pohodnikov Celje, bo baje poskrbel tudi za »čipe«, ter presenečenje na cilju »doping kontrolo« !!!

Lep športni pozdrav
C v I k L napisal/-a: Že med samim tekom smo imeli nekateri tekači(ce) oz. tekmovalci(ke), težave z štartnimi številkami, ker so nam med tekom – tekmovanjem, odpadale oz. razpadale.

Lani bi bila tvoja kritika morda na mestu, letos pa ni... Skupaj s štartnimi številkami smo dobili sponke (knofle, da boš razumel), s katero bi si številko lahko pripel. Če si jo nisi, je to tvoj problem.
Meni se zdi, da si se s svojim obnašanjem že dovolj blamiral, pa lahko sedaj počasi nehaš. Tvoja mladost ni nobeno opravičilo. Odrasti že!
nana napisal/-a:
C v I k L napisal/-a: Že med samim tekom smo imeli nekateri tekači(ce) oz. tekmovalci(ke), težave z štartnimi številkami, ker so nam med tekom – tekmovanjem, odpadale oz. razpadale.

Lani bi bila tvoja kritika morda na mestu, letos pa ni... Skupaj s štartnimi številkami smo dobili sponke (knofle, da boš razumel), s katero bi si številko lahko pripel. Če si jo nisi, je to tvoj problem.
Meni se zdi, da si se s svojim obnašanjem že dovolj blamiral, pa lahko sedaj počasi nehaš. Tvoja mladost ni nobeno opravičilo. Odrasti že!

No, no ... Cvikl si takšnega odnosa ni zaslužil.
Saj se ne bi javno oglašala, ker sem se imela v Laškem priložnost osebno pogovoriti z Jožetom o tem zapletu. Jože je na kritike odgovoril zelo zelo korektno, tudi tu na forumu je njegov odgovor lahko zgled organizatorjem in ga lahko samo pohvalim, ker je pripravljen priznati kiks in tudi s tem dokazal, da je človek na mestu.

Tisto, kar so o Cviklu napisali na domači spletni strani (in kar je očitno napisal nekdo drug), pa ni korektno. Če menijo, da ni bil upravičen do nagrade, naj mu je pač ne bi podelili. Ne pa, da so mu jo najprej podelili, potem mu pa to očitajo. Jaz bi bila na njegovem mestu tudi jezna zaradi tega. Mladost gor ali dol, leta nimajo nič pri tem, gre za neka osnovna načela.
Lep pozdrav še z moje strani :D

Jaz sem bil tudi eden izmed tistih, kateri smo prišli v cilj brez številke :( to se mi je pripetilo že na mojem prejšnjem teku v Črnomlju(sponke so bile na majici, a številke ni bilo :lol: , še sam ne vem kje sem jo izgubil). V Celju pa sem imel vseh 21km(20,4km po mojem garminu) številko pri sebi, samo od 8km dalje zataknjeno za hlačami. Ker sta mi malo pred 8km zgornji sponki popustili, sem kar med tekom še enkrat spel številko, samo je bila ta tako mokra da ni vzdržala dolgo. Na obračališču(štart-cilj) me gospod vpraša za številko, jaz sem se pa prej zagledal v tablo ki je usmerjala na 21km in mu avtomatsko rekel da imam številko 21(je bil jezik hitrejši od misli), vendar sem se po nekaj metrih obrnil in rekel svojo številko. Tudi na koncu sem povedal svojo številko in v rezultatih ni bilo nobenih napak pri meni.
Za v prihodnje bi bilo res dobro razmisliti o kakšnih "vzdržljivejših" številkah. Nekateri prepotimo majčke malo bolj in se po možnosti še kdaj nehote polijemo :) .

Glede na to da so predprijave, bi organizatorju priporočal, da da v prijavnico še velikost majice. Ne zato da doma ne bi imel nobene majice, samo kaj naj z majico, ki mi je prevelika ali premajhna.
Drugače sem pa z organizacijo zadovoljen(včasih pričakujemo tekači preveč), okrepčevalnic je bilo dovolj, celo izotonični napitek na eni(pri polmaratoncih na dveh). Verjetno pridem naslednje leto spet v Celje.
Velika večina nas je imela problem s številko. Jaz sem jo pustil na zadnjem obratu cca pri 16 km. Kar naenkrat mi je odletela, loviti pa se mi jo ni dalo.

Čestitke Cviklu za dober tek.
spela* napisal/-a:Sicer pa niti jaz nisem govorila o nagradi, ampak o odnosu.

In za tebe je tak odnos pravi? Si si ogledala tisto fotoreportažo, ki jo je objavil jozet? Potem pa še enkrat primerjaj "besedilo" s tistimi slikami :D

Arif napisal/-a:Velika večina nas je imela problem s številko.

Definiraj "večino". Ne bi rekla, da je bilo ravno tako. Samo ugibam ampak verjetno ste imeli težave tisti, ki ste si številko nalepili na majico :wink:
Se strinjam z Nano!
Že predolgo meljete s temi številkami.
Tek bi moral biti po pravilih AZS- si brez številke, diskvalifikacija, pa ne bi bilo nobenega problema in polemike!
Jaz sem številko imel pripeto s štirimi sponkami in ni bilo nobenih težav- se je treba malo potrudit in potem odpadejo izgovori na sto in en način!

Lp
nana napisal/-a:
spela* napisal/-a:Sicer pa niti jaz nisem govorila o nagradi, ampak o odnosu.

In za tebe je tak odnos pravi?

Ne, to, da nekomu naknadno očitaš, da si ni zaslužil nagrade, potem ko si mu jo podelil, za moje pojme ni pravi odnos.
In tudi to, da nekomu, ki je zaradi tega užaljen, rečeš, naj že vendar odraste, za moje pojme ni pravi odnos.
Ampak to je samo moje mnenje.
Špela, še zadnjič ti povem, da sploh ni bilo govora o nagradi. Moje pripombe so letele izključno na "zgodbico o odvzeti štartni številki", za katero se je izkazalo, da je izmišljena. O tem odnosu sem jaz govorila. Preberi si vse še enkrat.
Tvoja reakcija je pa takšna, kot da si osebno prizadeta... Zanimivo :wink:
Pa nisem ravno prepričana, da si ti prava oseba, ki bi meni lahko pridigala glede kakeršnegakoli odnosa.
Nazadnje spremenil nana, dne 30 Jun 2009, 23:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Povedala sem samo svoje mnenje o zapletu. Nikogar nisem napadla (vsaj namen ni bil tak) in če si moje besede razumela kot pridigo, se ti opravičujem, ker ni bilo mišljeno tako.
Ne poznam ne Cvikla ne glavnega organizatorja prireditve, tako da nisem nikakor osebno prizadeta v tem zapletu. Mnenje sem si ustvarila izključno na podlagi informacij na forumu in je pač drugačno od tvojega. Da je pa Jože (jozet) odgovoril za moje pojme zelo korektno, sem pa tudi napisala.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA