Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

spela*
vlado napisal/-a:Sprašujem se, če si lahko vpišem moj nov PB v večno lestvico polmaratoncev.

Seveda lahko. Imaš čas, ki si ga izmeril sam, plus uradni čas Araba (če sta ves čas tekla skupaj). :wink:
Uporabniški avatar
 raf
Pa sem tudi jaz stopil v klub maratoncev in moram rečti, da je bilo celo lažje, kot sem si mislil med pripravami na ta maraton. Zahvala gre tudi moji Eriki, ki je bila suport članica na obratu in predvsem Tonu, ki me prišel počakati na 36 km in sva zadnji del skupaj odtekla. Zahvala tudi vsem TF, ki so navijali ob progi in ko, ko slišiš svoje imel iz drugih ust, ti da res dodanto energijo.
Rek, da je vse v glavi pa drži, kot pribito in tega se naj zavedajo tudi vsi bodoči maratonci.
Srečen sem, da sem dokazal, da se da tudi z diabetesom pretečti maraton in kolikor vem sem prvi diabetik po 7 letih v Sloveniji, ki je pretekel maraton.
obširno poročilo bom pa podal na svojem blogu, ko bom malo uredil mislil.
Tekačiče in Tekači!

Iskrene čestitke za dosežene rezultate v Radencih! Še zlasti za dosežene osebne rekorde!
Čestitke Arifu in Rokyu!! Posebne čestike tudi Rafu, ki je kljub bolezni kipi od energije. Kapo dol!

:laola :laola :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 pementos
skoraj idealni pogoji za tek (brez vetra bi bili res idealni). Kljub temu, da imam težave z ahilovo in da sem zelo malo tekel sem vedel, da imam zelo dobro kondicijo. Protivnetne tablete so pomale in tetiva skoraj me ni motila. Cilj je bil moj PB v Radencih, kjer sem vedno imel težave zaradi vročine in manjkanja kilometrine. In mi je uspelo. Prvi razlog je bil vreme (očitno vročina me ne ustreza), drug razlog, da sem bil priden pozimi in sem nabral dost kilometrov. Radenci so bili moj treti letošnji polmaraton. Nisem hotel pretiravati na začetku in zaradi tega sem tekel konzervativno 4min/km. V drugi polovici sem lovit sotekača, ki je imel odličen tempo in sem tekel z njim skoraj do konca. Majno krizo sem imel v zadnjih dveh kilometrih, verjetno zaradi premanj treninga v zadnjih tednih, ampak brez večih težav sem prišel v cilj. Na vrhu vseega nisem dobil nobenih žuljel in to že drugič zapored :D Hvala Stanki za mazilo.
Uporabniški avatar
 lonely
No,pa smo...tudi Radence

Desetič sem bil na tej prireditvi...in vedno sem se premagoval na najdaljši razdalji.

Takšne idealne temperature,kot letos,nisem imel nikoli.No,ja letos je nagajal ta "hudičev" veter in marsikaterega tekača prikrajšal za kakšno minuto pri končnem času.
Še posebej je bil izrazit v drugem krogu kajti maratonci so bili osameli in ni bilo možnosti za "skrivanje" za nekom.Tu pa tam si zagledal kakšnega...organizator pa ni nič kriv ker ni uspel zbrati več kot 200 maratoncev...s tujci in povabljenci vred.

Prireditev je bila lepo organizirana...okrepčevalnic več kot zahtevajo normativi...darilne vrečke ok...tudi vsi drugi servisi dobro organizirani.

Tole mi je bil četrti maraton v zadnjih 20-ih dneh in lahko povem da je vsaki lažji in hitrejši...tudi ta...polovičko sem naredil v dobrih 1.35...drugo malo užival...boril se z vetrom...objemal..slikal...in brez težav prišel v 3.35,čeprav mi je veter odščipnil vsaj 15 minut.

Hvala vsem ki so me spodbujali na mojem 110-em maratonu...našim...Vitezom...in ostalim.
Lepo je bilo in v Radence se zmeraj rad vračam...ne glede na pogoje.Ta tekaški dogodek pač ima svojo karizmo in čar...škoda ga je izpustiti.

Rad bi čestital vsem ki ste se premagovali na kateri od razdalj in pri tem dosegli svoje osebne zmage...PB-je.

Posebne čestitke gredo tistim ki so prvič premagali razdaljo 42.2 km...tanjab, Mojca73.
in seveda našemu raf-u ki je kljub specifičnim težavam več kot uspešno prišel do cilja.

110...2010 8/20
Uporabniški avatar
 mrzli
Bravo Lonely :clap:

Prvo seveda čestitke za tek :laola
Ej, ti si faca :) , vsaka ti čast. Že tako odtečeš dober čas, in pol si še najdeš čas, kot si sam napisal, za objemanje, slikanje itd.. Večina nas gleda, kako bomo čimprej prišli do cilja, kdaj bo že ta cilj, ti pa med tekom najdeš čas še za druge stvari. Ej, res si faca :cast1: . Ostani takšen kot si. No, saj verjetno je še kakšen tak, samo tebe pač poznam :) . Od kje sploh črpaš to energijo, to voljo za vse te maratone, ki jih šibaš drug za drugim.

Lonely, še naprej uživaj tako kot do zdaj in upam, da se bomo tudi drugi začeli zgledovati po tebi :laola
 binoni
Čestitke vsem....posebej pozdravljam popaja in še dva mladeniča - skupaj smo odtekli prvi krog in hvala za spodbudne besede in seveda upam da bomo naslednje leto odtekli skupaj maraton...
 tanjab
Najprej vsem tekačicam in tekačem čestitke za pretečeno razdaljo, za katero se je posameznik odločil.
:laola

V Radencih je bil moj prvi maraton :D . Sem super zadovlojna, ker sem prišla še prej kot sem si zamislila. V nekaj začetnih kilometrov mi je delal družbo Bojan. Hvala ti Bojan :wink: , pa tudi glede organiziranega prevoza. Organizacija teka je bila na nivoju.
Hvala vsem.

P.s.tom jaz sem tista, ki sem se izgubila :oops: ...potem sem se našla :lol:
 Jozgol
naj še jaz nekaj občutkov pristavim. moj drugi maraton (prvi lani v LJ). seveda prvega ne pozabiš nikoli :D in je bila veliko lepša prireditev (vreme, darila, množica...) vendar sem tokrat bolje odtekel. lažje je šlo in to mi zelo veliko pomeni. takrat sem doživel muko, ki sem jo parkrat v življenju in zadnjih 11km sem res trpel. no tokrat se je to zgodilo 6km pred ciljem a ne tako grozno. a najprej lepo po vrsti.... malce sem se bal maratona, predvsem ker se nisem skoraj nič pripravljal na njega..le 40km v zadnjih dveh tednih s PST vred. vendar pa od drugih športom sem imel občutek, da imam nekaj kondicije. drug manjši strah pa je bila tako strašljiva napoved deževja, ki bi mi sigurno prikrajšala užitek....eh, pa sem rekel da ne bom gledal težav, da bom tekel po pameti in da se ne bom matral preveč. zdaj sem bil že na parih prireditvah in vzhičenja nad množico ni več toliko.... prišel sem svoje odslužit in na koncu kakšen pir spiti in biti v dobri družbi... pomembno pred štartom mi je, da sem šel večkrat na drugo potrebo in da se nisem nacejal tekočine...štart in prve km sem imel za ogrevanje telesa, tempo je bil res jutranji, prehitevali so me vsi.... ure nimam, zato nisem vedel a grem prepočasi...ravnam se po "telesu" in po 8km so se noge ulavfale...(aja, prejšnji dan sem igral nogomet in ga malo pil, potem pa še malo spanca ponoči imel :D ). po 15km sem ujel skupinico ljudi in enega z majico da je zajec za 3:30...vau, čisto srečen sem rekel da bom prvič bilo kdaj tekel za zajcem, da se ne bom sam preforsiral...tempo so imeli počasnejši a vse to so rezerve za drugi krog....prvič se mi je zgodilo tudi, da smo se vmes skozi pogovarjali, hecali... oznake za km sploh nisem več opazil...v mestu pri obratu pa je šel nekam hitrej ali pa sem jaz začel počasneje :D . 2km sem rabil da sem ga ulovil in potem je rekel da smo imeli prvi krog 1:42. nič me ni stisnilo, ko sem videl da drugi zavijajo v cilj jaz pa moram še en krog, ker sem tega zajca lovil... pri 26km se je dokončno odlepil in ostala sva le dva. (zajc je bil kar hitrejši, saj je sotekač prišel ob 3:31. in že veliko km nisva ga imela na vpogled). hvala, hvala, in še enkrat hvala da sem imel nekoga... to, če bo možno, je prvi cilj na naslednjih maratonih, da imaš družbo... ko sem rekel da bom tekel po pameti, to pomeni da bom skoraj na vsaki postaji dal nekaj v usta in ne tako kot v LJ, ko sem to naredil ,ko sem bil že v agoniji :evil: . spotoma sva pobrala enga majstra, ki je star 68 let in je eden izmed najboljših v svoji kategoriji. ustvarili smo si tudi vsaj malce zavetrja, ko nas je v drugem krogu parkrat veter ustavil...govoril je kakšne uspehe ima in midva mladca sva se samo klanjala. s sotekačem sva si bila podobna, istih let, malo km v nogah in mukah od bolečin v kolenih na daljših razdaljah...potem sva pa imela takšno korenino za družbo :D . km so bili vse daljši in vse manj mi je bilo za zabavni pogovor. pri 36km pa nisem mogel več biti z njima....zadnjih 6km se zdi številka majhna, a je prav tako hudičeva :D . samo še cepetal sem in veliko tekačev me ja prehitelo...tu sem izgubil tudi nekaj časa in vztrajnost in trmoto sem prestavil v 6. prestavo :D . premikaj noge in ne razmišljaj o mukah!!! potem me še sodelavec prehiti 3km pred koncem in ko sem bil v mestu ja bila glava čisto zdrava, čeprav noge niso šle nikamor....ko me je par sto metrov pred ciljem bodril s pirom še sosedežnik (?) na avtobusu, sem pa vključil v turbo in šprintal v cil :D . tam pa najprej veselje ob slišanju tvojega imena, pogled na čas 3:35 (neto malo manj) in ko mi Petra izroči medaljo! če sem med tekom rekel, da bo dež zdržal ravno toliko, da pridem v cilj, se je to tudi uresničilo!! le 1 km pred ciljem me je prehitel :D . po teku pa spet v her flick varianto :D . začne se šepanje, polomljena hoja, raztegnit se ne morem, kaj šele da bi kaj tekel :D . a veliko bolj kot v LJ sem prišel dosti hitreje k sebi. zato pa je bila avtobus pametna rešitev! včasih se res vprašam zakaj se tako matram in čemu mi je tega treba, a vem da mi je 21km premalo kdaj :D in ni pravi izziv. sem prvič oblekel tudi našo majico in toliko ljudi potem navija zate, kar je res lepo, čeprav se ne poznamo hvala vsem dobrim, prijaznim ljudem... majica nas združi še malo bolj, kot samo ljudi z ljubeznijo do teka. sem še kaj pozabil, a žal sem spet predolg...na koncu pa hvala našima organizatorjema in cenim kako je to dajati svojo energijo za ljudi, ki imajo toliko svojih različnih "muh". kratek povzetek: nisem tako trpel, kar je najpomemneje, družba ob teku je pomembna, ustavljaj se na postaji, za tiste zadnje km boš pa moral kaj bolj daljše treninge imeti, zadovoljen s časom, glede na to koliko km imam v nogah, vsa čast vsem starejšim, ki se udelžujejo teh naporov. lp vsem. p.s.: ker pa me kolegi kličejo naslednji dan za badminton in tenis jim pa nisem mogel odpovedati :D . lahko sem zmogel še 5 ur športa :D . res super, da nisem imel problemov.
Moj 5. nastop v Radencih se ni izšel ravno po načrtih :oops: :roll: (cilj mi je bil teči pod 40 min), vendar sem s časom 40.45 min kar zadovoljen, saj sem skoraj za 2 minuti popravil svoj najboljši čas v Radencih na tej razdalji, saj med tekom nisem imel večje krize. Vreme sicer idealno za tek, vendar je proga kar razgibana, pa tudi malo daljša (Garmin mi je nameril 10.2 km).
Drugače sem pa preživel lep dan v dobri družbi TF-jevcev, imel zelo hiter prevoz z Bobrom tours :clap: :cast:, po teku imel regeneracijo z Natašinim štrudlom, ki je bil odličen... :clap: :cast:, sama prireditev na nivoju, srečal veliko poznanih, tako, da sem več govoril kot tekel... :D
Hvala vsem za dobro družbo ter Bobru za prevoz in pa čestitke vsem za odlične rezultate :clap: :clap: :laola
Se vidimo prihodnje leto zopet v Radencih 8)

Lp! :wink:
Uporabniški avatar
 muc
Čestitke vsem in vsakemu posebej za kakršnokoli pretečeno razdaljo v Radencih! :laola
Sam osebno sem zelo zadovoljen z rezultatom, sedaj vem kje sem in kaj se da še "popravit" do Lj. maratona.
Hvala lepa še enkrat Bojanu in Nani za vse skupaj :clap: ...drugo leto pa spet v Radence!

Lep pozdrav vsem...lepo vas je bilo spoznati!!! :wink:

p.s.
TF je zakon! :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Maraton je uspel

Po treh tednih od zvina gležnja sem pretekel maraton v zastavljenem času zajca 3:50:00. Ni bilo lahko. Kondicija je bila na psu, saj so bili moji teki za razgibavanje gležnja le največ dvakrat po 2,6 km na dan in to v počasnem tempu. Gleženj pa seveda še ni bil čisto zdrav.

Vse je v glavi
Zaradi poškodbe nisem bil prepričan, da mi bo uspelo. Imel sem rezervno varianto, da bi odstopil na polovički, če bi menil, da si delam škodo. Seveda tega nisem razlagal naokrog, saj je jamranje prepovedano.

Zajec prvi krog
Prva polovica maratona je šla dokaj dobro. Do 17 km sem imel povprečen pulz okrog 145 udarcev/minuto, na obratu pa že okrog 155. Polovičko smo zaključili dobre pol minute hitreje kot je sredina ciljnega časa. Tekli smo v dokaj veliki skupini in nekaj jih je po prvem krogu zaključilo.

Drugi krog
Na drugi krog sem se podal že s prepričanjem, da bom pretekel cel maraton, saj gleženj ni povzročal večjih bolečin. Po 31 km je pulz poskočil že na okrog 160, po 39 km na 164 in v cilj 168 povprečno in celo 171 maksimalno. NORO. Kondicija je šla precej dol. Za ta rezultat sem vložil ogromno napora. Visok pulz je posledica teka na moč.

Maraton
Za zajčjo službo sem si natisnil na listek čase po kilometrih. V prvem krogu smo večina držali prednost dobre pol minute, ki je hitro pošla v drugem krogu, ko je zapihal veter v prsa. Homogena skupina, ki se je dolgo držala skupaj, je začela na vetru razpadati. Fifti in Samo ter še eden tekač so stopili na čelo. Počasi so se oddaljevali. Lojzka Bratuša, ki se je zvesto držala skupine, je v vetru malenkost zaostala. Ob bok z menoj je tekla Mojca73 vse do 34 km, nakar je malenkost popustila. Moj listek je pokazal 50 sekund zaostanka. Moški del skupine je bil pred menoj, ženski sta ostali zadaj. Sam sredi ceste in veter me tišči v prsa. Alja je krmarila med vodilnimi naše druščine in med zaledjem. Zajec je tokrat predstavljal zaledje. Okrog 36 km snamem pas z balonom, ki me je v vetru močno vlekel nazaj in ga dam Alji. Na vso moč režem zrak in se približam Samotu. Skupaj prehitiva kar nekaj utrujenih maratoncev in si dajeva tekmovalni naboj v zadnjih kilometrih, medtem ko dalje spredaj pred zajcem beži Fifti. V centru Radenc izvede Samo ciljni šprint in končno tudi jaz stopim čez ciljno črto, za katero so že stali Fifti, Samo in Alja. Pogledam na uro in moj čas se je ustavil na 3:50:01. Noro dobro. Žal mojega časa ni v rezultatih, ker sem imel lastniški čip, tistega za enkratno uporabo pa prilepljenega zadaj na številki.

Bravo mi. :laola

Sledila je analiza, ki pa tokrat zaradi žalostne vesti ni bila kot običajno.
Nazadnje spremenil ZdravkoC, dne 17 Maj 2010, 13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 zigzag
No, vreme je zdržalo, jaz pa komajda... Morda je čas za en "reality check". Planiran čas med 1:27:54 in 1:29:40 (tempo 4:10 - 4:15/km) se je izkazal za popolno utopijo, odličnemu "zajčku" navkljub (Hvala ti, tae, za ves tvoj trud in sori za komentarje v stilu "kaj pa ti tle? a je kej narobe?!", ki si jih moral zaradi mene poslušati. Žal se v soboto ni izšlo, da bi se ti pošteno zahvalil s :drink kot se spodobi...)

Čestitke vsem, ki ste v soboto tekli in dosegli svoje cilje :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA