Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uroš Sobočan napisal/-a:Ne me narobe razumet ker nobenega nisem hotel napast ali užalit. Leon vem da si mi zaželel vse dobro in tega se še kako dobro spomnim, kmalu po tistem ko smo zagazili v tisti hrib in še v zadnji delček šumske poti.

Dušan Mravlje je legenda, kaj sem hotel povedat je da vidiš idola pred sabo, nekoga ki ga občuduješ, ki pomeni smisel da vztrajaš in ti je za vzor. Potem pa.

Očitno sem si vzel vse skupaj preveč k srcu, legende ste pa tako ali tako vsi, ki si sploh upate pojaviti na startu, to pa sem jasno že večkrat povedal. :Fslo

Križana gora. Povsem jasno si napisal in se ni dalo narobe razumet. Sicer pa se mi je že nekaj časa zdelo, da te precej zanaša in da ti je nekaj močno stopilo v glavo. Bi bilo kar prav, da te da mama čez koleno. Da boš vedel, kako se morajo zelenci obnašat do starejših gospodov, od katerih se bodo še zelo dolgo morali pridno učiti.
Veš, marsikateri dojenček zelo hitro shodi in potem dirka naokoli. Potem pa enkrat pade, si polomi kak zobek in se potem kar raje drži na riti. Tako da kljub temu, da ti je uspelo preteči polovičko Balatona, do celega prstana je še daleč. Mravlje pa je pretekel ohoho takih prstanov ko tebe še niti ni bilo. Ko boš prvič srečal Dušana, se mu iskreno opraviči. Kot fini gospod bo opravičilo gotovo sprejel. V bodoče pa pridno tekaj naprej, jezik pa brzdaj.
Z vsem dolžnim spoštovanjem, do vseh legend Slovenskega ultra teka, pa se tokrat strinjam z Urošem. Ne vem zakaj nekdo misli, da mu je kaj stopilo v glavo, da ga zanaša in podobno... Še bolj mi ni jasno, zakaj bi ga bilo potrebno dat čez kolena, fant je pristopil k stvari in to ne prvič z trezno glavo in jo oddelal kot velik mož, zato mi ni jasno zakaj take izjave. Mladost ne pomeni vedno, tudi zaletavost, neizkušenost in podobno. Jaz mislim, da dečko ve kako je potrebno pristopit k stvari, kolk je porebno met v nogah in kolk v glavi, če tega nebi vedel, bi se povsej verjetnosti postavil na štart celege Balatona, pa si reku "kaj bo pa bo..." Pa ni, ampak si je stvar vzel tolk, kolk misli, da je za njega in njegove sposobnosti najbolje.
Pa ni edini v takem razmišljanju, mogoče še kateri drug pristopi k stvari postopoma in se tako uči, ker najlažje se je učiti na sebi, kaj ti pomaga, če veš vse kako so to počeli drugi, sam pa tega ne sprobaš. In ravno zaradi tega je tak pristop edini pravi in zagotavlja uspeh za take stvari.
Vsi ostali, ki jim zastavljeni cilji tako ali drugače spodletijo, pa vsak zase ve, kaj je krivo za to, iskanje bedastih izgovorov pa je :roll: .

To je to, kak jaz gledam na te stvari 8)
Pubeci, dajte se malo ohladit, če ne vas bom spakiral v avto, pa peljal še enkrat na Balton. Pa ne zato, da bi tekli okrog ampak, da malo zaplavate in se shladite. :lol:

Zame ste vsi ki ste pojavili tako ali drugače na progi Balatona legende in si zaslužite moj poklon. Bravo naši in še enkrat super ste se odrezali vsi po vrsti! :laola
Saj ne vem, kje naj začnem :) :wink: :

Kot prvo, da smo si na jasnem....
ZdravkoC napisal/-a:Dušan Mravlje je svoje največje teke že odtekel. Je v svetovni zgodovini ultra tekov zapisan s tako velikimi črkami, da verjetno tako velikih črk več ne bo in je res živa legenda. On se ne boji teči zraven mlajših, močnejših, tistih, ki so v razcvetu ... in ravno zato je še večji.

Amen.

@raf: Mi napišeš izvajalca spremljevalne muzike na tvojem videu iz YouTube? (mi gre non stop po glavi ta refren :? )

@Wega: Res je, ne bom ti verjel :lol: :lol: :lol: , slika ne laže :-- .
Sicer pa smo tudi mi na tem odcepu skoraj pol minute iskali puščico (še dobro, da smo bili trije in je vsak šel svojo smer, tako da smo jo hitro našli. Je pa bila tako bleda in sprana, da si jo komaj opazil.)

@GTA ali zafi: zelo podrobno sem prebral vaš blog, kjer sem videl, da imate vse poštimoano v nulo, do te mere, da že meji na fanatizem oz. vrhunski profesionalizem :clap: . Nas je bilo 5, ki smo tekli, pa nismo imeli 5 superg skupaj :lol: (hec). Zanima me, kako boste to porihtali na Spartathlonu saj je tam prvih 81km prepovedano kakorkoli suportirat tekača? Glede na to, koliko je Lojze pojedel vsako uro mi ni jasno kako se bo prebil do 81km. Je pa zanimivo prebirat koliko stvari ste s seboj vzeli, tudi jaz sem šele sedaj pomislil na kakšno malenkost, ki sem jo videl na vašem seznamu in verjamem, da ste s tem marsikomu pomagali, zato hvala, da ste delili to z nami. :clap: .

@Uroš: Jaz pa mislim, da je Dušan tako izkušen maček in je videl, da mu nadaljevanje tega teka ne bi prineslo nič dobrega, zato se je odločil, da odstopi. Ko sem ga dohitel, je v pogovoru dejal, da ga boli notranji del noge. Tudi tempa ni imel več tako hitrega (če sem ga jaz dohitel, te veš koliko je ura :) ).
Ko nam je letos Dušan organiziral predavanje o Spartathlonu, je rekel, da teče samo še za "gušt" in da nima komu več kaj za dokazati (se strinjam), zato si je tudi verjetno rekel kaj mi je tega treba in se ni vrgel v decimalke samo zato, da bo prišel v cilj nato pa pol leta saniral poškodbo.

Toliko....pisanje poročila pa mu nekak ne rata :? :? .

Lp :)
50cent napisal/-a:Tako je pa UltraBalaton doživel fotografski objektiv Spartathlon Team Slovenije

http://picasaweb.google.si/zajcek.dolgo ... 9121537922

Z bolj ali manj posrečenimi komentarji.... :wink: .

PS: Wega...tam na videu od rafa na 1:21.....kam ti te roka sili??? :lol: :lol:

PPS: Člani ekipe bomo poročila napisali na Zdravkotovem blogu takoj ko bo mogoče (urejanje slik je trajalo do danes :? ).

Najjače slike ...
Smeha polna skleda :--

Čestitke vsem... :--

Drgač se pa ne morem odločt ... al fifty al alek ... tista slika z makom zmaga...
Ampak dvojčki so pa dvojčki :mrgreen:

... no tekel pa mislim, da je predvsem Zdravc, vsaj po slikah zgleda tko :clap: :clap: :clap:

Alja je pa seveda THE Alja :laola
50cent napisal/-a:Saj ne vem, kje naj začnem :) :wink: :

Kot prvo, da smo si na jasnem....
ZdravkoC napisal/-a:Dušan Mravlje je svoje največje teke že odtekel. Je v svetovni zgodovini ultra tekov zapisan s tako velikimi črkami, da verjetno tako velikih črk več ne bo in je res živa legenda. On se ne boji teči zraven mlajših, močnejših, tistih, ki so v razcvetu ... in ravno zato je še večji.

Amen.

@raf: Mi napišeš izvajalca spremljevalne muzike na tvojem videu iz YouTube? (mi gre non stop po glavi ta refren :? )

@Wega: Res je, ne bom ti verjel :lol: :lol: :lol: , slika ne laže :-- .
Sicer pa smo tudi mi na tem odcepu skoraj pol minute iskali puščico (še dobro, da smo bili trije in je vsak šel svojo smer, tako da smo jo hitro našli. Je pa bila tako bleda in sprana, da si jo komaj opazil.)

@GTA ali zafi: zelo podrobno sem prebral vaš blog, kjer sem videl, da imate vse poštimoano v nulo, do te mere, da že meji na fanatizem oz. vrhunski profesionalizem :clap: . Nas je bilo 5, ki smo tekli, pa nismo imeli 5 superg skupaj :lol: (hec). Zanima me, kako boste to porihtali na Spartathlonu saj je tam prvih 81km prepovedano kakorkoli suportirat tekača? Glede na to, koliko je Lojze pojedel vsako uro mi ni jasno kako se bo prebil do 81km. Je pa zanimivo prebirat koliko stvari ste s seboj vzeli, tudi jaz sem šele sedaj pomislil na kakšno malenkost, ki sem jo videl na vašem seznamu in verjamem, da ste s tem marsikomu pomagali, zato hvala, da ste delili to z nami. :clap: .

@Uroš: Jaz pa mislim, da je Dušan tako izkušen maček in je videl, da mu nadaljevanje tega teka ne bi prineslo nič dobrega, zato se je odločil, da odstopi. Ko sem ga dohitel, je v pogovoru dejal, da ga boli notranji del noge. Tudi tempa ni imel več tako hitrega (če sem ga jaz dohitel, te veš koliko je ura :) ).
Ko nam je letos Dušan organiziral predavanje o Spartathlonu, je rekel, da teče samo še za "gušt" in da nima komu več kaj za dokazati (se strinjam), zato si je tudi verjetno rekel kaj mi je tega treba in se ni vrgel v decimalke samo zato, da bo prišel v cilj nato pa pol leta saniral poškodbo.

Toliko....pisanje poročila pa mu nekak ne rata :? :? .

Glede gta-ja ali Lojzeta Primožič. Z njim sem skupaj opravil že nekaj treningov in vem kako se vsega loteva. Če bo štartal na Špartatlonu bo znal sam brez problema priti čez Korint, kjer se lahko začne spremljati tekača. Zna se pripraviti na vsako še tako zahtevno situacijo in se prilagajati razmeram-dobrim in malo manj dobrim.

Sicer pa vsem čestitke
janez.ferlic napisal/-a:
50cent napisal/-a:...
@GTA ali zafi:...Zanima me, kako boste to porihtali na Spartathlonu saj je tam prvih 81km prepovedano kakorkoli suportirat tekača? Glede na to, koliko je Lojze pojedel vsako uro mi ni jasno kako se bo prebil do 81km. Je pa zanimivo prebirat koliko stvari ste s seboj vzeli, tudi jaz sem šele sedaj pomislil na kakšno malenkost, ki sem jo videl na vašem seznamu in verjamem, da ste s tem marsikomu pomagali, zato hvala, da ste delili to z nami. :clap: ....

Glede gta-ja ali Lojzeta Primožič. Z njim sem skupaj opravil že nekaj treningov in vem kako se vsega loteva. Če bo štartal na Špartatlonu bo znal sam brez problema priti čez Korint, kjer se lahko začne spremljati tekača. Zna se pripraviti na vsako še tako zahtevno situacijo in se prilagajati razmeram-dobrim in malo manj dobrim.

Sicer pa vsem čestitke

Janez, glede na to kako podrobno ima Lojze z ekipo poštimane stvari, jaz in sem prepričana, da tudi 50cent, ne dvomim(o) v Lojzeta. Tudi mene zanima čisto "tehnično" (uporaba "drop"-bagov, ki jih predaš organizatorju?, pas, ???) kako se bo(do) spravil(i) k stvari do 81 km.
Hvala Alja :) .
Res je, nisem mislil, da Lojze ne bi prišel do 81km. Daleč od tega, vsi vemo česa je Lojze sposoben. Mene bolj zanima, glede na to, da ogromno poje in popije kako bo to izpeljal, ker vsega s seboj verjetno ne bo nosil :) .

50cent napisal/-a:Hvala Alja :) .
Res je, nisem mislil, da Lojze ne bi prišel do 81km. Daleč od tega, vsi vemo česa je Lojze sposoben. Mene bolj zanima, glede na to, da ogromno poje in popije kako bo to izpeljal, ker vsega s seboj verjetno ne bo nosil :) .

In tako smo te tudi razumeli.
Letos bo zanimiv Spartathlon. Že sedaj želim vsem našim uspeh.
Očitno bom moral biti prvi od nas, da podam svoje videnje naše prijetne odisejade okoli Balatona.
Že v nedeljo pred startom, smo na operativnem sestanku pri Zdravcu zavzeli stališče, da bo ta tek za nas predvsem eno doživetje, na katerem se bomo ob teku čim bolj zabavali in se imeli lepo, Spartatlon tim pa opravi generalko pred potovanjem v Grčijo. In tega mislim da smo se v celoti držali. Bilo je krasno. Pa lepo po vrsti.
Že ob prihodu v Pesnico, kjer so me pobrali je bilo veselo, Zdravc je "udrihal po drotu" in širil prešerno razpoloženje. Pot je nato minila ob poslušanju tekme SLO-ZDA (val 202 je vlekel do konca), ob katerem ni manjkalo vzklikov, navijanja in spodbujanja naših ter občasnega pojava kurje kože zaradi razburjenja. Da smo vse to lažje prenesli, smo si jaz, Samo, Zdravc in nekaj malega Alja pomagali s hladno pijačo, jasno da s pivom, Fiftič je pač vozil in je tako samo požiral sline. Nato smo prispeli na cilj, se malo razočarani zaradi zapravljene zmage naših fantov namestili v apartma in ga mahnili po štartne številke, kjer smo srečali kar nekaj naših, Sebi, Inot, Tomaž Pivec, Miro... Privoščili smo si par porcij testenin, izdatno zabeljenih z ocvirki, ki so zelo teknile in pivo. Nato smo se odpravili nazaj v apartma, kjer nam je Alja pripravila večerjo. Nato smo na terasi ob pivu kovali taktiko teka za naslednji dan. To je trajalo kar nekaj časa, mislim da do porabe zalog piva. Po slabo prespani noči in zajtrku z jajci, marmelado, smo se polni optimizma, s posebnim navdihom (vsaj jaz) odpravili na štart, kjer smo se Slovenci kaj hitro našli, naredili par fotk, rekli par besed in kar hitro se je začelo zares. START, začelo se je. Sam sem se javil za fotografa in nedaleč od starta slikal moje sotrpine, ki so oviti v slovensko zastavo skupaj startali. Nato ga je Alja mahnila proti prvi postaji, Samo jo je spremljal na bajku, mi pa po kombi in za njima. Čutiti je bilo enmau nervoze, saj je bila na cesti velika gneča. Po menjavi Alje in Samota, je Alja s kolesom odšla še enkrat na start, saj je naš Vreme izgubil GSM, mi pa za njo. Nato je počasi steklo in Samo ga je dobro kuril proti 40 km, kjer sem ga jaz menjal. Svoj tek sem začel lepo počasi, saj sem vendar prišel uživat in ob spremljavi Alje opazoval okolico Balatona. Malo me je jezilo, da smo tekli okoli jezera, o vodi pa kar nekaj časa ni bilo ne duha ne sluha. Med tekom sem se resnično zabaval, neprestano so mi po glavi rojile pozitivne misli, na okrepčevalnicah sem se veselo pofočkaval na "bankomatu" (čipiral), pridno jedel in pil ter se zaradi vročine hladil z vodo po glavi. Res je bil čudovit tek, bil sem izredno dobre volje, zato sem Alji občasno poziral na malo čudnih mestih (mak...). Proti koncu sva z Aljo začela tudi ubrano prepevati, s čemer mislim da sma spodbujala tudi ostale tekače, ki so se nama ob tem pridušeno smehljali (zakaj neki le???). Mojih 30 km je minilo kot bi trenil in že se je na progo podal Fiftič, ki je predal štatefo Zdravcu na 86 km. Na 86 km smo se malo okrepčali, srečali Tatjano, Dexija in Sebi, rekli besedo ali dve in nadaljevali proti cilju. Zdravc je začel po planu, in po nekaj menjavah na kolesu s Samotom, sem Zdravcu začel z namenom motivacije in krajšanja časa prepevati na vse grlo. Zdravc je bil nad mojim petjem izredno navdušen, zato mi je pri tem veselo pomagal in tako so naju ostali tekači in spremljevalci z zanimanjem opazovali ter se ob tem prijetno zabavali, celo na eni od okrepčevalnic so naju pozdravili z "O SOLE MIO". Nekateri spremljevalci so nama občasno malo pomagali in mislim da sma s prepevanjem širila pozitivno energijo med vsemi udeleženci. Kilometri so vztrajno minevali in mi smo ga veselo pičili proti cilju. Vmes smo se okrepčali z izdelki iz "mekdonaldsa", zaradi slabih označb iskali pravo pot, si privoščili turško kavo, ki jo je skuhala Alja, si pripravili pečena jajca, iskali Samota, ki ga je s kolesom odkuril mimo nas, zgubili slovensko zastavo in se še naprej prijetno zabavali. Zadnjih 55 km je Fiftič tekel ob Zdravcu, na koncu se je pridružil še Samo, Alja je zadnjih 30 km prevzela krmilo kolesa, jaz volan in tako smo kar naenkrat bili tik pred ciljem, kjer smo dogovorili slavnostni prihod v cilj. Ponovno sem se javil za fotografa, ga odkuril naprej v ciljni prostor, kjer nas je pozdravil dež, ki je neusmiljeno žgal dobrih 30 minut. Spartatlontimaši so po 24 urah in 2 minutah oviti v slovensko zastavo družno pritekli skozi cilj, sledile so čestitke, alkoholfrei pivo, prejem medalje in madžarskih sportskih novosti ter moker odhod v apartma. Nato tuširanje, ki je verjeli ali ne po enem dnevu prijetno pasalo, kosilo in počitek, katerega sem jaz po 3 urah prekinil in popoldansko druženje s Tatjano in Dexijem ob madžarskem pivu vse tja do večera. Nato spanje in drugo jutro proti domu. In to je to.
Skratka bilo je enkratno, nepozabno, veselo, zelo pozitivno naravnano, kar mislim da se tudi odraža na izboru slik, ki jih je gor priheftal Fiftič.

Alja, Samo, Zdravc in Fiftič hvala da ste me vzeli zraven, mislim da je bila med nami neka pozitivna energija in velika mera sinergije.

In bravo vsem ostalim, ki ste bili tako ali drugače prisotni, še posebej vsem tekmovalcem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA