Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

dpop
Zanimivo... mene pa po včerajšnjem maratonu bolijo
predvsem "roke" (haj, pa lepo pravijo da ga ni dobro
imeti "dolgo v roki" :wink: )

Čestitke vsem ki ste imli jajca, da ste tekli in čestitke vsem
brez jajc, ki ste tekle :wink: :wink:

Moja statistika je sledeča...
490/287/5 (narejeno/objavljeno/uspelo)

Zaradi velikega števila slik sem jih razdelil v dva dela
PRVI DEL
DRUGI DEL

Je pa takole "pokrivanje" prireditve nehvaležno delo...
ne moreš biti povsod in ne moreš "ujeti" vseh... vsem ki sem jih
IZPUSTIL :oops: se OPRAVIČUJEM... vsem pa ki so na slikah
se takoisto opravičujem za kvaliteto slik... j**i ga... 5 jih je pa
dobrih (famozni 1 procent :? :roll:)

1156 Darko

P.S. Moja boljša polovica pa slike ki jih je naredila še
"malo obdeluje"... :wink: (je samokritična pa ji nobena
ni všeč...)

P.S.S. Pa ne mi Apača sesut...plizzzz :wink: :lol:
ziga napisal/-a:So bile res slabo postavljene kilometrske oznake, kot so nekateri trdili? Pa avtov je bilo tudi menda kar nekaj tam, kjer so bile ceste popolnoma zaprte!?

kilometerske oznake odlično vidne ... avtomobili pa ... Pod hribom, tik pred križiščem z Vodnikovo, smo imele manjši incident s prepotentnim voznikom ... nam je trobil in kričal skozi okno, naj se umaknemo :) in to pred policistkinimi očmi, ki mu je celo prav ustržljivo dvignila trak, da se je revček lahko odpeljal :wink:
Uporabniški avatar
 GaGa
Tudi jaz sem prvič na tekmovanju spravila skupaj 21km :D. Z mojo dolgomesečno partnerico Priseljenko sva začeli zelo zelo počasi (verjetno zaradi moje preganjavice). Domena je bila, da do desetega km tečeva skoraj pogovorni tek in potem, če bo šlo malo pospešiva. Na enajstem sva res mal pohiteli, vendar je mene na trinajstem že malo špikalo. Tako je Priseljenka odhitela na prej. Jaz pa sem v družbi nepoznanih tekačev tekla do osemnajstega km, ko sem spet ujela Priseljenko.
Moram povedat, da mi je pa kr mal morale zbil, ko sem za ovinkom zagledala prepoznavno frizuro - Fotra. Tistih 100m sem se spraševala in upala, da ni kaj hujšega. Hvala bogu je bilo vse ok.
Tistih par km od devetnajstega naprej se je kar vleklo, moja soparnerica se je izgubile malo za mano, jaz pa se puskušala vsaj malo hiteti proti cilju. No potem sem srečala še Barb z zastavo... pol sva pa skupaj tekli skozi cilj. Tistih zadnjih 500m je minilo kot bi trenil. Hvala vsem navijačem!!!

S* napisal/-a:Pogrešala sem še vodo v 0,5 l plastenkah (mogoče so jo celo imeli, samo da sem jo v tisti gužvi spregledala).
LP Suzana

Na internet strani je organizator obljubil plastenke z vodo, jaz sem po njih vprašala že na prvi okrepčevalnici, pa jih ni bilo. Plastenke smo res dobili, vendar šele v cilju.

Bila sem tudi na anlizi, vendar sem po dveh urah morala it :cry: . Mi je kar malo žal.
Uporabniški avatar
 pegaz
dpop napisal/-a:P.S.S. Pa ne mi Apača sesut...plizzzz :wink: :lol:

Ej Dpop, super slikce, ni kaj! Pa kaj drugega bi od tebe sploh pričakovali?
(dej ne mi prosim tukej z enimi "joj kok men mal slik rata" foto-pro sebevničdevalnimi izgovori. Mi amaterji te spike tko ne razumemo, za nas si profesor in svetlobna leta naprej!)

Aja, kako se pa NE sesuje apača? Mislim, da mi je ravnokar spodletelo. ;)
Ups, Sori!
:o
(ERROR: The requested URL could not be retrieved
The following error was encountered: Read Error
The system returned: (104) Connection reset by peer)
Uporabniški avatar
 primus
Kvaliteta slik je super, edino kvaliteta objektov občasno malo zaniha... :D :D

primus
Uporabniški avatar
 miro
A ste vidl rezultat - uvrstitev , tahitre likarce iz Šiške - Čestitke Tanjo O!!
Miro
Uporabniški avatar
 gorazd
Kolikokrat sem poslušal nasvete od Matevža, pa me je vseeno potegnilo in sem začel prehitro. Tja do 30-32 je šlo še vedno prehitro glede na zastavljeni cilj, pa me je potem v zadnjih 10km pobralo. Samo gorenjski trmi in mojim prijateljem se imam zahvaliti da sem stisnil do konca. In to tudi vsem iz TF, še posebej tebi Barb k si zmano tekla tistih 50m, tam sam bil že čist na koncu z močmi.
Pol pa vidim tablo še 198m malo pade koncentracija in krč. Sej ne moreš verjet. Pa stegovat nogo, pa tancat, ampak tega si nisem pustil vzet.

Dones mam sicer mal trde mišice ampak ni hujšega, še dan dva pa bom že razmišljal kdaj grem spet. Zdej pa pesti držat za naše prjatle v Dublinu!!
Uporabniški avatar
 Barb
Čestitke še enkrat iz srca prav vsem
-tistim na 6km :cast:
-tistim na 21km :cast: :cast:
in seveda še posebno
-tistim na 42km :cast: :cast: :cast:

Vsi ste zamgaovalci zavedajte se tega, ne glede na to kakšen čas ste včeraj dosegli.

Tekli ste pa vendar. Nekateri,kljub neznanski želji tega nismo mogli.
Bili pa sem z vami ves čas.

p.s.:opravičujem pa se nekaterim, ki jih nisem pozdravila in poklicala po nicku ali imenu,ampak verjemite, pri toliki množici, je tudi meni včasih zablokiralo v možgančkih. :wink:
Uporabniški avatar
 miro
Še nekaj Fotru

Nekaj tekačev je imelo na majici zapisan slogan: " Lahko me prehitiš , zmagovalec pa sem vseeno jaz "! (vsaj tako nekako )
Zmagovalec si seveda tudi ti saj si pretekel zadano razdaljo , verjetno brez večjih težav, mogoče te je pokopala malo psiha , ker si imel prevellika časovna pričakovanja.
Seveda si sposoben preteči to razdaljo v dveh urah , jo boš pa drugič, polmaratonov je še velliko.
Vzemi to kot eno stopnico ,ki si jo prestopil na poti k " pravem " maratonu.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Fotr
miro napisal/-a:Še nekaj Fotru....Nekaj tekačev je imelo na majici zapisan slogan: " Lahko me prehitiš, zmagovalec pa sem vseeno jaz "!

Miro, hvala za tolažbo, saj se v resnici sploh ne sekiram in nisem razočaran, še posebno ker sem spoznal toliko drugih lepih stvari, da moram nekaj dni zajemati sapo, da bom lahko vse povedal. Tudi jaz sem videl napise na majicah, z največjimi črkami je bilo napisano:"Lahko ME !...potem pa z manjšimi:"prehitiš, zmagovalec pa sem vseeno jaz "! Ker nisem imel očal, sem videl na hrbtu lepe tekačice samo napis"Lahko me", pa sem bil tako nebogljen, da še sebe nisem mogel...spraviti v red. Ampak kljub vsemu naprezanju je dobro, da so mi po glavi rojile misli na seks. Ja, seveda, če je bil pa Matjaž zraven, ki je poznal skoraj vse tekačice, ki so naju prehitele. Matjaž pa ne bi bil pravi Matjaž, če ne bi polovico maratona govoril o seksu. Tudi na ta način me je priganjal in mi vzbujal voljo in motivacijo.
Uporabniški avatar
 Tjaša
ČESTITKE vsem, ki smo včeraj prišli na cilj!

Še posebej pa čestitam Šiškarcam in Poletovcem in "hitri likarci", ki je vsa nasmejana pritekla okol ovinka na 41. km, pa mojemu Lučkotu, pa Slončku, pa Pantha Rejevi Carmen (kapo dol).... sej sem vedla, da jih bom polovico pozabla naštet - men je bil včerej en tolk lep dan, čeprav sem imela solze ves čas na koncu, tko me je skrbelo za Lučkota :oops: Ko sem ga pa enkrat dobila, ga nisem hotla z nobenim več deliti, zato sem ga ugrabila! Tko, zdej veste kdo je kriv, da ga ni blo na ANA-LIZI! :wink:
 prim
Še 1 X čestitke vsem.

Ampak naj carja zame pa sta:

g. Konštantin, na 21 tekel 2:24, letnik 1919
ga. Žigon , na 21 tekla 2:15, letnik 1928

To nam delita, nam sploh ne more in ne sme nikoli zmanjkat volje.
Uporabniški avatar
 Fotr
Nataša napisal/-a:...Fotr, veš, nate sem pa včeri največ mislila in sem ti hotla danes še posebi napisat, da se nikar ne sekiraj, ampak vidim, da si sam pri sebi vse dobro premlel in potegnil prave zaključke in ne boš obupal nad tekom in nad sabo in nad forumom. Me je že prav skrbelo, ko si bil tako žalosten v Emonski. Nikar se ne obremenjuj s časom!! Prvič si tekel 21km in pretekel si:!: :!: Tekma je vedno drugačna kot treningi in kljub vsej pripravljenosti ne moreš vedet, kako bo, ko se dejansko znajdeš na takšni prireditvi, svoje naredijo trema, množica, vreme, polno takšnih in drugačnih dejavnikov. Ti si sebi in nam že zdavnaj dokazal, da si vreden vsega spoštovanja in veš, da si za nas CAR in da te mamo vsi ful radi in te bomo še naprej podpirali in vzpodbujali. Zdaj šele prihajaš v najboljša maratonska leta! Tole včeraj je bila prva zmaga in izkušnja, še veliko jih bo, ti samo vztrajaj!! :wink:

Hvala, Nta, za vzpodbudne besede, sam s sabo sem razčistil že po 11. kilometru, ko sem mislil, da bom vklopil najvišjo prestavo, pa se je nekje v getribih nekaj zataknilo in je šlo samo še s prvo, če ne bi bilo Matjaža, pa bi zagotovo prešaltal v rikverc. Nič zmatran, nič zasopel, ampak ni šlo, ročna je bila zategnjena. Pa zato nisem bil žalosten v Emonski kleti, ampak ponižen. Slovenc se boji samo dveh ljudi na svetu. Svojega šefa in svoje žene. Ker šefa (službenega) nimam več, imam rešpekt samo še pred ženo, zato sem bil včeraj kar umirjen.
Zanimivo in pomenljivo je bilo najino srečanje na maratonski prireditivi, doma je rekla, da ne bo šla z mano, potem ji je bilo pa dolgčas in se je odpeljala v Ljubljano. Ko je slikala The Stroj, se ji je nekdo postvil pred aparat in ko je pritisnila, se je pokazala moja glava, namreč izmed vse množice ljudi sem ji ravno jaz stopil pred aparat, pa še vedel nisem, da je prišla za mano. Meni se je mudilo na štart, zato sem hitro odšel naprej.
Po teku, pa sem se za enim vogalom preoblačil in ko sem bil oblečen samo v majico do popka, je ravno takrat izza hiše prišla neka ženska in sramežljivo sem pokril genitalije, a dvakrat lahko ugibate, res, bila je moja žena. Za crknit, da te dobi na pol nagega sredi Ljubljane.
Kar je bilo lepega si bom zapomnil, kar se ni izšlo bom analiziral vzroke, nato pa naprej v nove zarje. Še enkrat hvala, Nta, za skrb, tudi jaz vas imam vse rad, od včeraj naprej še bolj!
Uporabniški avatar
 Andrejc
Živjo!

Prvič: čestitam vsem tekačem in navijačem za nastop na včerajšnjem maratonu (seveda šteje tudi navijaški nastop!). Sam sem prvič tekel 42km (prej nisem tekmoval niti na 21km) in svoj cilj s 3:30 presegel za ... ogromno!!! Že cel teden prej sem se psihično pripravljal in se zatrdno odločil, da v prvem krogu ne smem! prehitro. Najlepše se moram zahvaliti Mirotu in TanjiO, ki sem ju dohitel v drugem km in sem se jima prilepil do cca. 30 km. Držala sta zame idealen tempo (ob tem pa sta ves čas veselo klepetala) in prvi krog sem končal še zelo svež in poln volje za naprej. HVALA!!! Do 30km je šlo še vse zelo v redu, potem pa sem začel dobivati težje noge (ne težke). Ravno tedaj me je prehitel zajec Marko z balončkom 3:30 in sem se mu odločil slediti, če bo šlo! In je šlo! Tekla sva skupaj in me s tem motiviral. Tako, da Marko, če bereš tole, tudi tebi najlepša hvala!!!. Prave krize sploh nisem imel, mogoče le v zadnjem kilometru, ko me je v stegenjsko mišico začelo tiščati, kot napoved krča, ki ga pa potem ni bilo.

Zahvaliti pa se moram tudi vsem navijačicam in navijačem TF, ki ste bili zares okrog cele proge. Lepo je videti simbole Tf na rutkah, zastavah... navijačev, ko tečeš mimo, še bolj pa seveda nasmejanih znanih (čeprav nekaterih samo iz slik) obrazov in glasnega navijanja.

Zahvaliti se pa moram tudi celemu Tekaškemu forumu za spodbudo za tek nasploh. Brez TF verjetno ne bi toliko treniral in bil danes tako zelooo vesel včerajšnjega zelooo uspelega nastopa. Ko sem ga začel sredi avgusta brati, sem se odločil, da začnem trenirati. Vseskozi sem dobival motivacijo in energijo iz vašega pisanja, iz vaših prispevkov pa sem se zelo veliko naučil o teku, prehrani, treningih, počivanju. (... nenazadnje tudi o koristih B vitamina, kar sem sicer poznal že od prej, a lepo je dobiti potrditev od starih mačkov, he, he).

Še nekaj o organizaciji.
Zame je bila izvrstna. Morda table za kilometrske oznake res niso bile najbolj točne a jaz sem jih redno pozabljal kontrolirati (z uro). Se mi zdi, da je najboljša ura telesna ura in podrobno opazovanje svojega trenutnega počutja, za tistega ki pa ne more brez številk je pa po mojem mnenju to le frekvenca srčnega utripa. Vse ostale številke naj bi bile zgolj orientacijska narave. Pretirano zanašanje se na tehniko po mojem mnenju le zavira psihično pripravljenost. Saj ne da mi je vseeno, kje je tisti npr. 33km, le ni mi pomembno ali je dvesto metrov prej ali pozneje, važno je, da veš, da si trenutno tam nekje okrog 33km. Glede pijač pa ... kaj pa jaz vem... vedno sem dobil, kar sem si zaželel. Le na enem štantu sem hotel enervit, pa o mi rekli da bo na naslednjem, in res je bil. Torej odlično. Tistih nekaj sekund, ko čakaš na lonček s pijačo, pa se na koncu nikjer ne pozna.

Torej, led je prebit, zdaj pa naprej (Palmanova?)! Andrejc ma vas rad!

PS:Saj ne da sem treniral le dva meseca za maraton, a prej tekel res nisem kdove kako veliko (kak mesec da, potem ne,...). Sem pa zato nekaj let veliko hodil in plezal po hribih, dostikrat v bistvu kar dirjal, kar pa tudi veliko šteje pri kondiciji. Toliko le, da ne bo kdo mislil da nakladam, ker samo dva meseca je pa dovolj le, da si pozdraviš muskelfiber od prvega teka.
Nazadnje spremenil Andrejc, dne 25 Okt 2004, 13:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 janika
Ej fotr,

ala ti vera, da si se tudi ti med tekom pogovarjal o seksu. Menda ženske tečemo bolj na iks, moški pa bolj na O, ker ženske držimo noge bolj skupaj, da ne bi kdo prišel vmes (ma med tekom to ni mogoče :D ).

Sem imela res dobro družbo (gospoda Marjana Levsteka, starost 63 let), ki se mi je na polovici proge pridružil in me na koncu, ko so me že precej bolele noge, spodbujal in povlekel naprej. Lanskega rekorda 2.08 žal ni dosegel, imava isti čas v cilju 2.11. Mojega ne bo objavljenega, saj sem bila prijavljena na 42 km.

Zahvaljujem se vsem navijačem ob poti: Staši, Barb, Tjaši (tmp), dPopu in sotekačem in sotekačicam: Maji, Klavdiji, Sbojanu (si uspel na 42) Fotru, Heleni, ... vsem, ki so me spodbujali, ker sem forumovka, pa še možu, ker je merkal otroke in je bil presenečen nad rezultatom, ker me ni pričakoval v cilju pred 2,20.

Ana-lizo moram obvezno preizkusti drugič, ko mi bodo otroci to dopustili.

Lep sončen dan,

Janika
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA