Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Vlajko
Sošolka napisal/-a:.... In Vlajko me zanima, kako mu je uspelo? Vlajko, sem se večkrat spomnila nate tekom včerajšnjega dne in še danes. Upam, da ti je šlo in da si tudi ti zadovoljen s svojim dosežkom :!: ...

Rainbow, zlata si. :cmok: Pravzaprav sem med tekom res imel občutek, da nekaj minut pred menoj teče ena fejst punca, ki mi pošilja pozitivne misli in energijo ..... :D :D :wink:

Tudi sam delim mnenje s tistimi, ki trdijo, da so ravnokar preživeli enega najčudovitejših vikendov v življenju. :D Sploh se ne bom spuščal v podrobnosti :arrow: vsemu, kar je karkoli v zvezi z LM, dajem oceno deset plus. :cast1:

... In, kako je meni mineval krstni nastop na uradni polovički. Enostavno, mudilo se mi je nazaj v štartno - ciljni prostor, saj sem Silvi obljubil, da bo sama le kakšni dve urici. :wink:

No, še ena "resna" analiza mojega nastopa. Za začetek kar vzpodbudno, prvih 18 kilometrov je moj "računalniški program" deloval zelo zanesljivo, saj sem venomer tekel enakomernih 5,5 min/km, seveda z izdatno pomočjo odlično razvrščenih ter založenih okrepčevalnic. :juhuhu:

Že sem začenjal sanjariti o nečem, kar si nekaj dni nazaj nisem upal niti pomisliti in sicer o magični meji dveh uric. :shock: Vendar bo ta naloga ostala za drugič, kajti na osemnajstem kilometru je moj "računalniški program" napadel nekakšen virus :arrow: začel me je "glodati" krč meč, najprej v levi nogi, kmalu pa je moj krč dobil družbo še z desne strani. :x .... In tempo je začel počasi, a zanesljivo padati, teku je pričenjala delati družbo tudi vedno bolj pogosta hoja ... :roll: Slab kilometer pred ciljem pa je zopet posijalo sonce in sicer v obliki gorečih navijačič ter navijačev TF, ki so mi s svojim huronskim navijanjem pomagali, da sem pozabil bolečine v nogah ter si ponovno povrnil prejšnji tempo. :wink: Žal pa je bilo že prepozno in sem svojo magično mejo zgrešil za pičlih 18 sekund (netto 2.00.17):oops: (Je slučajno kdo pomislil na Brdo in mojih 50.03. :wink: )

Pa, vendarle je zelo daleč od tega, da bi bil s svojim tekom razočaran, kje pa .... zelo, zelo sem zadovoljen pa tudi ponosen sem nase ... No, saj ste tisti, ki ste bili včeraj na analizi to lahko tudi sami razbrali ..... :wink:

Svoje poročilo zaključujem s čestitko vsem našim članicam in članom za odlično opravljene naloge, zlasti pogled na vrh razpredelnic ženskih kategorij mi kar sam od sebe razvleče lička v nasmeh. Veggie in Kristina :arrow: :laola

PS: Moki, čimprej se spravi iz zadnjega mesta v kategoriji na 21 km tja, kamor zasluženo spadaš :arrow: 42 km.... :cast1: :toast:
Uporabniški avatar
 GregorM
Nikoli v življenju se nisem ukvarjal s tekom, potem pa me je v torek prijateljica nahecala, da greva skupaj tečt na 10 km. V soboto sem si še kupil tekaške superge in v nedeljo sva se pojavila na štartu. Cilji so bili skromni - da pridem do konca, če bo sreča preden črnci pretečejo prvi krog. Potem pa me je množica potegnila za seboj, navijači so mi dali krila in do cilja sem pritekel v 55 minutah. Popoldne se se res ponovno učil hodit, ampak vtisi so tako fantastični, da komaj čakam na naslednji tek, tokrat morda z malo resnejšimi pripravami.
 Uri
Mojih drugih uradnih 21 km je za mano. Izboljšala sem rezultat z Radencev, hura za mene!!! :D Vse sem imela pod kontrolo, sonce, veter, dež... Ko me je mučila žeja se je pred mano pojavila stojnica z vodo... gleženj mi je zdržal, navijači so bili oh in sploh. Odlično vzdušje. Tudi na koncu so lepo poskrbeli za nas, voda, čaj, napitki...
Naslednjič pa... pod 2 uri!

Imela sem celo navijače iz Amerike, in sta bila navdušena nad prireditvijo.

Nekaj je pa zmotilo celotno zadevo...
:?
Očetu in meni so ukradli torbo, v kateri sva imela spravljene stvari za preoblečt, moja sončna očala ter očetov GSM. Očeta sem zadolžila, da spravi stvari v garderobo, saj sem morala na štart. Oče pa pravi, da je torbo dal za minuto v moško garderobo, ker se je šel ven še malo raztegnit. Ko je prišel nazaj, torbe ni bilo več :cry: (joj, sem ga zmerjala). No, tako ali drugače se nekako ne pričakuje, da se krade na takšnih prireditvah. :nono:

Mogoče kdo od vas ve, kako stopit do prirediteljev oz. kam in na koga se lahko obrnem? Mogoče obstaja kakšna soba, kjer hranijo najdene predmete? Mogoče je celo kdo prinesel torbo nazaj, ko je ugotovil, da ni njegova. Nikoli ne veš. Res bi bila zelo hvaležna za kakršnekoli informacije.

Lp
Uporabniški avatar
 INOT
Meni pa včeraj totalno ni šlo.Drugače na 21 km med tekom ne pijem nič,včeraj pa sem bil kar hitro žejen.Najlepši užitki so bili že na prvi okrepčevalnici,ko sem si po glavi namesto vode polil Enervit. :evil: :D
Med potjo me je dohitel Stane Barber in sva malo poklepetala.Ampak dolgo nisem mogel držati njegovega tempa.Do 17.kilometra sem se nekako vlekel,no pol dohitim JFK-ja in sva s skupnimi močmi pospešila proti cilju ter prehitela kar veliko tekačev.
Uporabniški avatar
 Kunec
Že v soboto popoldne sem se udeležil dogajanja na LM in imel kar utrujene noge, tako da je bila huda noč pred menoj :--( . Zaradi utrujenih nog spal le eno urco, pa še to slab spanec. No zjutraj vse skupaj poskusil čimprej pozabiti in se odpravit na štart 21 km. Ob taki množici tekačev in gledalcev se je kar kupičila energija v meni in je do 10 km kar dobro kazalo, pri 15 km pa začelo neznosno zbadati pod rebri na desni strani, tako da me ura ni več kaj dosti zanimala. Glavni cilj je bil preživeti do cilja v počasnem teku, ker imam slabe spomine izpred nekaj let, ko sem zahodil. Uspešno sem z malo zamude, le pritekel v cilj.
Hvala vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji maratona in svoje delo v celoti gledano odlično opravili :cast1: . Predvsem pa si čestitke zaslužijo tudi gledalci in navijači, ki so ob progi in na cilju pričarali nepozabno vzdušje :juhuhu: .
Uporabniški avatar
 pettr
ne da mi miru da ne bi omenil še eno stvar...
Rompompom in muzika in to je bila čist v redu.....ampak... :(

pogrešal sem THE STROJ !!!! :!: :!: :!: :!:

na štartu seveda. Vem da so igrali v soboto zvečer in da ponoči res dobro izgledajo...ampak ni ga večjega adrenalina kot je njihovo bobnanje na štartu. Prejšnja leta nam je na štartu kar kocine pokonci vleklo...

Pa še Lumpi tek:
Pohvala organizatorju! Otroke kar potegne ves pompom okoli teka in medalje in nagrade...najbolj pa so otrokom všeč "njihove" animacije: čarovniki in balončkarji, pa klovni in otroške igralnice in risalnice v šotorih.
Tako se dela!!! :P
 dpop
Z moje strani samo tole...

1679 Darko

P.S. Kdor ne teče, tudi nima kaj povedati!
 Nataša
Pa še od mene: preživela :wink:

Z začetnega upanja na 21km sem prijavo prestavila na 10 km, pa še to v dvomih, saj sem dan pred LM tekla in mi je koleno precej nagajalo.

Komu drugemu bi odsvetovala nastop, sama sem pa seveda šla.

Zjutraj je bilo nekaj panike, ko sva z Mihom iskala rutke in čipe in izbirala prave superge, potem smo živčni skakljali po Prešernovi, lulali v žbunjah pri Kidriču (za hrbtom, da ni vidu), se slikali in izvajali vse potrebne priprave. Vedno bolj se mi je zdelo, da se bom na cilj pripeljala s trolo... :cry:

Potem je pa kar šlo...prvih 5 km...potem pa ni šlo več...pa sem malo sedela, pa malo tekla, pa malo hodila, pa spet sedela, pa masirala koleno, pa spet tekla, pa spet sedela...cilj se mi je prikazal v času 1:03, kar glede na vse akrobacije niti ni bilo slabo :roll: .

Sledil je lepši del dneva - krevslanje domov, tuuuuš, analiza, krevslanje domov in tukaličja opravila :lol: .

Gotovo bi bila družbeno bolj koristna, če bi navijala, namesto da sem posedala ob Parmovi ulici :lol:

Najbolj sem ponosna na tukalico 2 :cmok:, ki je dosegel svoj cilj in fenomenalno odtekel. Tudi moj bratec je bil zelo dober. Čestitke maratonkam: Majdi, Tanji, Mojci, Mojci in Vanji, pa Staši za piške, Primusu za pogum, Kristini in Veggie za nore rezultate :laola , Fotru in Vlajku za odtečen tek, dediču za prvo 21-ko (še veliko jih bo, ane? :wink: ), Maniki za zaskrbljen obraz :wink: , Boru za hrabro držo prehlajenega in Pegazu za organizacijo v Vii Boni. In Poloni za družbo. In vsem ostalim za doseženo.

Jest bom pa koleno zdej rihtala.
 udebev
Najprej bi želela izpostaviti pozitivne strani (vreme, spodbude ob poti - pihalna godba). Glede tega se mi zdi, da je vsako leto boljše, no,
brez izbruhov nekontrolirane jeze slabo obveščenih Ljubljančanov vendarle ni šlo. Bila sem namreč priča precej ostremu besednemu dialogu v smislu: "Kako naj sedaj pridem domov (iz Bežigrada v Šiško)?!
Odgovor je bil precej suhoparen in krut: "Težko."

Torej: kar se organizacije tiče, je bila zadeva v mejah normale,
razen VELIKOSTI SPOMINSKIH MAJIC.
Ne vem zakaj organizator ob prijavi sprašuje po velikosti majice,
ob dvigu štartne številke pa ti povedo, da so na voljo majice v velikosti od L navzgor!! Meni spominska majica iz kateregakoli teka veliko pomeni - spomni me na čudovite trenutke druženja z enakomislečimi (kar se teka tiče).
Zato še mali oglas: menjam spominsko majico z 10. Ljubljanskega maratona velikost L za manjšo (po možnosti S).
Uporabniški avatar
 Matej
Moje mnenje je, da je bila organizacija odlična. Pohvaliti je potrebno množico prostovoljcev, ki so se trudili, da bi čimbolje opravili svoje zadolžitve. Seveda pa rezerve še obstajajo in mislim, da se organizatorji nikoli ne smejo popolnoma zadovoljiti z doseženim. Mene, recimo, je motilo, da kilometrskih oznak, ki jih je na tla podrl veter, nihče ni pobral in jih bolje fiksral.

Je pa res, da se take prireditve nikakor ne da primerjati z vaškimi prireditvami, ki zahtevajo popolnoma drugačen pristop.

Sam si predstavljam, da bi se LM moral razviti v še večjo množičnost predvsem v najdaljši maratonski razdalji. Vsi govorimo o silnih tisočih ljudi, ampak tisti, ki smo tekli včeraj dva kroga, smo v drugih 21-ih km takoj videli, da o kakšni množici ni več ne duha ne sluha. Kot, da bi bili malo prestrašeni, smo na širokih praznih ulicah tekli čisto ob robu cestišča. In ker nas je bilo malo, je bilo manj tudi gledalcev. Pa tudi godbeniki, ki so v prvem krogu igrali na krilih množice, so se sedaj le nodločno gledali ali naj tekaču, ki je kapnil mimo, zaigrajo ali ne.

Tako sem se tudi jaz po evforičnem, zabavnem in predvsem kratkočasnem prvem krogu, srečal s prijateljico krizo. Sedaj jo že malo bolje poznam, tako da mi ni vzela več toliko časa kot lani v Radencih. Čeprav mi je tempo padal, sem si vseskozi ponavljal:"Ti samo teči, hodit ne smeš". In potem še zadnji kilometri in silno vzpodbujanje prijateljev. Rad bi se jim zahvalil, pa sem brez pravega izraza le odtekel proti odrešilnemu cilju. Čas: 3;45;12. Zadovoljstvo je veliko, izčrpanost pa tudi. Šele slana juhica me je postavila pokonci in me odnesla naprej proti analizi.
Uporabniški avatar
 Speedy
Fotr napisal/-a:Edino, kar me je motilo, je bilo kolesarsko spremstvo pri Romanu Kejžarju. Spremljalo ga je pet kolesarjev, kar je po pravilih organizatorja prepovedano. Kolesarji, ki sploh ne bi smeli biti na trasi so osorno podili ostale tekače na kraj ceste da bi imel Kejžar dovolj prostora, kljub temu, da je bila cesta tam široka vsaj pet metrov. Po mojem mnenju bi moral biti Kejžar diskvalificiran, saj je skupaj s spremljevalci kolesarji kršil pravila in oviral ostale tekače. Upam, da si organizator ne privošči dvojnih meril ali pa za so državno prvenstvo dovoljena vsa spremljevalna sredstva. V bodoče naj jih bodo spremljajo motocikli, pa tovornjaki ali buldožerji, da bodo tekoče praznili cesto pred njim. Mislim, da domnevnemu državnemu prvaku in njegovemu kolesarskemu štabu to nikakor ni v čast, ampak bolj v sramoto, saj lastnost vrhunskega športnika zagotovo ni podcenjevanje slabših tekačev.
:shock:

Tik pred ciljem sem uspel videti Kejžarja in kolesarja in ker oba dobro poznam, je moje mnenje, da se je kolesar čisto sam nalepil na Kejžarja brez kakega dogovora in proti temu sam Kejžar ne more nič - doleteti bi ga morala celo diskvalifikacija. Tako da je naloga redarjev, da "pospravijo" vse spremljevalce - dogovorjene ali vsiljivce.
 Pirat
Tekel sem na 10 km. S progo sem opravil brez težav in tudi naprezal se nisem preveč. Ko sem tekel po Podmilščakovi (tam nekje kjer je križišče s Staničevo) in sem ravno dohitel (5rco). Kot "klubsko" kolegico sem jo ravno želel ogovoriti in ji povedati kakšno spodbudno besedo, ko sem videl, da na tleh leži tekač - izgubil je zavest, iz ust mu je tekla pena in oči so se mu obrnile. Takoj nas je bilo tam 10 tekačev in nekaj gledalcev, ki smo mu pomagali. Potem sem nadaljeval s tekom in čez minuto je iz Drenikove že prišel rešilec. No upam, da je bilo s tekačem vse v redu. Za progo sem porabil nekaj čez 51 minut, kar je ob obilici težav s kolenom kar zadovoljivo.
Uporabniški avatar
 Manika
Glede na to, da imam letos za sabo približno tretjino lanske kilometrine, sem šla na LM samo zaradi vzdušja. Gužva na štartu, pa navijači ob poti, pa prihod v cilj ob vzpodbujanju znanih in neznanih ljudi,... Uh, kar kocine mi grejo pokonci :wink: . Rezultat je bil seveda odraz truda, vloženega v tek :evil: .

Nataša napisal/-a:...Maniki za zaskrbljen obraz...

Jah, ni mi bilo vseeno, da si tam na pločniku obstala. Ampak čez 2 minuti si pa šibala mimo mene, ko sem jaz rabila kakšen sočuten pogled, medtem ko sem se sprehajala :roll: .

No, potem pa sem še jaz pridružila navijačem. Super je bilo! Danes imam pa čisto počen glas, kot da bi bila na kakšnem hudem žuru včeraj. Hm, če dobro premislim, je bila včeraj cel dan dobra zabava v odlični družbi :clap: .
 Nataša
Manika napisal/-a:Jah, ni mi bilo vseeno, da si tam na pločniku obstala. Ampak čez 2 minuti si pa šibala mimo mene, ko sem jaz rabila kakšen sočuten pogled, medtem ko sem se sprehajala :roll: .

ajm sori :cry: V bistvu sem te hotla dohitet, pa sem te vmes očitno prehitela, ne da bi sploh opazila, potem mi je pa kasneje kapnilo, da si zadaj, ker te spredaj nikakor ni hotelo bit :wink: . Uh, zdaj pa zahajam že v fotrjanske besedne kolobocije :wink:

Itak pa ni panike, po Tomšičevi sem že spet šetala :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA