Da se še jaz malo oglasim
Graje, predloge in pohvale seveda tudi mi beremo.
Nekatere so upravičene, druge spet ne. Nekatere bomo upoštevali druge pa sept z lahkoto "preslišali". Recimo, brisačke namesto majic so kar simpatična ideja, ki jo bomo vsekakor pretuhtali.
Sicer pa bi tekači lahko s predlogi in ne s kritikami tudi lahko prispevali, da bo drugo leto bolje. Zgolj napisati, da majčke niso o.k. darilo ne bo pomagalo da bi kaj izboljšali v naslednjem letu.
Kar se sadja in ostalih zadev tiče. Vse je bilo pripravljeno za 2000 tekačev. Torej, kje se jih je pojavilo še 200 ne vem. Vem pa, da so nekateri grabili sadje tako, kot da že 3 tedne niso nič jedli in če bi imeli s seboj najlon vrečko bi jo verjetno tudi napolnili.
Malo se lahko tudi pograja "športno kulturo" nekaterih tekačev, ki s takimi gestami pokvarijo dan ostalim tekačem, ki prihajajo za njim v cilj.
Štartnine, mislim, da so na podobnih tekih okrog bistveno višje, če odmislimo tudi to, da tam tekač praktično nič ne dobi. Konec koncev gre za organiziran tek in druženje, ki ga mora določena skupina ljudi organizirati in jasno to za seboj potegne določene stroške. Noben ni obogatle zaradi tega maratona, če slučajno to koga skrbi.
Zapore cest. Kdor jih je kdaj organiziral oz. oddajal vloge za zapore ve kako je to. Teče se v glavnem po magistralnih cestah (državne ceste) in v zelo malo po lokalnih. Zapore državnih cest pa niso mačji kašelj in se jih ne da zapirati "kar tako". No, mi bi jih zaprli, tudi odgovorne službe nam grejo kolikor se da na roko vendar žal ne gre. Podobno velja za ceste v Italiji, kjer se moramo prilagajati njihovi prometni zakonodaji.
No v glavnem, konec koncev prireditev je kar uspela. Velika večina jih je šla z nasmehom domov, kar je tudi glavni cilj prireditve. Za tiste malo manj zadovoljne pa se bomo naslednje leto še malo bolj potrudili.
Vaša mnenja in predloge pa seveda lahko poveste tudi na naši spletni strani na temle naslovu:
http://www.sport-sezana.com/maraton2006/mnenje.asp