Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Barb
pegaz napisal/-a: P.S.:
ero napisal/-a:[table]
[row]1330[col]ŠKVOR[col]SIMON[col]M[col] 0:51:42[col]0.50.07
[/table]

Mislim, kaj takega! SimON, SVAKA ĆAST! Lej, Barb, tako se to dela! Naenkrat na dveh koncih sveta! :cast1:
(Prisegel bi, da smo ga pustili doma z vročino PRESS)

Se bom naučila do drugega leta :P Bom šla k Simonu na inštrukcije :wink:
Čestitam vsem za dosežene rezultate :P
Priznam,bilo je ful težko ne bit v Sežani :cry:
Uporabniški avatar
 Matej
Ne gre spregledati, da je pod zastavo Tekaškega foruma nastopil tudi drugouvrščeni absolutno :!: na 8 km Marko Tratnik.
V Sežano je prišel kar tako, od včeraj na danes, ker ravno ni imel kaj početi. :idea: In se seveda ni mogel prijaviti. Pa je seveda Pegaz vklopil svoje možgančke :idea: in v hipu uredil zadevo.

Pgaz, bravo.
 žuža
Zame je bil ta tek otvoritev nove tekaške sezone. Po zimskem tekaškem spanju in zelooo kratki noči (praznovanje abrahama - sam ne mojga :D ) mi je super šlo. V cilj sem prišla dovolj zgodaj, da sem dobila banane, pomaranče, margarino :D , majico št. S...odlično joto z mesom... Pohvala organizatorjem in še bolj našim prostovoljcem TFjevcem: Pegazu, Kristini, Ninočki, Nadi, Meduzi...
Naj vas bojlerčki še naprej grejejo, saj temperature še niso poletne. :wink:
Uporabniški avatar
 meduza
Kot ste ze opazili tek (hitra hoja) in fotografiranje ne gresta skupaj. Vse se odvija prehitro, ni predpriprave in potem so slike motne oz. slabe. Po vsej verjetnosti tudi v idealnem primeru ne bi bile boljše. Kljub temu se nekaj le vidi.
Po teku, malo klepeta, jota in razglasitev rezultatov. Potem smo jo druzinsko mahnili proti jami Dimnice, to je kakšnih 30 km od Sezane proti Reki oz. 10 km od Kozine naprej.
Jama je zelo velika in lepa. Za obisk je odprtih kakšnih 800 metrov. Sami z vodičem, (lastno vodstvo), ki nam je razlozil vse o jami, predvsem zgodbe iz otroštva, ko so kot mulci z reke Misisipi taborili pred ali v jami in izvajali tisoče vragolij. Tudi potrpežljivost ga ni zapuščala, ni se mu mudilo, užival je v tem, da uživamo v lepoti jame. Nase popotovanje je trajalo uro in pol.
Res čudovito.

Analiza je po ogledu jame potekala v družinskem krogu v Pizzeriji Jakob, ki je kakšnih 2 km naprej proti Reki. odlična hrana, dobili so več nagrad na kuharskih tekmovanjih in so relativno poceni. Imajo tudi večji prostor. Drugič bi si po kakšnem teku lahko skupno ogledali jamo in imeli analizo na tem koncu.

nakaj posnetkov iz jame:

http://www.sportosplet.net/galerija/thu ... 674&page=1

Če gdo zeli kakšen posnetek s teka naj mi pošlje e-mail po zasebni pošti.
 Pyxy
Dragi forumovci,

Lepo vas je bilo videti v tako velikem številu v Sežani.

Sam sem tam nastopil prvič in mi je bilo vse zelo všeč. Mogoče tudi zato, ker sem se po 20 letih lenarjenja spet pojavil na štartu kakšnega teka. Vzdušje pred, med in po teku je bilo nekaj posebnega. Vse skupaj me je spet spomnilo na stare čase, t.j. prve maratone v Radencih, Bovcu in Kranju. Zelo rad berem vaša poročila s tekov in se velikokrat nasmejim prav do solz vašim duhovitim razlagam ali pripombam. Le tako naprej.

Naročilo majic z napisom tekaškega foruma sem v Sežani zamudil in upam, da bo kmalu kakšna nova priložnost. Mogoče že za tek trojk v LJ, čeprav že imam "sponzorja".

Čestitke vsem za dosežene rezultate!

LP Robi
 BorutV
Čudno, nihče nima skoraj nobenih pripomb...

Sicer je bila to šele druga tekaška prireditev, ki sem se je udeležil, vendar imam vseeno nekaj pripomb:
1. Zakaj na okrepčevalnicah ni bilo namočenih gob?
2. Označevanje km... Med oznakama za 15. in 16. km je bilo vsaj 1200, raje 1400m. Tudi po oznaki za 20km, je bilo do cilja kar nekaj več kot 1100m. A je to tako težko pomerit in prav table postaviti?
3. Na koncu mene nihče ni usmeril k tistim pomarančam, bananam, piškotom, pijači. Ko sem preoblečen prišel nazaj in videl, da še nekje nekaj delijo, je itak že vsega zmanjkalo in da je kaj bilo, sem videl samo po olupkih in drobtinah. Čeprav so tekači še kar prihajali v cilj...

Prva prireditev, ki sem se je udeležil (LJ maraton jeseni 2005) je bila organizirana na višjem nivoju.
 lona
Še enkrat hvala Pegazu za tako dobro organizacijo :clap: :cast1: :clap: .
Analize se nisem udeležila, zagotovo mi bo to uspelo enkrat kmalu.....(upam) :?
Drugače pa... organizacija dobra, seveda pa se da še kaj izboljšati. In vsem čestitke za osebne zmage nad pretečenimi kilometri! 8)

lp lona
Uporabniški avatar
 Tjaša
Tudi gospodinje smo uspešno pretekle 8km, nekatere smo čuvale zaledje :oops: , ta hitrejše pa... :hehe: Tokrat sem prvič, odkar sodelujem na tekih, tekla "fletno", ne da bi ob teku razmišljala, kdaj me bo pobralo :shock:

Lena, kaj pa je tebi dalo letos krila :?: :!:

Zelo sem se razveselila znanih lic, pa končno tudi spoznala nove, ali ne Snežinka?

Vse ostalo ste pa že drugi povedali. Toda moram pokritizirati: majice niso vredne tako visoke štartnine, organizatorji oprostite, a iskrenost tudi nekaj velja :!:

Pegaz, tebi pa hvala za skrbno organizacijo in prijetne trenutke na analizi :cmok:
Uporabniški avatar
 bosin
BorutV.. ko bos obiskal svojo dvajseto tekmo, bodo pa najbrž tvoje pripombe bolj tehtne..
- v šestih letih, odkar obstaja MKM, si prvi, ki si je odločno zaželel mokrih gob na okrepčevalnicah.Če si morda opazil, je bilo kar tekačev v anorakih, dolgih dresih..Letos je bilo res nekoliko topleje kot prejšnja leta, a mokre gobe...hm???
-če imaš tako izbrušen občutek za razdalje, da si opazil napako 100m (ali če imaš kako hi-tech napravo s satelitsko povezavo), ti obcestne table z označenimi km itak nič ne pomenijo.
-sadje in ostalo je pa bilo..za tiste,ki so ga vzeli PREDEN so zapustili ograjen ciljni prostor.Ko se pa preoblečeš in urediš pa..sorry.Če je pačesa zmanjkalo, je pa to samo in izključno zaradi požrešnosti in egouzma nekaterih, ki so prišli pred polne stojnice in grabili z obema rokama.

Tjaša...imaš prav.Tudi po moje majica ni bila prava izbira..
 Nataša
bosin napisal/-a:Tjaša...imaš prav.Tudi po moje majica ni bila prava izbira..

dobila sem majico L in jo v čist grozi takoj predala naprej. Brez komentarja. Da ne bom rekla:"sej sem rekla", ampak je res brezveze dajat tako visoko štartnino zaradi majic, ki baš niso tako blazno kul.

S Stašo smo med vožnjo domov ugotavljali, da mi bi pa kakšne brisačke, balzamične kise ali podobno...

:lol:

glede ostalega na prireditvi nimam pripomb, super je blo pa še fajn vreme se nam je naredilo. več pa v poročilu, ki bo...ko bo :wink: (al pa tut ne).

Z Borom sva se fajn nasmejala in dosegla cilj po 21km. :wink:
 BorutV
bosin napisal/-a:BorutV.. ko bos obiskal svojo dvajseto tekmo, bodo pa najbrž tvoje pripombe bolj tehtne..
- v šestih letih, odkar obstaja MKM, si prvi, ki si je odločno zaželel mokrih gob na okrepčevalnicah.Če si morda opazil, je bilo kar tekačev v anorakih, dolgih dresih..Letos je bilo res nekoliko topleje kot prejšnja leta, a mokre gobe...hm???
-če imaš tako izbrušen občutek za razdalje, da si opazil napako 100m (ali če imaš kako hi-tech napravo s satelitsko povezavo), ti obcestne table z označenimi km itak nič ne pomenijo.
-sadje in ostalo je pa bilo..za tiste,ki so ga vzeli PREDEN so zapustili ograjen ciljni prostor.Ko se pa preoblečeš in urediš pa..sorry.Če je pačesa zmanjkalo, je pa to samo in izključno zaradi požrešnosti in egouzma nekaterih, ki so prišli pred polne stojnice in grabili z obema rokama.

Tjaša...imaš prav.Tudi po moje majica ni bila prava izbira..

1. Že na prvi okrepčevalnici sta se dva iz naše skupine (bilo nas je cca 10) drla na prijazne ljudi ob okrepčevalnici, kje da so gobe. Jaz se nisem, ker se nikoli ne. Po tej reakciji ostalih in po tem, da so gobe na LJ maratonu jeseni bile, sem sklepal, da je to običaj. In pripomnil, da sem jih pogrešal. Če je to netehtno, oprostite.

2. Nimam nobene posebne sofisticirane strojne opreme, ki bi mi pokazala, koliko pretečem. Vem pa, da če tečem skoraj 5 minut, da nisem pretekel samo enega kilometra. Vztrajam na tem, da če se že postavljajo kilometrske table, bi bilo lepo, če se postavijo približno v redu. Če je to netehtno, oprostite.

3. Sadja in ostalega NI BILO za vse, ki so pritekli v cilj. Tisti ki so tekli več kot 2 uri, sadja niso dobili. 2 uri po štartnem signalu sem bil jaz preoblečen in sem se vrnil na ciljni prostor, kjer razen kock sladkorja in napitkov, ni bilo ničesar več. Glede na to, da je štartnino treba plačati nevemkoliko vnaprej, bi se najbrž dalo zračunati, koliko banan in pomaranč je treba priskrbeti. Če je ta pripomba netehtna, oprostite.
 Bot-sub
Da se še jaz malo oglasim 8)

Graje, predloge in pohvale seveda tudi mi beremo.

Nekatere so upravičene, druge spet ne. Nekatere bomo upoštevali druge pa sept z lahkoto "preslišali". Recimo, brisačke namesto majic so kar simpatična ideja, ki jo bomo vsekakor pretuhtali.

Sicer pa bi tekači lahko s predlogi in ne s kritikami tudi lahko prispevali, da bo drugo leto bolje. Zgolj napisati, da majčke niso o.k. darilo ne bo pomagalo da bi kaj izboljšali v naslednjem letu.

Kar se sadja in ostalih zadev tiče. Vse je bilo pripravljeno za 2000 tekačev. Torej, kje se jih je pojavilo še 200 ne vem. Vem pa, da so nekateri grabili sadje tako, kot da že 3 tedne niso nič jedli in če bi imeli s seboj najlon vrečko bi jo verjetno tudi napolnili.

Malo se lahko tudi pograja "športno kulturo" nekaterih tekačev, ki s takimi gestami pokvarijo dan ostalim tekačem, ki prihajajo za njim v cilj.

Štartnine, mislim, da so na podobnih tekih okrog bistveno višje, če odmislimo tudi to, da tam tekač praktično nič ne dobi. Konec koncev gre za organiziran tek in druženje, ki ga mora določena skupina ljudi organizirati in jasno to za seboj potegne določene stroške. Noben ni obogatle zaradi tega maratona, če slučajno to koga skrbi.

Zapore cest. Kdor jih je kdaj organiziral oz. oddajal vloge za zapore ve kako je to. Teče se v glavnem po magistralnih cestah (državne ceste) in v zelo malo po lokalnih. Zapore državnih cest pa niso mačji kašelj in se jih ne da zapirati "kar tako". No, mi bi jih zaprli, tudi odgovorne službe nam grejo kolikor se da na roko vendar žal ne gre. Podobno velja za ceste v Italiji, kjer se moramo prilagajati njihovi prometni zakonodaji.

No v glavnem, konec koncev prireditev je kar uspela. Velika večina jih je šla z nasmehom domov, kar je tudi glavni cilj prireditve. Za tiste malo manj zadovoljne pa se bomo naslednje leto še malo bolj potrudili.

Vaša mnenja in predloge pa seveda lahko poveste tudi na naši spletni strani na temle naslovu:

http://www.sport-sezana.com/maraton2006/mnenje.asp
Uporabniški avatar
 GTA
Še moje mnenje na hitro:
Prireditev je bila organizirana na nivoju(okrepčevalnice, redarji...), navijači glasni, proga sicer malce težja - pa saj je enaka za vse, je pa res, da ni za postavljanje os. rekordov, pogoji za tek idealni, majčka pa mi je L prav, tako da b.p.(verjamem, da nekatere moti, da niso dobili svojih številk).
Edina stvar, ki bi jo spremenil, tako kot je napisal že Bigfrik, če se da, ločen štart na 8km in 21km, ker je kar precejšna gneča vse do mesta, kjer se tekači ločijo. Pa ni panike, tudi brez tega se vidimo drugo leto.

Lp!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
GTA napisal/-a:Še moje mnenje na hitro:
Prireditev je bila organizirana na nivoju(okrepčevalnice, redarji...), navijači glasni, proga sicer malce težja - pa saj je enaka za vse, je pa res, da ni za postavljanje os. rekordov, pogoji za tek idealni, majčka pa mi je L prav, tako da b.p.(verjamem, da nekatere moti, da niso dobili svojih številk).
Edina stvar, ki bi jo spremenil, tako kot je napisal že Bigfrik, če se da, ločen štart na 8km in 21km, ker je kar precejšna gneča vse do mesta, kjer se tekači ločijo. Pa ni panike, tudi brez tega se vidimo drugo leto.

Lp!

Ja bi te kar podprl v teh besedah kar se tiče teka.Čeprav nisem tekel. :wink:
Kar se tiče majic pa je izdredno težko za vsakega posebej dobiti pravo številko majice.Glede na število tekačev, ki jih je bilo na samem startu je pa tako, da bi defenitivno bilo bolje da bi bil tek na 21km posebej in na 8km posebej oziroma s par minutnim zamikom bi blo bolš :wink: !
Naslednje leto pa upamo da bomo startali tako ali tako :lol: !
Je pa neke vrste pokazatelj ta proga če ti forma ne pade, da lahko izboljšaš svoj osebni rekord.Seveda če potem ne zaspiš na lovorikah !
ČAO!
Uporabniški avatar
 svizec
Še moja opažanja...

Rahlo me moti skupni štart. Nič ne bi bilo narobe, če bi štartali najprej eni in šele potem drugi. Bi mi kdo pojasnil v čem je pravzaprav problem, da se ne da organizirati ločenih štartov?

Drugo, kar sem očitno samo jaz opazil, je premrzla pijača na okrepčevalnicah. Ker nikoli in nikjer ne pijem ledeno mrzlih tekočin, sem le s težavo pogoltnil tisto prepotrebno vodo.

Majice... jaz niti želje nisem izrazil po velikosti. Možakar, ki je delil majice, me je vprašal samo po barvi - vzel sem modro. Šele ko sem čez nekaj ur prišel domov, sem jo oblekel in ugotovil, da mi je kot ulita. Očitno sem imel srečo?

WCji... tako v ženskem, kot v moškem 'oddelku' je bil na voljo samo en WC. V prostorih so sicer trije na vsaki strani, uporabljati se je dalo samo enega.

Ko sem prestopil ciljno črto, sem si zaželel tekočine in malce sadja. Dobil sem napitek, s katerim sem bil čisto zadovoljen. Sadja je pa očitno že zdavnaj zmanjkalo, vendar me to niti ni motilo. S seboj sem imel namreč dovolj hrane in me prazne škatle niso zmotile.
Kako to, da vas tako moti, ker niste dobili koščka, ali dveh banan? Nimate pri sebi nikoli nič hrane, da se najeste, ko končate s tekom?
Jaz brez hrane namreč ne grem skoraj nikamor in vedno se zanašam na to, kar prinesem s seboj.

Kilometrske oznake - zadovoljen sem bil z njimi. Spregledal sem sicer dve, mislim, da prvo nekje okrog 7. kilometra in drugo nekje okrog 9. kilometra. Pa sem verjetno sam kriv za to, saj se med tekom posvetim svojim mislim in okolica kar nekako hiti mimo mene in če ni oznake na tisti strani ceste, kjer je bila prejšnja, jo mogoče spregledam. Pa ni hudega, saj je bilo ostalih 19 oznak, ki sem jih videl, dober pokazatelj, ki mi je povedal 'kje sem'.

Gobe, namočene v vodo so v Ljubljani prišle zelo prav. V Sežani jih pa nisem pogrešal, ker je bilo vreme tako in tako idealno za tek.

Skratka, v Sežani sem bil letos prvič in iz nje sem odnesel večinoma pozitivne izkušnje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA