Ob moji 1. obletnici...mal

daljše poročilo.
Lani v sredini marca sta me dve prijateljici alpinistki, ko smo sopihale na Polhograjsko Grmado, začeli prepričevati, da bi bile prav primerna trojka... "Ja gotovo, ampak a vesta, da jaz sploh NE tečem?!" "Ja boš pa začela!" "Sta prepričani?" "Ja!" Moj trener Gašper mi je napisal program, potem sem morala pa poročat! No malce sem tudi zamolčala...

(To, da mi intervali smrdijo...

)
Prava zmagovalka sem bila, ko mi je ARABRAB, po koncu najinega 5 km teka (ZEN ZEN varianta hitrosti) stisnila roko in rekla: "No, sej sploh nisi čist fuč, ko sem šla prejšnji teden s kolegico, je pol prehodila in na koncu sem jo skoraj prinesla do avta."
Pred mano je bil "1. uradni nastop". Prve trojke, pri katerih sem tam pri observatoriju že škilasto gledala

in bila prav hvaležna enemu od tekačev, ki nas je "posvojil". Do cilja je nato čebljal in nas spodbujal, da nisem vedela ali se bom zadušila od tempa ali od smeha!

V cilj smo pritekle s sklenjenimi rokami in občutkom, da smo zmagovalke! Lenčka, Mateja in seveda Gašper, so torej (poleg ostalih mojih PR-jčkov, ki si lahko lastijo zasluge, da sem spoznala TF) krivi za to, da je tek postal ena od mojih rekreacij.
Ko so bile trojke mimo, bi bilo kar čudno nehat! So me PRji "vzeli" v Celovec, na Rokovem teku je "padla" prva 21-ka, pa tek ob Savi, polovička LM,... Potem je bilo kar nekaj pavze (službene obveznosti, popotovanja). Ko je Vlajko pripravljal 1. Runnerjev tek, je bilo nujno, da (poleg gojzarjev) spet postanejo blatne tudi superge! Vmes še nekaj Golad, malce Brda, prva zmaga!

In leto je naokrog!
Torej: Trojke 2
Lenčka je zamenjala superge za plezalke in ostala na plezariji, midve z Matejo pa v iskanje tretje. Saj ni bilo težko. Darja se je letos odpovedala 28-ki in trojka je bila polna (Pia, ne me kregat!

). Prijave, prevzem štartnih številk,... še vse OK.
In...dan D!
Na internetni strani organizatorja piše: "PREVOZI NA ŠTART Prevoz tekmovalcev za tek trojk na 12 km na Urh bo organiziran z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa. Odhod avtobusov
bo ob 8:30 s Kongresnega trga." Z ARABRABino ekipo kengurujk smo bile zmenjene pri sidru.
8:20. Več kot 10 min nima smisla stat tam. No, vsaka od nas je
malček zamudila in kažin je bil tu. Zanimiv začetek. ARABRAB nikjer. Od doma je že "zdavnaj" šla. Kaj zdaj? Ena cela in dve tretjini trojke? Na srečo je Matejo pripeljal Dimitrij in vseh (pssst ) 6 + pes, se nas je zbasalo v avto. NA JURIŠ! na štart. Kengurujki sta odskakljali proti ozvočenju in srečni našli ARABRAB, ki je na Kongresnem trgu slišala o zadnjem avtobusu in hop, "bolje, da grem kar na štart..." Ko smo zataknile nase vse tiste knofljice, ki držijo štartne številke, sem padla v objem sošolcu iz srednje šole, ter ga pogledala v noge... Me prešine: "Kje imamo pa me čip?" Halo? A bo te norije morda že konec? Sej smo vse tri res mal proti blon
T, ampak tole ima meje! Ja, čip torej? Zdajle še prilepljen na štartni številki in...v naslednjem trenutku že na supergi! Tudi to smo rešile. Pred štartom bolj mal znanih obrazov, le nekaj TF pik. "Kje ste vsi "moji"?" Pok! Pa smo šli. Mateja in Darja prav udarno v hrib, jaz pa že na začetku na škrge! Kaj šele bo?! Kljub temu, da mi je šla množica na živce, mi je kar pasalo, da je bilo treba zahodit... Drugače bi še jaz brisala superge v tistega pred mano, kot so jih tisti za mano vame. Do Orel v gužvi, potem po asfaltu se je malce sprostilo. "
Juhu! Kva je dobr! Ej, kva se mamo mi dobr! A se nimamo dobr

?!" "

Ja super! Ej, dejta mi pustit mal dihat!" Zadnji klanec pred vrhom Golovca, je bila moja leva rama izredno v napoto desni rami nekega prijaznega tekača. Je moral imeti kar ornk pospešek in našel me je v ravno primerni baletni pozi z eno nogo v zrak, da sem bila kaj kmalu z vsemi štirimi na tleh. "Oh oprosti! A si u redu?" Grrr! Moj: "sem ja!" je bil bolj čez zobe

. Glavno, da sem cela, gremo naprej!
O! Prehitimo MajdoPR in oba Fotra... Kaj bom važna, če mi rata tud letos priti pred PRji na cilj...

Darja zavije nastavljat pasti lisicam in kliče: "Kar pejta, vaju bom že ujela" "Ok, če te ni, te počakava pri okrepčevalnici!" Je že prej prišla za nama. "Gremo!" Še zadnji "najdaljši" klanec, pol pa navzdol... "Juhu

" Kje je tisti lanski navijač sopotnik?! Lani je bila tu kriza, letos pa malca... No ja, kakor za koga, vsekakor pa mnogo lažje kot lani. Na zadnjem ovinku se mi derejo ARABRABini in dvigajo napis zanjo "Dejmo mami!"

Face! Še mal! Preklopim v prvo, primemo se za roke! "Hura!" V cilju smo! Čas sicer malce slabši kot lani, ampak glede na množico v katero smo padle na začetnih klancih nič čudnega. Tako ali tako je bil cilj druženje, in toliko "juhujev" kot smo se jih zadrle po poti, ne spravimo ven kar vsak dan. Ta je bil poseben!
Potem je bilo treba do avta, se problečt in nazaj na Šuštarski most. Navijat!

Na začetku sva bili sami s Tjašo, ki je lovila v fotoaparat 28tke. Potem je počasi prikapljalo še nekaj TFjevcev, da smo družno ploskali.

Ja Nto pa ja moram počakat, da me časti sladoled!

Sploh ni bilo treba šotora postavit, pa ognja zakurt,... ker sta jo Bor in Matej čist čilo na cilj pripeljala! Niso okoliški lokali še nič rulet dol vlekli! No mal moram vseeno pošimfat redarje! Tam po Šuštarskem mostu je kar nekaj trojk želelo kar takoj v levo. Smo nato živi TF zid

naredili, da ni bilo težav. Ni še konec. Še v Subita. Še nekaj zame novih obrazov TF, nekaj spet videnih in nekaj domačih. Pa sladoled sem tud dobila!

Ampak tisti od Nataše me pa še čaka!
Juhu!
Pa naj še kdo reče, da ni bilo fajn!
Kar zanimivo "tekaško" leto je za mano. Zdaj pa naprej. Najprej v Umag, potem pa pogledat, če je kaj trden most...