Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Se opravičujem, 3000 sitnih.

Teorija zarote:
Poskusimo opravičiti (dez)organizacijo v imenu organizatorjev: če sta levji delež prijavnine popapala občina in policija za "varovanje", kot je to v splošni navadi, pa lahko kar lepo zapremo gobčke. Se bo treba kje drugje pištoliti!
Uporabniški avatar
 milkec
Bajsi napisal/-a:če sta levji delež prijavnine popapala občina in policija za "varovanje", kot je to v splošni navadi, pa lahko kar lepo zapremo gobčke. Se bo treba kje drugje pištoliti!

No kaj takega sem pričakoval od Bosina, ampak je prav, da je Bajsi odprl to temo. Na žalost je v Sloveniji taka zakonadajo, da je treba vse plačati zelo drago (občina, policija in podobno). V Sloveniji namreč velja zakon o popolni zapori in je treba tako tudi plačati, vendar na žalost samo plačati, ker se nikjer ne izvaja.
Kakor sem uspel prebrati, ste tekli med avtomobili (čerpav je verjetno bila plačana popolna zapora), konec koncev tudi na teku trojk je bila popolna zapora, pa je na prulskem mosti en objestni voznik skoraj povozil enega tekmovalca, policist se je pa hladil v senci!

In zato sem že prej hotel namigniti o finančnem poročilu... Če so mogli organizatorji s štartninami in sponzorji pokriti že stroške občine in policije, je zelo malo denarcev ostalo za tekače, na žalost!

Lep primer je Trst, kjer je štartnina 10-15 EUR za celoten polmaraton in s popolno zaporo ter ogromno okrepčevalnicami! Zakaj? Ker občina Trst prispeva vse za organizacijo tekme!

Zakaj pa mislite, da je večina pripreditev po zelo lokalnih in gozdnih cestah, ter da nikjer ni policije!
Uporabniški avatar
 cizek
No, tudi za 3K se da kaj več pokazat...
Je pa morda res pretirano pričakovati limonce pa še kaj. Pa tudi o obnašanju tekačev se da kaj reči...
 BIK
Lep pozdrav vsem forumovcem! Roko na srce je vsako leto na tem teku več ljudi, tako da vsaka pohvala organizatorjem! Komur je tek všeč se vsako leto vrne in pripelje še koga novega, komur pač ne se prihodnjič tega teka ne udeleži! Očitno nas je mnogo več takšnih, ki nam je tek in organizacija zelo všeč! Žal bi pa nekateri radi za 3.000sit poleg teka še nedeljsko kosilo s koncertom Helene Blagne!
Uporabniški avatar
 Katrin
Tudi meni ne odpre fotogalerije.

Bik, Helena Blagne je zame bolj grožnja kot nagrada... :D
Uporabniški avatar
 bosin
Fotogalerija res ne dela, sorry, napaka.

Delala bo danes proti večeru...
Uporabniški avatar
 bosin
Ker se je debata tako lepo razvila, bom pa vseeno še malo zraven:
Štart na asfaltni cesti je v Bohinju zaenkrat utopija. Varovanje oziroma zapiranje prometa je delo policije in za napake ne krivite organizatorjev.
Proga je res dolga okoli 11,5km,imeli smo jo namen točno izmeriti, pa se je to nekako pozabilo, žal.
Vsi ste se zdaj obesili na tisto limono, ki je ni bilo, Seveda je bil to samo primer, da dobro ni nikoli dovolj dobro..
500 ljudi ima vsaj 300 različnih in med seboj nasprotnih idej, kaj želijo na tekmi poleg teka in kaj je komu bistveno (merjenje časov da, plačevanje čipov ne, majica ali praktično darilo,medalja ali drug spominek, malica s klobaso ali vegi, več pijače ali čokolada na progi.....)
In verjemite, da smo doživeli že toliko tekem, da je težko pozabiti nakako bistveno stvar. Nemogoče je pa izbrati vse dobrine in storitve tako, da bo poceni, lepo, uporabno, univerzalno...pa še vse trojno zavarovati pred možnimi napakami, ki se kljub skrbnim pripravam pojavijo.
In, ja, cena: 3000 sit v predprijavi, ki je bila možna 14 dni. Res premalo časa za odločitev o udeležbi?In zakaj ravno 3000sit? Zato, ker smo izračunali, da s tako ceno pri 500 tekačih in na tak način, pri takem nivoju ravno lepo pokrijemo stroške. Brez pomoči občine ali kake druge skupnosti.In tako je tudi bilo Pokrili smo stroške in nič več .In zakaj 5000sit na dan prijave? Mislim, da je jasno, da neznano število prijave željnih tekačev pol ure pred štartom povzroči še dodatne sive lase in stroške organizatorjem.Pa ne samo v Bohinju, pa ne samo tekačem neprijaznim organizatorjem v društvu Novice Extreme.
Zdaj pa res dovolj.
Uporabniški avatar
 Mandatar
halo folk, a ste znorel?

če se prijavim pravočasno plačam 3000 sit
če si plačal parkirnino si si sam kriv
če me na WC grem u hotel pa mi noben ne teži
kdor hoče limone lahko pogleda moj trpeči kisli obraz od oznake še 8km naprej
kdor se ne mara gužvat na štartu nej štarta zadej

men je blo QL u bohinju, čeprav sm blejc :P > lohk bi blo bolš ( velja za vse prireditve)

razočaram sem samo nad sabo in svojim časom
 many
no, pa se je le malo unesla ta "razprava"... :D

@bosin...tvoj zadnji post pomeni občuten napredek "v odnosih z javnostmi" od tistega začetnega...

...nihče ni trdil, da tek kot celota ni bil lepo doživetje, zato se tudi vračamo na ta tek... in nihče, ki je kdaj sodeloval pri organizaciji katerekoli javne prireditve ne more zanikati naporov, ki so potrebni, da vse poteka vsaj približno tako kot mora...

...dejstvo pa je, da ima organizacija tega konkretnega teka nekaj posebnosti in naloga dobrega organizatorja bi bila, da tiste objektivne izmed njih mirno in razločno obrazloži, ostale pomanjkljivosti pa se trudi odpraviti...

...in vsi so živeli srečni in zadovoljni do konca svojih dni....
 mojA
Pozdravljeni!
No, bom pa še jaz po dolgem času nekaj napisala. Moram priznati, da nimam več pravega veselja, saj sem dobila občutek, da je tule vedno več forumačev blebetačev kot tekačev.

.... no .... no ..... no.....dejmo dihat !

Nas je bilo 8 komadov in vsem je bilo všeč. Otrokom, najstnikom in odraslim. Navdušeni tako nad naravo kot organizacijo - kjer so Novice Extreme ne moreš zgrešiti, zato se navadno odpravimo prav na njihove tekme. Pašta super, pijače dovolj, prigrizkov dovolj. Lepe nagrade. Kaj še hočeš? Drugo leto pridemo spet. Sedaj imam naštudiran nov sistem teka, tako, da si ne izviješ gleženj.
Lep pozdrav vsem tekačem !
Uporabniški avatar
 sosed
Tudi jaz sem bil nad tekom, traso in pokrajino več kot navdušen in se bom v Bohinj zagotovo vračal!

Kar se pa prijaznosti organizatorjev tiče pa lahko povem, da sem bil pozitivno presenečen.

Naj samo opišem moj primer:
sam sem se prijavil že kak teden pred prireditvijo, sem pa v petek popoldne (torej po izteku predhodno objavljenega roka za predprijavo) dobil SMS od prijatelja, ki je bil takrat v tujini na dopustu, naj prijavim še njega. Kljub izteku roka sem poklical na kontaktno številko enega od organizatorjev, povedal, da bi rad prijavil še kolega in gospod na drugi strani je rekel, da je sicer v trgovini, ampak naj ga pokličem čez kakšno uro, ko bo doma in bo dodal še eno ime na seznam. Po ceni 3ooo sit! Brez kakršnihkoli vprašanj in pripomb, čeprav bi bile slednje seveda na mestu, glede na to, da se je rok iztekel.
Če bi šlo organizatorjem zgolj za profit (čeprav sem prepričan, da ob vseh izdatkih od par tisoč sit po glavi ni mogoče obogateti!), bi me zlahka in upravičeno zavrnil!
Poleg tega sem prijavo za kolega plačal prek klika, na printu potrdila pa je bilo moje ime - nobenih problemov na štartu!

med tekom 3 postaje, kar je za dobrih 11km več kot dovolj. voda in sok, drugo glede na razdaljo res ni bilo potrebno. v cilju je bilo sadja, sokov in piškotov več kot dovolj. sam sem jih hodil rabutat še kakšno uro po prihodu v cilj. eden od prijateljev je šel po pašti celo po cel krožnik piškotov za našo družbo - baje jih je gospa ponudila sama, ko je vzel malo več piškotov in jih zavil v prtiček...
tako da res ne vem, kdo je bil do vas neprijazen??

da ne bom predolg (zamudil ta vlak...). zadovoljen sem tako nad tekom kot nad organizacijo in osebjem. edini "kiks", na katerege bi lahko opozoril je bilo dolgo čakanje na rezultate, ostalo pa je bilo po mojem mnenju odlično!

LP, sosed

p.s.: za tisto rezino limone in podobne kaprice pa res lahko sami poskrbimo, če nam je toliko do tega... tudi meni bi počil film, če bi mi po izvedbi takšnega projekta kdo očital limone...
 kovit
mojA napisal/-a:Pozdravljeni!
No, bom pa še jaz po dolgem času nekaj napisala. Moram priznati, da nimam več pravega veselja, saj sem dobila občutek, da je tule vedno več forumačev blebetačev kot tekačev.

.... no .... no ..... no.....dejmo dihat !

Nas je bilo 8 komadov in vsem je bilo všeč. Otrokom, najstnikom in odraslim. Navdušeni tako nad naravo kot organizacijo - kjer so Novice Extreme ne moreš zgrešiti, zato se navadno odpravimo prav na njihove tekme. Pašta super, pijače dovolj, prigrizkov dovolj. Lepe nagrade. Kaj še hočeš? Drugo leto pridemo spet. Sedaj imam naštudiran nov sistem teka, tako, da si ne izviješ gleženj.
Lep pozdrav vsem tekačem !
vse ok,lepo sem se imel, sam pašta pa res ni bla za pohvalo . nekateri ste pa res skromni pri okusu.prid k men ti jest skuham pašto. :D :D
pa še neki bi rad vedu; kolk hudiča sem preteku okoli jezera.po zemljevidu sem nameru 50 m manj kot 11km, eni pa pravte da jih je 11,5.
Uporabniški avatar
 mitjas
Meni je "uspelo", da potrdila o plačani štartnini sploh nisem poslal, pa nisem imel nobeni težav - je pa res, da sem plačal 14 dni prej.
Se pa strinjam, da za 12km razen vode kakšnih prigrizkov res ne rabiš. Kako pa trenirate ponavadi? S tremi okrepčevalnicami za 10km ne verjamem da vas je veliko... še čudno da se nihlče ne pritožuje, ker je bilo pol kroga blatnega in spolzkega...
Uporabniški avatar
 mitjas
Bosin, hvala za dostop do galerije! :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA