Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Samo:-) napisal/-a:
žabc napisal/-a:Zgolj toliko v vednost...da bo morda komu malce lažje:))...jaz še zdaj ne morem normalno hoditi.

Uf, mi je že malce lažje :oops: :mrgreen: :D
...kljub temu pa še ne morem normalno hoditi in bojim se, da je zame Jugovzhodni treking odpadel... :?

:oops: Tudi jaz sem še vedno kot kakšna raca ! :oops:
INOT napisal/-a: Če si ded idi pa vprašaj tipa, ki je pretekel 90,85 km, če je zadovoljen ker ga niste niti omenili v proglasitvi. Ženskam se pa raje niti ne približuj :FO: :D
Če se greste doborodelnost potem vsaj cenite naš trud!!

To je mene tudi zelo zmotilo, ker pri ultra zadevah je vseeno treba poskrbet tudi za tekače na koncu. Pa kakšen kupon od lanskega leta tudi pogrešam :roll:
Na tek sem prišla z načrtom preteči več kot 21 km, kar je bila do sedaj moja največja razdalja. Zaradi dobrega vzdušja in odlične ekipe v kateri sem sodelovala(TF Muca-mace :clap: ), sem dodala še nekaj krogov(skupaj 15) :D . Za več nisem bila pripravljena, ker imam bolj skromno kilometrino, ampak danes čutim posledice teka samo še na enem prstu in sem pripravljena na nove izzive :D .
Hvala za fotke, domače sladice, udobje pod arafatom in spodbudne besede.
Mogoče pa drugo leto bolje pripravljena in opremljena zdržim celih 8 ur. :D
INOT napisal/-a:
Žiga Golouh napisal/-a:Pozdravljeni VSI tekači!

Najprej čestitke vsem, ki ste se udeležili Formaratona in pretekli n krogov!
Upam, da ste z organizacijo in izvedno Formaratona 2010 zadovoljnji in da se vidimo naslednje leto.

Na Formini strani http://www.fplus.si pripravljamo kratko reportažo iz prireditve. Prosim za imeni tekačic, ki sta skupaj z nami praznovali rojstni dan.

Hvala in še veliko tekaških užitkov

Žiga

Saj smo napisali. Zadovoljni smo DELNO!
Na tekaških tekmovanjih je običajno, da so na stopničkah trije in ne samo en tekmovalec. Tu ne gre za nagrade ampak za običajno prakso in spoštovanje do tekmovalcev. Če si ded idi pa vprašaj tipa, ki je pretekel 90,85 km, če je zadovoljen ker ga niste niti omenili v proglasitvi. Ženskam se pa raje niti ne približuj :FO: :D
Če se greste doborodelnost potem vsaj cenite naš trud!!

Hmmmm, potem so govorice reničnost ?? :evil:
Me pa samo nekaj zanima.Žal nisem spremljal cele teme in se mi niti ne da brati nazaj, morda je bilo že omenjeno, pa vseeno. Štertnina je znašla 15 evrov + 3 evre čip, ki ni bil vračljiv, ampak si ga lahko vrgel le v kanto. Prireditev je bila dobrodelna in so/ste zbirali za Downov sindrom in od vsega oz od štartnin je šlo za dobrodelnost le 3 evre ,pa čeprav čipi dejansko pidejo le par centov so/ste morali odšteti 3 evre,kar dejansko pomeni, da je šlo v dobrodelnost od čipov. To nisem povedal jaz, ampak so mi povedali drugi jaz le sprašujem če je to res, (zato se ne jeziti name in me pljuvati) in glede na to, da sva bila s punco pijavljena in sem se prav veselil tega "treninga" sva ravno zaradi tega razloga ostala doma.
Drugače pa vsa čast vsem udeležencem :laola
hoj, še jaz :)

najprej seveda čestitke - Nataši, Mateju, TF ultrašem in vsem, čisto vsem, ki smo v soboto naredili vsaj en krog, fotografirali, navijali, delali ali kakorkoli že bili zraven. res je lepo in pomembno, da Ljubljana ima tako prireditev in želim si, da bi imela še veliko ponovitev. skupaj bomo to tudi doseglji, saj se vsakič nekaj naučimo in si pomagamo, da bo prihodnjič še bolje.

Tivoli je bil v soboto poln pozitivne energije - čistilna akcija, taborniki, formaraton, naključni sprehajalci, lepo vreme, ... ni, da ni :)

ko pogledam rezultate, sem res ponosen, da vas poznam. odlični ste, vsi po vrsti. in vsi na izjemen način ugotavljate, česa ste sposobni. meje, ki so se vam zdele še pred kratkim nepremagljive, so zdaj že presežene, in vaše želje segajo še višje. tako je prav, čestitam!

... zdaj grem pa na tek, bom zvečer nadaljeval.
Oh, pa kaj je z nami, zakaj smo tako negativni? Saj je šlo za druženje, vesel dogodek pa še nekaj dobrodelnosti poleg. Ok, vem, da bi bilo lepo in da bi se spodobilo nagraditi vsaj prvih šest, še posebej naša zlata dekleta, katerih dosežek se mi zdi ZF ampak - saj so bila nagrajena z aplavzom v izteku. Tega si ne moreš nikdar kupiti in je neprecenljiv. To, da je čip 3e ni za tekaške prireditve nič posebnega. Lahko si nabaviš svoj lasten čip in je štartnina na takih tekmovanjih pač cenejša. Zmeraj in povsod na vseh tekmah je tako (razen seveda na MKM so se šli neke druge varjante, pa vemo kako se je izteklo :( ) Sam sem plačal 12€, trije so šli (kot pravijo) za dobrodelni namen, za organizatorja pa je ostalo 9 € po glavi. Če mislite da je potem, ko je odštel za merilce, okrepčila in najem prostora organizator bajno obogatel in se sedaj sonči na havajih - kaj pa vem, jaz ne verjamem. Dejstvo je, da smo si tako tekmo želeli, dejstvo je, da jo je nekdo organiziral in to je to. Ne pa da samo poslušam, kako je en spet vse malo manj kot mastno izrabil v svoje dobičkonosne pritlehne namene. Še enkrat, se pa strinjam da tisto z podelitvijo in razglasitvijo ni bilo v redu. Morda se bodo potrudili naslednje leto?

Je pa res, vzdušja ki nam ga Vreme pripravi na Sladkih6 pa še dolgo ne bodo dosegli

Meni je bilo super. Vsake toliko časa me je kdo lopnil po hrbtu, dajmo Wega, bravo Wega, malo smo poklepetali, malo smo se pogovorili in to je to. Premikamo svoje meje ki so vse v glavi, tako da jih vržemo ven (in potem ne velja čuj, vse je v glavi, ker smo meje zabrisali ven)

(EDIT: vmes ko sem pisal je prišel še zgornji link za slike in koga zagledam ko kliknem nanj???)
Ne vem zakaj se nekateri pritožujete, ker ni bilo nagrad še za drugo in tretje mesto ??

V razpisu je bilo jasno napisano:
10. NAGRADE
Tekmovalec in tekmovalka, ki bosta pretekla največ kilometrov v posamičnem delu prejmeta tekaško opremo (tekaški copati, tekaške hlačke in tekaško majico). Izbirata lahko med blagovnimi znamkami Adidas, Nike ali Asics.
V ekipnem tekmovanju prejme vsak član zmagovalne ekipe tekaške copate. Izbira lahko med blagovnimi znamkami Adidas, Nike ali Asics.

Torej s tem sem bil seznanjen že pred tekmovanjem, tako je bilo takoj ob razglasitvi, drugače nisem pričakoval in zato nisem razočaran. Meni je veliko več pomenilo, da se je našel nekdo, ki si sploh upa takšno tekmovanje organizirati. Pri vsakem posamezniku pa je potem ali se ga bo udeležil ali ne. Je pa res, da kritizirat je vedno najlažje.
:D Ljubljana je v Tivoliju dobila ultro. Pozitivne energije je bilo toliko, da bi jo lahko
rezal. Veliko starih znancev. In novih. Zelo zanimiv krog. Tekačice in tekači vseh starosti, oblik in velikosti. Pretečen krog ali pa 49. Vrhunski športniki in taki, ki so poskušali
prvič. Cela kopica tistih, ki so prvič pretekli maraton (22 krogov), prvič supermaraton
(26 krogov). Nekateri razultati, tisti Nataše, Natalije, žabca, Zvonka, zajca so bili
resnično divji. Tivoli je bil poln pretoka čudovite energije, spodbujanja in odločnosti.

Tudi letos sem tekel za Tekaški forum - ultra. To je užitek, saj je ekipa sestavljena iz
samih borcev, krasnih karakterjev. Vzdušje je super. Pozitivna energija kar šprica. Ni šans, da ne bi padlo vsaj lepo število krogov.
:laola
Že samo to dejstvo daleč pretehta nekatere pomankljivosti,
na katere opozarjamo in jih bo organizator, upam, upošteval. Gre predvsem zato, da se
na oder povabi vsaj po prve tri ali morda tudi več najboljših. Nagrade so lahko simbolične,
a deklica, ki naredi 39 ali 33 krogov ali fant s 47 ali 46 krogi in ekipa s krepko preko
200 krogi si vsekakor zaslužijo še en aplavz prisotnih, kakšno drobno nagrado, pozornost, stisk roke zmagovalcu, nasmeh pred fotografi in podobno. Ta problem je nastopil že lani in se je letos ponovil. Nenavaden je bil razkorak med dejstvom, da je spiker nenehno opozarjal na boj vitezov za tretje mesto. Ki so ga prigarali. Na razglasitvi pa tema.

Ne glede na drobne, popravljive spodrsljaje, iskreno upam, da se bo ta krasna prireditev
obdržala. Ker je v celoti gledano čudovita. Z ogromno pozitivnega. Da sploh ne omenjam
sprotnih rezultatov. Pa super hitrih rezultatov na netu. :clap:
En kraški mali maraton se lahko skrije v mišjo luknjo, ko smo že pri tem.

Sicer pa sem prvih, ne vem točno koliko krogov, tekel s kolegom iz ekipe gozdnim. Ki je
bil tako moder, da ni šel kot svinja v koruzo. :clap: Dolgo sva vrtela kroge po 10:20, kot urca.
Ampak en gorski tekač z malo kilometraže, sploh ravninske, kakšno urco preveč pred
računalnikom in kilco preveč za okoli nosit, tega vendarle ne zmore početi osem ur. Vsaj
ne tokrat. In je lahko zadovoljen tudi s 40 krogi.

Še naprej veselo tekajte. Drugo leto pa vse ponovimo in še kaj dodamo. :D

AVI, tiste majčke, ki si nam jih za konec pripravil, so bile pa pika na i.
:laola
Ojla

Pa da še jaz primaknem nekaj iz mojega ponosnega piskerčka. Za mano je prvi uradni ultramaraton. Do sedaj je bilo le par treningov, s kilometrino, ki so ravno pokukale v ultra vode. Za prve izmed teh treningov hvala zajcu, ki se ga da vedno nahecat za kaj takega, še posebej ob čudnih jutranjih urah :)

Svoj dolžinski rekord sem od zadnjega treninga povečal za cca 23 km.

Začelo se je glede na moje sposobnosti in predvsem dejstvo, koliko ur je še pred mano, precej hitro. Prvi krogi so bili pod 10 minut in seveda EGO sprva človeku ne dopusti, da bi v tisti malenkosten klanček proti Cekinovem gradu hodil. Sem se pa striktno držal odločitve, da na koncu vsakega kroga pijem in vsaka dva ali tri maznem polovico banane.

Kljub sprotnemu prehranjevanju, me je tam nekje po 20. krogu ze grabila volčja lakota in pri 25. sem zavil v boks na "kosilo". Smoki, napolitanke in jogurt. Kakih 10 minut pavze in potem naprej.

Med mojim kosilom je nekdo prav nesramno pokonci postavil tisti mali klanček tam pri Cekinovem gradu. Glede na to, da se je kri tudi raje zadrzevala okoli hrane in je bila manj pri volji poganjati noge, se je tam med 28. in 32. krogom dogajala "manjša" kriza, ko sem komaj cakal, da prikrevsljam do merjenja vmesnega časa, kjer sem lahko "shodil" z dobrim izgovorom, da to v bistvu počnejo vsi resni ultraši (no razen žabca seveda :clap: ).

V 32. krogu sem hvala bogu srečal Araba in sva pol kroga imela aktivni odmor s pešačenjem kot na promenadi. Potem pa je kriza nekako minila in je spet šlo. Tam enkrat sem potem kakšnih 500 metrov tekel z ramo ob rami z žabcem in se mi je kar fino zdelo :)

Vse skupaj sem zaključil po 41. krogih. Zadnjih par krogov je bilo navijanje ob progi in spodbude na progi v veliko pomoč. Dvignilo me je do te mere, da sem zadnja dva kroga tekel v zame nenormalnem tempu, ker se mi je nekje precej blizu prikazovalo 80 km. Ampak manj kot pol minute sem bil prepozen, da bi me spustili v še en krog. In vse to samo zaradi tistega, ki je severno triglavsko steno prestavil tja pod Cekinov grad :)

Se opravičujem klobasanju na dolgo in široko, ampak ljudje okoli mene so se me že naveličali poslušat, pa še mal vam težim, ker bolje razumete, saj ste bili zraven :)

Ero hvala za odvoz mojega trupla do doma. Puncama vse najboljše za rojstni dan (BTW, moj sine ga ima pa točno med vama :) )

Včeraj sem na 2,5 km pretegnil krake, potem sem se cel dan basal s čevapćići. danes jutranjih 10km, muskelfiber pa....... :--

Jure (koširjev) drugo leto tole spet ponovimo :)
A se kdo spomni, a niso bili lani nekje rezultati po posameznih krogih al pa se je men to samo zdelo in sem z Vremenovimh Sladkih6 zamešal?
Wega napisal/-a:A se kdo spomni, a niso bili lani nekje rezultati po posameznih krogih al pa se je men to samo zdelo in sem z Vremenovimh Sladkih6 zamešal?

Mislim da je bilo to na TF10

G.
Wega napisal/-a:A se kdo spomni, a niso bili lani nekje rezultati po posameznih krogih al pa se je men to samo zdelo in sem z Vremenovimh Sladkih6 zamešal?

Po krogih so rezultatidefinitivno bili na Sladkih6, mislim pa da bi se dalo tudi za Formaraton priraviti takšno lestvico :wink:
Ne vem, zdi se mi, da so bili na voljo še rezultati če si želel še bruto - neto, kao da si odštel pavzo v počivališču (in si šel še enkrat čez štart)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA